Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#3121 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.06.2010 - |12:57|

Niemieckie wydanie Legend of the Seeker będzie zawierało polską wersje językowa (napisy + lektor)

LINK

Jest już okładka niemieckiego wydania:
Dołączona grafika
  • 0

#3122 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 13.06.2010 - |13:18|

na tej focie Zach w ogóle nie przypomina siebie, jakbym nie wiedziała, kto to jest, to bym powiedziała, że A. Martinez :blink:

Mnie wygląda na Zacha, ale może chodzi o to, że w tym sezonie Chuck zmienił się nie do poznania. ;)

#3123 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.06.2010 - |16:35|

Bardzo fajna ta okładka "Miecza prawdy"; skoro Niemcy mają premierę w sierpniu, to my pewnie też tak dostaniemy. Ja kupuję z miejsca.

Wczoraj nabyłem wreszcie drugi sezon BSG i jest więcej niż dobrze. Świetne wydanie. Obejrzałem trzy odcinki i w drugim trafiłem na jeden błąd; zamiast Cyloni jest Cykloni w napisach, ale to tylko raz jak na razie wystąpiło.

TUTAJ jest zapowiedź "Pacyfiku" na Blu-ray; ma wyjść w listopadzie.
  • 0

#3124 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.06.2010 - |16:50|

od piątku będzie już reedycja chirurgów. Ciekawe jak im te boxy wyszły, pewnie będą takie same jak sezon 5.
Ja już sprzedałem sezon 2 i sezon 3 i zamówiłem w empiku tą reedycje, żeby wszystko pasowało do siebie na półce.
W empik.com sezony 1-3 są za 71,99 zł, a sezon 4 za 89,99 zł

Nie wiem czy sprzedawać sezon1, mam to wydanie 3 dvd, a to nowe od CD Projekt jest 2dvd.
  • 0

#3125 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.06.2010 - |19:56|

Ja moje wydania "Chirurgów" też już sprzedałem, ale na razie nie zamawiam reedycji, bo kasa na co innego pójdzie. Ogólnie to zastanawiam się czy nie kupić pierwszego sezonu w wersji 3DVD (miałem 2DVD), ale poczekam aż ta reedycja się ukaże; może akurat będą 3 płyty? @Fenx01 warto kupić to wydanie dla trzeciej płyty, czy ten dodatek to nic szczególnego?

Teraz z innej beczki; widział ktoś na żywo pierwszy sezon "The Shield"? W sklepach internetowych niby jest, ale w zwykłych już trafić nie idzie.
  • 0

#3126 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.06.2010 - |17:25|

Ja moje wydania "Chirurgów" też już sprzedałem, ale na razie nie zamawiam reedycji, bo kasa na co innego pójdzie. Ogólnie to zastanawiam się czy nie kupić pierwszego sezonu w wersji 3DVD (miałem 2DVD), ale poczekam aż ta reedycja się ukaże; może akurat będą 3 płyty? @Fenx01 warto kupić to wydanie dla trzeciej płyty, czy ten dodatek to nic szczególnego?

Różnicą jest jeden dodatek więcej, właśnie na tej trzeciej płycie, Może CD Projekt kiedyś jakoś lepiej wyda to "wydanie kolekcjonerskie".
Jak narazie zapowiadane jest tylko wydanie dwupłytowe.

Za sprzedażą jest tylko to, że na półce to wydanie nie będzie pasować bokiem do tych nowych boxów
  • 0

#3127 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 16.06.2010 - |16:03|

Wczoraj nabyłem wreszcie drugi sezon BSG i jest więcej niż dobrze. Świetne wydanie. Obejrzałem trzy odcinki i w drugim trafiłem na jeden błąd; zamiast Cyloni jest Cykloni w napisach, ale to tylko raz jak na razie wystąpiło.

To i tak nic. Kiedyś był news na hataku, w którym autor uparcie używał nazwy Cycloni:)
  • 0

#3128 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 16.06.2010 - |22:31|

Niemieckie wydanie Legend of the Seeker będzie zawierało polską wersje językowa (napisy + lektor)

LINK

Jest już okładka niemieckiego wydania:

No i już mamy zapowiedź polskiego wydania : http://www.cdprojekt...06/Miecz_Prawdy

Z tego co widać zostanie wydany tylko dzień później po edycji niemieckiej więc brawa dla CD Projectu ;)

Użytkownik mffk edytował ten post 16.06.2010 - |22:32|

• 0

#3129 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 17.06.2010 - |10:47|

Witam wszystkich

.. mam pytanie do osób będących "na bieżąco" z planami wydawniczymi naszych
wydawców DVD. Na kiedy planowane jest u nas wydanie sezonu 3 i 4 BattlestarGalactika
  • 0

#3130 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 17.06.2010 - |12:35|

Witam wszystkich

.. mam pytanie do osób będących "na bieżąco" z planami wydawniczymi naszych
wydawców DVD. Na kiedy planowane jest u nas wydanie sezonu 3 i 4 BattlestarGalactika

Według informacji z początku kwietnia sezon 3 ma wyjść sierpień/wrzesień, a czwarty listopad/grudzień. Jednak głowy nie dam, czy coś się nie pozmieniało, ale w każdym razie Tim planował pozostałe dwie serie wydać jeszcze w tym roku. No i nie wiadomo czy wydadzą "Razor" i The Plan" :unsure:
  • 0

#3131 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.06.2010 - |17:18|

Bez Razor będzie lipa. Plan mogą sobie darować.
  • 0

#3132 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.06.2010 - |17:28|

Bez dodatków i wszystkich webisodów, to lipa, choć i tak jestem pod wrażeniem już dwóch sezonów :)

#3133 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.06.2010 - |09:26|

pan z Tim'a który zajmuje się właśnie BSG Zapewniał mnie że będą obydwa. Lecz na razie nie był mi w stanie powiedzieć czy wyjdą zgodnie z kolejnością serialu czy trochę później
  • 0

#3134 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.06.2010 - |20:53|

pan z Tim'a który zajmuje się właśnie BSG Zapewniał mnie że będą obydwa. Lecz na razie nie był mi w stanie powiedzieć czy wyjdą zgodnie z kolejnością serialu czy trochę później

No to super, pozostaje tylko czekać ;)

Dzisiaj w Empiku widziałem drugi sezon "Seksu..."; wydanie identyczne jak sezonu pierwszego z tym, że teraz jest 6 płyt i całość jest ciut grubsza, ale specjalnie to nie razi. W dodatku grzbiety są identyczne i świetnie do siebie pasują. Jeżeli pozostałe sezony również będą miały taką samą szatę graficzną, to będzie to chyba najładniejsze wydanie od Imperialu :lol:

PS. Grzbiet drugiego sezonu M*A*S*H również pasuje do pierwszego; mam tylko nadzieję, że wydadzą resztę i nie będą przy grzbietach majstrować <_<
  • 0

#3135 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.06.2010 - |18:08|

Z tym BSG super, dwa sezony już na półce stoją - szkoda by było żeby zaprzestali wydawania.

Przy okazji - jakiś czas temu gdzieś czytałem (ale za cholerę nie pamiętam gdzie) jakieś napomknięcia o planach wydania u nas Eureki i Warehouse 13 na DVD. Czy może ktoś też coś na ten temat słyszał?
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#3136 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.06.2010 - |14:51|

No i mamy zapowiedź trzeciego sezonu "Seksu..."; jak tak dalej pójdzie, to do końca roku wyjdzie całość i będzie to jeden z nielicznych seriali wydanych w całości przez Imperial. Oby tylko okładka była inna i pasowała do dwóch poprzednich sezonów :unsure:

Seks w wielkim mieście - sezon 3

No i tak na marginesie, to czy ktoś ma może jakieś przecieki o kontynuacji innych tytułów od Imperialu? Mowa tutaj m.in. o Buffy, Angel, Millennium; mają zamiar to dokończyć?

Użytkownik Inuki edytował ten post 21.06.2010 - |14:52|

• 0

#3137 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.06.2010 - |10:51|

Okładka "Seksu ..." na pewno będzie inna. Na jakieś 90% będzie taka jak u naszych południowych sąsiadów, bo tam wychodzi mniej więcej podobnie. Wydają w Czechach i na Węgrzech. Na Węgrzech jak na razie doszło właśnie do trzeciego sezonu, miejmy nadzieję, że pociągną dalej. Jeśli tak to i w Polsce ten tytuł będzie kontynuowany.

Poniżej okładka węgierska, u nas będzie taka sama (tylko po polsku :))
Dołączona grafika
  • 0

#3138 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.06.2010 - |09:55|

Jeśli chodzi o grzbiety dwóch pierwszych sezonów "Seksu...", to jest mała różnica: S02 ma sam znaczek DVD, a S01 - 4x DVD. Jednak generalnie nie można narzekać i trzeba mieć nadzieję, że nie zaczną bardziej eksperymentować.

Zauważyłem jeszcze, że okładki na grzbietach slimów różnią się szczegółami. Raz znaczki DVD, HBO i Paramount są w pionie, a raz w poziomie.

Użytkownik johnass edytował ten post 23.06.2010 - |12:23|

#3139 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 23.06.2010 - |13:22|

Galapagos też trochę zawalił sprawę z grzbietami. Pudełko tekturowe do sezonu drugiego Chucka jest minimalnie większe od pierwszego, co oczywiście znowu psuje efekt.

Dołączona grafika

Pudełka plastkiowe z płytami są na szczęście w tej samej wielkości

Dołączona grafika

Ps. W tym wydaniu Sopranos co stoi obok, na 27 tomach zrobili dobry napis boczny, a na ostatnim zmaścili, chyba, że to jest jakiś celowy zabieg...

Pojawiły się też zapowiedzi CSI w punkt44 :

CSI : LV

CSI: NY

i Dexter znowu przerzucony o miesiąc :angry:

Użytkownik mffk edytował ten post 23.06.2010 - |13:40|

• 0

#3140 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.06.2010 - |13:59|

O Chucku kiedyś już pisałem, że się nie postarali, ale dzięki za foto.

Jest też więcej informacji o nowym "Seksie...".
Seks w wielkim mieście - Sezon 3 (3 DVD) p44, merlin
Chyba zaszła jakaś pomyłka z liczbą płyt, bo według imdb i tv.com trzeci sezon ma tyle samo odcinków co drugi. Jedynie w empik.com podają, że 6 płyt.

Poza tym:
Klub szalonych dziewic (4 DVD) merlin, empik.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych