Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 02.12.2007 - |18:59|
Napisano 02.12.2007 - |20:28|
A nie lepiej jeszcze najpierw zrobić działy nazwijmy je "podforum" według alfabetu i dopiero pod odpowiednią literką umieszczać jakiś serial ?Tylko że SliderOh chodziło o subforum odnoszące się do wydań DVD, gdzie każdy serial miałby własny temat, i tam umieszczałoby się odpowiednie wydania...
W dziale media byłoby ok? można mirca nagabywać na GG
I aby nie było tych podforów - potworów za dużo można to zrobić na zasadzie A-D , E-H , itd
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 03.12.2007 - |16:31|
Jaki jest największy i najdroższy box DVD w historii? J
uż 11 grudnia w sprzedaży pojawi się kolekcja filmów wydana z okazji 90. rocznicy istnienia wytwórni United Artists.
Box będzie zawierał aż 110 płyt!
Jego cena detaliczna to 869.98 dolarów. Jeśli zamówicie wydanie w przedsprzedaży na Amazonie, otrzymacie aż 30-procentową zniżkę.
cytat z filmwebu
Tu by dopiero trzeba było do naszych opisów narobić zdjęć. --> http://www.slashfilm...et-of-all-time/
Po zniżce będzie dokładnie $608.99 --> http://www.amazon.co...e...7801&sr=8-1
Widzę też ,że zgodnie z obowiązująca modą płytki są wsadzane w zakładki co jak wiemy wpływa na ich rysowanie.
Oj coś się nie postarali.
A swoją drogą jutro mam zamiar wybrać się do MM na "małe" zakupy i przy okazji zobaczyć co też tam mają nowego z dvd.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 03.12.2007 - |19:31|
A tu też macie coś ekstra... jeśli ktoś jest fanem
http://www.ezydvd.com.au/voyager.zml
Napisano 03.12.2007 - |19:42|
Tak fajna sprawa tylko Voyagera to już mam całego.A tu też macie coś ekstra... jeśli ktoś jest fanem
http://www.ezydvd.com.au/voyager.zml
Jedynie chciałbym na żywo zobaczyć "kostkę" Borga.
Obecnie to bardziej by mnie interesowało ST DS9 gdyby nie ten cholerny region 4.
Podsumowując to sam w sobie pomysł fajny aby tak wydawać kilkusezonowe seriale w takich kuferkach.
A to mnie właśnie zmartwiło --> Status: Premiera opóźniona przy serialu "Przez 24 godziny" - sezon 6.
Użytkownik biku1 edytował ten post 03.12.2007 - |21:47|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 03.12.2007 - |19:48|
Wiekszosc odtwarzaczy DVD latwo jest zmodyfikowac, tak ze sataja sie wieloregionowe.Obecnie to bardziej by mnie interesowało ST DS9 gdyby nie ten cholerny region 4.
Genesis
Napisano 03.12.2007 - |20:03|
WiemWiekszosc odtwarzaczy DVD latwo jest zmodyfikowac, tak ze sataja sie wieloregionowe.
Była o tym nawet chyba tutaj na którejś stronie na ten temat rozmowa.
Więc jeszcze raz krótko.
- Zazwyczaj było to tak,że znajdywało się w necie kody dzięki którym za pomocą pilota można dowolnie zmieniać region.
Tylko w tym wypadku bajer polegał na tym iż można to było zrobić kilka razy a potem odtwarzacz blokował się na ostatnio ustawionym regionie.
- Następny sposób to tzw wgrywanie alternatywnego softu. [wolę tego nie robić]
- Kolejny nazwijmy go hardware czyli montowanie odpowiedniego chipa. [w sumie nie za bardzo gdzie tu u mnie na miejscu jest to zrobić a kupować w necie i robić to samemu to nie mam zamiaru]
A i wadą tych multiregionalnych odtwarzaczy jest to co chyba SliderOh wspominała,że są problemy z RCE a do tego i tak NIE MA gwarancji,że wszystko mi pójdzie np z R1.
Choć w sumie choćby na amazonie sprzedają takie oryginalne odtwarzacze znanych firm.
Jak widać każdy ma jakieś wady.
To wszystko można spokojnie i oficjalnie znaleźć w necie.
Zaznaczam, że tak było jakiś czas temu jak się zastanawiałem nad tego typu sprawami.
Mogło się to już zmienić albo może ktoś zna jeszcze inny nie opisany tu sposób to można napisać info choćby na PM.
Użytkownik biku1 edytował ten post 03.12.2007 - |20:07|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 04.12.2007 - |10:17|
A tutaj kilka ofert promocyjnych na najbliższy tydzień, m.in. Veronica Mars za 15 dolców
http://www.amazon.co...f_rd_i=12917411
http://www.amazon.co...pf_rd_i=1061354
http://www.amazon.co...f_rd_i=12917411
Użytkownik SliderOh edytował ten post 04.12.2007 - |23:04|
Napisano 05.12.2007 - |16:32|
A przy okazji by zobaczyć co też tam z tych wszystkich zapowiadanych wydań w końcu leży fizycznie na półce.
Niestety ani DH s3, i Chirurgów jeszcze nie ma.
Ale trafiłem akurat na wielka dostawę - chłopcy i dziewczęta naznosili sporo pudeł od dystrybutorów.
Do tego przejrzałem sobie aktualną gazetkę [ http://www.mediamark...czecin/gazetka/ ] - ważną od dzisiaj i na ostatniej stronie jest coś takiego: Anioł , Alias i 24 godziny s.6 są "od dzisiaj" w MM za 139 zł.
Z tym od dzisiaj to pewnie wtedy jak rozpakują te pudła.
No i może się jeszcze coś ciekawego z tych pudeł wyłoni.
A co najlepsze to widzę, że te 3 seriale będą tańsze niż to co dotąd widziałem w necie i to mnie cieszy.
Chyba w piątek się znowu wybiorę.
tyle powiem. bo to R1.A tutaj kilka ofert promocyjnych na najbliższy tydzień, m.in. Veronica Mars za 15 dolców.
A Veronica Mars, ALF czy choćby Will & Grace wyglądają bardzo zachęcająco.
Użytkownik biku1 edytował ten post 05.12.2007 - |16:34|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.12.2007 - |18:13|
W końcu się dzisiaj wybrałem tak jak pisałem na małe zakupy do MM.
A przy okazji by zobaczyć co też tam z tych wszystkich zapowiadanych wydań w końcu leży fizycznie na półce.
Z tego co mi wiadomo, to "Alias", "Chirurdzy", "Millennium", "Ally McBeal", "Angel" i "Gotowe na wszystko" mają się pojawić w MM w czwartek/piątek; tak mi mówili w Poznaniu.
Oprócz tego w sklepie dvdmania.pl pojawił się pierwszy sezon "Buffy". Mam nadzieję, że wkrótce trafi on do sklepów i że nie zostanie znowu wycofany tak jak kilka miesięcy temu.
Napisano 05.12.2007 - |18:58|
Czyli u mnie akurat dzisiaj wypakują te pudła , wprowadzą do kompa , ustawią i jutro/pojutrze będzie.Z tego co mi wiadomo, to "Alias", "Chirurdzy", "Millennium", "Ally McBeal", "Angel" i "Gotowe na wszystko" mają się pojawić w MM w czwartek/piątek; tak mi mówili w Poznaniu.
O super i właśnie oby się tak nie skończyło jak ostatnio.Oprócz tego w sklepie dvdmania.pl pojawił się pierwszy sezon "Buffy". Mam nadzieję, że wkrótce trafi on do sklepów i że nie zostanie znowu wycofany tak jak kilka miesięcy temu.
I fajnie wyszło - pierwszy sezon Angela i Buffy i mam też nadzieję, że będzie taniej niż w necie.
Użytkownik biku1 edytował ten post 05.12.2007 - |19:00|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.12.2007 - |23:18|
Ja będę jutro w carrefour i mogę zajrzeć do MM, to dam Ci znać, Biku, czy już wypakowali ;>
Ja obecnie czekam na premiere na DVD serialu Tae Wang Sa Shin Gi... dzisiaj poleciał ostatni odcinek, może się uwiną szybko... to będzie mój pierwszy import z Azji
A wracając jeszcze do regionów, musisz kiedyś do mnie wpaść, Bikuś, i se obadać te Manty na spokojnie, nie taki diabeł straszny jak go malują
EDIT:
Na stronie www.tvshowsondvd.com pojawiła się informacja, że 11 marca wychodzi na DVD Stargate SG-1 - The Ark of Truth, który ma ładnie dokończyć i zamknąć wątek Ori
Użytkownik SliderOh edytował ten post 06.12.2007 - |08:15|
Napisano 06.12.2007 - |17:49|
A więc ..... wypakowali ? Byłaś w ogóle i mają coś ciekawego ?Ja będę jutro w carrefour i mogę zajrzeć do MM, to dam Ci znać, Biku, czy już wypakowali ;>
Bardzo dobry pomysł jeno niech mi się zdrowie poprawi bo obecnie to jestem na zwolnieniu.A wracając jeszcze do regionów, musisz kiedyś do mnie wpaść, Bikuś, i se obadać te Manty na spokojnie, nie taki diabeł straszny jak go malują
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 06.12.2007 - |18:02|
Natomiast polecam wyprawę do MM z innego powodu - przed wejściem stoi piękny pomarańczowy... Nissan 350Z Powiem Wam, w naturze wygląda znacznie lepiej niż z perspektywy kierowcy w NFS czy TDU
Napisano 06.12.2007 - |21:36|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 06.12.2007 - |22:50|
Napisano 06.12.2007 - |23:23|
Cały czas mówimy o tym wydaniu Anioła --> http://www.punkt44.p...x.php?film=5103SliderOh czy pamiętasz może specyfikacje Angela S1, czy jest polski lektor i czy sa dodatki? A i jaka była cena, no i który MM?
jeszcze nie był wklepany w kompa i nie miał ceny
A co do MM to co za różnica skoro we wszystkich powinno to już być.
Przy okazji [wiem,że to nie seriale ] kupiłem sobie to wydanie Transformers --> http://www.punkt44.p...x.php?film=4919 w MM jest za 58 zł czyli taniej niż w necie.
Powiem jedno z ciekawości na koniec filmu włączyłem sobie lektora i OMG ale tragedia.
Skąd oni wzięli gościa który to czyta niczym automat-beznamiętnie kompletnie bez zgrania z filmem.
Zacząłem się nawet zastanawiać czy ten gościu widział ten film czy też kompletnie osobno nagrywano tego lektora.
Porażka pomijając fakt,że tego filmu nie da się oglądać inaczej niż w oryginale.
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.12.2007 - |23:44|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.12.2007 - |08:37|
W sumie to może podejdę today jeszcze raz do MM (pracuję akurat w pobliżu MM, więc...), w końcu mieli te kartony już pootwierane...lol... ale myślę, że skoro Angel w necie kosztuje 139 zł, to w MM pewnie tak koło 125 zł (co i tak jest przesadą...lol)... jak zwykle typowe wydanie, kartonik i w środku 6 slimpaków, kolejna "zawalipółka" , przynajmniej w Lost się nieco wysilili i dali podwójne slimpaki, przez co całość jest chudsza
Użytkownik SliderOh edytował ten post 07.12.2007 - |08:38|
Napisano 07.12.2007 - |11:10|
Wybrałem się tam w konkretnym celu, zakupu 3 części LoTR'a edycji limitowanej w genialnej cenie 89,90 (cena jak za jedną część) i co się okazało, jak zwykle w gazetce jest, ale już na półce sklepowej nie bardzo :|
Napisano 07.12.2007 - |12:20|
Idę zobaczyć do naszego i dam znać Spiszę też dokładnie specyfikacje tego, co znajdę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych