Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#281 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 31.03.2008 - |19:58|

eS jest jak bateria, dlatego tez może korzystać ze swoich mocy w nocy. Po za naszym układem po prostu znajduje kolejne słońce.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#282 plagus

plagus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoPolska, Częstochowa

Napisano 01.04.2008 - |19:44|

eS jest jak bateria, dlatego tez może korzystać ze swoich mocy w nocy. Po za naszym układem po prostu znajduje kolejne słońce.

co wy gadacie.. historii eSa nie znacie.. moc esowi daje ziemskie slonko z polaczeniem grawitacji ziemskiej bodajze... to ze eS jest jak bateria i moze poza ziemia korzystac ze swojej mocy nie znaczy ze jak dluzej gdzies zostanei i bedzie sie promieniowal innym slonkiem to tez bedzie latal i w ogole
  • 0

#283 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 18.04.2008 - |17:44|

7x15

Całkiem dobry odcinek, choć liczyłem na coś bardziej mocnego.

PLUSY:

+ ostatnio wiekszość z nas krytykowała Lanę, była w kółko taka słodka do bólu, potem trochę spoważniała i zaczęła grać na swoją rękę, potem znów słodkawa i tak w kółko. A teraz mamy coś nowego, czyli Lanę bez Lany:) Ciało Lany zostało, ale ducha Lany w niej już niema. Tak wiec w najbliższym czasie (oby do końca sezonu) nie będziemy musieli słuchać jej
+ poznajemy historię tajemniczej grupy Veritas, która miała na celu zbadania i ochronienie tajemnic Podróżnika
+ ciekawe były retrospekcje Lexa, w których to przypominał sobie jak podsłuchiwał i podglądał członków Veritas
+ Kara znów wyglądała uroczo:)

MINUSY:

- Clark to jednak naiwny głupiec. Pozwolił na odejście Kary z Brainiacem, a w zamian nie dostał nic, gdyż Brainiac nie przywrócił zdrowia Lanie.
- Lionel kompletnie zawalił próby przekonania do swoich racji w odniesieniu do Clarka a potem Chloe. Zamiast powiedzieć cóż takiego wielkiego grozi Clarkowi, powiedzieć o kluczach i urządzeniu kontrolującym Podróżnika, to on tylko robił żałosne miny
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#284 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.04.2008 - |19:17|

7x16 - odcinek, który najwięcej wnosi do i tak cienkiej fabuły tego sezonu, ale także jest jednym z najważniejszych dla historii całego serialu. Dwa wydarzenia, które są dość przełomowe:
śmierć Lionela i całkowite oddanie się złu przez Lexa. No, no.

Ciekawe, kto zajął sie Giną i upozorował jej "wypadek"?
  • 0

#285 chudy111

chudy111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 18.04.2008 - |21:36|

No odcinek niezły, spodziewałem się że Clark uratuje Lionela, a tu niespodzianka. Co do zabojcy Giny, myślę że to Lex wynajął morderce. Zrobiła co miała zrobić i już nie była mu potrzebna, po za tym wiedziała że to Lex zabił Lionela, i jeszcze to że ciągle powtarzała że udało IM się, myślę że to irytowało troche Lexa :]
  • 0

#286 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.04.2008 - |23:21|

Odcinek bardzo dobry spokojnie moge dac 10/10 pkt. Bardzo ciekawy i duzo wnoszacy do fabuly. Co do zabicia Giny to skoro Lex to zrobil to potem lekko mowiac bedzie sobie plul w brode jak odslucha wiadomosc z poczty glosowej.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 18.04.2008 - |23:21|

• 0

#287 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.04.2008 - |16:32|

Zapomniałem dodać, że skoro wyrzucili Chloe z DP to teraz spokojnie może szukać pracy w CIA, FBI itp z takimi umiejętnościami komputerowymi to trudności z nową pracą mieć nie będzie
  • 0

#288 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.04.2008 - |17:36|

Szkoda mi Lionela. Miałem nadzieję, że Jor-El jeszcze choć raz wejdzie w jego ciało :/. Ale podoba mi się to, że Lex już całkowicie przeszedł na ciemną stronę mocy :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#289 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 25.04.2008 - |10:13|

7x16

Wreszcie jakiś ciekawy, niebanalny odcinek:) Nawet więcej, to jeden z lepszych w całym sezonie.

PLUSY:

+ ciemna, mroczna atmosfera przez caly odcinek (jak na Smallville to nie jest codzienność).
+ odcinek z tzw. głównego nurtu serialu i to bardzo ważny dla jego fabuły. Jak słusznie zauważył Wodzu, dwa wydarzenia które mocno odbiły sie na historii Smallville, to duzy plus. Wreszcie scenarzyści nie bali się zmienić czegoś ważnego w serialu, ujawnili też duzo informacji i zaostrzyli apetyt przed kolejnymi odcinkami. Jakby nie patrzeć, odbiór serialu troszkę się zmieni teraz
+ plus dla Jimmy'ego za sokoli wzrok. Facet o dziwo nie skupił sięna postaci pierwszoplanowej na zdjęciu (czyli Lois) a patrzył gdzieś w dal;) Hmm, ja bym tak nie mógł;) Lois Lane zdecydowanie jest ciekawsza:)

MINUSY:

- tajemniczy "ktoś" zabija niespodziewanie Gine właśnie przed tym, jak ona ma ujawnić Lexowi ważne informacje o Podróżniku. Zdecydowanie zbyt duży zbieg okoliczności. Tak więc któżby mógł wiedzieć to co Gina i nie chciał ujawnić prawdy o Clarku?? Przecież wszystkie osoby które były związane z Veritas lub znają prawdę o Clarku nieżyją lub są po jego stronie i nie posuną się do morderstw.
- Chloe ma dostęp do satelitów krążących wokół Ziemi?? :blink: I to ze zwyklego PC-a w biurze?? Ee <_<

Użytkownik Halavar edytował ten post 29.04.2008 - |00:29|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#290 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.04.2008 - |13:48|

nareszcie jakis konstruktywny odcinek. Jimmy i Chloe niczym Pan i Pani Smith :P
7.5/10
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#291 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2008 - |16:51|

717

Eeeeeee co oni porabiaja? Z odcinka na docinek coraz to bardziej zwariowane pomysly wrzucaja do serialu. Kompletnie nie wiedza czym zajac widza rzucajac go w wir jakis niewyobrazalnych i bezsensownych wydarzen. Calkowicie mnei sie to niepodoba.
Z drugiej strony podoba mi sie wykonanie tych pomyslow, gra aktorska, scenariusz no i ogolnie to ze wciaga (choc pomysly sa absurdalne).

Ocena: 6/10
  • 0

#292 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.04.2008 - |12:35|

7x17 odcinek dobry. Dobra gra aktorska. Ciekawe pomysly. Clark ma leciec na krypton. Pewnie dadza to na final. No i ta plytka ze skrzynki co to ma byc ?
8/10
  • 0

#293 sneak127

sneak127

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoSzprotawa

Napisano 27.04.2008 - |15:53|

Ja również jestem po 7x17 ... zapowiadało się jakimś zapychaczem a tutaj nawet nawet :D:D
Było nawet troszkę al'a James Bond afery szpiegowskie itp :blink: :blink: :blink:

No a ta płyteczka właśnie ciekawe co to może by ??

Dołączona grafika

No i rozmowa chloe i Clarka że musi leciec na krypton z 1989 r bo brainiack chce go tam zabić i tym samym clark by nie istniał na ziemi ??? :blink: :blink: .. jakieś podróże w czasie będą czy co hehehe

oj scenarzyści nieźle zakręca finałem w końcu to ostatnia seria z ich udziałem....
  • 0

#294 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.04.2008 - |16:15|

Ta płytka to współrzędne geograficzne, a jak można wywnioskować z podanych informacji na temat dalszych odcinków, są to współrzędne Fortecy Samotności :D.
  • 0
Dołączona grafika

#295 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.04.2008 - |16:49|

oj scenarzyści nieźle zakręca finałem w końcu to ostatnia seria z ich udziałem....

Bedzie 8 sezon..
  • 0

#296 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 27.04.2008 - |17:35|

7x17

Zupełnie mnie ten odcinek nie wciągnął. Clark robi tu za statystę, a pierwsze skrzypce gra Chloe i Jimmy, których no po prostu nie trawię, za to nie było ani Lois ani Kary. Cały odcinek dla mnie sprowadzał się do scen z otwarciem walizki w Zurychu i końcówki gdy Clark dowiaduje się gdzie jest Kara. Reszta do wykasowania.
  • 0

#297 sneak127

sneak127

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoSzprotawa

Napisano 27.04.2008 - |20:08|

Bedzie 8 sezon..

No właśnie był w planach ale obydwaj scenarzyści zapowiedzieli ze po 7 sezonie kończą współprace i nie wiadomo czy 8 powstanie bez ich udziału..... Lex i Lana też zapowiedzieli że zapewne zakończą współprace i mówili że mogą co najwyżej zagrać w kilku epizodach <_< <_< <_<

Tak więc nie wiadomo co będzie dalej ??????????????????????? :blink:
  • 0

#298 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.04.2008 - |20:57|

8-smy sezon powstanie na 100%. Gough i Millar odchodzą, a pałeczkę przejmą inni (nie pamiętam nazwisk).

Rosenbaum i Kreuk pojawią się w sezonie ósmym, ale nie wiadomo w ilu odcinkach...
  • 0
Dołączona grafika

#299 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.04.2008 - |17:45|

7x17 Nędza, płytkość, bez emocji oraz składu i ładu czyli standard w tym sezonie.

Użytkownik Quendi edytował ten post 28.04.2008 - |17:45|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#300 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 29.04.2008 - |21:50|

Odcinek słabizna - Teleranek albo Piatek z Pankracym.

Nagle z nieco pierdołowatego dziennikarzyny zrobił się agent specjalny niczym z Mission Impossible.
A wystarczylo mu ze zalozyl czapke na glowe!

Umiejetnosci hakerskie Chloe w warunkach biurowych sa znane wszem i wobec... wiec zadne systemy zabezpieczen nie sa jej straszne.
W koncu dzialalnosc w szkolnej gazetce to swietna praktyka do wlaman do satelit okoloziemskich.
Niejeden prawdziwy hacker powinien jej buty czyscic :D

Od jakiegos czasu Smallville zrobilo sie dziwne.
Postacie juz sa dorosle, ale ich zachowanie i mentalnosc pozostala w czasach college'u.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych