Smallville
Napisano 31.03.2008 - |19:58|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 01.04.2008 - |19:44|
eS jest jak bateria, dlatego tez może korzystać ze swoich mocy w nocy. Po za naszym układem po prostu znajduje kolejne słońce.
co wy gadacie.. historii eSa nie znacie.. moc esowi daje ziemskie slonko z polaczeniem grawitacji ziemskiej bodajze... to ze eS jest jak bateria i moze poza ziemia korzystac ze swojej mocy nie znaczy ze jak dluzej gdzies zostanei i bedzie sie promieniowal innym slonkiem to tez bedzie latal i w ogole
Napisano 18.04.2008 - |17:44|
Całkiem dobry odcinek, choć liczyłem na coś bardziej mocnego.
PLUSY:
+ ostatnio wiekszość z nas krytykowała Lanę, była w kółko taka słodka do bólu, potem trochę spoważniała i zaczęła grać na swoją rękę, potem znów słodkawa i tak w kółko. A teraz mamy coś nowego, czyli Lanę bez Lany:) Ciało Lany zostało, ale ducha Lany w niej już niema. Tak wiec w najbliższym czasie (oby do końca sezonu) nie będziemy musieli słuchać jej
+ poznajemy historię tajemniczej grupy Veritas, która miała na celu zbadania i ochronienie tajemnic Podróżnika
+ ciekawe były retrospekcje Lexa, w których to przypominał sobie jak podsłuchiwał i podglądał członków Veritas
+ Kara znów wyglądała uroczo:)
MINUSY:
- Clark to jednak naiwny głupiec. Pozwolił na odejście Kary z Brainiacem, a w zamian nie dostał nic, gdyż Brainiac nie przywrócił zdrowia Lanie.
- Lionel kompletnie zawalił próby przekonania do swoich racji w odniesieniu do Clarka a potem Chloe. Zamiast powiedzieć cóż takiego wielkiego grozi Clarkowi, powiedzieć o kluczach i urządzeniu kontrolującym Podróżnika, to on tylko robił żałosne miny
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 18.04.2008 - |19:17|
śmierć Lionela i całkowite oddanie się złu przez Lexa. No, no.
Ciekawe, kto zajął sie Giną i upozorował jej "wypadek"?
Napisano 18.04.2008 - |21:36|
Napisano 18.04.2008 - |23:21|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 18.04.2008 - |23:21|
Napisano 19.04.2008 - |16:32|
Napisano 19.04.2008 - |17:36|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 25.04.2008 - |10:13|
Wreszcie jakiś ciekawy, niebanalny odcinek:) Nawet więcej, to jeden z lepszych w całym sezonie.
PLUSY:
+ ciemna, mroczna atmosfera przez caly odcinek (jak na Smallville to nie jest codzienność).
+ odcinek z tzw. głównego nurtu serialu i to bardzo ważny dla jego fabuły. Jak słusznie zauważył Wodzu, dwa wydarzenia które mocno odbiły sie na historii Smallville, to duzy plus. Wreszcie scenarzyści nie bali się zmienić czegoś ważnego w serialu, ujawnili też duzo informacji i zaostrzyli apetyt przed kolejnymi odcinkami. Jakby nie patrzeć, odbiór serialu troszkę się zmieni teraz
+ plus dla Jimmy'ego za sokoli wzrok. Facet o dziwo nie skupił sięna postaci pierwszoplanowej na zdjęciu (czyli Lois) a patrzył gdzieś w dal;) Hmm, ja bym tak nie mógł Lois Lane zdecydowanie jest ciekawsza:)
MINUSY:
- tajemniczy "ktoś" zabija niespodziewanie Gine właśnie przed tym, jak ona ma ujawnić Lexowi ważne informacje o Podróżniku. Zdecydowanie zbyt duży zbieg okoliczności. Tak więc któżby mógł wiedzieć to co Gina i nie chciał ujawnić prawdy o Clarku?? Przecież wszystkie osoby które były związane z Veritas lub znają prawdę o Clarku nieżyją lub są po jego stronie i nie posuną się do morderstw.
- Chloe ma dostęp do satelitów krążących wokół Ziemi?? I to ze zwyklego PC-a w biurze?? Ee
Użytkownik Halavar edytował ten post 29.04.2008 - |00:29|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 26.04.2008 - |13:48|
7.5/10
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 26.04.2008 - |16:51|
Eeeeeee co oni porabiaja? Z odcinka na docinek coraz to bardziej zwariowane pomysly wrzucaja do serialu. Kompletnie nie wiedza czym zajac widza rzucajac go w wir jakis niewyobrazalnych i bezsensownych wydarzen. Calkowicie mnei sie to niepodoba.
Z drugiej strony podoba mi sie wykonanie tych pomyslow, gra aktorska, scenariusz no i ogolnie to ze wciaga (choc pomysly sa absurdalne).
Ocena: 6/10
Napisano 27.04.2008 - |12:35|
8/10
Napisano 27.04.2008 - |15:53|
Było nawet troszkę al'a James Bond afery szpiegowskie itp
No a ta płyteczka właśnie ciekawe co to może by ??
No i rozmowa chloe i Clarka że musi leciec na krypton z 1989 r bo brainiack chce go tam zabić i tym samym clark by nie istniał na ziemi ??? .. jakieś podróże w czasie będą czy co hehehe
oj scenarzyści nieźle zakręca finałem w końcu to ostatnia seria z ich udziałem....
Napisano 27.04.2008 - |16:15|
Napisano 27.04.2008 - |16:49|
oj scenarzyści nieźle zakręca finałem w końcu to ostatnia seria z ich udziałem....
Bedzie 8 sezon..
Napisano 27.04.2008 - |17:35|
Zupełnie mnie ten odcinek nie wciągnął. Clark robi tu za statystę, a pierwsze skrzypce gra Chloe i Jimmy, których no po prostu nie trawię, za to nie było ani Lois ani Kary. Cały odcinek dla mnie sprowadzał się do scen z otwarciem walizki w Zurychu i końcówki gdy Clark dowiaduje się gdzie jest Kara. Reszta do wykasowania.
Napisano 27.04.2008 - |20:08|
Bedzie 8 sezon..
No właśnie był w planach ale obydwaj scenarzyści zapowiedzieli ze po 7 sezonie kończą współprace i nie wiadomo czy 8 powstanie bez ich udziału..... Lex i Lana też zapowiedzieli że zapewne zakończą współprace i mówili że mogą co najwyżej zagrać w kilku epizodach
Tak więc nie wiadomo co będzie dalej ???????????????????????
Napisano 27.04.2008 - |20:57|
Rosenbaum i Kreuk pojawią się w sezonie ósmym, ale nie wiadomo w ilu odcinkach...
Napisano 28.04.2008 - |17:45|
Użytkownik Quendi edytował ten post 28.04.2008 - |17:45|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 29.04.2008 - |21:50|
Nagle z nieco pierdołowatego dziennikarzyny zrobił się agent specjalny niczym z Mission Impossible.
A wystarczylo mu ze zalozyl czapke na glowe!
Umiejetnosci hakerskie Chloe w warunkach biurowych sa znane wszem i wobec... wiec zadne systemy zabezpieczen nie sa jej straszne.
W koncu dzialalnosc w szkolnej gazetce to swietna praktyka do wlaman do satelit okoloziemskich.
Niejeden prawdziwy hacker powinien jej buty czyscic
Od jakiegos czasu Smallville zrobilo sie dziwne.
Postacie juz sa dorosle, ale ich zachowanie i mentalnosc pozostala w czasach college'u.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych