Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
287 odpowiedzi w tym temacie

#281 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 04.11.2006 - |13:15|

"Thejtukmajsan" pojawi się ale nie teraz, to pewnie jakiś "fryzjer" ;]
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#282 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 10.11.2006 - |20:37|

Hehe!:) Fryzjera faktycznie mają tego samego:))
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#283 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.12.2006 - |21:00|

No w tym odcinku to miałem satysfakcje nie ze scenariusza, ale z samego siebie, bo bez żadnych tam spoilerów przewidziałem parę rzeczy (ale ogólnie to chyba nie wszystkie były oczywiste, nie uważam żeby to była porażka scenarzystów):
- że w więzieniu (reminescencja) Sawyer zrobi kolejny przekręt: po prostu dlatego, że dokładnie tak to robił wcześniej: twórcy LOST tak samo pokazywali poprzednie przekręty: przygotowanie gruntu, zdobycie zaufania, potem początkowe udawanie, że jest sie nie zainteresowanym ofertą. No i na końcu znowu wyszło to jego "wielkie serce"

- historię z rozrusznikiem (jak w filmie "obroża" z r. Haurem, ale tam groźba była prawdziwa): no bo nie można wszepić komuś takiego urządzenia takim cięciem (wszepia się je zwykle przez żyły w okolicach pachy), a potem 'pacjent' wstaje o własnych siłach.

- historia z piorunem: wiadomo, trzeba było uwierzytelnić nowe 'moce' Des'a, więc łatwo było przewidzieć, że ocali kogoś przed katastrofą

- no i jeszcze pisałem wcześniej o tym, że Inni potrzebują Jack'a nie jako przywódcę 'naszych', ale chirurga - wygląda na to że to prawda. Czyli wyspa nie leczy wszystkich schorzeń - podobnie było z wadami wzroku: Sawyer ją zyskał (wyspa ni sprawiła że ma sokoli wzrok, oj nie:-), a Ben też nie widzi najlepiej (okularki przy monitorach)!

Nowe hipotezy:
Wazna wskazówka (jak dla mnie): Julliet leczy niepłodność (prawdopodnie): a więc sądzę, że na wyspie są osoby zmagające sie z takimi problemami.

Bardzo wazna jest też chyba kwestia utraty łączności - to dlatego Jack oglada kreskówki (nagrane?) a nie puszcza mu TV na poparcie słów Ben'a.

Jak myslicie, czy nie da się przepłynąć wpław dystansu między wyspami?

PS. Hm, piszę posty dopiero teraz (dużo później niż otwarcie tematów), bo dorwałem się do sezonu III i po poszczególnych odcinkach czytam, co Wam się układa w głowach na temat wyspy/wysp. Nie, to nie masochizm, bo niektóre posty są mądre i dające do myślenia: szczególnie Jonasza i Jellyeater'a oraz Kiz

Użytkownik Emp edytował ten post 26.12.2006 - |21:04|

• 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#284 Crazy Dino

Crazy Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29.12.2006 - |20:24|

Świetny odcinek. Dużo się wyjaśnia. Aha i nie jarzę - czy osada othersów z 3x01 była na tej drugiej wyspie (wyspie lostowiczów)?
  • 0

#285 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 29.12.2006 - |22:51|

Swietny odcinek :P poprostu rewelacyjny ;)
Ale z tym Michaelem to normalnie zagwozdka roku :P :P

- historię z rozrusznikiem (jak w filmie "obroża" z r. Haurem, ale tam groźba była prawdziwa): no bo nie można wszepić komuś takiego urządzenia takim cięciem (wszepia się je zwykle przez żyły w okolicach pachy), a potem 'pacjent' wstaje o własnych siłach.

Nie prawda !!!
Rozrusznik wszczepia się własnie takim cięciem tylko że masz rację nie w tym miejcu :)
Powyżej piersi, ale nie przez żadne żyły. Ogólnie wątek dość głupawy bo rozrusznik nie rozsadzi serca no i nie wszczepia się go w ten sposób
Wiem bo mam ;)

Czyli wyspa nie leczy wszystkich schorzeń - podobnie było z wadami wzroku: Sawyer ją zyskał (wyspa ni sprawiła że ma sokoli wzrok, oj nie:-), a Ben też nie widzi najlepiej (okularki przy monitorach)!

no ale to nie jest ta wyspa tylko ta druga :P

Heh ogólnie Kate mnie rozwaliła z tym powrotem do klatki.
A othersi już na pewno wiadomo że nie są dobrymi ludzmi... choćby po tym jak pobili zastraszyli Sawyera i Kate...
  • 0

#286 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.12.2006 - |22:33|

Kamuii, co do rozrusznika to ekspertem nie jestem, ktoś z mojej rodziny ma i pamiętam, że robiło się naciecie w innym miejscu, żeby go 'przepchnąc' na miejsce. Zgodzisz się chyba, że pacjent nie może od razu chodzić o własnych siłach po takim zabiegu!

Ale to nie zmienia faktu, że Sawyer nic o tym nie musiał wiedzieć (raczej my jako widzowie mogliśmy się wcześniej domyślić że to podpucha), więc dał się nabrać.
Pozdrowienia!
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#287 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 07.02.2007 - |11:19|

Sawyer wie gdzie leży Phuket ale nie wie nic o rozrusznikach :) dał się nabrać. odcinek świetny. chyba najbardziej mi się podobają te z retrospekcjami Sawyer'a
  • 0

#288 Shannon_Ellie_Clair

Shannon_Ellie_Clair

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 17.03.2007 - |22:08|

Pozdrawiam wszystkich fanów Losta! Odicnek o Sayerze był juz dawno na AXN ale dopiero teraz zarejestrowałąm sie na forum wiec pisze tak późno. Odcinek bardzo dobry, choc retrospekcje Sayera były dla mnie nudne. Akurat kiedy dowiedział sie ze ma córke musiałąm pójsc do kibla wiec nie widziałąm tego fragmentu, a szkoda :( .
No i mamy 2 wsypy. Kto by pomyslał. Mysle ze wczesniej nie byął ona widoczna poniewaz działąo to pole elektromagnetyczne a jak bunkier implodował i tego wielkiego magnesu juz nie ma to druga wyspa sie ukazałą.
Jack oczywiscie pospieszył z pomocą Coolen, no kto by sie spodziewał, naprawde.... :lol: Ale mu sie nie udało. Jak Juliet powiedziała ze jest specem od płodnosci to od razu nasunełą mi sie Sun. Przeciez Sun, albo Jin(nie pamietam które) nie moze miec dzieci, a tu Sun nagle w ciązy. Wiec moze Juliet maczałą w tym palce. Hmmm....Niewiem jak ale to w koncu Lost!
Jak pokazali te zdjecia X-ray pomyslałam ze to Sayera. Piszecie ze bena, a Ben wogóle nawet mi do głowy nie przyszedł. :/
Kate powiedziała ze kocha Sayera! Ale to tylko dlatego ze ten sadysta Piccket go bił, ale i tak mysle ze ona go kocha choc wolałąbym zeby byłą z Jackiem, choc go nie lubie. zresztą Sayera tez nie trawie.
Naprawde chyba Inni dali Kate jakies ultimatum ona chyba z nimi na jakis ukłąd poszła.
No i znowu przegapiłąm kolejną scene! Kiedy Sayer tak sie zagapił na rozbierajacą sie Kate, ze sie musiał oblac wodą! hehe. :lol: Szkopda ze tego nie widziałąm.
I to by było na tyle. Pozdro dla wszystkich!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych