Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koniec Stargate SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
291 odpowiedzi w tym temacie

#281 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.06.2007 - |07:10|

Ja bym powiedziała, że szkoda, że tylko 10.. :sam2: No ale nie narzekajmy, wiem, że to i tak sporo. Aż smutno mi pomyśleć, że do końca zostało mi niecałe 3 serie do obejrzenia.... a co potem? :sam2:

Możesz obejrzeć SG Atlantis :) Wiem że to nie to samo, ale z braku laku... Pozatym ja po obejrzeniu 10 sezonów SG-1 mogłem się zapoznać z innymi serialami SF i wyszło na to że mogą być lepsze :D więc Tobie też polecam :) A zresztą filmy i nowy serial będą już niedługo :]
  • 0

#282 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 24.06.2007 - |17:59|

Juz w ktoryms temacie napisalam,iz dopiero zaczynam przygode z serialem.Wiem juz jednak,ze teraz po zakonczeniu SG1 - pozostanie pustka,ktorej prawdopodopnie nie jest w stanie zapelnic SG Atlantis.Z jednej strony to dzielo wywodzace sie z tej samej linii, z drugiej jednak to zupelnie cos inego. :huh: :sma1: :rolleyes:
  • 0

#283 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 24.06.2007 - |21:30|

na szdzescie, to cos innego :) nie mialoby sensu podawanie odgrzewanego kotleta :)

ja jestem ciekawa, jak teraz bedzie wygladala 3cia seria - ile bedzie kontynuacji, a ile nowych rzeczy, jak zakonczenie SG-1 wplynie na tresc tego serialu...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#284 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 25.06.2007 - |23:16|

Szkoda szkoda, ale czy na pewno musialo sie tak to skonczyc? Nie! Jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze

1) Sci-Fi to taki burdel ala TVP - nikt tam nie wie wlasciwie na czym zarabiaja i maja na koncie kupe dosc dziwnych cancelow. Ogladanie co kolwiek produkowanego przez nich to dosc niebezpieczne lokowanie uczuc.
2) Na angielskiej Wikipedii pisza, ze wlasciciel Stargate - MGM - niezbyt spokojnie przyjal cancel serii, nalegal na 11. serie. Byla nawet chec sprzedania SG-1 komu innemu. Sci-Fi ma jadnak dosc specyficzna umowe i zablokwoal dzialania MGM. MGM jednak mowi ze nie da zginac serii i chce wydawania 2 filmow direct2DVD rocznie.
3) Znajac zycie jakis [beeep] w Sci-Fi wpadl na pomysl ograniczenia kosztow w praodukcji Stargate i skupienie sie tylko na jednej produkcji. Padlo na SGA.
4) Sci-Fi nie pozwoli nikomu przejac SG-1 jako serii, bo produkuje SGA i nie chce komkyrencji, doszlo do tego, ze trzeba trzymac kciuki by skancelowali SGA wtedy karty wroca do MGM i SG-1 powinno powrocic (jesli MGM na prawde chce by seria przetrwala)
5) Sci-FI chce wpakowac wiecej kasy w SGA, maja wywalic Weir i dac wzamian Carter. Ma byc nowy, potezniejszy, wrog. Ogolnie ma byc niby lepiej.
6) Jak dla mnie to gra idzie o kase, Sci-Fi chce rznac glupa i robic kase na Direct2DVD bo teraz tu jest trend strasznie zwyzkowy, tylko tzreba miec odpowiednia marke. SG-1 to jedna z lepszych marek obecnie na rynku SF.
7) Wg mnie SGA pociagnie max do 5. sezonu, a potem wroci SG-1 jako serial. Tym bardziej ze do tej pory BSG juz raczej sie skonczy i Sci-Fi bedzie mialo troche luzu w budzecie.

Polecam obejrzenie fotek z ostatniego klapsa na planie "Unedning":
http://www.gateworld..._farewell.shtml
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#285 Jaffa84

Jaffa84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26.11.2007 - |00:45|

No i po miesiącu większych bądź mniejszych wyrzeczeń dotarłem do końca Stargate. I powiem wam nie żałuję ani jednego dnia ani jednej zarwanej nocy. Ten serial rządzi. Lecz pozostaje pewien niedosyt pewne niedopowiedzenia i jakieś dziwne uczucie, że jednak scenarzyści poszli na ustępstwa, że nie wykorzystali całego potencjału Stargate. I w tym ostatnim odcinku brakowało mi trochę O'neill-a i Hammonda miałem nadzieje ze jak przy odcinku 200 pojawią się. Ale z drugiej strony to spowodowało, że fani nie musza traktować tego odcinka, jako ostatni przynajmniej ja tak odczułem, że specjalnie pozostawiono niedopowiedzenia żeby nie wykorzystać wszystkiego i żeby był punkt zaczepienia dla dalszych wydarzeń. No i przede wszystkim jakoś zawiedziony jestem działaniami Carter spędzili tam 50 czy 60 lat i dopiero na końcu wpadła na genialny pomysł to chyba nie ta Carter, którą znamy, bo przecież wiele razy w sytuacjach podbramkowych potrafiła wymyślić taki sposób, że szczęka opadała. Wiem może zabrzmi to trochę samolubnie, ale wymyśliłem lepsze zakończenie ostatniej serii. Widząc, że nie mają szans na wydostanie się z bańki mogli poświęcić swoje życie, ale w zamian wysłać kogoś w 302 na ziemię z tego, co pamiętam to te myśliwce miały chyba możliwość lotów podprzestrzennych a nawet, jeśli nie to przecież załoga miała na modyfikacje 50 lat i sprzęt Asgardu zdolny tworzyć dowolny przedmiot z niczego. No wiec nic nie stało na drodze do wysłania kogoś na ziemię w myśliwcu, aby dotrzeć do Jack-a w celu uruchomienia wehikułu czasu dotarcie do pozycji przy planecie Asgardu ostrzeżenie załogi o niebezpieczeństwie ze strony statków, ORI i przygotowanie zasadzki wraz z Asgardczykami w końcu im tez zależałoby na przetrwaniu ich dziedzictwa i ich wiedzy. Czyż to nie byłby lepszy koniec odcinka w miedzy czasie nic nie stało na drodze ukazania przemijającego czasu w bańce i rozterek bohaterów.
Pozdrawiam Fan SG-1
  • 0

#286 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.04.2008 - |20:55|

Jakby ktoś chciał powspominać :) --> http://dryope.livejo...382.html#cutid1
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#287 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.08.2008 - |01:27|

Talks To Ben Browder And Amanda Tapping About Stargate's Legacy ---> http://io9.com/50321...targates-legacy
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#288 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.08.2008 - |02:41|

Serial rozwodniony i bardzo nierówny. Gdyby go skondensować. Do pięciu, góra siedmiu sezonów byłby bardzo dobry. Powinni od początku skupić się na głównych wątkach - walki z Goul’dami, replikatorami w końcu z Ori i zrezygnować z tych do nikąd prowadzących epizodów zamkniętych. Sprytnie rozwiązano bardzo przyśpieszoną krzywą postępu, dzięki pomocy Asgardu i przechwytywaniu technologii Goul’dow.

Największą zaletą było bardzo twórcze włączenie wszelkich ziemskich mitologii, również chrześcijańskich (mit diabla i piekła). To było dość odważne.

Paradoksalnie najlepszym odcinkiem był ten finałowy. Taki wyczyn się rzadko zdarza. Epizod był bardzo refleksyjny. Znakomicie oddano poczucie ubiegającego czasu. Epizod miał coś z „lemowskiej” atmosfery.

Obejrzenie serialu zajęło mi prawie pół roku, nie uważam jednak, że był to czas stracony. Mam nadzieję, że jak z BSG, za jakieś 20 lat, zrobi ktoś nowy SG1, unikając wszelkich błędów pierwszej wersji.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#289 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 04.08.2008 - |06:59|

Epizody zamknięte, szczególnie w początkowych sezonach były jednymi z najlepszych w serialu. Bez nich nie byłoby to to samo SG-1.

Użytkownik Magnes edytował ten post 04.08.2008 - |06:59|

• 0
http://magory.net - moja strona

#290 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 04.08.2008 - |11:06|

@Jonasz znam ludzi którym podobaja sie głównie te zamknięte odcinki (troche jak w Treku)
  • 0

#291 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 04.08.2008 - |11:19|

Ja lubie odcinki zamkniete, jesli stoja na przynajmniej dobrym poziomie (a nie jak np. Avenger 2.0 - tragedia!).
Gdyby kazdy odcinek byl tylko i wylacznie o Gouldach, po to 2 sezonach mialo by sie dosc serialu, z powodu jego monotonii.
Zreszta w okolicach 7-8 sezonu juz mialem talk serdecznie dosc odcinkow o Gouldach, Jaffa i Tokra, ze wlasnie ogladanie odcinkow zamknietych spraweialo mi wiecej przyjemnosci. A najwiecej sprawialo ogladanie SGA, ktory wreszcie byl o czyms innym, nie mowiac o akcji, ktora byla naprawde bardzo dynamiczna (SG1 zwyczajnie nudzil).
  • 0

#292 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2008 - |07:51|

A ja właśnie oglądam sobie n-ty raz SG-1 na AXN co uświadamia mi że jednak dalej nie mogę przeboleć cancela... i to obu seriali !

Tyle wątków nie zakończone - nie jestem shiperem ale coś mogli zrobić z wątkiem Carter-O'Neill, o Furlingach nawet nie warto wspominać, i do cholery CHCE wiedzieć co się stało z Tollanami... eh tyle pytań i zero odpowiedzi.

No ale takie czasy teraz - ambitniejsze serial ustępują miejsca papce dla współczesnej "młodzieży" bez mózgów.
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych