Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eureka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#281 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.09.2008 - |19:37|

coś pusto w temacie, a tu już kolejny odcinek za nami :)
I Eureka trzyma poziom, oraz co najważniejsze ciągle jest zabawna.
Tym razem miasto nawiedzają tylko dwa kryzysy na raz :) drugie słońce, oraz wybory burmistrza...
Te drugie kończy się dosyć nieoczekiwanie, acz nie będę wam psuł zabawy.
Natomiast, zadziwiające jest, że wszystkie problemy, wróć, kataklizmy, które nawiedzaja Eurekę są zwalane na tą nową dowodzacą, a ona ciągle nie ma z nimi nic wspólnego :) A słońce, jak to słońce, to tylko projekt naukowy :) który nieco nie wyszedł :)

A nie wiecie, czy to moźliwe, by Eureka miała w tym roku tylko 8 odcinków? Bo jeśli tak, to za tydzień powinniśmy wreszcie poznać jakies odpowiedzi, odnośnie okresu z przed wojny.

#282 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 17.09.2008 - |20:04|

Wątek zamarł bo serial mało popularny a to duuużżżżyyy błąd

Eurek z odcinak na odcinek coraz lepsza - duet Zean -Carter rządzi. Widać że Zean to naukowy świr w pozytywnym tego słowa znaczeniu - nawet w chwili kiedy może być koniec jego żywota mówi " to byłą fajna zabawa" a ja się spodziewałem zupełnie czegoś innego. No i w końcu jakiś progres z Jo. Ogólnie odcinek bardzo wesoły - głownie przez wybory i 2 słońce chodź można się było ciutke wcześniej domyślić kto zostanie burmistrzem ;). Mała sniuorita - genialna - mały geniusz w spodenkach ;)) stworzyła 2 słonce zamiast się bawić lalkami ;)

Carter w końcu urósł do miasteczkowego bohatera i obrońcy - ciekawe jak to będzie dalej. Natomiast co do Thorne - to ja tak myślę ze jej ojciec albo ona sama był w jakiś sposób polizana z tymi ciałami - i dlatego tą sprawę traktuje bardzo osobiście.

heheh 8 odcinków .... nie już kiedyś pisałem ze ma być ponoć 21 - 13 normalnych + 8 zamówionych dodatkowo przez sci-fi - na razie daty emisji są do 10 (z tym ze te daty 9 i 10 to jakieś z kosmosu są) ale co i jak dalej to nie wiem - jednak news ze ma być 21 odcinków był potwierdzony i nic się do teraz nie zmieniło

Treść newsa (niepełna)

A recent article over at TheFutonCritic.com, written by Brian Ford Sullivan, announcing SCI FI Channel's acquisition of short-lived Canadian/South-African series Charlie Jade, also reports that Sci Fi Channel confirmed that Eureka has a 21 episode third-season order on Friday.

Użytkownik rexus edytował ten post 17.09.2008 - |20:27|

• 0

#283 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.09.2008 - |20:10|

21 to bardzo dobrze, a już się bałem, że za szybko skończą :) a swoją drogą, nie wiem jak u ciebie z matematyką ;) ale 13+9 to 22 :P

#284 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 17.09.2008 - |20:19|

hehe sorki już się poprawiłem

To ja może rzucę jeszcze trochę światła na te 21 odcinków - SCI-FI - miało w pierwotnym palnie wyemitować 13 odcinków jako sezon 3 i zaraz po nich wyświetlić dodatkowych 8 jako sezon 4
Było małe zamieszanie bo jedni podwali że w pierwszej kolejności będzie puszczone 8 odcinków a nie było mówione kiedy będzie emisji następnych.

Co jest jeszcze bardzo pocieszające to to ze SCI-FI uzależniło (info do końca nie potwierdzone) produkcję kolejnej serii od wyników oglądalności obecnej a ta ma najlepsze jakie kiedykolwiek miał serial (odcinek premierowy miał wynik 2.14) - wiec jest duża szansa ze będzie 4 lub jak kto woli 5 seria Eureki

Update

A jednak pospieszyłem się - przerwa będzie po 8 odcinku następny dopiero .... January 18, 2038 <- (WTF) to chyba Joke tak czy inaczej czeka nas przerwa.

Użytkownik rexus edytował ten post 17.09.2008 - |20:44|

• 0

#285 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.09.2008 - |20:45|

coś pusto w temacie, a tu już kolejny odcinek za nami :)

Wątek zamarł bo serial mało popularny a to duuużżżżyyy błąd

A niektórzy jak ja w związku z mała liczbą odcinków wolą sobie poczekać na cały sezonik i wtedy obejrzeć , wygodniej, bardziej komfortowo na raz tyle ile się chce.

A jednak pospieszyłem się - przerwa będzie po 8 odcinku następny dopiero .... January 18, 2038 <- (WTF) to chyba Joke tak czy inaczej czeka nas przerwa.

A to pewnie po prostu nie znają konkretnej daty co do tych kolejnych odcinków więc na razie jest "taka bliżej nie określona".
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#286 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.09.2008 - |20:47|

A niektórzy jak ja w związku z mała liczbą odcinków wolą sobie poczekać na cały sezonik i wtedy obejrzeć , wygodniej, bardziej komfortowo na raz tyle ile się chce.

no ale jeśli będzie pełby sezon z 21 odcinkami, to nie ma co czekać :P tylko oglądać :D

#287 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.09.2008 - |21:10|

E tam przekonałem się przy 3 sezonie Supernaturala i Prison B i 2 Heroes ,że tak się jeszcze lepiej ogląda jak się ma cały bez czekania po tydzień czy dwa na kolejny odcinek. I nie ma tu znaczenia ilość odcinków w sezonie.
Tym bardziej, że są inne rzeczy do oglądania.

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.09.2008 - |21:10|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#288 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.09.2008 - |09:13|

3x08 - no i wyjaśniła się sytuacją z bunkrem, z trupami i całą resztą, ciut za szybko. Szczególnie motyw z Zoe. Miło by było, gdyby pochorowała dwa odcinki, no ale cóż.
Za to ostatnia scena... WYLALI CARTERA :( i co ona teraz biedny pocznie? wygnanie z miasta? :/

Idem szukać kolejnego odcinka...

Użytkownik Toudi edytował ten post 24.09.2008 - |09:16|

#289 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 24.09.2008 - |11:48|

Faktycznie trochę to się za szybko potoczyło , Zoe mogła by trochę pochorować .Jednak dla mnie serial cały czas trzyma swój poziom. Ciekawy jestem co teraz za tajemnice wymyślą . Pewnie w następnym odcinku wydarzy się coś nadzwyczajnego co tylko Carter będzie mógł rozwiązać. Szkoda że na następny odcinek przyjdzie nam poczekać kilka miesięcy :(
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#290 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 24.09.2008 - |16:23|

serial jest miodzio, miodzio i jeszcze raz miodzio :)

ciekawa fabuła, świetne postacie ... i niepowtarzalny klimacik .... taki na luzie.

zdecydowanie jeden z TOP seriali sci-fi.

kto nie oglądał a lubi sci- fi w wydaniu "na luziku" ... zdecydowanie polecam.
  • 0

#291 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 30.09.2008 - |18:21|

no puki co 3 sezon rządzi nawet 1 nie był tak dobry jak ten

mam nadzieje że jednak wyemitują kolejne odcinki i to szybko (tozn styczeń 2009 a nie 2038) bo to drugie to chyba z własnymi dziećmi mógłbym oglądac jak się takowych dorobie
  • 0

#292 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 24.11.2008 - |06:41|

Tak mnie wlasnie naszlo. Czy ja dobrze pamietam czy Thorn powiedziala ze ma ponad 100 lat? Bo jakos nikt sie nie przejal tym bardzo co i jak i dlaczego?!?!
  • 0

#293 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.11.2008 - |08:40|

Tak, ma sporo lat. Było wyjaśnione w odcinku dlaczego. Trochę czasu już minęło, więc nie pamiętam dokładnie, ale chyba miała fiolkę fioletowego odmładzacza.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#294 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 24.11.2008 - |15:23|

Pamiętam bardziej niż Magnes... Było tak... Pracowali na bombą jądrową, ona była tylko asystentką... Mieli użyć tej fioletowej substancji, ale im nie wyszło... Wszyscy naukowcy się zestarzeli i umarli w ciągu miesiąca, a na nią podziałało to odwrotnie - starzeje się baaaaaardzo powoli... A fiolkę wykorzystano, żeby uratować Zoe, zamiast jej pomóc zestarzeć się w normalnym tempie (bo miała już dość)...
@iluvatar - nie przejęli się, bo wiedziało o tym tylko kilka osób, Thorn nie chciała, żeby to się wydało...
  • 0

Dołączona grafika

#295 Casiopea

Casiopea

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 09.01.2009 - |18:02|

Czy ktoś wie kiedy zacznie się 4 sezon?
Z tego co było wiadome do tej pory pierwszy odcinek 4 serii miał się pojawić 8 stycznia, w programie Sci Fi został wpisany, ale jakoś nigdzie nie mogę się do niego dostać...

Ma ktoś może jakieś info na ten temat?
  • 0

#296 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.01.2009 - |18:50|

Czy ktoś wie kiedy zacznie się 4 sezon?

Jak ty chcesz 4 sezon, jak trzeci się jeszcze nie skończył.

#297 Casiopea

Casiopea

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 09.01.2009 - |22:31|

z tego co wiem 3 sezon zawierał 8 odcinków i był to sezon nazwijmy to przejściowy lub specjalny... więc teraz powinien wyjść sezon 4... ale mogę się mylić...

możesz się podzielić swoją wiedzą na temat odcinków 3 sezonu?
  • 0

#298 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.01.2009 - |22:43|

możesz się podzielić swoją wiedzą na temat odcinków 3 sezonu?

Post nr 284 w tym temacie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#299 Casiopea

Casiopea

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 09.01.2009 - |22:50|

a racja...

tylko...

po pierwsze ten rok, pewnie błąd przy wpisywaniu

po drugie przeczytałąm 8 a nie 18 a przeszukałam już sieć w celu obejrzenia odcinka... ups ;)
  • 0

#300 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.01.2009 - |23:12|

Boy, how I like this series... seriously.

To jedna z fajniejszych rzeczy w telewizji. Tutaj technobubble brzmi znośnie, ba - rozsądnie, logicznie i przekonująco, w przeciwieństwie do Star Treka czy Stargate. Miło posłuchać tego naukowego mumbo-jumbo, choć połowa z tego to myszki na wierzbie. Ale jakie to fajne!

Szeryf daje radę, co chwile ktoś robi rozwałkę, a to tworząc pętlę czasową, a to atakując laserem, a to robiąc drugie słońce... Wszystko to lekki bzdecik, ale rozrywka perewszorzędna.

Sezon 3 póki co faktycznie chyba najlepszy ze wszystkich, miał silny motyw przewodni, przedtem tego brakowało. Ale faktycznie, brak motywu Acashic field jest lekkim zawodem. To był really kick-ass pomysł, punkt we wszechświecie zawierający całą wiedzę...Czy raczej-punkt poza wszechświatem. Eech...liczyłem przez chwilę, że to co robiono w 1939, przed powstaniem Eureki doprowadziło zamiast do bomby A, do powstania/sprowadzenia Artefaktu. Bo, szczerze mówiąc, za dużo wiem o tym, jak ciężko było zbudować pierwsza bombę atomową, by dać się nabrać, że kilku naukowców było w stanie ją skonstruować. Mooooże uwierzyłbym w to, gdyby mieli mnóstwo gotowego materiału za darmo (nikt go nie wyprodukował), a pierwsza i druga bomba (odpalona w serialu) nie byłaby silniejsza niż kilotona, może dwie. A tak uświadomiłem sobie, że Eureka wcale taka mocna w science nie jest i że przymrużenie oka obejmuje tutaj wszystko. To przykre, coś w stylu dowiedzenia się, że nie ma św. Mikołaja.

Zobaczymy co nam pokażą na wiosnę-nie za bardzo jednak się orientuję, ile to będzie odcinków. Bo to chyba ma być ostatnie 4 epizody 3 sezonu? Czy faktycznie należy traktować następne odcinki jako ten sam sezon? Coś już więcej wiadomo?

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 27.01.2009 - |23:18|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych