Skocz do zawartości

Zdjęcie

O trzecim sezonie ogólnie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#281 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2007 - |19:38|

Sezon 3 za nami. Jako, że na tym forum powstaje bardzo dużo teorii na temat serialowych tajemnic. Pretensji, że to i owo nie zostało wyjaśnione proponuje obejrzeć sobie The Lost: Answers. Twórcy jasno dają do zrozumienia, iż istotą ich serialu są tajemnice i wcale nie muszą one być wyjaśnione.

Po obejrzeniu Lost Answers powstaje jeszcze wiecej pytan niz odpowiedzi :D
  • 0
Living is easy with eyes closed

#282 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.05.2007 - |19:49|

Bo w loscie odpowiedzią są kolejne pytania ;), czyli jak sama nazwa wskazuje Lost: The Answers = Lost: More questions ;)
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#283 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2007 - |19:53|

Wlasnie dlatego smieje sie z tego tytulu :D ale teraz postawilam sobie nowe zadanie. Ogladam caly Lost od poczatku, od pierwszego sezonu (czyz nie jestem walnieta ;) ) i po kazdym odcinku zapisuje na kartce pytania, tak, jakbym nie znala na nie odpowiedzi; jakbym ogladala ten serial po raz pierwszy. Chce zobaczyc dzieki temu, na ile pytan odpowiedzi byly, a ile jeszcze pozostanie bez odpowiedzi.
  • 0

#284 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 31.05.2007 - |20:04|

Wlasnie dlatego smieje sie z tego tytulu :D ale teraz postawilam sobie nowe zadanie. Ogladam caly Lost od poczatku, od pierwszego sezonu (czyz nie jestem walnieta ;) ) i po kazdym odcinku zapisuje na kartce pytania, tak, jakbym nie znala na nie odpowiedzi; jakbym ogladala ten serial po raz pierwszy. Chce zobaczyc dzieki temu, na ile pytan odpowiedzi byly, a ile jeszcze pozostanie bez odpowiedzi.

Nie jesteś walnięta. To typowy objaw Lostmanactwa. ja pierwszy sezon obejżałęm juz sześć razy. Drugi cztery. Gdy trzeci pojawi się na DVD zaraz go będe miał, i do premiery czwartego obejżę pewnie co najmniej dwa razy. Lostmaniactwo nie boli, a zabiera dużo czasu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#285 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2007 - |20:14|

Nie jesteś walnięta. To typowy objaw Lostmanactwa. ja pierwszy sezon obejżałęm juz sześć razy. Drugi cztery. Gdy trzeci pojawi się na DVD zaraz go będe miał, i do premiery czwartego obejżę pewnie co najmniej dwa razy. Lostmaniactwo nie boli, a zabiera dużo czasu.

Hehe, dzieki. Przynajmniej nie jestem sama :D wiem, wiem, jestem swirnieta na punkcie Lost. Dobre, ze 3 sezon leci jeszcze na AXN, na jesien bedzie lecial w TVP1, wiec bede miala gdie ogladnac. Nie mowiac, ze ogladalam odcinki 3 sezonu ktore mam na plytkach po 2 czy 3 razy :D
  • 0

#286 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 31.05.2007 - |20:41|

Dziwne ja znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania, na które nie znałem odpowiedzi do tej pory. Mało tego sporo pytań postawionych na tym forum jest tam wyjaśnione. Twórcy wyjaśnili co będzie w przyszłych sezonach i o czym tak naprawdę jest Lost!
  • 0

#287 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2007 - |20:48|

Dziwne ja znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania, na które nie znałem odpowiedzi do tej pory. Mało tego sporo pytań postawionych na tym forum jest tam wyjaśnione. Twórcy wyjaśnili co będzie w przyszłych sezonach i o czym tak naprawdę jest Lost!

No ja nie wiem. Na pytanie np. jak Locke znalazl sie na wozku odpowiedz mozesz znalezc w serialu. Podobnie z pytaniami typu kto rozbil samolot czy kilka innych. Tam jest tylko powtorka z wszystkich trzech sezonow w telegraficznym skrocie.
  • 0

#288 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 31.05.2007 - |21:07|

Ogólnie 3 sezon oceniam bardzo pozytywnie. Pierwsze odcinki były powiedzmy szczerze średnie. Jednak na pozytywną ocenę zadecydowały przed wszystkim ostatnie odcinki. Jestem bardzo zaskoczony całym sezonem, ponieważ spodziewałem się, że będzie nudniejszy. Mam nadzieję że 4 sezon dorówna 3. :)
  • 0

#289 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2007 - |21:11|

3 sezon rowijal sie odcinka na odcinek po to, by w koncowce byc rewelacyjnym :) a punkt kulminacyjny to wiyta u Jacoba i poczatek prawdziwej wojny rozbitkowie vs. odersi.
  • 0

#290 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 31.05.2007 - |21:33|

No dawno nie pisałem,ale na zakończenie 3 sezonu trzeba coś nabazgrać:D

Sezon był super,jak dla mnie lepszy od II.
Zakończenie wyśmienite,przez ostatni odcinek nie mogłem wysiedzieć spokojnie w fotelu.
Benowi nie udało się utrzymać zagubionych na miejscu,mimo tego że bardzo mu na tym zależało.
Jacob czym/kim kolwiek jest napewno się jeszcze wyjaśni.
No i nasz Locke który ma jeszcze coś do zrobienia

ogólnie I-rzędny sezon.Czekamy na 4.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#291 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 01.06.2007 - |04:16|

Ciężko mi ocenić 3 sezon. W pierwszych 10 to chyba tylko 4 z Sawyerem był całkiem niezły. Resztę rozwalały lipne retrospekcje. No i oczywiście 8 odcinek z Desmondem to super wypaz. Potem serial rzeczyście przyspieszył. Gdyby nie zorczarowywujący finał sezonu to był bym ukontestowany. Ale finał uważam, za najsłabszy z tych 3 dotychczasowych.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#292 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.06.2007 - |06:39|

Trochę jednak w serialu zagadek się rozwiązało, już tak nie narzekajcie.
Natomiast finał stawia nową zagadkę - kto zmierza na wyspę i czy należy wierzyć Benowi :afro:
Osobiście - przed 03x20 wierzyłam, że Wyłupiasty nie jest do końca BAD, teraz mam spore wątpliwości...

Gdyby twórcy przez rok nie zaprzeczali jak idioci, że nie ma podwodnego hatcha, to wątek z "The Looking Glass" by mnie nie rozzłościł.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#293 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 01.06.2007 - |22:59|

Gdyby twórcy przez rok nie zaprzeczali jak idioci, że nie ma podwodnego hatcha, to wątek z "The Looking Glass" by mnie nie rozzłościł.

bardziej wrednej manipulacji niz sciemy twórców "Lost" to nie widzialem w zadnym serialu..
W samym scenariuszu sobie w kulki leca (obiecuja obiecuja i w koncu i tak nie wiadomo o co chodzi)
  • 0

#294 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 01.06.2007 - |23:02|

bardziej wrednej manipulacji niz sciemy twórców "Lost" to nie widzialem w zadnym serialu..
W samym scenariuszu sobie w kulki leca (obiecuja obiecuja i w koncu i tak nie wiadomo o co chodzi)

I wlasnie o to chodzi :lol:
  • 0

#295 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 04.06.2007 - |11:43|

dla mnie najsłabszy z sezonów :(
od idiotycznie rozplanowanej emisji poprzez przytłaczającą ilosć tematów zastępczych i zapchajdziur na totalnym omijaniu i unikaniu odpowiedzi kończąc.
:angry:
Oczywiście na końcówkę rzucono gawiedzi ochłap w postaci nowej zagadki i to na tyle skutecznie, że wrócimy przed ekrany w 4 tym sezonie. No w końcu nie amatorzy robią tę serię.

u mnie ocena 6/10
ale w kolejnych liczę na więcej - wiem że ich stać
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#296 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 04.06.2007 - |21:35|

Większość się zachwyca trzecim sezoonem, bo końcówka była niezła.
I tak rzeczywiście było. Ale oceniając trzeci sezon, to trzeba wziąć pod uwagę również I połowę serialu. A tu niestety było trochę zapchadziur (odcinka o tatuażach Jacka im nie wybaczę... BAAAARDSZO CIEKAWY <zieew>). Ogólnie sezon oceniam na 7+/10
  • 0

#297 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 05.06.2007 - |07:14|

Edit:

Moim daniem prawdziwe zapychacze byly tylko dwa. Odcinek o tatuazu Jacka (nuda) i odcinek retrospekcjami Nikki i Paolo. A reszta- REWELACJA

>: FAKT CZY FIKCJA?
Finałowy odcinek trzeciego sezonu już dawno za nami, ale ciągle nie milkną jego echa. Tym razem dość ciekawą analizę przygotowali redaktorzy serwisu Popular Mechanics. Robert Pelton, podróżnik, wielbiciel militariów oraz twórca filmowy i pisarz, komentuje wydarzenia z finałowego epizodu.

1. Dynamit
Czy można zdetonować dynamit strzałem z broni? Tak, problem tylko w tym, że na wolnej przestrzeni nie jest on aż tak efektowny i efektywny jak przedstawili to producenci. Pelton wątpi także, czy produkt z XIX wieku w ogóle by wybuchł...

2. Granat
Czy granat zadziała pod wodą? Tak, ale jego siła jest o wiele mniejsza. Z pewnością byłby w stanie rozprawić się z szybą. Wątpliwości zaczynają się, gdy uświadomimy sobie, że okienka w obiektach podwodnych są zrobione ze szkła akrylowego (tzw. pleksiglasu) i często są najmocniejszymi elementami takich konstrukcji.

3. Sayid
Czy można skręcić kark nogami? Pelton znów potwierdza, ale zauważa, że coś takiego jest bardzo trudne do wykonania. My jednak wiemy, że nie ma rzeczy niemożliwych dla Sayida...

4. Transmisja
Kiedy już Charlie wykonał swoją robotę w stacji the Looking Glass, rozbitkowie nadal nie mogli nawiązać połączenia z ekipą Naomi. Uniemożliwiała to wiadomość nadawana z wieży radiowej. Pelton zauważa, że jest to kompletna bzdura, gdyż fale radiowe nie mogą zakłócać sygnału satelitarnego.

Wziete ze stronki www.http://forum.gwrota.com

[Korzystaj z edycji postów, jak jest jeden pod drugim] martha

Użytkownik martha edytował ten post 05.06.2007 - |07:37|

• 0

#298 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.06.2007 - |13:15|

Ad4. Na maszcie znajdował się talerz, możliwe, że to nie była tylko transmisja naziemna, lecz także równolegle satelitarna.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 05.06.2007 - |13:16|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#299 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 05.06.2007 - |13:26|

www.http: //forum.gwrota.com

jak ta technika idzie do przodu; w życiu nie słyszałem o protokole www.http ROTFL :-D

Użytkownik inwe edytował ten post 05.06.2007 - |13:27|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#300 Przemek Z.

Przemek Z.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 05.06.2007 - |16:54|

Podobał mi się trzeci sezon. Miał ciekawą atmosferę, dużo "jednoodcinkowych" zaskoczeń i parę miłych retrospekcji (Sayid, Desmond, Charlie, Nikki i Paulo). No i działo się sporo, a tempo poznawania odpowiedzi mnie akurat satysfakcjonowało. Nie dla odpowiedzi zresztą ten serial oglądam.
A pierwsza połowa sezonu nie była zła. Początek sezonu to zawsze kończenie wątków z poprzedniego. Początek drugiego sezonu wcale nie był o wiele lepszy i czwartego też nie będzie. Da się przeżyć.
Nie ma się co czepiać nonsensów technicznych typu dynamit czy zakłócanie sygnału. To nie Łabędź, gdzie strącenie samolotu jakoś porządnie umotywowane naukowo być musiało. Każdy serial pozwala sobie na przekłamania i absurdy, ale o ile robi to dyskretnie, można mu wybaczyć.

A wywiadów z twórcami, podcastów itp. najlepiej unikać. Sprawdziłem na sobie: satysfakcja z oglądania wzrasta niepomiernie. O spojlerach nawet nie będę mówił.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych