Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#281 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.04.2009 - |11:36|

Ja od siebie polecę "The Sopranos". Jeden z najlepszych seriali jakie widziałem

Rzeczywiście nie oglądałem tego wcześniej, ale obejrzałem 4 pierwsze odcinki i fajnie się ogląda.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#282 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 19.04.2009 - |20:14|

Myśle za jaki nowy serial by się zabrać. Trudno mi się zdecydować. Jeśli chodzi o mój gust to uwielbiam Dexter, Californication, Lost, Supernatural oraz Sons Of Anarchy. Jedynym serialem który nie przypadł mi do gustu to heroes.

To są seriale które mam zamiar oglądać, może coś podpowiecie P: bo wszystkiego i tak nie obejrze.

Babylon 5
Veronica Mars
Chuck
BattleStar Galactica
Entourage
ALIAS
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#283 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 19.04.2009 - |20:32|

To są seriale które mam zamiar oglądać, może coś podpowiecie P: bo wszystkiego i tak nie obejrze.

Babylon 5
Veronica Mars
Chuck
BattleStar Galactica
Entourage
ALIAS

Entourage! Serial jest genialny, wkręca na maxa, kupa śmiechu, świetne postacie no i 6 sezon niedługo ;)
  • 0

#284 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 19.04.2009 - |20:35|

@up
Zdecydowanie Chuck i BSG.
  • 0

#285 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 19.04.2009 - |20:39|

A ja powiem tak. Jesli lubisz klimaty s-f to bez gadania zabieraj się za BSG. Z kolei jeśli lubisz klimaty bardziej kryminalne, sensacyjne, z dużą ilością akcji polecam jedno z pierwszych dzieł J.J. Abramsa czyli Alias ;) Z resztą seriali które wymieniłeś styczności nie miałem, więc się nie wypowiadam ;) Oba seriale mają ciągłą fabułę i często zaskakują fajnymi cliffhangerami, więc polecam :)
  • 0

#286 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 19.04.2009 - |20:42|

Bez wątpienia 24. Miałem mieszane uczucia ale ostatnio nadrobiłem i wciąga :)
  • 0
don't try

#287 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.04.2009 - |20:42|

Jeśli chodzi o mój gust to uwielbiam Dexter, Californication, Lost, Supernatural oraz Sons Of Anarchy. Jedynym serialem który nie przypadł mi do gustu to heroes.

Również cenię Dexa, Cali, Losta, SN i SoA, a Heroes śledzę już tylko z przyzwyczajenia.
Z Twojej listy oglądam jedynie Chucka i mogę go śmiało polecić jako dobry serial na wyluzowanie się. ;)

Poza tym polecam Twin Peaks i Six Feet Under. W dalszej kolejności 24, Breaking Bad i Weeds.

Użytkownik johnass edytował ten post 19.04.2009 - |20:49|

#288 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |20:45|

Myśle za jaki nowy serial by się zabrać. Trudno mi się zdecydować. Jeśli chodzi o mój gust to uwielbiam Dexter, Californication, Lost, Supernatural oraz Sons Of Anarchy. Jedynym serialem który nie przypadł mi do gustu to heroes.

Babylon 5
Veronica Mars
Chuck
BattleStar Galactica
Entourage
ALIAS

Najlepiej to przeczytaj troche o tych serialach na tym forum w odpowiednich tematach i sam ocen. Kazdy ma inny gust a ty tutaj podales tytuly z kilku roznych gatunkow wiec porownac sie tego porpostu nie da.
  • 0

#289 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 19.04.2009 - |20:48|

Bez wątpienia 24. Miałem mieszane uczucia ale ostatnio nadrobiłem i wciąga :)

Akurat to nie podlega dyskusji. A w Aliasie da się odnaleźć jakieś małe podobieństwa do '24' ;)
jaduwaS - jeśli masz czas przebijać się przez 7 sezonów to oczywiście bierz się za '24'.
  • 0

#290 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.04.2009 - |21:41|

To i ja sie dopisze. Za niedlugo bede czegos poszukiwal bo bedzie troche czasu.
Naturalnie lubie SF. Poszukuje serialu, przy ktorym nikt mi nie powie nie zrazaj sie pierwszymi odcinkami etc.
Kiedys chcialem ogladac Medium, obejrzalem pierwszy odcinek kiedys na AXN.. warto to lyknac?
Chce zeby serial mial klimat, humor i zaskakiwal.
Obecnie ogladam Losta bo reszta sie pokonczyla. Czekam na SGU i TSCC sezon 3 :lol:
Jericho dobre?
Chuck o czym to? Cos o podrozach w czasie?

Przepraszam za chaotyzm ale jednoczesnie sie ucze wiec nie zabardzo mam czas czytac temat i buszowac po sieci

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 19.04.2009 - |21:46|

• 0

#291 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 19.04.2009 - |21:56|

Jak lubisz klimaty post apokaliptyczne ale bez ciągłego latania z giwerą i strzelania do mutantów to Jericho może Ci się nawet spodobać. Jak dla mnie to jeden z lepszych seriali chociaż jak każdy ma swoje babole.

Jak już jesteśmy przy apokalipsie to możesz spróbować Jeremiah chociaż jak dla mnie momentami główny bohater taki jakiś bezuczuciowy.

Warto też zapoznać się z Earth 2 jeżeli nigdy nie oglądałeś chociaż to tylko 1 sezon. No i trzeba podejść z dystansem, ma już swoje lata i nieraz efekty specjalne wyglądają jakby je ktoś namalował markerem ale nie o to przecież chodzi. Liczy się klimat.
  • 0
don't try

#292 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 19.04.2009 - |21:57|

OMG... stary niechce się czepiać, ale zanim napiszesz taką gafe, to mogłeś chociaż wystukać na filmweb.pl Chuck i byś wiedział, a to tylko kwestia kilku sekund:-) to tak na marginesie.... jeśli odpowiada ci humor geekowato-nerdowski i lubisz trochę przy tym dramatu i akcji, to serial może być dla ciebie :-)

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 19.04.2009 - |22:03|

• 0

#293 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |22:04|

Naturalnie lubie SF. Poszukuje serialu, przy ktorym nikt mi nie powie nie zrazaj sie pierwszymi odcinkami etc.

Co do pierwszych odcinkow to zawsze one sa slabsze od reszty serialu, trzeba jakos wprowadzic bohaterow i zarysowac glowne watki.
Z SF bym tobie polecil Babylon 5 tylko ze tam praktycznie 1 caly sezon jest slaby (ale wynagradza to zlozonosc fabuly po ogladnienciu 4 sezonow) wiec polece ci Farscape, mnie wciagnal od 1 odcinka.
  • 0

#294 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.04.2009 - |22:10|

OMG... stary niechce się czepiać, ale zanim napiszesz taką gafe, to mogłeś chociaż wystukać na filmweb.pl Chuck i byś wiedział, a to tylko kwestia kilku sekund:-) to tak na marginesie.... jeśli odpowiada ci humor geekowato-nerdowski i lubisz trochę przy tym dramatu i akcji, to serial może być dla ciebie :-)

Nie moja wina ze ubzduralem sobie ze w nazwie kazdego odcinka Chucka jest "What if" stad wniosek o podrozach w czasie :)

Co do pierwszych odcinkow to zawsze one sa slabsze od reszty serialu, trzeba jakos wprowadzic bohaterow i zarysowac glowne watki.
Z SF bym tobie polecil Babylon 5 tylko ze tam praktycznie 1 caly sezon jest slaby (ale wynagradza to zlozonosc fabuly po ogladnienciu 4 sezonow) wiec polece ci Farscape, mnie wciagnal od 1 odcinka.

Farscape ogladalem, swietny serial. Hmm wszystkich seriali jakie ogladalem nie wypisze. Wiec moze niech mi ktos cos powie na temat Medium i sobie pojde :D
  • 0

#295 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 19.04.2009 - |22:15|

Chce zeby serial mial klimat, humor i zaskakiwal.

Jericho dobre?

Takowych znajdziesz mnóstwo. Jednak Jericho ma swój specyficzny klimat i warto się za niego zabrać. Poziom w 1 sezonie jest raczej utrzymany. Co prawda zdażają się gorsze odcinki, ale myslę, że nie zrazisz się na początku. Mimo wszystko serial dorobił się wielu fanów - co warte zaznaczenia nie tylko w USA. Amerykanie serialu kompletnie niedocenili dlatego też s2 było dokręcone niestety na siłę, tak by dokończyć historię pokazaną w s1 ;)

A co do SF to ja w tej chwili kończę SAABa, ale z oceną się jeszcze wstrzymuje ;)
  • 0

#296 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.04.2009 - |22:21|

A co do SF to ja w tej chwili kończę SAABa, ale z oceną się jeszcze wstrzymuje

SAAB to dla mnie (i duzej czesci fanow sf) klasyka gatunku i polecam ja kazdemu kto gustuje w klimatach sf.

Jednak Jericho ma swój specyficzny klimat i warto się za niego zabrać.

W s1 jericho to bardzo dobry dramat, w s2 przeradza sie bardziej w sensacje (chceli tym przyciagnac widzow). Ogolnie swietny serial godny polecenia.

Użytkownik Modes edytował ten post 19.04.2009 - |22:21|

• 0

#297 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 19.04.2009 - |22:27|

Kurde stary nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie :-) lubisz humor geek-nerdowski ? jesli tak i wiele do śmiechu ci nie brakuję, to serial w 60 % jest dla ciebie :-) ja ten serial uwielbiam za świetną obsade do tego także gościnne występy takich osób jak J.Brewster, Ch. Chase, S.Bakula, M. Clark Duncam, J. Coke, D. Monaghan, J. Larroquette, T. Hale i inni do tego świetna muzyka, świetne dialogi, piękne kobiety :-) a przede wszystkim szczękościski agenta Caseya :-) musisz zobaczyć, ale odrazu zaznaczam, że drugi sezon o niebo lepszy w/g mnie.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 19.04.2009 - |22:31|

• 0

#298 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 19.04.2009 - |22:29|

jakbyś chciał pooglądać nie-sci-fi -- odpowiedź brzmi 'OZ'.
żaden serial jaki widziałam nie ma tak mocarnego początku, może poza bsg '.33' ;D.

[oz -- dawno zakończona produkcja hbo, z której ostro zżynał prison break. historia eksperymentalnej jednostki w więzieniu i zarazem bezlitosna analiza słabości ludzkiego charakteru. ponieważ serial powstał na potrzeby stacji kablowej, jest o wiele 'prawdziwszy' i brutalniejszy niż pb. odcinki łączą się ze sobą, sezony są krótkie, a zapychacze nie istnieją. dla osób o mocnych nerwach i, niekiedy, żołądkach.]

edit: ooooo, i jak lubisz tssc, to w oz jedną z głównych ról zagrał ten ratownik, ex facet sary connor. poza tym masz pana eko z losta w mistrzowskiej roli simona adebisi, panią porucznik z dextera jako pielęgniarkę, typa z law&order svu jako socjopatycznego mordercę, aaach, długo by wymieniać, kto tam się przewinął ;D

Użytkownik katja edytował ten post 19.04.2009 - |22:37|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#299 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.04.2009 - |22:43|

Kurde stary nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie :-) lubisz humor geek-nerdowski ? jesli tak i wiele do śmiechu ci nie brakuję, to serial w 60 % jest dla ciebie :-) ja ten serial uwielbiam za świetną obsade do tego także gościnne występy takich osób jak J.Brewster, Ch. Chase, S.Bakula, M. Clark Duncam, J. Coke, D. Monaghan, J. Larroquette, T. Hale i inni do tego świetna muzyka, świetne dialogi, piękne kobiety :-) a przede wszystkim szczękościski agenta Caseya :-) musisz zobaczyć, ale odrazu zaznaczam, że drugi sezon o niebo lepszy w/g mnie.

Zobacze go.

jakbyś chciał pooglądać nie-sci-fi -- odpowiedź brzmi 'OZ'.
żaden serial jaki widziałam nie ma tak mocarnego początku, może poza bsg '.33' ;D.

[oz -- dawno zakończona produkcja hbo, z której ostro zżynał prison break. historia eksperymentalnej jednostki w więzieniu i zarazem bezlitosna analiza słabości ludzkiego charakteru. ponieważ serial powstał na potrzeby stacji kablowej, jest o wiele 'prawdziwszy' i brutalniejszy niż pb. odcinki łączą się ze sobą, sezony są krótkie, a zapychacze nie istnieją. dla osób o mocnych nerwach i, niekiedy, żołądkach.]

Zachecilas mnie :) Ocena na filmwebie.. "rewelacyjny"
To juz mam cztery. Chuck, Jericho, Medium i OZ.

Dzieki.
  • 0

#300 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.04.2009 - |23:36|

Nie moja wina ze ubzduralem sobie ze w nazwie kazdego odcinka Chucka jest "What if" stad wniosek o podrozach w czasie :)

Serial z odcinkami "What if..." to Day Break - nawet dobry, ale szybko go skasowali; gra w nim Casey z Chucka (odcinki "Chuck Versus..." ;)), a pomysł polega na tym, że bohater ciągle przeżywa ten sam dzień, więc miałeś dosyć dobre przeczucia.

Użytkownik johnass edytował ten post 19.04.2009 - |23:44|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych