Przede wszystkim zdziwilem sie (bo nie sprawdzalem wczesniej), ze to ostatni odcinek sezonu. Co do, wiec, oceny sezonu to mam mieszane uczucia, podobaly mi sie wlasciwie jedynie koncowe odcinki.
- Nie jestem tez zachwycony, ze Martha zostala na Ziemi. Osobna kwestia, ze Martha ma antypatyczna matke, do ktorej nawet -postawa w ostatnich 2 odcinkach negatywnego we mnie odczucia nie zmienila.
- Nie podoba mi sie, ze Master umarl. No, chyba ze wcale nie umarl - a jest teraz zamkniety we wspomnianym wyzej pierscieniu. Wtedy takie zakonczenie byloby ok.
- Nie rozumiem, dlaczego zona Mastera do niego strzelala. Rozumiem, ze miala byc demoniczna (patrz kolor sukienki), ale bez przesady. W obu odcinkach wyszla na jakiegos przyglupa. A szkoda, nie musialo tak byc. Autorzy najwyrazniej nie mieli pomyslu na to, co postac poza byciem zona w kadrze powinna w serialu zrobic (pisalem juz o tym chyba tydzien temu).
- Kapitan sprawia wrazenie w Doktorze (serialu), jakby byl troche niedorozwiniety. Nie przekonuje mnie do siebie w roli. Szkoda, ze nie uzyto innych postaci z zespolu Torchwood (oraz technologii).
- Brakowalo mi Dalekow
- Final poprzedniego sezonu (w zwiazku z Dalekami) bardziej mi sie podobal. Takze watek z Rose byl poprowadzony tak, ze i milosc i jakies uczucie, i pomyslowe rozwiazanie kwestii "co tu zrobic, aby Rose na stale nie zostala partnerka Doktora". No, a tutaj, w koncowce 3 sezonu zakonczenie mnie nie przekonalo. I co, Martha teraz pojedzie do szpitala do tego goscia, co z nia biegal po plazy w alternatywnym swiecie/czasie? I juz Doktora nie kocha? Jakos malo przekonujace...
I na koniec. Zupelnie nieprawdopodobne, ze Doktor wszystkie te hece Mastera przyzyl. Rozumiem, ze Doktor jest sprytny, ale tak zrobic w konia Mastera? Nie przekonalo mnie to, co zobaczylem na ekranie.
Sumujac, sezon gorszy od poprzedniego. Oceny nie wystawiam, po prostu za rok chlopaki z BBC powinny sie bardziej postarac. Teraz czekam na Torchwood, ktory mam nadzieje, da mi mniej powodow do marudzenia.
ps. z czego oni sie smieja na koncu z Kapitana? Z tego ze jest gejem? Nie zalapalem...
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 01.07.2007 - |14:10|