Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#281 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 29.06.2007 - |21:19|

odmóżdżaniu ????
Możesz coś więcej napisać ?
Co prawda w moim wieku skleroza już się kłania ale jakoś nie pamiętam tego momentu w Doktorze.
Więc może to nie to co ktoś ci mówił :)

a może chodzi o odcinek z cybermenami? kiedy rose spotyka swojego ojca w rownoleglym świecie, w ktorym takze powstaje "fabryka" cybermenow ?? tak mi sie skojarzylo, po tym odmożdżaniu, w koncu na swoj sposob bylo to wlasnie odmożdzaniew bo osoby przemienione miały jakby "wyłączone" emocje, dlatego mogły funkcjonować jako cybermeni ( bo czując jak człowiek i będąc w tej metalowej skorupie zwariowałyby, co zreszta sie stalo pod koniec odcinka) :D
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#282 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.06.2007 - |00:23|

Faktycznie.
Możesz mieć rację.
Dla kogoś mniej obeznanego z serialem mogło sie to właśnie tak wydawać :)

#283 gnida

gnida

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoPabianice

Napisano 30.06.2007 - |02:10|

heh... kurde.. ja na Doctora przez przypadek natrafiłem i strasznie się cieszę że go znalazłem...
najpierw odnalazłem Torchood.. cały sezon..
obejrzałem.. fajny tylko sporo niejasności było i odniesień do Doctora..
zacząłem więc szukać
pierwsze co znalazłem to Doctor z lat 60tych...
no troche mi nie pasowało więc znalzłem tego od 2005 roku..
obejrzałem dwa sezony bajera...
oglądam teraz na bierząco 3ci sezon z zapartym tchem...
genialny serial
dla mnie tak samo wciągający jak SG1, którego jestem fanem od samego początku :)
  • 0

#284 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.07.2007 - |02:27|

Zastanawialiscie sie kiedys nad katastrofa Titanica? Co sie tam tak naprawde stalo? Czy oficjalna przyczyna zatoniencia tego statku a mianowicie uderzenie w gore lodowa jest prawdziwa? A co z doniesieniami o tym ze poszycie we wraku wyglada jakby bylo przedziurawione od wewnatrz a nie od zewnatrz? Wiec co to tak naprawde bylo? Gora lodowa? Sabotaz? A moze poprostu wypadek?
NIE!! Titanica zatopil ... Doktor :D :D :D A jak dowiemy sie 25.12.2007 ;)
ROFLMAOWTIME

313
Swietnie rozegrany odcinek.
Na duze plusy trzeba zaliczyc:
- starzenie sie doktora
- proba zabicia mastera
- plan dotkora/marthy na powstrzymanie mastera
- proba doktora na uratowanie mistrza
- face of boa :D :D :D

No coz by tu napisac na temat zakonczenia 3 sezonu? Mozna tylko napisac ze konczy on pewna ere w zyciu doktora, Face of Boa poznalismy w 1 serii, teraz poznajemy kin on jest, poznajemy takze jaka tajemnice mial i poznajemy przedmiot tej tajemnicy.

Ocena 10/10.
Ocena sezonu: 8/10 (za dalekow w NY, byloby 9,5-10 inaczej)

Ps. Co do nastepnego sezonu to mysle ze bedziemy mieli cos nowego. Wydaje mi sie ze nie bedzie stalej towarzyszki doktora, moga sie 2 a nawet 3 panie przewinac. Moze takze nasz doktor da schronienie jakiejs zablakanej duszy (czyt o komus oblakanemu, choremu a moze poprostu jakiemus przestepny to juz nie ma znaczenia) i wcale bym sie nie zdziwil gdyby to byl mezczyzna.
Coz ja bym to tak widzial, ale czy odwaza sie odejsc od dlugo pielegnowanej tradycji z doktorem i jego wspoltowarzyszka? Zobaczymy.

Użytkownik Modes edytował ten post 01.07.2007 - |02:47|

• 0

#285 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.07.2007 - |08:00|

Ps. Co do nastepnego sezonu to mysle ze bedziemy mieli cos nowego. Wydaje mi sie ze nie bedzie stalej towarzyszki doktora, moga sie 2 a nawet 3 panie przewinac. Moze takze nasz doktor da schronienie jakiejs zablakanej duszy (czyt o komus oblakanemu, choremu a moze poprostu jakiemus przestepny to juz nie ma znaczenia) i wcale bym sie nie zdziwil gdyby to byl mezczyzna.
Coz ja bym to tak widzial, ale czy odwaza sie odejsc od dlugo pielegnowanej tradycji z doktorem i jego wspoltowarzyszka? Zobaczymy.

Towarzyszami Doctora byli:

Rodzina (wnuczka Doktora (!) i dwoje jej nauczycieli mężczyzna i kobieta)
Rodzina (mama z córką i chłopakiem córki)
Kochankowie (mężczyzna i kobieta)
Kobieta (kobieta)
Robot K9 (pies)
Android ( :) )
Pani Czasu (kobieta)
Brygadier (z UNIT) (mężczyźna)
Obcy (mężczyzna)
Obca (kobieta)
Nikt (nie miał towarzysza)
Biseksualista (mężczyzna)

I to są tylko ci, którzy latali z Doctorem.
Maksymalnie jednocześnie podróżowały z Doktorem 3 osoby.
Oprócz tego było kilkoro towarzyszy, którzy nigdy nie weszli do TARDISA (kobiety i mężczyźni).
W trakcie podróży zginęło chyba coś koło 8/9 towarzyszy.
W sumie z Marthą było ich już 35 (?)

Tak więc z tą tradycją to trochę nie tak :)

PS

Ja chcę Sally Sparrow ! :wub1:

Użytkownik psjodko edytował ten post 01.07.2007 - |08:46|

#286 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.07.2007 - |09:43|

Bardzo fajna i intryga Doktora mi Marty. Cały odcinek w sumie bardzo fajny i wiemy skąd się wzięła Face of boa co przynajmniej dla mnie było niespodzianką:)
Kurcze nie podoba mi się to, jak zakończyli ten odcinek ta akcja z Titanikiem jest zła i oni m karzą czekać do świat :(
Ciekawi mnie czy Mastera uśmiercili już ostatecznie i o co chodziło z ta akcją z jego pierścieniem bo chyba on nie zachował się jakoś w nim.

Ja chcę Sally Sparrow !

Nie jesteś jedyną osobą chcącą Sally :)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#287 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.07.2007 - |14:09|

Przede wszystkim zdziwilem sie (bo nie sprawdzalem wczesniej), ze to ostatni odcinek sezonu. Co do, wiec, oceny sezonu to mam mieszane uczucia, podobaly mi sie wlasciwie jedynie koncowe odcinki.

- Nie jestem tez zachwycony, ze Martha zostala na Ziemi. Osobna kwestia, ze Martha ma antypatyczna matke, do ktorej nawet -postawa w ostatnich 2 odcinkach negatywnego we mnie odczucia nie zmienila.
- Nie podoba mi sie, ze Master umarl. No, chyba ze wcale nie umarl - a jest teraz zamkniety we wspomnianym wyzej pierscieniu. Wtedy takie zakonczenie byloby ok.
- Nie rozumiem, dlaczego zona Mastera do niego strzelala. Rozumiem, ze miala byc demoniczna (patrz kolor sukienki), ale bez przesady. W obu odcinkach wyszla na jakiegos przyglupa. A szkoda, nie musialo tak byc. Autorzy najwyrazniej nie mieli pomyslu na to, co postac poza byciem zona w kadrze powinna w serialu zrobic (pisalem juz o tym chyba tydzien temu).
- Kapitan sprawia wrazenie w Doktorze (serialu), jakby byl troche niedorozwiniety. Nie przekonuje mnie do siebie w roli. Szkoda, ze nie uzyto innych postaci z zespolu Torchwood (oraz technologii).
- Brakowalo mi Dalekow
- Final poprzedniego sezonu (w zwiazku z Dalekami) bardziej mi sie podobal. Takze watek z Rose byl poprowadzony tak, ze i milosc i jakies uczucie, i pomyslowe rozwiazanie kwestii "co tu zrobic, aby Rose na stale nie zostala partnerka Doktora". No, a tutaj, w koncowce 3 sezonu zakonczenie mnie nie przekonalo. I co, Martha teraz pojedzie do szpitala do tego goscia, co z nia biegal po plazy w alternatywnym swiecie/czasie? I juz Doktora nie kocha? Jakos malo przekonujace...

I na koniec. Zupelnie nieprawdopodobne, ze Doktor wszystkie te hece Mastera przyzyl. Rozumiem, ze Doktor jest sprytny, ale tak zrobic w konia Mastera? Nie przekonalo mnie to, co zobaczylem na ekranie.

Sumujac, sezon gorszy od poprzedniego. Oceny nie wystawiam, po prostu za rok chlopaki z BBC powinny sie bardziej postarac. Teraz czekam na Torchwood, ktory mam nadzieje, da mi mniej powodow do marudzenia.

ps. z czego oni sie smieja na koncu z Kapitana? Z tego ze jest gejem? Nie zalapalem...

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 01.07.2007 - |14:10|

• 0
Dołączona grafika

#288 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.07.2007 - |15:42|

ps. z czego oni sie smieja na koncu z Kapitana? Z tego ze jest gejem? Nie zalapalem...

Kojarzysz Face of Boa ? w każdym razie to jest kapitan Jack za kilka milionów lat:)

ps. orientuje się ktoś ile ma być sezonów doctora who?
  • 0

#289 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.07.2007 - |18:10|

Kojarzysz Face of Boa ? w każdym razie to jest kapitan Jack za kilka milionów lat:)

AAA... juz kumam. Hehehe... jakos niepodobny ;))))))) Faktycznie zabawne :P
  • 0
Dołączona grafika

#290 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.07.2007 - |18:15|

ps. orientuje się ktoś ile ma być sezonów doctora who?

:rolleyes7: :biggrin2: :rolleyes7:
Rozśmieszyłeś mnie tym pytaniem...
To tak jak zapytać: "Orientuje się ktoś ile lat będzie istnieć rasa ludzka ?"

Póki co serial jest kręcony od 45 lat !!!
(pierwszy odcinek został wyemitowany 23 listopada 1963 r o godz. 17.15)
W sumie, to co oglądasz teraz to 29 sezon !!!
Ponad 700 odcinków telewizyjnych.

:biggrin2: :biggrin2:

Użytkownik psjodko edytował ten post 01.07.2007 - |18:17|

#291 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.07.2007 - |19:05|

@psjodko a czy teraz nie zostało to przypadkiem wznowione na 4 sezony. Wiesz to pytanie zadałem dlatego że 1989 roku BBC urwało serial potem zrobili 2 filmy i w 2005 wznowili serial i stąd pytanie czy wiadomo coś o tym ile będzie teraz sezonów bo jakoś wątpię w to żeby zrobili 5+ sezonów chociaż chciał bym się mylić:)
  • 0

#292 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.07.2007 - |18:10|

sot: podstawa krecenia seriali brzmi "kreci sie tak dlugo az sie oplaca" a z tego co wiem to Doctor Who w UK to hit wiec tak szybko go nie skoncza.

a czy teraz nie zostało to przypadkiem wznowione na 4 sezony

Pierwsze slysze.
4 sezony pojawialy sie jedynie w ogloszeniach prasowych o tym ze rezyser i czesc scenarzystow chce odejsc po 4 sezonie, ale BBC juz zapowiedziala ze jesli tak sie zdarzy to znajda nowych ludzi a serial bedzie emitowany dalej bez zadnej przerwy.

bo jakoś wątpię w to żeby zrobili 5+ sezonów

A jakies konkrety? Dowody na to ze niemialo by sie tak stac? No poza tym przeczuciem "w srodku" co moze rownie dobrze byc glodem ;).
Serial sie zawsze kreci tak dlugo az sa jakies okreslone zyski a te zaleza od:
- ogladalnosci
- kosztu wykonania serialu
- kosztu praw do nazw (ktore w przypadku SG-1 spowodowaly kasacje, ale doctor nie musi sie o to martwic bo kreci go ta sama stacja TV co posiada prawa).
- place dla aktorow/ekipy
  • 0

#293 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 01.07.2007 - |18:39|

Ja chcę Sally Sparrow ! :wub1:

tez chce Sally. (w ostatecznosc mize byc rose :P )
Najlepiej sally i Rose :]

Nie podoba mi sie, ze Master umarl. No, chyba ze wcale nie umarl - a jest teraz zamkniety we wspomnianym wyzej pierscieniu. Wtedy takie zakonczenie byloby ok.

Master z przyszlosci jest pokazany w przeszlosci.
A mowiac bardziej zrozumiale to Mater widziany przez nas w chwili obecnej to niejako pierwsze pojawienie sie mastera. W poprzednich seriach byl juz pozniejszy master.
Zwykly prequel i tyle :]

Co to za muza z odcinka 3x12 jak sie zaczyna atak lecialo jakos - "Here comes the drums" - czyje toto i jaki tytol.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 01.07.2007 - |18:45|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#294 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.07.2007 - |19:19|

@psjodko a czy teraz nie zostało to przypadkiem wznowione na 4 sezony. Wiesz to pytanie zadałem dlatego że 1989 roku BBC urwało serial potem zrobili 2 filmy i w 2005 wznowili serial i stąd pytanie czy wiadomo coś o tym ile będzie teraz sezonów bo jakoś wątpię w to żeby zrobili 5+ sezonów chociaż chciał bym się mylić:)

4 sezon jest "zaklepany".
O następnym będzie mowa dopiero po wakacjach.
Tak to się mniej więcej w Anglii odbywa (kolaudacje i różne zezwolenia itp).

Modes bardzo dobrze wyjaśnił zasady "kręcenia" seriali. :)
Dodam, że nie tylko w Anglii Doctor Who jest hitem ale również w Australii i Kanadzie.
(W końcu to Dominium :) )
Również w USA (gdzie leci z 1-sezonowym opóźnieniem w Sci-Fi) zbiera dobre notowania.
Więc nie sądzę, żeby przestali kręcić i zakończyli na 4 sezonie.

Tym bardziej, że ruszą/ruszyły spin-offy i również (Torchwood) nieźle się mają.
W wakacje ma ruszyć Sarah Jane Adventure dla młodzieży - zobaczymy jak się przyjmie.

Świat DW rozwija się i raczej nie widać teraz możliwości przerwania serialu :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 01.07.2007 - |19:20|

#295 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 01.07.2007 - |19:31|

Ja po po prosu założyłem że te plotki o odejściu scenarzystów i reżysera w jakiś sposób zagrażają całemu serialowi, bo oni mogą za sobą pociągnąć jeszcze jakąś cześć ekipy/obsady.

Ale wiecie mi wasza ocena sytuacji o wiele bardziej sie podoba, a doctorka niech kręcą ile się da lub do momentu kiedy będą mieli sensowne pomysły bo nie chciał bym żeby ciągnęli serial na siłę.

pozdrawiam
  • 0

#296 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.07.2007 - |19:42|

Co to za muza z odcinka 3x12 jak sie zaczyna atak lecialo jakos - "Here comes the drums" - czyje toto i jaki tytol.

"Voodoo Child" by Rogue Traders
Cała jest TUTAJ

Użytkownik psjodko edytował ten post 01.07.2007 - |19:43|

#297 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 02.07.2007 - |12:46|

Nowinki :)

1. Freema Agyeman - Marta zagra w czterech odcinkach nowego sezonu Torchwood.
2. Marta wróci jako towarzyszka Doctora w połowie nowego sezon Doctora.
3. Trwa casting na nowych towarzyszy dla Doctora w następnym sezonie.
4. Sezon 4 będzie miał oczywiście 13 odcinków.

:)

#298 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 02.07.2007 - |13:26|

OO Marta w Torchwood :) Owen będzie miał nową zdobycz :D
Ciekawe kto bedzie towarzyszył Doktorkowi
  • 0

Dołączona grafika

#299 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 02.07.2007 - |16:49|

ja? ;)

Mogliby szybciej te odcinki produkowac, bo czuje sie wyraznie podenerwowany koniecznoscia oczekiwania na nastepny odcinek do Bozego Narodzenia :>
  • 0
Dołączona grafika

#300 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 02.07.2007 - |22:25|

Zgadzam się. za wolno im to idzie :D
  • 0

Dołączona grafika