Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#281 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 04.06.2005 - |23:24|

Małe co nie co na zaostrzenie apetytu:
sg1-s9-1.wmv to już znamy
sg1-s9-2.wmv a to jest nowe :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#282 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.06.2005 - |22:26|

Nowy, groźny wróg Tauri wreszcie ma twarz, jak pisze większość fan-site'ów, włącznie z naszym. Moim zdaniem wyglądają oni całkiem nieźle. Dodano im fajną, groźną otoczkę. Wygląda to nawet lepiej niż świecące gały Goa'uldów. Poczekajmy na więcej szczegółów... Jestem bardzo ciekawy, czy będą aż tak wredni, jak wszyscy mamy nadzieję. :P
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#283 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.07.2005 - |13:24|

Ja wreszcie dzisiaj bede miał możliwosc ogladniecia w koncu nowych sezonów SG-1 I SGA chociaz ze smutkiem stwierdzam czytajac wypowiedzi tych ktorzy juz ogladneli ze SG-1 zdaje sie ze jest cieniutkie :/
  • 0

#284 Swistak

Swistak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20.07.2005 - |12:39|

Obejrzałem pierwsze odcinki 2 sezonu atlantis i 9 Sg-1 - wniosek dla mnie jeden - kupa nielogiczności w atalntis i super team Browder-Black w SG-1. Jak sie nie postarają z Atlantisem to b ędzie kicha - moim zdaniem brak tam aktorów - sam Flannigan nie udzwignie serialu reszta jest po prostu beznadziejna z panią doktor na czele.
  • 0

#285 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.07.2005 - |07:21|

SGA jeszcze ujdzie poniewaz od poczatku traktuje ta hybryde jako polaczenie Startreka z SG1
natomiast SG-1 rozczarowalo mnie strasznie sezon zaczal sie powtorkami oraz rozpadem teamu :angry:
zakladam ze w SG1 (jak to mialo miejsce w SGA) wymienia sklad na cukierkowatych & zniewiescialych bohaterow no i bedziemy mieli nastepny serial typu 4 pancernych & dog :blink:
  • 0

#286 Swistak

Swistak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 23.07.2005 - |22:13|

No jak Browder i Black są cukierkowaci to ci chyba sie coś z na wspólnej popierdzieliło......
  • 0

#287 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.07.2005 - |00:43|

.... zycze wiec "slodkiej" przyszlosci "chlopaki" ....
  • 0

#288 Figo

Figo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 24.07.2005 - |19:54|

uff obejrzalem dziś 2 odcinek więc tak:

1 odcinek ojj troche kiepsko ale nie był zły ,, strasznie brakuje starych klimatów i O`Neala ;/ i Carter ehh ... ale 2 odcinek piekny powrót do starych korzeni :)) a już się bałemże drugi odcinek też będzie troche smucił .... No już zaczyna się serial rozkręcac i ten klimat jak z fantasy !! coś wspaniałego ! i mam nadzieje żę tak będzie dalej ,, jak narazie wygląda na to że Daniel Jackson jest jakby taki najbardziej aktywny ale zapewnie o każdej postaci tak będzie... Acha i mam nadzieje że o Teal`cu będzie więcej motywów bo to bardzo dobra postać chociaż .jeśli 9 sezon ma dotyczyć głównie pradawnym to Daniel Jackson będzie górował :)

CO do postaci:
Vala - wyśmienita kobietka :) szkoda ze nie będzie przez cały sezon
Daniel - jak zwykle bardzo dobra postać i aktor
Teal`c - tak samo
Mithell - hmm i tutaj mam troche mieszane uczucia niby gosciu wporządku ale taki z twarzy wydaje się nie zdara a może się myle :) ogólnie wporzo

P.S - jakoś motyw z królem arturem nie spodoał mi się

Użytkownik Figo edytował ten post 24.07.2005 - |19:56|

• 0

#289 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.07.2005 - |21:06|

No wreście jestem po 2 odcinku no i dla mnie rewelka. Szczególnie nowi aktorzy umieszczeni w świecie sg1, co niektórzy mają już odpowiedż na temat przyszłości innego serialu, dla mnie dobry wybór, ciekaw jestem tylko którą jeszcze legende umieszczą w naszym ulubionym serialu, i jaka jeszcze nowa rasa się pojawi. może w 10 serii.
  • 0

#290 Harpun

Harpun

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 28.07.2005 - |22:05|

Dla mnie to już trochę(a może tylko troszeczkę) przegięcie z mieszaniem historii(oraz mitów) celtyckiej albo angielskiej. Może to jedynie świadczyć że Panom piszącym scenariusze kończą się powoli pomysły.
  • 0

#291 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.08.2005 - |22:09|

Dla mnie SGA 2x01 - 2x02 były ok ale mogli się bardziej postarać.
SGC 9x01 - 9x02 super ale jak obejrzałem dzisiaj 9x03 :blink: to poprostu BOMBA :clap: wkońcu coś ciekawego i niezła przekminka z Orai i pradawnymi.

Wkońcu ktoś powiedzaił coś do rzeczy i zagraża ludzkości :)

"Great holy army shell be gathered and train to fight all who embrace evil, and in the name of goods ship shell be build to carry a warriors out among the stars , and we will spread origin to all unbelievers. The power of the Orai will be felt far and wide. And the wicked shell be vanquish. Hallowed are the Ori"

I wszystko jasne :D

Już nie moge sie doczekać SGC 9x04 bo 9x03 obejrzałem już 7 razy i ide oglądac go jeszcze raz.

Użytkownik komar edytował ten post 03.08.2005 - |20:12|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#292 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 03.08.2005 - |16:15|

Haloud ad the Orai"

Że co?
Chyba raczej "Hallowed are the Ori" i przede wszystkim Ori a nie Orai... :censored:
  • 0

#293 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.08.2005 - |21:49|

Ehh - no ja się do zmian przyzwyczaić trochę nie mogę....

Brak O'Neilla - to zbrodnia...

A poza tym... umilałem sobie czas oczekiwania na wznowienie SG-1 i SGA :) oglądaniem Farscape i powiem, że jak teraz oglądam SG-1 to mam wrażenie, że zaraz za rogu wyleci Rygel, wyjdzie Chiana i polecą gdzieś na Moyi....

Dwie główne postacie - Vala - czyli Aeryn :) i Browder - Crichton jako jakiś pułkownik.... Dziwnie mi się teraz Stargate ogląda, dziwnie...

No, ale może wyjdzie to serialowi na dobre.... :]
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#294 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 11.08.2005 - |13:14|

Witam szukałem , szukałem ale nie znalazłem , czy może mi ktoś dać jednoznaczną odpowiedz dlaczego RDA zrezygnował ze zdjęć w serialu i pojawia się tylko okazyjnie , czyżby znudziło mu się granie na pierwszym planie .

Sorry dla admina gdyby okazało się , że już coś na ten temat jest na forum.
  • 0

#295 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 11.08.2005 - |13:20|

z tego co słyszałem chciał się w końcu zająć córką;chciał podobno odejść w 8 sezonie;ale głową za te informacje nie ręcze :P

Użytkownik inwe edytował ten post 11.08.2005 - |13:20|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#296 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 11.08.2005 - |21:39|

Jeszcze jedno moje spostrzeżenie , zwróciliście może uwagę na fakt dużego podobieństwa Goaulda Sokar-a z odcinku Stargate SG1 313 - The Devil You Know , i teraźniejszych kapłanów ORI , nie wiem , może to tylko moja myśl ale to podobieństwo fizyczne i uwielbienie ognia ma coś wspólnego , może on kiedyś był takim kapłanem , poczekajmy bo możliwe , że w którymś odcinku do tego wrócą.
  • 0

#297 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.09.2005 - |09:00|

Niezłe spostrzenie. Nawet mi przez głowę nie przeszło, że coś takiego może być. W sumie to by było ciekawe. Ale jest jedno ale. Sokar nie mówił nic o Ori, anie też do nich nie nawiązywał.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#298 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 20.09.2005 - |18:34|

czy którykolwiek z goauld-ów mówił o swoich poprzednich wcieleniach ??
  • 0

#299 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.09.2005 - |19:01|

czy którykolwiek z goauld-ów mówił o swoich poprzednich wcieleniach ??

Nigdzie nie ma mowy o wcieleniach. Jeżeli już, to tylko o nosicielach. Ale zgodnie z zasadą: czego nie zabroniono jest dozwolone, można snuć takie domysły <_< .

Użytkownik jack edytował ten post 17.10.2005 - |15:37|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#300 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.10.2005 - |08:49|