Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#281 Doktorwie

Doktorwie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29.05.2011 - |22:01|

Poszukuję nazwy serialu SF ,który był emitowany w naszej TV pod koniec lat 70 może zahaczał o lata 80.Pamiętam z niego bardzo nie wiele ,a oto garść wspomnień związanych z filmem;Bohaterowie załoga poszukuje powrotu na ziemię lub szuka drugiej ziemi ,towarzyszy im kosmitka potrafiąca zmieniać kształty i podszywać się pod wybraną postać lub stwora ma na imę chyba MAJA i jest ostatnią ze swego gatunku jej planeta uległa zagładzie .Statki którymi poruszają sie bohaterowie to orzeł 1,2,3 itd.Oprócz tego był chyba jakiś statek matka. Jeśli komuś coś świta to proszę o pomoc!!!!!
  • 0

#282 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.05.2011 - |22:16|

Doktorwie - ten serial to "Space: 1999", polski tytuł - "Kosmos 1999"

Użytkownik Kira Nerys edytował ten post 29.05.2011 - |22:16|

• 0

#283 Doktorwie

Doktorwie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30.05.2011 - |07:30|

Rewelacja dzięki za szybką pomoc za nic nie mogłem ustalić nazwy tego serialu.
  • 0

#284 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.05.2011 - |07:41|

Chyba jeden z częściej tutaj "szukanych" seriali. :)
A wystarczyło poszukać w ten sposób i odpowiedź jest już na czwartym miejscu.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#285 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.05.2011 - |15:26|

Może winniśmy zrobić małe FAQ :D?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#286 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.07.2011 - |18:54|

Próbowałem go wygooglować na różne sposoby, ale poddaję się. Serial komediowy o rock manie samotnie wychowującym kilkoro dzieciaków. Produkcja dość stara, gdzieś z epoki komputerów macintosh (porównanie nie przypadkowe, bo w jednym z odcinków był to temat przewodni). Na 100% emitował go polsat. Zdawało mi się, że grał w nim Steven Tyler, ale za młody chyba wtedy byłem, żeby dzisiaj odtworzyć dokładnie twarz, bo z imdb nic nie byłem w stanie wywnioskować z jego karty. No ale może coś przeoczyłem.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.07.2011 - |18:55|

• 0

#287 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.07.2011 - |20:57|

Hans, wydaje mi się, że to ten serial:
http://www.filmweb.p...zem-1990-159714

Użytkownik Kira Nerys edytował ten post 20.07.2011 - |20:57|

• 0

#288 karal

karal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.07.2011 - |15:46|

jaki był tytuł serialu, który leciał jakiś kilka lat temu o 15:00 na TVN? Serial był o chłopaku, który opiekował się takim stworem, którego znalazł chyba. Na koniec wszystko zalała woda, bo te wielkie stwory poruszyły tak ziemię.
  • 0

#289 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 22.07.2011 - |16:02|

Surface (Na powierzchni)
  • 0

#290 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.07.2011 - |19:32|

Hans, wydaje mi się, że to ten serial:
http://www.filmweb.p...zem-1990-159714

Zdecydowanie tak. Ło matko, jak mogłem zapamiętać tego gościa jako Stevena Tylera?! :D
  • 0

#291 Poszukiwacz

Poszukiwacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 12.08.2011 - |16:40|

Witam.
Od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi pewien serial, ale za nic w świecie nie mogę go zlokalizować. Wyświetlany był dość dawno temu, a dodatkowo bardzo niewiele pamiętam. Oto co wiem:

Bohaterami jest para detektywów, facet i kobieta o azjatyckim typie urody. Jeden z odcinków dział się w jakimś zakonie, siostrzyczki miały tam swoją serwerownie i wynajmowały miejsce pod strony. Nagle zaczęły wybuchać pożary, zaczęto tłumaczyć to tym że to duch jednej z zakonnic której nie podoba się ta cała nowoczesność (siostra ta wiele lat wcześniej została zamordowana i nigdy nie znaleziono jej ciała ani grobu).
Inny odcinek dział się w jakimś większym amerykańskim mieście, chodziło o pewien hotel którym miał pod ziemią ukryte piętro używane jeszcze za czasów prohibicji.

Tyle pamiętam, serial był emitowany w TVP jakoś w soboty.
  • 0

#292 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.08.2011 - |17:41|

Może to?
  • 0

#293 Poszukiwacz

Poszukiwacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 12.08.2011 - |18:18|

Strzał w dziesiątkę. To ten serial. Wielkie dzięki.
  • 0

#294 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.08.2011 - |18:53|

Nie wiem, skąd wytrzasnąłeś ten serial z TVP. On był emitowany na Polsacie kiedyś i ostatnio dość nie dawno, chyba ze 2 czy 3 lata temu na wakacjach, pt. "Łowcy Skarbów". I na AXN też leciał, ale pod tytułem "Zagadki z Przeszłości".
  • 0

#295 wositelec

wositelec

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10.10.2011 - |13:21|

1) Kojarzę niewiele - niby dużo, ale drobne szczegół. Nigdzie nie mogę uzyskać pomocy...

Trzej źli mieli specjalne moce. Jestem niemal pewny, że był brązowy robot, ale i ten podobny do Thinga, taki pomarańczowy duży stwór (co do kolorów to mogę się oczywiście mylić). Oni chyba walczyli wręcz głównie, nie pamiętam strzelania. Ale musiało być, skoro robot upadł i zaczął dymić - więc chyba ktoś do niego strzelił. To był jego koniec, a pamietam że zawsze jemu, pomarańczowemu i komuś jeszcze (wciąż nie pamiętam komu) udawało się uciec. Dwóch złych było na pewno, ale kojarzy mi się trzech.
Podsumujmy:
- trzech złych (pomarańczowy stwór, brązowy [albo ciemnoróżowy] robot i trzeci ktoś)
- orbita (w jednym odcinku mówi o niej jakiś mężczyzna), patrzy chyba na ekran komputera, w każdym bądź razie pokazany jest kosmos i jakby coś białego przypominającego galaktykę
- ucieczki przez miasto, ciężarówki prowadzone przez ludzi
- w kreskówce byli ludzie i na pewno wspomnianych wyżej "trzech złych"
- możliwe, że była nawet cała armia ludzi (jest to bardzo możliwe)
- niewielka ilość odcinków, czas trwania jednego odcinka od 20 do 30 minut
- nie jest to anime, słychać angielskie głosy w tle (albo polski dubbing)
- bajka może być północnoamerykańska, kanadyjska lub brytyjska.

Niemal na pewno zaczynało się (tzn. tytuł) na "F", kończyło na "77".

2) Cytat:
"1. Animowany s-f.
2. Powstał dawno temu, więc w rachubę wchodzi przedział 1975-1995, ale skłaniałbym się do nawet 1990-1995.3. Urywki fabuły które pamiętam: Ogólnie chodziło, że jakieś imperium galaktyczne (rządzone przez trochę większeod ludzi brzydkie stwory) poszukuje w kosmosie jakiegoś artefaktu, nie pamiętam już dokładnie, ale chyba chodziłoo jakąś różę, albo kwiat. W związku z tym atakuje jakąś planetę, na której żyją ludzie i roboty (głównie bojowe).Główną armią imperium też są roboty. Była tam taka scena, że ludzie na swojej planecie zniszczyli skały nadatakującymi robotami i później chodzą sobie po rumowisku tych skał i się cieszą ze zwycięstwa, ale nie na długo,bo okazuje się, że roboty przeżyły zawalenie się skał i jednemu z nich nagle wyskakuje spod kamieni ręka i łapienogę jednego z ludzi. Ogólnie atakowani nie mają zbyt dużych szans, bo imperium jest liczniejsze, w jego armii robotów są też takie przypominające wyrośnięte wilki, albo coś w każdym bądź razie zwinnego i czteronożnego.Pamiętam też scenę, że ludzie są stłoczeni jako więźniowie w budynkach. Nadlatuje imperator/przywódca z tegoimperium i wypytuje kilku z tych ludzi o ten artefakt/kwiat, ale oni nie wiedzą gdzie on jest. Tamten odlatuje, a budynki z więźniami eksplodują. Ogólnie film/serial utrzymany w atmosferze pesymistycznej."

Użytkownik wositelec edytował ten post 10.10.2011 - |22:13|

• 0

#296 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 13.10.2011 - |21:34|

To i ja poszukam pomocy.
Dawno temu, chyba w paśmie Disneya, leciał serial dla młodzieży. Bohaterem był Ripley, dzieciak-detektyw,coś jak Holmes. Wynajął aktora, który odgrywał detektywa, a mały rozwiązywał zagadki.
Może komuś się coś skojarzy.
  • 0

#297 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 14.10.2011 - |07:36|

To i ja poszukam pomocy.
Dawno temu, chyba w paśmie Disneya, leciał serial dla młodzieży. Bohaterem był Ripley, dzieciak-detektyw,coś jak Holmes. Wynajął aktora, który odgrywał detektywa, a mały rozwiązywał zagadki.
Może komuś się coś skojarzy.

Kid Stick With Me (Trzymajmy sie razem)

google naprawdę nie boli...łatwiej jest tu opisać serial niż wpisać w googlu "serial detektyw ripley disney"???
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#298 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 14.10.2011 - |18:02|

Może grzeczniej, jeżeli ktoś tu pisze to chyba wcześniej nie znalazł w google odpowiedzi.
A po wpisanej frazie nie pojawia się ten tytuł. Więc już lepeij nie doradzaj.
  • 0

#299 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 14.10.2011 - |20:25|

Może grzeczniej, jeżeli ktoś tu pisze to chyba wcześniej nie znalazł w google odpowiedzi.
A po wpisanej frazie nie pojawia się ten tytuł. Więc już lepeij nie doradzaj.

Może samokrytyczniej, jeśli po wpisaniu frazy przez mnie podanej ktoś nie odnalazł odpowiedzi w googlu, to znaczy że coś nie do końca chyba.... Tytuł pojawia się w p i e r w s z y m linku wyskakującym po wpisaniu frazy. Oraz drugim.
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#300 wositelec

wositelec

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.10.2011 - |13:06|

O

1) Kojarzę niewiele - niby dużo, ale drobne szczegół. Nigdzie nie mogę uzyskać pomocy...

1) Nie mogę uwierzyć - najwyraźniej ZNALAZŁEM!!! Kliknąłem na intro "Youngblood" i obok wyświetliło się "Wild C.A.T.s", więc też kliknąłem.

Intro:
http://www.youtube.com/watch?v=kdsyFyF24uQ

Użytkownik johnass edytował ten post 30.10.2011 - |13:54|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych