Skocz do zawartości

Zdjęcie

SGU - plotki, ciekawostki, fakty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
313 odpowiedzi w tym temacie

#281 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 11.02.2011 - |12:02|

Musze powiedziec, ze odczuwam pewna shadenfreude-po cancelu SGU nie ma szans na filmy z SGA i to BARDZO DOBRZE. Teraz wszystkie te miekkie faje ktore zrzedzily "omg SGU fail, moda na sukces in spaaace, oddajcie mi moje SGA, niech skasuja i zrobia film SGA!" maja za swoje, nioh nioh nioh :rolleyes:

Patrzac na to jaki bag of shait jest na SyFy to mnie dziwi ze tam w ogole puszczano cokolwiek z sensem tak dlugo. Anwyay zapowiada sie renesans ksiazek na OT Forum ;) bo niby o czym bedziemy rozmawiac? Trzeba bedzie zmienic formule na jakas ogolniejsza.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#282 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 11.02.2011 - |20:11|

Te notki pisane optymistycznym tonem nastawiły mnie raczej pesymistycznie.
Ja tam będę teraz zadowolony jak wydadzą choćby konspekt tych pozostałych 3 sezonów który to niby mają. Sakramentos to dopracuje i będzie całkiem niezła lektura :D
  • 0

#283 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 12.02.2011 - |20:05|

Musze powiedziec, ze odczuwam pewna shadenfreude-po cancelu SGU nie ma szans na filmy z SGA i to BARDZO DOBRZE. Teraz wszystkie te miekkie faje ktore zrzedzily "omg SGU fail, moda na sukces in spaaace, oddajcie mi moje SGA, niech skasuja i zrobia film SGA!" maja za swoje, nioh nioh nioh :rolleyes:

Patrzac na to jaki bag of shait jest na SyFy to mnie dziwi ze tam w ogole puszczano cokolwiek z sensem tak dlugo. Anwyay zapowiada sie renesans ksiazek na OT Forum ;) bo niby o czym bedziemy rozmawiac? Trzeba bedzie zmienic formule na jakas ogolniejsza.

Skoro Tobie się nie podoba to lepiej w ogóle nie puszczać, nie? Zaczynasz już troszeczkę denerwować jak niektóre trolle z gadkami typu "anulujcie sgu bo tak", "anulujcie cały świat sg", "do śmieci z sga", "jakim cudem taki serial powstał? przecież mi się nie podoba"....

Jako fan SG to mogę jasno powiedzieć - każdy serial/film w świecie Stargate mogę oglądać, nie ważne jaki jest dla innych, dla mnie zawsze znajdzie się magia SG (chociaż czasami warto ponarzekać, gorzej gdy serial anulują).

Użytkownik bolek edytował ten post 12.02.2011 - |21:16|

• 0

#284 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 12.02.2011 - |21:07|

chromolisz mosci bolku->powiedzialem ze odczuwam shadenfreude, nie zas ze to dobrze ze do tego doszlo. Bo wlasnie "roznej masci trolle" dostaly dzieki temu za swoje-chcialy SGA kosztem SGU, a wiec robily to czego tak nie lubisz-na podstawie swoich preferencji orzekaly co powinno a co nie powinno byc puszczane, domagajac sie cancela SGU. No to dostaly, ale razem z pakietem jest tez pogrzebanie szans na kontynuacje SGA. Nie ma chyba lepszego sposobu pokazania tego, o czym mowisz-ze dobrze jest jak jest co ogladac z SG. Zgadzam sie z toba i rzeczywistosc tez sie z toba zgadza bo wszystkie seriale sa ze soba polaczone i popularnosc/sukces jednego napedza drugiego.

Poza tym moja krytyka SGA nie oznacza ze masturbowalem sie z radosci po jego cancelu. Wrecz przeciwnie, co mozesz sprawdzic, ale moj stosunek byl inny niz do cancela SGU bo wiadomo bylo ze otrzymamy cos za cos a Stargate bedzie kontynuowany na wiele sposobow. Liczylem tylko, ze bedzie to lepsze niz dotychczas i ze zlota era dopiero nadchodzi. Pozytywnie o cancelu wypowiedzialem sie dopiero wtedy gdy poszla farba o czym mial byc 6 sezon i byla to zgroza. Wiec majac do wyboru nowy serial i nowa jakosc a jakies niedorobione SGA wolalem to pierwsze. Nie da sie tego porownac z obecna sytuacja kiedy cancel oznacza zakopanie SG na nieokreslony-miejmy nadzieje skonczony-czas. W tej sytuacji wolalbym niewydarzony 6 sezon SGA anizeli alternatywe, a wiec de facto smierc franczyzy. Wiec nie ma sie w ogole z czegokolwiek cieszyc. Chyba ze z tego ze trolle dostaly nauczke by uwazac czego sobie zycza.

Zupelnie obiektywny i neizalezny ;) Sad rozpatrzyl twoja uwage i uuznal ja za bzdurna. Case closed :P

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 12.02.2011 - |21:11|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#285 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 20.02.2011 - |14:32|

Nie wiem czy wszyscy widzieli, lecz stacja SPACE wyemitowała nowy trailer SGU 2.5 (do drugiej polowy sez. 2). Wiadomo nie jest to trailer tak nasączony spoilerami jak robi to Syfy czy MGM, ale warto popatrzeć by trochę złapać apetyt na następne odcinki :)
http://hatak.pl/news...y_trailer_SGU_/
  • 0

#286 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 21.02.2011 - |15:46|

Wiwat Kanada! Ale po tym małym zwiastunka wszystko wygląda jednak tak że SGU 2 sezon i jednak bach, a już niektóre wpisy na tym forum czy, rożnych internetowych źródłach napawają optymizmem że jednak coś, że może ktoś przyjmmię ten serial. A ten trailer i nadejście początku końca. Niby wygląda ze końcówka sezonu będzie bardziej dynamiczna więcej wybuchów biegania i krzyków...hymm ja już zapomniałem co tam się działo w tym serialu
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#287 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.02.2011 - |18:56|

Póki co to niestety jakoś cisza w temacie się chyba zrobiła. A co do trailera Space to nie wiem czy takie reklamowanie typu 'The End' albo 'Final Episodes' jest na miejscu mając świadomość, że ostatni odcinek pożegna nas soczystym 'to be continued...'
  • 0
don't try

#288 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 21.02.2011 - |19:13|

Tam nie powinno byc napisow "to be contiuned" tylko "viewer, you are screwed" :rolleyes:
  • 0
Winchell Chung

#289 hippo

hippo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 21.02.2011 - |23:43|

Trzeba mieć nadzieję że jakoś cudem SGU przejmie inna stacja, bo z tego co widać to akcja powoli się rozkręca, i chyba prawdziwa esencja miała być w 3 i 4 sezonie... no trudno, to że stacja SPACE pierwsza wypuściła zapowiedź i będą emitować ten serial to znaczy że są zainteresowani nim, wszystko niestety w oglądalności :/.
  • 0

#290 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.02.2011 - |01:17|

Padłem i leżę ze śmiechu. Syfy oficjalnie wygrało wszystkie zawody w tym roku. 'Every Destiny has an ENDING'

W zwiastunie jak zwykle spoilery.
SGU 2.5 trailer
  • 0
don't try

#291 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 23.02.2011 - |07:53|

Coś wszystkie stacje zaznaczają początek końca i cóż :( chyba tak będzie . Nie ma co liczyc na 3 sezon - widziomy jak Destiny chyli się do upadku ( nie biorę pod uwagę ,,drugiego'' bo raczej wpadnie w gwiazdkę ) + udało się im otworzyć tunel na Ziemię ( nie tak całkiem)
- do takich wniosków można dojść po stopklatkach.

Niestety Destiny zostalo już zniszczone przez ludzi , a teraz czeka je pogrzeb . :(
  • 0

#292 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 23.02.2011 - |20:33|

widziomy jak Destiny chyli się do upadku

Nic nie widzimy - te odcinki zostały nakręcone przez oficjalnym cancelem, więc dorabianie takich historii jest bezcelowe.
  • 0

#293 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 26.02.2011 - |09:43|

dorabianie takich historii jest bezcelowe.

Być może się pospieszyłem więc przepraszam . Wprowadził mnie w błąd widok Destiny obok gwiazdy i jedno ze zdjęć , które ukazuje jego ,,topienie'' się w niej . Do tego powiązałem fakt , że Rush chciał zostać na Destiny dlatego był sam ( reszta przeszła przez wrota)
i od tego momentu zaczyna się dylemat , bo nie wiem czy Rush biegnąc do sali wrót nie przeniósł się na drugie Destiny czy tak samo jak inni na Ziemię ( tylko że to byłby koniec więc chyba moja wersja wydarzeń nie ma logicznych podstaw )

Mam wielką nadzieję , że SG-U będzie jeszcze trwać !
  • 0

#294 Masterton

Masterton

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 01.03.2011 - |20:05|

MGM raczej nie da trailera. Na ich stronie pojawiły sie foty z 2x11 i to raczej będzie tyle do czasu emisji :/
Ps. Fotki nic nie ujawniają, jedynie to że będą badać technologie obcych co oznacza że jakoś przeżyją atak xD
  • 0

#295 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 01.03.2011 - |20:29|

Trailer powinien pojawić się już kilka tygodni temu więc żadna to nowość, że nie będzie..
Na ich stronie (jak powyżej napisał Masterton) pojawiły się materiały promujące w postaci zdjęć: http://stargate.mgm....2772/index.html
oraz stacja syfy wyemitowała sneak peek z nadchodzącego odcinka:

• 0

#296 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 01.03.2011 - |20:58|

Kiedy pojawi się nowi odcinek?
  • 0

#297 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 339 postów

Napisano 01.03.2011 - |21:05|

Nowy odcinek pojawi się: 8 marca
  • 0

#298 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.03.2011 - |23:18|

Hmm. Śmiać się czy płakać. Najnowsze jak zwykle spekulacje od Malozziego wyglądają tak, że jest szansa na pociągnięcie historii w pełnometrażowym filmie albo nawet dwóch filmach. Najprawdopodobniej wpływ na to będzie miała oglądalność drugiej połówki sezonu bo do finału ma się 'podobno' rozstrzygnąć dalszy los serii.

Źródło:gateworld.net
  • 0
don't try

#299 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 07.03.2011 - |11:45|

tia, szansa na film = nie powstanie już nic... Nikt chyba już nie wierzy w szanse realizacji jakichkolwiek filmów ze świata SG. Może w odległej, bardzo odległej przyszłości w formie restartu serii (film kinowy), ale w filmy kończący wątki to nie wierzę...

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 07.03.2011 - |11:46|

• 0

#300 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.03.2011 - |19:31|

Zwiastun najnowszego odcinka SGU. Pojawia się mega spoiler odnośnie tego co Chloe zrobiła na koniec 2x10.

SGU 2x11 Deliverance
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych