Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#281 angel80

angel80

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.09.2009 - |20:50|

Nie pamiętam dokładnie ile trwała ta zabawa w Alias,ale pamiętam że sporo, i że (przynajmniej mnie) strasznie to wkurzało.
Tu jednocześnie trzeba zauważyć że już teraz znaleźli zamiennika dla Charliego (chodzi mi oczywiście o tą agentkę FBI).
  • 0

#282 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 25.09.2009 - |12:46|

Średni odcinek, dużo było takich w pierwszym sezonie. Wydajniejszy słuch = efekt uboczny podróż między alternatywnymi rzeczywistościami? Kim dokładnie jest ten facet, z którym spotkała się Olivia? Już się trochę pogubiłem, ponieważ myślałem, że shifter przybył tutaj, aby kontrolować nad tym, aby Olivia nie przypomniała sobie o tym, co wcześniej było, a nagle się okazuje, że chcą, aby jednak się dowiedziała. Może się sam zagubiłem i muszę jeszcze raz obejrzeć.

PS. Szukać obserwatora w polu :P.
  • 0

#283 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 26.09.2009 - |09:17|

Start CSI i Chirurgów spowodował że ostatnio odcinek Fringe obejrzało tylko niecałe 6 milionów osób.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#284 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 26.09.2009 - |09:45|

Start CSI i Chirurgów spowodował że ostatnio odcinek Fringe obejrzało tylko niecałe 6 milionów osób.

Fringe w czwartki jest skazane na porażki, co można było łatwo się domyślić. Dziwne, że FOX pakuje to akurat w ten dzień, bo jakoś nie wydaje się, aby chcieli go odstrzelić po tym jaką reklamę zrobili serialowi przed startem sezonu.
  • 0

#285 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.09.2009 - |09:50|

Apropo CSI czy ktos wie czemu caly dzial jest zablokowany ? :X
  • 0

#286 buzol

buzol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.09.2009 - |23:30|

Zawiodłem się na tych dwóch odcinkach po inaczej wyobrażałem sobie II sezon. Teraz będziemy się zastanawiać co Bell powiedział Olivii, pewnie będzie trwało to cały sezon. Trochę martwi mnie ta spadająca oglądalność, niecałe 6 mln to bardzo mało. FOX musi wprowadzić jakieś zmiany, bo jak widać serial sobie nie radzi z tak wysoką konkurencją. Ogólnie w tym sezonie to krucho u FOXA jedyny ich wielki hit to House(którego nie oglądam). ;)
  • 0

#287 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.09.2009 - |15:35|

Zachęcony porównaniami do X-Files zabrałem się za serial. Zwyczajowo dałem mu oczywiście kilka odcinków na rozkręcenie, jednak niestety z każdym kolejnym odcinkiem uświadamiałem sobie, że wszelkie porównania do kultowych X-Files'ów to tylko marketing. Fringe miał być produkcją tajemniczą, traktującą o dziwnych naukowych eksperymentach. Tylko gdzie tu tajemnica, jak wszystkie karty są od razu wykładane na stół? Za każdym rozwiązanie jest praktycznie takie samo - ktoś niecnie wykorzystał technologię badaną niegdyś przez Waltera. Jeszcze byłoby miło gdyby owa technologia miała chociaż jakieś (pseudo)naukowe zakotwiczenie. Niestety twórcy rzucają pierdołami nie starając się ich nawet w żaden logiczny (nawet nie związany z rzeczywistością, ale po prostu logiczny) sposób uzasadnić. Szkoda, bo tematyka eksperymentów z pogranicza nauki jest przecież ciekawa.

Czy serial jest wobec tego beznadziejny? Nie. Po prostu zawiódł moje oczekiwania, gdyż był porównywany do X-Files. Niestety całkowicie niesłusznie.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#288 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.09.2009 - |15:45|

Na pocieszenie powiem Ci, że trochę później Walter zaczyna czasem mówić "nie mam pojęcia co to" ;].
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#289 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.09.2009 - |21:39|

również jestem lekko rozczarowany tymi odcinkami, jakieś takie nudne, w porównaniu do ostatnich niewiele się akcja posuwa do przodu, poza motywem z Charliem i teraz Niną to praktycznie nic wartego uwagi, a przypadek z dzieciakiem mutentem może i pasuje do tematyki ale jakiś taki oklepany i mało porywający...
  • 0

#290 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.09.2009 - |03:47|

Już się trochę pogubiłem, ponieważ myślałem, że shifter przybył tutaj, aby kontrolować nad tym, aby Olivia nie przypomniała sobie o tym, co wcześniej było, a nagle się okazuje, że chcą, aby jednak się dowiedziała. Może się sam zagubiłem i muszę jeszcze raz obejrzeć.

a) może chcą wiedzieć z kim się skontaktowała i go znaleźć by np zlikwidować?
  • 0

#291 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 01.10.2009 - |20:53|

Olivia miała zrobić coś ważnego... chyba coś znaleźć. Shifter chce się dowiedzieć o co chodziło (czy raczej gdzie to coś się znajduje).
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#292 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.10.2009 - |11:02|

żeby nie ostatni 2-3 minuty to bym powiedział że serial cofnął się o rok mimo całej międzysezonowej reklamy
  • 0

#293 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 04.10.2009 - |23:05|

żeby nie ostatni 2-3 minuty to bym powiedział że serial cofnął się o rok mimo całej międzysezonowej reklamy

Racja, typowy zapychacz. Trzeba było czekać 40 minut, aby w końcu pojawiło się jakieś nawiązanie. Dobrze, że chociaż tyle, choć powoli zaczynam mieć wrażenie, że tworzą nam się w serialu dwa główne wątki. Jeden związany z Bishopami oraz Obserwatorami, no i drugi czyli Olivia i żołnierz w ciele Charliego, którego w tym odcinku nie było... Ciekaw jestem w jaki sposób połączą to wszystko w jedną całość i przede wszystkim - kiedy to nastąpi. Bo jeśli na zapychaczach mamy jechać do maja 2010, to kiepsko to widzę.

Użytkownik sephia edytował ten post 04.10.2009 - |23:07|

• 0

#294 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 09.10.2009 - |16:02|

Nowy odcinek jest całkiem niezły. Dowiedzieliśmy się więcej o shifterach, pojawił się Bell i odkryli więcej kart.
Agent Francis nie żyje <_<. Właśnie tutaj jest problem z Fringe. Na jakiś konkretny odcinek trzeba się naczekać, a zapychacze mają niezbyt dobre, bo historie, które wymyślają są kiepskie. Powinni coś z tym fantem zrobić. Abrams ma fajne pomysły, ale jak dla mnie źle to ubiera.
  • 0

#295 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.10.2009 - |16:41|

Walter jako podklad muzyczny do swego eksperymentu uzywa All Good People - YES, i to odtwarzanego z winulu. Ozdoba odcinka.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#296 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.10.2009 - |14:08|

Co się u diabła dzieje?
Walter sprowadza obiekt dawnych eksperymentów, aby odnaleźć zmiennokształtnych i co? Co się dzieje z tym pomysłem?
Olivia zapomina o tym, co miała powiedzieć Peterowi i jak kretynka opowiada wszystko Charliemu - jeśli ktoś tak głupi ma ratować ten świat, to wynik bitwy znamy.

5/10, bo coś się ruszyło. Szkoda jednak, że zostało to tak zepsute.
  • 0
6 Dollhouse, Lie to Me

#297 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 11.10.2009 - |15:02|

Co się u diabła dzieje?
Walter sprowadza obiekt dawnych eksperymentów, aby odnaleźć zmiennokształtnych i co? Co się dzieje z tym pomysłem?
Olivia zapomina o tym, co miała powiedzieć Peterowi i jak kretynka opowiada wszystko Charliemu - jeśli ktoś tak głupi ma ratować ten świat, to wynik bitwy znamy.

5/10, bo coś się ruszyło. Szkoda jednak, że zostało to tak zepsute.

Przecież powiedziała mu to odcinek temu, to po łacinie. Oglądaj uważnie, a po drugie Charlie, to chyba jej przyjaciel, więc nie jest to naciągane.
  • 0

#298 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.10.2009 - |15:08|

Nie po łacinie tylko po grecku.  
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#299 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11.10.2009 - |15:09|

Powiedziała? No cóż, możliwe. Ale co się stało z ludzkim wykrywaczem zmiennokształtnych?

A co do Charliego - czy tak trudno jest dojść do wniosku, że osoba mająca kontakt ze zmiennokształtnym (szczególnie po tym co wyszły dzisiaj) może sobie biegać po zielonych pastwiskach, a sam zmiennik chodzić w jego ciele?

Użytkownik Berith edytował ten post 11.10.2009 - |15:13|

• 0
6 Dollhouse, Lie to Me

#300 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 11.10.2009 - |20:38|

Łot? Przecież wszyscy ludzie, w których zmieniał się zmiennokształtny byli martwi. Widocznie proces zmiany ich uśmierca.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych