Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S04E01 - The Beginning of the End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#281 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.02.2008 - |17:02|

Ben na 99% NIE JEST córką Rousseau,

No raczej :)
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#282 mdag

mdag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 06.02.2008 - |17:09|

A Penny nie mówi, że nie jest na statku.
Ona NIE MA POJĘCIA o jaki statek chodzi. I stąd wniosek, że Naomi kłamie. Bo gdyby Penny wysłała tam ekipę, to by o niej wiedziała.

dokładnie,
idąc dalej: Naomi kłamie to znaczy że chce coś ukryć,
skoro chce coś ukryć (czytaj: prawdziwe zamiary) to znaczy że jest to coś złego, niepożądanego.
Bo trudno przypuszczać, że ktoś będzie ukrywać dobre zamiary.
W związku z powyższym możemy sądzić że "ekipa ratunkowa" ma złe zamiary.

Dodatkowo mówi o tym Ben (który lubi co prawda kłamać),
ale także Lock, któremu "Walt" powiedział:
-Wyjdź z tego dołu.
-Po co?
-Masz coś do zrobienia.
Po czym Lock zapolował na Naomi i prosił Jacka aby nie wzywał pomocy.

Wygląda na to że wyspa się broni przed ekipą Naomi, bo wyspę i jej mieszkańców spotka coś złego.
Naszych rozbitków niejako przy okazji też
(przy okazji bo przecież nikt ich nie szukał)

Użytkownik mdag edytował ten post 06.02.2008 - |17:14|

• 0

#283 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 06.02.2008 - |17:10|

Ale co to za bzdura? To akurat jest zupełnie potwierdzone ze Alex to córka Rousseau, którą zabrał jej Ben i wychowywał jako własną. Nie wiem skąd wam jakieś inne pomysły przychodzą do głowy. Skoro żadna kobieta na wyspie nie mogła rodzic, to logicznym jest że dziecko należało do francuzki, która zaszła w ciąże zanim na wyspę trafiła. A Ben niby jak i z kim miał by sobie dziecko zrobić? Skoro wszystkie kobiety cieżarne umierały?
  • 0

#284 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 06.02.2008 - |17:28|

Alex NIE JEST córką Bena - tak miało wyglądać to zdanie i nie wracajmy już do tego tematu
  • 0

#285 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 06.02.2008 - |18:36|

Sayid byl lubiany i pewnie na jego pogrzebie pojawila by sie Kate (mimo, ze musiala szybko wracac do domu) a ona sama powiedziala

KATE: Why would I go to the funeral?

To chyb aoczywieste, ze ta osoba Kate nie obchodzila, a wrecz Kate byla jej niechetna.

a mi sie wydaje, tylko moja teoria, nie zadem spoiler, ze w trumnie moze byc Michael, ktory poza Waltem, Jackiem, Kate i Hurleyem jest jednym z Oceanic Six, on wkoncu byl z NY, wystawienie trumny bylo w czarnej dzielnicy i zdradzil lostowiczow wiec dlatego Kate nie wyrazila potrzeby aby tam byc. Tylko dlaczego Jack tak rozpaczal?

co o tym myslicie?

Użytkownik Himera edytował ten post 06.02.2008 - |19:03|

• 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#286 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.02.2008 - |19:29|

a mi sie wydaje, tylko moja teoria, nie zadem spoiler, ze w trumnie moze byc Michael, ktory poza Waltem, Jackiem, Kate i Hurleyem jest jednym z Oceanic Six, on wkoncu byl z NY, wystawienie trumny bylo w czarnej dzielnicy i zdradzil lostowiczow wiec dlatego Kate nie wyrazila potrzeby aby tam byc. Tylko dlaczego Jack tak rozpaczal?

co o tym myslicie?

Na początku myślałem, że Jack rozpaczał, co nasuneło mi przypuszczenie, że był kims z kim był związany emocjonalnie. Teraz zaczynam skłaniac się do koncepcji, że tak naprawdę nie interesowała go postac w trumnie (nie była jego przyjacielem!) lecz sam fakt samobójstwa. Sam się znalazł w podobnej sytuacji. Rozbity psychicznie i to mogło mu nasunąc dobre wyjście z tej całej mizerii. W istocie rozczulał się nad samym soba a nie nad osobą w trumnie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#287 Himera

Himera

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoChicago

Napisano 06.02.2008 - |19:40|

Na początku myślałem, że Jack rozpaczał, co nasuneło mi przypuszczenie, że był kims z kim był związany emocjonalnie. Teraz zaczynam skłaniac się do koncepcji, że tak naprawdę nie interesowała go postac w trumnie (nie była jego przyjacielem!) lecz sam fakt samobójstwa. Sam się znalazł w podobnej sytuacji. Rozbity psychicznie i to mogło mu nasunąc dobre wyjście z tej całej mizerii. W istocie rozczulał się nad samym soba a nie nad osobą w trumnie.

Masz racje, za pewne rozpacza nad soba. No i jeszcze jedna rzecz opowiada sie za tym ze to michael w trumnie, jack mowi iz to nie jest ani rodzina ani przyjaciel.

jesli chodzi o oceanic six to troche mi nie pasuje ze wizja desmonda o claire wsiadajacej do smiglowca. a moze ta wizja byla jednak nieprawdziwa? no wkoncu jesli naomi i jej druzyna sa tymi zlymi wiec charlie nigdy nie powinien niczego przelaczec w podwodnym bunkrze aby ich nie sprowadzac.

jest wiele pytan o ktorych mozna tylko spekulowac. czekam na kolejny odcinek to juz jutro, byc moze cos sie wyjasni.
  • 0

Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )

#288 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 06.02.2008 - |20:12|

Za bardzo bym się nie przywiązywał do wizji Desmonda. Moze byc ona prawdziwa, ale zle interpretowana. Calkiem prawdopodobna jest opcja, ze Claire NAPRAWDE wsiadze do helikoptera, ale ten ulegnie uszkodzeniu i spadnie do wody, zaś Jack, Hurley, Kate i trzech innych wroci jakos inaczej do normalnego swiata.

Poza tym - co tu spekulowac, Nie wiemy nic. Niektorzy twierdza, ze Sayid sie wydostanie, bo tylko on umie pilotowac helikopter. Ale zaraz, zaraz, kto powiedzial, ze wydostana sie helikopterem?
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#289 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 06.02.2008 - |21:48|

czekam na kolejny odcinek to juz jutro, byc moze cos sie wyjasni.

Odcinek będzie pojutrze. W czwartki jest emitowany w USA (czyli na nasze w piątek rano)

Użytkownik garus edytował ten post 06.02.2008 - |21:49|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#290 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 06.02.2008 - |22:04|

Alex na 99% NIE JEST córką Bena, co można wywnioskować z odcinka 1x23 ok. 5 min, w którym Rousseau opowiada o tym, jak rozbiła się statkiem na wyspie, będąc w 7. miesiącu ciąży. To, że samej Alex to wmawiano, to zupełnie inna sprawa.

Gdyby okazalo sie inaczej, pomyslalabym, ze to niezla telenowela. Juz jedna odnaleziona rodzina (Claire i jej brat Jack) wystarczy ;P
  • 0
Living is easy with eyes closed

#291 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2008 - |22:13|

Pamiętajcie jednak, że Ben miał możliwość opuszczania wyspy, więc spłodzenie dziecka na zewnątrz nie musiało być wielkim problemem. A kobiety to takie istotki, co często zaprzeczają w takich sprawach, bo np. zostały skrzywdzone.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 06.02.2008 - |22:14|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#292 hanan

hanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 07.02.2008 - |00:10|

Gdyby okazalo sie inaczej, pomyslalabym, ze to niezla telenowela. Juz jedna odnaleziona rodzina (Claire i jej brat Jack) wystarczy ;P

moglibyście mi przypomnieć kiedy w tym serialu bylo to pokazane ze Jack i Claire to brat i siostra? Jak pierwszy raz przewineła sie tu ta informacja to pomyślałem, ze to spoiler, ale teraz to juz zwątpiłem
  • 0

#293 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 07.02.2008 - |00:26|

Obejrzyj sobie Par Avion. Tam Christian okazuje się być ojcem Claire.
  • 0

#294 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 07.02.2008 - |00:29|

moglibyście mi przypomnieć kiedy w tym serialu bylo to pokazane ze Jack i Claire to brat i siostra? Jak pierwszy raz przewineła sie tu ta informacja to pomyślałem, ze to spoiler, ale teraz to juz zwątpiłem

Nie pamiętam który to odcinek 3 serii ale jak są retrospekcje Claire gdy miała wraz ze swoją matką wypadek i matka leżała pod respiratorem okazało się że sponsorem jej leczenia jest Christian i gdy przybył do szpitala, wbrew woli ciotki Claire, wyznał córce że jest jej ojcem. Później jeszcze sie spotkali raz i Claire powiedziała że nie traktuje go jak ojca, a Christian powiedział że sie już pewnie więcej nie zobaczą.

Jakże sie mylił... Tylko czekać aż wyjdzie z chatki :)

edit: O, już grzebul mnie wyręczył w poszukiwaniach odcinka

Użytkownik MAF edytował ten post 07.02.2008 - |00:30|

• 0

#295 JohnDee

JohnDee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz dobrej strony...

Napisano 07.02.2008 - |01:28|

Jakże sie mylił... Tylko czekać aż wyjdzie z chatki :)

Nie wiem czemu, ale jakoś to czuję, więc będę się tego trzymał: to "coś" na Wyspie to wcale nie musi być "ten" Christian. To jak coś wygląda, co mówi, czym się wydaje na Wyspie - nie dowodzi, że to coś tym jest (koń, Christian, Yemi, Walt itd...). Poczekamy - zobaczymy (albo i nie :P ). Ale że ojciec Jacka mógł być ojcem Claire to inna rzecz.

Użytkownik JohnDee edytował ten post 07.02.2008 - |01:30|

• 0

#296 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.02.2008 - |07:36|

@Grzebul

Po niecałym miesiącu Penny w końcu uzyskuje możliwość połączenia z Wyspą.

Skąd??? Z Centrali Hanso??? Bo z jakiego innego miejsca???
Jest żoną samego Hanso czy kochanką Mittelwerka??? A może na odwrót? :lol: ;) [może w ten sposób przejęli interesy Widmorów, jak opisano w fabule książki "Bad Twin", którą Sawyer czytał zawzięcie przez 2 sezony].
Uprzedzając ewentualne koncepcje, że Widmore mógł mieć połączenie z wyspą od siebie z domu - gdyby miał, nie wysyłałby Henry'ego Gale [i ewentualnie innych szpiegów]. W takim razie takowe połączenie musiałby mieć i Paik, a to oznacza, że już dawno powinniśmy mieć tu najazd jego zbirów, w poszukiwaniu Jina, który nie dotarł do LA i nie wykonał zleconego jakiegoś zadania.

@mdag
A od kiedy zakładamy że Walt to "dobre dziecko"? :P Dobre dziecko raczej samo z siebie nie uczy się precyzyjnie rzucać nożem, nie podpala tratw, nie morduje ptaków dla własnego widzimisię.
No i czy Walt to naprawdę Walt, a nie kolejny "występ" Dymka. Bo wówczas do jego intencji można mieć wątpliwości [a jednocześnie podpowiedź, kto atakuje wyspę].
Dymek byłby "Tym Dobrym", który chce bronić Wyspy??? Wolne żarty, ale dziś niestety nie Prima Aprilis. :lol:
Kto jest dla Dymka/Wyspy "Tym Złym"? Ktoś, kto potrafiłby wziąć Lostzillę i "Moc" Wyspy na smycz.
A skoro Wyspę zamknięto od 1980 roku [film dla Swana], to jestem przekonana na 99%, że wiem o kogo może chodzić :P

A teraz dokładnie fragment rozmowy z Penny:

CHARLIE: He's brilliant! Hey, are you on the boat?
PENNY: What, what boat?
CHARLIE: Your boat, eighty miles off shore. Er... Naomi, parachutist.
PENNY: But, I'm not on a boat, who, who's Naomi?

W momencie, gdy Charlie mówi, że chodzi mu o statek 80 mil od brzegu, Penny już nie udaje, że nie wie nic o statku. Stwierdza tylko, że nie jest na statku - to jest różnica.

Słowa Bena o "tych Złych" :lol: :lol: :lol:
Weźcie mnie nie rozśmieszajcie :lol: Ben za bardzo narozrabiał [40 trupów samych Dharmiastych], by wpuszczać na wyspę osoby, które nie należą do "swoich". Obawiam, się że nawet gdyby nad statkiem powiewała bandera Watykanu, to też byliby to "Ci Źli" :lol: :P

Testem na prawdomówność Naomi byłoby znalezienie wraku, potwierdzające jej słowa. :P Mam nadzieję że się na to doczekam w jakimś odcinku.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 07.02.2008 - |08:27|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#297 Abdullah Am Adar Um Nahhall

Abdullah Am Adar Um Nahhall

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 07.02.2008 - |10:09|

A ten kolo co wylądował pod koniec odcinka na spadochronie to nie jest jeden z tych dwóch, którzy siedzieli na biegunie na koniec jednego z sezonów i dzwonili do Penny?
  • 0

#298 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 07.02.2008 - |10:15|

A ten kolo co wylądował pod koniec odcinka na spadochronie to nie jest jeden z tych dwóch, którzy siedzieli na biegunie na koniec jednego z sezonów i dzwonili do Penny?

Nie.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#299 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 07.02.2008 - |10:24|

Skąd??? Z Centrali Hanso??? Bo z jakiego innego miejsca???
Jest żoną samego Hanso czy kochanką Mittelwerka??? A może na odwrót? laugh.gif wink.gif [może w ten sposób przejęli interesy Widmorów, jak opisano w fabule książki "Bad Twin", którą Sawyer czytał zawzięcie przez 2 sezony].
Uprzedzając ewentualne koncepcje, że Widmore mógł mieć połączenie z wyspą od siebie z domu - gdyby miał, nie wysyłałby Henry'ego Gale [i ewentualnie innych szpiegów]. W takim razie takowe połączenie musiałby mieć i Paik, a to oznacza, że już dawno powinniśmy mieć tu najazd jego zbirów, w poszukiwaniu Jina, który nie dotarł do LA i nie wykonał zleconego jakiegoś zadania.

Ja tam się nie znam zbytnio na technicznych sprawach łącznościowych etc, ale przecież jak się zna dokładne namiary to można się ze wszystkim połączyć. Penny od polarników znała namiary wyspy i zlokalizowała więc połączenie z TLG, ale sygnał był blokowany. W momencie jak Charlie odblokował to Pen natychmiastowo nawiązała połączenie.

A teraz dokładnie fragment rozmowy z Penny:

CHARLIE: He's brilliant! Hey, are you on the boat?
PENNY: What, what boat?
CHARLIE: Your boat, eighty miles off shore. Er... Naomi, parachutist.
PENNY: But, I'm not on a boat, who, who's Naomi?

Charlie się pyta czy Penny jest na statku.
Penny nie ma pojęcia o jaki statek chodzi.
Charlie mówi 'no twój statek, 80 mil stąd. statek od naomi"
Penny 'ale ja nei jestem na żadnym statku!, kto to naomi?"

Penny NIE WIE o jaki statek chodzi i potwierdza to Charliemu, który nie zrozumiał tego w pierwszym momencie.

Nie
  • 0

#300 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 07.02.2008 - |10:49|

Nie wiem czemu, ale jakoś to czuję, więc będę się tego trzymał: to "coś" na Wyspie to wcale nie musi być "ten" Christian. To jak coś wygląda, co mówi, czym się wydaje na Wyspie - nie dowodzi, że to coś tym jest (koń, Christian, Yemi, Walt itd...). Poczekamy - zobaczymy (albo i nie :P ). Ale że ojciec Jacka mógł być ojcem Claire to inna rzecz.

Yemi- Eko miał nawiedzenie, jego brat nie działał nic na wyspie, nie podpalił nic, newet nie powiesił nikogo na drzewie, więc pewnie był imaginacją Eko.
Walt- to może być to samo tylko u Johna i innych osób, jakiś taki wyrzut sumienia (prawie 50 dorosłych osób a pozwolili sobie porwać dzieciaka), a u Johna podświadomość, ta jego "faithfull" część
Koń- wiemy że czarnoskóra przyjaciółka Mikhaila jeździła konno więc to mógł być ten sam wierzchowiec
Christian- cały czas sie upieram że Jack znalazł trumnę ojca ale bez wkładu. Jak zobaczyłem starego Sherpharda na bujanym krześle to sobie to przypomniałem. Może go wyspa uleczyła? A może wcale nie umarł tylko był na bardzo głębokim kacu?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych