Skocz do zawartości

Zdjęcie

The 4400

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
598 odpowiedzi w tym temacie

#281 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 22.06.2006 - |15:08|

Epizod 03x03
Generealnie przyjemny odcinek, jakos nic niemoge mu zarzucic. Irytuje mnie za to naiwnosc Isabele. Kwestia z kameleonem - eh od poczatku odcinka wiasomo czego sie bedzie spodziewac (tytul sam podsuwa odpowiedz na to co jest grane w odcinku).
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

- ciekawy jestem czy skoro Ross uwaza Shwana za "wroga" Isabele to cos czuje ze zdolnosci Shawna do kontroli zycia moga sie jeszcze znacznie rozwinac (mass heal, albo mass death :P )
- bym sie nie zdziwil jak za zamachem na Colliera stal Ross, oczywiscie nie bezposrednio ale cos w tym jest

Odcinek na 7-8/10
  • 0

Greed is eternal.

#282 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 22.06.2006 - |19:35|

Wniosek z tego jest taki, że trzeba trochę poczekać i wtedy ma się całkowitąpewność, że plik jest OK. Swoją drogą te wszystkie problemy są denerwujące, bo nie wiadomo co brać, szczególnie jak ktoś ma słabe łącze jak ja.

Ja ściągnąłem obie wersje, bo już naprawde nie wiedziałem która lepsza :)
No i się okazuje, że gdzie 2 się bije tam 3 kozysta :D

A swoja droga to juz jest naprawde wkurzajace, ze wypuszczaja takie shity.
Niewazne czy Lost, Desperate Hpusewives czy teraz 4400 - wszystko jest systematycznie partaczone.
Powinni dawac "czerwone kartki" za zwalone wydanie, tak ze przez 2 odcinki nie mozna niczego wydac.
Wtedy by sie partacze nauczyli ! :D

A tego SFMa to juz ktos gdzies widzial ? Sciagnalem 2 wersje, to sciagne i trzecia :)

Użytkownik DanielP edytował ten post 22.06.2006 - |19:35|

• 0

#283 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.06.2006 - |19:46|

A tego SFMa to juz ktos gdzies widzial ? Sciagnalem 2 wersje, to sciagne i trzecia :)

Ja widziałem :] Nawet już dopasowanie napisów zrobiłem :] Ale czy jest gdzieś w sieci to nie wiem... szukać trzeba The.4400.S03E03.DSRip.iNTERNAL.XviD-SFM. Jak napisał kwiatek, jakość ma najlepszą :)
  • 0

->1019<-

#284 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.06.2006 - |19:50|

Po co zciągać trzecią? Według znawców tematu wersja orenji jest jednak dobra, co mnie osobiście cieszy. Bo tę wersję zciągnąłem :D

Użytkownik jack edytował ten post 22.06.2006 - |19:51|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#285 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.06.2006 - |22:26|

Jedyne co cieszy to to że scenarzyści już od s2 co widać w s3 mają jakąś spójną fabułe, bez zapchaj dziur jakie się zdarzały w 4400 na poczatku.
Fabuła zaczyna też się klarować w jakimś sensownym kierunku, nie będąc N-tą wariacją paranormali.
Bardzo miła jest czołówka a zwłaszcza piosenka, ale to mamy już od s2.

Ogólnie jest coraz lepiej, bo na początku za dobrze z serialem nie było.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#286 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.06.2006 - |00:06|

Jedyne co cieszy to to że scenarzyści już od s2 co widać w s3 mają jakąś spójną fabułe, bez zapchaj dziur jakie się zdarzały w 4400 na poczatku.
Fabuła zaczyna też się klarować w jakimś sensownym kierunku, nie będąc N-tą wariacją paranormali.

Ogólnie jest coraz lepiej, bo na początku za dobrze z serialem nie było.

ta muzyczka to: Amanda Abizaid - A Place in Time.mp3
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#287 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 23.06.2006 - |11:17|

Przeciez to bylo od samiutkiego poczatku, a nie od S2 :)
  • 0

#288 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.06.2006 - |11:59|

WIecie, ludzie zupełnie zapomnialem, na SajFaj znajdziecie tłumaczenie blogu Izy, jest w dziale 4400, zaraz pod newsami.

Sądząc po tendecji, będzie 12 wpisów, po jednym na odcinek. i wsumie jest to streszczenie losów Izy z odcinka, plus jej komentarz.

Jak np, dlaczego nie zrobiła sobie zastrzyku, czy co myśli o Matthew (tak włąśnie się go pisze) itp.

(link w sygnaturce)

#289 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 23.06.2006 - |13:00|

WIecie, ludzie zupełnie zapomnialem, na SajFaj znajdziecie tłumaczenie blogu Izy, jest w dziale 4400, zaraz pod newsami.

Sądząc po tendecji, będzie 12 wpisów, po jednym na odcinek. i wsumie jest to streszczenie losów Izy z odcinka, plus jej komentarz.

Jak np, dlaczego nie zrobiła sobie zastrzyku, czy co myśli o Matthew (tak włąśnie się go pisze) itp.

(link w sygnaturce)

Wszystko ok, tylko gdzie ten link????? :ph34r:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#290 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.06.2006 - |13:10|

Wszystko ok, tylko gdzie ten link?????

dla leniwych, co im się nie chce kilka razy kliknąć :)

http://sajfaj.net/index.php?id=the4400
na dole pod newsami :)

#291 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 26.06.2006 - |11:00|

Moja opinia po 2 pierwszych odcinkach jest taka że serial trzyma poziom. Drugi odcinek trochę przewidywalny, oglądałem to z kuzynem i zgadywał tam wszystko jakby był reżyserem tego odcinka :hyhy: , mimo wszystko miał dużo ciekawej akcji. Fajne są też te piosenki które leciały pod koniec 1 i 2 odcinka, ciekawe czy w 3 odcinku też zostanie to podtrzymane.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#292 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.06.2006 - |11:53|

Cyrki Panowie (i Panie), cyrki...

Wyszedł The.4400.S03E04.DSRip.XviD-aAF, a jakiś czas potem The.4400.S03E04.Gone.Pt1.PROPER.DSR.XviD-SAiNTS.

Powodem jest

aAF's rip starts off alright but has bad ivtc later on making the video look jerky whenever there is movement. Check the samples we cut from about the 15min mark and compare.

• 0

->1019<-

#293 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.06.2006 - |13:24|

więc który ściągać :D do którego będa napisy ??
  • 0

#294 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 26.06.2006 - |13:31|

Epizod 03x04 - !!mozliwe spoilery!!

W sumie niezly odcinek, jedna rzeczy ktore mi sie spodobala:
- Isabele w koncu ma swiadomosc swojej mocy i hmm Ross sie o tym przekonuje na wlasnej skorze :D
Co bylo do kitu to wylaczenie Maii z filmu no ale to jest 1 czesc z 2, wiec moze w nastepnej wszystko wroci do normy. Nie zebym jakos tam bardzo lubil Maie, uwazam ze jej postac jest wazna dla fabuly ale ta dziewczynka co gra jej role jest kiepska wg mnie. Po obejrzeniu tego odcinka jedna rzecz: ludzie z przyszlosci maja solidne problemy z glowa...

Ocena 8/10 - generalnie ok ale ta akcja z Maia, jakos takie to zakrecone.

więc który ściągać :D do którego będa napisy ??

A co za roznica zawsze mozesz sciagnac 2 wersje na eztv sa obie na TT tez, ale jak znam zycie to napisy beda do SAiNTS

Użytkownik SiLenT edytował ten post 26.06.2006 - |13:33|

• 0

Greed is eternal.

#295 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.06.2006 - |13:51|

tylko ze sa 3 wersje odcinka :D ktora poprawna? ktora ogladales?
  • 0

#296 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 26.06.2006 - |14:05|

bardzo dobry odcinek 9/10;
interesujące intrygi odnośnie oddania części kompetencji przez Shawn-a;
o wiele bardziej interesujący wątek z Maią;
IMHO porywacze nie mogą być z dalekiej przyszłości, gdyż wysłanie takiej ilości osób z niezwykłymi zdolnościami przypusćmy 100000 lat wstecz zmieniłoby cały bieg dziejów; im dalej w czasie tym poważniejsze skutki; tymczasem nie tylko nie zmienili kształtu przyszłej cywilizacji, ale także nie zapobiegli katastrofie; więc ci cali ludzie z przyszłości to dla mnie kilkaset lat w przód maksimum;
bzdurą natomiast jest, że Maia widzi przyszłość, ale nie sprawdziła swojej rzekomej siostry; przewidziała, że zostanie zapomniana i nic nie zrobiła toż to się kupy nie trzyma;
A propos podróży w czasie: wygląda na to,że nie są to stricte podróże w czasie a raczej podróże między alternatywnymi wszechświatami z MK;
A propos ripów: miałem nieprzyjemność oglądania aAF i rzeczywiście w czasie ruchu jest wrażenie "klatkowości"; prawie jak dobry rip :P

Użytkownik inwe edytował ten post 26.06.2006 - |15:02|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#297 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 26.06.2006 - |14:19|

tylko ze sa 3 wersje odcinka :D ktora poprawna? ktora ogladales?

No co ty na razie sa tylko 2 wersje aAF (badziew) i SAiNTS (standard), zgadnij ktora ogladalem, podpowiedz: ta lepsza...
  • 0

Greed is eternal.

#298 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.06.2006 - |14:25|

PROPEROWI nic nie brakuje :]

Końcówka odcinka po prostu masakryczna, wątek z Maią IMO świetny, kocham takie zakręcenia czasowe :] Faktycznie dziwne, że nie sprzwdziła siostrzyczki, ale może ludzie z przyszłości wymykają się zdolności Mai? Widać, było, że bez małej, związek jej matki rozwinął się o wiele szybciej, pewnie jej facet nie ma nic przeciwko :]

Iza robi się poważnym zawodnikiem, aż się boję co zrobi jak ktoś w sklepie doradzi jej zły ubiór ;)

Odcinek mocny, nic tylko czekać na rozwiązanie tej zagadki. Ja osobiście mam nadzieję, że wszystko wróci do porządku i będziemy mogli oglądać Maię.
  • 0

->1019<-

#299 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 26.06.2006 - |15:54|

:clap: :clap: :clap: 10!!! :clap: :clap: :clap:

Odcinek R E W E L A C Y J N Y. Chyba najlepszy dotychczas z całego serialu. Bardzo ciekawe rozwinięcie tematu "ludzi przyszłości", wartka akcja i w ogóle mniam, mniam. Do tego Isabelle w.... tego, skromnym wdzianku :hyhy: .

P.S. Napisy robię do SAINTS.
  • 0

#300 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 26.06.2006 - |15:56|

Jeszcze raz ktoś będzie w tym temacie gadał o napisach lub skąd zasac odcinek, dostanie bana i tyle.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych