NEO +
Napisano 06.05.2004 - |22:59|
- www.gwrota.com
Napisano 06.05.2004 - |23:06|
Myślę, że się czepiaszNie zadużo tych tematów na temat samego dostępu ?? To może jeszcze zrobisz Aster VS Chello . Sieć osiedlowa VS Callback i kilka innych .
poza tym ten rodzaj dostępu jest od największego konkurent tp-sa, a przynajmniej narazie
masedo
Napisano 06.05.2004 - |23:07|
Ale bardzo mnie cieszy ta wiadomość teraz czekam na odzew Tp najlepiej jakieś mniejsze ceny
Ps. Grinch posklejał tematy oraz zmienił nazwe teraz ten temat dotyczy wszelkiego rodzaju dostępu
Użytkownik Thor edytował ten post 06.05.2004 - |23:10|
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 07.05.2004 - |11:27|
Dzwoniłem do netii.Od kilku tygodni netia uruchomiła konkurencyjną alternatywę dla neostrady o nazwie Net24 - szczegóły na stronie netii http://www.netia.pl/?o=d&s=210
Koszty:
81,00zł + 22%vat = 98,82zł (aktywacja)
+/- 100,00zł (dodatkowo koszt zakupu modem ADSL - taki jak do Neo+)
130,00zł (abonament miesięczny)
512Kbit/s - 512Kbit/s (transfer w obie strony)
umowa na czas nieokreślony, czyli możliwość zerwania w każdej chwili bez kary umownej
możliwość korzystania z usługi na linii ISDN
PS. jeśli ktoś już to ma i testuje lub testował może podzieli się spostrzeżeniami
Niestety usługa jest przeznaczona tylko i wyłacznie dla abonentów netii.
Osiedle na którym mieszkam, niestety nie jest okablowane przez netię i [beeep].
Użytkownik AtroN edytował ten post 07.05.2004 - |11:28|
Napisano 07.05.2004 - |16:10|
Ale cenowo wychodzi troche taniej niz Neo , tyle ze tp-sa otatnio podbiła prędkość do chyba 720Kbit/s i wysyłke do 250Kbit/s
masedo
Napisano 07.05.2004 - |17:49|
gulus
Napisano 08.05.2004 - |17:41|
Wczoraj przylukałem w FlashGecie skoki do 80 kb których nie miałem. Wcześniej twardo trzymalo się na 64kb-65kb. Mam nadzieje ze jeszcze sie polepszy bo takie skoki to za małoTaaaa, podbiła, jak na razie tylko na papierze i do 640/256
gulus
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 10.05.2004 - |18:27|
tam sie troche wyjasnia.
Napisano 10.05.2004 - |18:34|
Napisano 11.05.2004 - |16:18|
Tego dowiedzialem sie od kolegi ktory pracowal w tpsie na infolini i teraz pozostaly mu numery do osob z tpsy.
Sam sobie zalatwil zwiekszenie transferu w ciagu 24 h od zadzwonienia i tam mu powiedzieli ze warszawa ma byc zrobiona do konca maja tzn najpuzniej do konca maja.
PS ostatnio jest mozliwosc isntalacji neo u mojego wuja pod warszawa (70Km) od warszawy
Co mnie zaskoczylo bo jakies 4 lata temu ta miejscowosc ( wies ) dostala podlaczenie do lini telefonicznej
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 13.05.2004 - |21:30|
Czy to tylko czysta teoria mająca na celu przyciągnęcie klientów?
Miejmy nadzieję, że nie.
Pzdr
-----------
Napisano 17.05.2004 - |13:53|
gulus
Napisano 17.05.2004 - |14:21|
Napisano 18.05.2004 - |17:16|
Od jakiegoś czasu dranie zmieniają IP co 48 godzin nawet jak jestem połączony. Wtedy mi się neo rozłancza. A kiedyś mogłem mieć wsystko włączone przez tydzień i śmigało. No ale ten problem udało mi sie w końcu rozwiązać.
Jednak to co się dzieje od kilku dni to już przegięcie.
Codziennie jak wracam z roboty to wszystko stoi. Tzn. pokazuje, że niby jest połączony, ale nic nie działa. Tak jakby był rozłączony. Muł mi pokazuje, że o 10.00 utracił połączenie z serwerem i z jakimkolwiek próbował się połączyć to "wyglądał na wyłączony".
Jedynym rozwiązaniem jest rozłączyć się ręcznie i po chwili połączyć się ponownie. Wtedy wszystko działa. Ale co z tego jak następnego dnia znowu to samo i komp chodzi pół dnia bezczynnie.
Nie wiem co oni sobie myślą. Przez rok miałem neo i wszystko działało pieknie. Od początku maja mam nową umowę na czas określony i teraz zaczęły się problemy. Gnoje wiedzą, że nie mogę się wycofać i lcą w kule.
Czy ktoś jeszcze ma akie problemy ?? czy tylko ja ??
Napisano 18.05.2004 - |17:32|
czenie,to można w nim włączyć funkcję automatycznego łączenia po rozłączeniu. Chyba najpopularniejszym programem jest:cfos. Wiecej informacji o nim,i jak go skonfuigurowac i itp. sa na tych stronach:
1.turbokrecik.mykgb.com
2.forum.neostrada.info
A co do tych probklemów:
to może wina leży w twoim systemie???!!!!Codziennie jak wracam z roboty to wszystko stoi. Tzn. pokazuje, że niby jest połączony, ale nic nie działa. Tak jakby był rozłączony. Muł mi pokazuje, że o 10.00 utracił połączenie z serwerem i z jakimkolwiek próbował się połączyć to "wyglądał na wyłączony".
Ps. Nie rozumiem czemu ******* na tepse i na neo+. Ja mam tą usługę od 2 miesęcy,i uważam że jest boska(wcześniej miałem modem i te moje rachunki były ciut wysokie
Napisano 18.05.2004 - |17:50|
O nowych klientów to oni dbają. Jeszcze pół roku temu też tak uważałem (no może nie że "boska"
to może wina leży w twoim systemie???!!!!
Mam taki sam od dawna i zawsze wszystko było OK. Dopiero jak przedłużyłem umowę zaczeły się problemy.
Tepsa standartowo rozłącza łącze co 48 godzin(wczesniej było co 7 dni).I to wszystkim,a nie wybranym. Gdybyś poszukał,zamiast od razu ku**** na tepse,nie mialbys takiego problemu. Są programy,ktore nie dosc ze polepszają połą
czenie,to można w nim włączyć funkcję automatycznego łączenia po rozłączeniu. Chyba najpopularniejszym programem jest:cfos.
A czytałeś co napisałem ??
Wszystko to wiem i napisałem, że problem rozłączania mam rozwiązany.
Jednak teraz mi się nie rozłancza tylko jakby zawiesza. Z tym to już nie wiadomo co zrobić.
Zresztą i tu się poprawia - vide podwyżka szybkości. Pozdrawiam
Komu sie poprawia, to się poprawia. Tak ci się wydaje bo jesteś nowym użytkownikiem. Wyższy transwer ma byc do 31 lipca. A znając tych drani to na pewno znajdą się "obiektywne trudności" i najstarsi klienci bedąmieli większy transfer w grudniu
Jak na razie to wczoraj po restarcie połączenia z neo miałem transfer tylko ciut wyższy niż na zwykłym modemie. Dopiero późno wieczorem się poprawiło.
Mówię wam !!!
Jak skończy się wam rok na który podpisaliście umowy, to w życiu nie podpisujcie na następny rok !!!!!!
Napisano 18.05.2004 - |21:00|
Co do systemu,to mowie serio,zainstaluj sobie drugiego,i zobacz czy na nim to samo sie dzieje.
Co do tych 48 h to sorka, zle zrozumialem kontekst zdania
Mam paru znajomych,ktorzy maja dluuugo neo+ i im smiga tak samo jak na poczatku...
Co do dbania o nowych userow neo+, to lekka przesada.Uwazasz ze specjalnie kombinuja przy twoim laczu,albo przy moim,zebym mial lepiej.NIE,dla nich jestes tylko kolejnym skrosowanym łączem.
I znow te narzekania,jak sie nie podoba to zrezygnuj,nikt cie nie zmusza do tego.
Napisano 18.05.2004 - |21:20|
Neostrada TP została nagrodzona w XIV edycji konkursu Polskiego Godła Promocyjnego "Teraz Polska" w kategorii usług teleinformatycznych. Z tej oferowanej przez TELEKOMUNIKACJĘ POLSKĄ usługi szerokopasmowego dostępu do Internetu korzysta już ponad 200 tys. Klientów, w ciągu roku liczba ta ma się podwoić. Kapituła konkursu uznała, że Neostrada TP należy do elitarnej grupy najlepszych produktów i usług, które dzięki swoim walorom jakościowym, technologicznym i użytkowym, są lub mogą stać się wzorem dla innych.
"Kierowana przeze mnie firma wciąż udoskonala swoje usługi, wprowadza nowoczesne rozwiązania, chcąc być wiodącym dostawcą Internetu w Polsce. Przyznanie nagrody "Teraz Polska" pozwala mi wierzyć, że TELEKOMUNIKACJA POLSKA przyczynia się do rozwoju społeczeństwa informacyjnego oraz do zwiększania konkurencyjności naszej gospodarki w Zjednoczonej Europie." - powiedział Prezes TP Marek Józefiak odbierając nagrodę ...
Osobiście nie mam neostrady, ale słysząc ile kłopotów ludzie mają z neostradą i TPSA party-line (czytaj: błękitna linia) to aż się człowiek zastanawia ile TPSA zapłaciła za tą nagrodę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »