Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2901 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.03.2010 - |18:14|

Co za tym idzie wydanie DVD jest prostsze.
Ile w tym jest prawdy? My, zwykli widzowie i tak się tego nie dowiemy ;)

Ech jak się chce to jest prostsze a nie, że oni wysyłają raz na rok do Warnera "prośbę" czy może by wydali.
A tamci widzą, że im zbytnio nie zależy to też się nie kwapią do tego.
Poza tym to wszystko to trochę takie tłumaczenie "na około" bo w końcu lepiej zarobić coś niż nic, a "coś" to w końcu więcej niż nic.
W każdym razie Twoje ostatnie zdanie dobrze to podsumowuje. :(
Szczególnie, że ostatnio ---> Supernatural - Warner Bros Announces Season 1 for Blu-ray

A i jeszcze pojawiła się specyfikacja do ---> "Warehouse 13" oraz zapowiedź wydania "The Pacific".

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.03.2010 - |18:18|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2902 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.03.2010 - |18:37|

Ponoć Galapagos było więcej niż bardzo zadowolone ze sprzedaży pierwszego sezonu "Supernatural". Jeżeli to prawda, to wątpię, żeby odpuścili ten tytuł. Problemem może faktycznie być strona amerykańska i jej zasady. W przypadku "Smallville" też mieli problemy z licencją, no i sprzedaż nie była zadowalająca, więc ten tytuł oficjalnie już odpuścili. Ja bardzo chcę mieć na półce komplet pudełek z napisem "Nie z tego świata" i jeżeli będą wydawać kolejne sezony, to polską wersję kupię bez zastanowienia. Jednak tak czy siak serial ten kupuje na Blu-ray, bo moim zdaniem jest to najlepszy serial o tej tematyce jaki miałem okazję widzieć (i w ogóle jeden z najlepszych seriali jakie w życiu widziałem :P ). Kto wie, być może zapowiedziana reedycja pierwszego sezonu przygotowuje nas już na sezon drugi? Zobaczymy ;)
  • 0

#2903 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.03.2010 - |19:14|

Ile czasu oni już z tym kombinują... a tymczasem za oceanem już się ludzie przymierzają do zakupu s5 Supernatural na DVD i Warner ogłosił już zaległe wydanie S1 na blu-ray... Ja osobiście zamierzam kontynuować kupowanie pojedynczych sezonów na DVD i spokojnie poczekam, aż po zakończeniu serialu wydadzą complete series na blu-ray... i coś mi się wydaje, że kiedy u mnie będzie już stało na półce complete series, u nas Galapagos nadal będzie próbował wydać S2 na DVD :angry:

Tę samą strategię przyjmuję odnośnie Losta... myślę, że na Boże Narodzenie będzie można kupić complete series na blu-ray w cenie jednego sezonu u nas !
  • 0
Dołączona grafika

#2904 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.03.2010 - |21:13|

@Rydzu_SSJ a masz może jakiegoś maila do Galapagos? Bo ostatnio ciężko się z nimi skontaktować, a z formularza nie odpisują.

Ja zwykle piszę na agnieszka.mielech (at) galapagos.com.pl bo rzeczywiście na maile wysłane z formularza nie odpowiadają.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2905 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 21.03.2010 - |08:38|

Nasi południowi sąsiedzi też już mają TSCC s02 z napisami PL:
http://www.filmcity....16644&level=215

Tudors s03 tak samo:
http://www.filmcity....17907&level=139

Oraz 24 s07 w zapowiedziach:
http://www.filmcity....18809&level=215

Użytkownik wergora edytował ten post 21.03.2010 - |08:38|

• 0

#2906 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.03.2010 - |11:36|

A na czym w końcu stanęło teraz u nas z 24 s.7 ?
Mam nadzieję, że nie jest tak jak z Shieldem, że zniknął. :(

A z tego tytułu nie mogę :lol: , nieźle mnie rozbawił Dům loutek

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2907 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.03.2010 - |11:57|

No cóż, jaki serial taki tytuł :D

Na amazon.com można już zamawiać Sanctuary, cena blu-ray jedynie o 3$ wyższa od dvd, co zdecydowanie zachęca, jednak obawiam się jakości tego tytułu, nawet najpojemniejszy bd nie pomoże, jeśli materiał nie jest do końca dopracowany technicznie. S1 na dvd jakoś powalająco nie wyszło, a są przecież seriale, np Kości czy Fringe czy Castle, które mają cudowny transfer na dvd.
  • 0
Dołączona grafika

#2908 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.03.2010 - |12:17|

A na czym w końcu stanęło teraz u nas z 24 s.7 ?
Mam nadzieję, że nie jest tak jak z Shieldem, że zniknął. :(

24 ma na razie premierę wyznaczoną na 27.04.2010 r., a do The Shield można jeszcze znaleźć 30.03.2010 r.

#2909 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 21.03.2010 - |13:25|

A z tego tytułu nie mogę :lol: , nieźle mnie rozbawił Dům loutek

Opis serialu lepiej im wyszedł:
"Joss Whedon, duchovní otec seriálů Buffy, přemožitelka upírů a Angel, uvádí provokativní seriál Dům loutek - smyslnou a napínavou ságu s ohromně talentovanou Elizou Dushku v hlavní roli."

Ceny mają identyczne jak u nas. Opłaca się ściągać DVD od nich pod warunkiem że u nas nie wyjdą.
  • 0

#2910 addams

addams

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.03.2010 - |18:44|

W łódzkim Media Markt udało mi się dzisiaj kupić "Prywatną Praktykę" - sezon 1 - za 49 zł. Przeceniono ze 179 zł !!!! Pewnie nikt nie chciał wydać tyle pieniędzy za 9-odcinkowy serial.
Oby więcej takich przecen.
  • 0

#2911 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.03.2010 - |20:50|

No nikt normalnie nie wydaje za 9 odcinków tyle kasy.
A te 49 zł to już takie bliżej rozsądnego poziomu cenowego.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2912 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 23.03.2010 - |08:38|

Jak podało tvshowsondvd.com, 13 lipca ma wyjść reszta sezonu 1 SGU, czyli kolejne 10 epów, natomiast wydanie zbiorcze całego sezonu 1 mają wydać w 2011 roku... czyli można olać aż na dystans oceanu... O ile SGA byłabym skłonna kupić w każdej postaci i nawet przepłacić, tak SGU po mnie spływa, niemniej jednak jest to njus dotyczący wydania tego na DVD/BD w USA :D

A tymczasem w UK można już składać zamówienia na cały S1 (o dziwo nie mieli tym razem połówek)

http://www.amazon.co...ASIN=B002KW4PK2

cena zaporowa - dziękuję, postoję :D

BTW ciekawe czy w UK też będą mieli okładkę z "cyckiem" :lol:

Użytkownik SliderOh edytował ten post 23.03.2010 - |09:40|

• 0
Dołączona grafika

#2913 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 23.03.2010 - |11:18|

Mam już konkretniejsze informacje odnośnie BSG. Pisałem ostatnio że pewien miły pan z TiM'u zapowiedział mi drugi sezon na kwiecień. Ale dzisiaj już wiem od niego konkretnie że będzie mała obsuwa i premiera będzie 20 maja.
  • 0

#2914 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 23.03.2010 - |19:53|

Wygląda na to, że Czesi dostaną tą ładniejszą okładkę Terminatora, więc my też pewnie taką dostaniemy :lol:

Ładniejsza wersja drugiego sezonu Terminatora
  • 0

#2915 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 23.03.2010 - |20:27|

Wygląda na to, że Czesi dostaną tą ładniejszą okładkę Terminatora, więc my też pewnie taką dostaniemy :lol:

Ładniejsza wersja drugiego sezonu Terminatora

Przez długi czas to była moja ulubiona tapeta:

http://www.spankmene...r/?w=369&wp=499
  • 0

#2916 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 23.03.2010 - |21:06|

No to widzę, że mamy tapety z tej samej stronki :lol: Chodziaż ja osobiście panny Glau nie trawię. Zła nie jest ale to kompletnie nie mój gust :mellow: Aktualnie na moim pulpicie znajduję się TA pani B)

Przez długi czas miałem też TĄ tapetę ale to już inna bajka :lol:

Co do BSG, to mi napisali, że premiera ma być na przełomie maj/czerwiec z naciskiem na czerwiec, ale jak sięę wyrobią, to będzie w maju. Ponoć wrzesień/październik ma być sezon trzeci i być może przed świętami w grudniu sezon czwarty. Tak więc jest szansa, że zobaczymy u nas całość :D
  • 0

#2917 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 23.03.2010 - |23:57|

No to widzę, że mamy tapety z tej samej stronki :lol: Chodziaż ja osobiście panny Glau nie trawię.

Po prostu podoba mi się sama fotografia i sposób w jaki została potraktowana Photoshopem. Lubie takie klimaty.

Niech tylko wydadzą Razor i ewentualnie odcinki w wersjach rozszerzonych z dodatkami. Ale chyba za dużo wymagam. Generalnie wydaje mi się że musimy być wdzięczni za wydanie, bądź co bądź niszowego serialu na DVD. Skoro Dexter ma problemy z pierwszym sezonem a o Californication nic nie słychać to BSG na DVD u nas zakrawa na ewenement.
  • 0

#2918 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.03.2010 - |12:34|

W łódzkim Media Markt udało mi się dzisiaj kupić "Prywatną Praktykę" - sezon 1 - za 49 zł. Przeceniono ze 179 zł !!!! Pewnie nikt nie chciał wydać tyle pieniędzy za 9-odcinkowy serial.
Oby więcej takich przecen.

Dzisiaj szukałem w Lublinie Prywatnej Praktyki, chciałem kupić, ale kosztuje dalej 179 zł,
W lubelskim MM nie było żadnej przeceny.
Z seriali przecenionych widziałem tylko Domek na Prerii sezon i sezon 2 , każdy po 34,90 zł.

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 24.03.2010 - |13:56|

• 0

#2919 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 24.03.2010 - |13:06|

To bardzo fajna przecena, ten Domek... żeby tak człowiek miał pewność, że wydadzą całość :D
  • 0
Dołączona grafika

#2920 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 24.03.2010 - |18:42|

Widziałem dzisiaj w sklepach (Saturn/Empik) Fringe (129-135 zł, grubość pudełka jak w ostatnim sezonie Lost, nakładka jak w True Blood), Prison Break: The Final Break (55-60 zł, wydany jak film) i 3 sezon The Simpsons (109 zł, wydany jak drugi sezon).

Użytkownik johnass edytował ten post 24.03.2010 - |20:01|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych