Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2881 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.03.2010 - |20:30|

Widziałem dziś w empiku i Saturnie drugi sezon Plotkary. Grzbiet pasuje, ale pudełko jest szersze (prawie dwa razy).

#2882 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.03.2010 - |21:58|

A pamiętasz po ile była Plotkara ?

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2883 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.03.2010 - |22:02|

Pierwszy jakoś koło 109 zł, a drugi - 129.

#2884 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.03.2010 - |22:16|

Dostałem dziś przesyłkę z Amazon.de a w niej TS:CC s02. Niestety okładka inna niż ta z wydania angielskiego. W ramach rekompensaty Summer Glau na okładce prezentuje się niezwykle atrakcyjnie. To wiadomość dla wzrokowców.
Są napisy PL, lektor niestety w stereo. Nie wiem co z dodatkami bo jeszcze nie sprawdzałem ale w pierwszym sezonie były bez napisów. Trzy pudełka slim w kartonowym opakowaniu. Grzbiety obu sezonów pasują do siebie przy czym drugi sezon jest trochę szerszy. Całość kosztowała 45 euro.
Jeśli będą chętni to mogę zrobić kilka zdjęć.

Użytkownik wergora edytował ten post 17.03.2010 - |22:18|

• 0

#2885 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.03.2010 - |22:21|

Jeśli będą chętni to mogę zrobić kilka zdjęć.

Ja powiem tak ;) to jeszcze ich nie zrobiłeś?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2886 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.03.2010 - |22:23|

Dr. Martin sezon 1 (3 dvd). Pierwsza część już dostępna. Ta i kolejne części w cenie 29,90 zł. Za sezon wychodzi ok. 90 zł. Nie wiadomo czy później zostanie ta pozycja wydana w całym boxie?
Ciekawe czy zostaną u nas wydane kolejne sezony i czy pojawią się jeszcze jakieś inne angielskie seriale.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

http://www.vitrafilm...film.php?id=105
http://www.vitrafilm...film.php?id=111
http://www.vitrafilm...film.php?id=113
  • 0

#2887 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.03.2010 - |23:09|

Wróciłem z pracy przed 22.00. O tej porze lampa się odbija i zdjęcia są fatalne. Zrobię je jutro z rana.
W pudełku była też ulotka z planowanymi premierami DVD w tym roku w Niemczech. I tak np. Dallas wszystkie sezony, Alf, Północ Południe, Ptaki Ciernistych Krzewów, Falcon Crest, The Waltons. Te wydania należy raczej traktować jako ciekawostkę bo wydanie ich u nas to raczej mrzonki. Ale mieć Dallas na półce to był by fulwypas.

Użytkownik wergora edytował ten post 17.03.2010 - |23:36|

• 0

#2888 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.03.2010 - |23:24|

Wróciłem z pracy przed 22.00. O tej porze lampa się odbija i zdjęcia są fatalne. Zrobię je jutro z rana.

Znam to z autopsji. <_<
Mam tak właśnie sporo zaległych pozycji tu do wystawienia tylko brak mi zdjęć bo nie mam kiedy zrobić a po nocach przy sztucznym oświetleniu to niektóre kijowo wychodzą.
To poczekamy, a z ciekawości to menu jest w engliszu czy po germańsku ?

ps. Nie myl Dallas z Dynastią. :P
Jak już to do Dynastii można podpiąć The Colbys.

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.03.2010 - |23:26|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2889 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 18.03.2010 - |10:10|

Spokojnie można zamawiać zwłaszcza że nie zanosi się na wydanie u nas. Za pół roku cena z pewnością spadnie.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dla porównania klimatyczna okładka z wydania angielskiego:

http://www.amazon.co...&n=283926&s=dvd

Użytkownik wergora edytował ten post 18.03.2010 - |10:16|

• 0

#2890 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 18.03.2010 - |19:45|

Taka mała plotka, redaktorki portalu o serialach "popcorner.pl", na swoim twitterze napisały, że na lato jest planowana premiera Flash Forward i chyba chodzi tu o wydanie polskie, bo wspomniały to a propo jutrzejsze premiery 2 sezonu Prywatnej Praktyki więc możliwe, że gadały z przedstawicielem CD Project. No coż pożyjemy, zobaczymy. Serial jest popularny więc pewnie prędzej czy póżniej i tak go wydadzą, pytanie tylko czy mają ambitny plan wrzucić go na nasz rynek niedługo po premierze zagranicznej, czy termin wyssali sobie z palca ;) Narazie można traktować to z dużym przymrużeniem oka ;)

Ps. Zamiast Dextera od Imperiala, dostaniemy Laboratorium Dextera od Galapagos :P

Użytkownik mffk edytował ten post 18.03.2010 - |21:21|

• 0

#2891 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.03.2010 - |20:00|

Seriale po 59 zł.

#2892 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.03.2010 - |20:43|

Seriale po 59 zł.

No nieźle; akurat jak nie mam kasy <_< Swoją drogą, to sprawdzony sklep? Jeszcze nic u nich nie kupowałem, więc pytam. Przesyłki solidnie zabezpieczają?
  • 0

#2893 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.03.2010 - |20:55|

Sklep wielokrotnie przeze mnie sprawdzany (zwłaszcza jak od pewnego czasu pojawiła się opcja odbioru osobistego). Promocje mają niezłe, i co jakiś czas mnie na coś naciągają, więc warto zaglądać na ich stronę.

Przy większych zamówieniach przesyłki są pakowane w tekturowe pudełka, niestety jakość tektury nie jest najwyższa (dosyć cienka) i czasami, ze sporą pomocą PP, rogi są lekko wgniecione, ale filmy, które zamawiałem, nie odniosły poważnych obrażeń (raz płyta latała, ale bezproblemowo wymieniają).

Pojedyncze filmy pakują do kopert bąbelkowych.

Kiedyś mieli nawet przesyłkę od 120 zł za free, ale zmienili politykę i teraz jest więcej promocji, ale przesyłki płatne (poza odbiorem osobistym). Pojawiła się też opcjonalna przesyłka kurierska, ale za 18 zł.

EDIT:
Pojawiły się takie zapowiedzi:
Johnny Bravo,
Laboratorium Dextera,
ale to chyba tylko taki wyskok - jedynie po 5 odcinków.

Użytkownik johnass edytował ten post 19.03.2010 - |22:46|

#2894 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.03.2010 - |15:28|

Kontaktowałem się z Galapagos w sprawie drugiego sezonu Supernatural i stwierdzili, że dołożą wszelkich starań, aby wydać go jeszcze w tym roku... Szkoda że mówią to już któryś rok z rzędu.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2895 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.03.2010 - |17:01|

Kontaktowałem się z Galapagos w sprawie drugiego sezonu Supernatural i stwierdzili, że dołożą wszelkich starań, aby wydać go jeszcze w tym roku... Szkoda że mówią to już któryś rok z rzędu.

Mówią to któryś raz z rzędu i już któryś rok z rzędu <_< Jeżeli wydadzą, to na 200% kupię (pierwszy sezon też, bo sprzedałem :P ), jednak już jakiś czas temu postanowiłem, że ten serial kupię na Blu-ray; czekam tylko aż wydadzą ładne "complete series". Swoją drogą, to ja cały czas mam taką cichą nadzieję, że wydadzą u nas kolejne sezony. Gdyby nie chcieli wydać, to powiedzieliby, że nie będą kontynuować (tak jak zrobili np. ze "Smallville"), a tutaj cały czas się upierają, że chcą wydać. Może faktycznie chcą i się starają, tylko amerykańce nie pozwalają? :unsure:

Co do Galapagos, to zauważyłem, że z ich katalogu zniknął jakiś czas temu pierwszy sezon "Terminatora"? Nie wiem tylko czemu? Wstydzą się, że to wydali czy co? :blink:

"Laboratorium Dextera" z chęcią bym przygarnął, ale poczekam na kolejne płyty i może jakiś zbiorczy BOX. Teraz to czekam na "Atomówki" i "Mroczne przygody Billy’ego i Mandy" :P No i niech wreszcie te "Wojny Klonów" wydadzą <_<

@Rydzu_SSJ a masz może jakiegoś maila do Galapagos? Bo ostatnio ciężko się z nimi skontaktować, a z formularza nie odpisują.
  • 0

#2896 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.03.2010 - |17:16|

Może faktycznie chcą i się starają, tylko amerykańce nie pozwalają?

A jako człowiek rozumny umiałbyś podać tego uzasadnienie?
Bo ja od tych kilku lat w żaden sposób nie jestem w stanie pojąć jak to jest, że ktoś nie chce zarabiać na własnym produkcie. :unsure: :blink: :unsure:
Do tego nie ma problemów z wydawaniem tego w innych krajach Europy.

Dopóki ktoś mi tego w dobry sposób nie uzasadni to dla mnie jest to takie za przeproszeniem słodkie pierdzenie o własnym lenistwie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.03.2010 - |17:17|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2897 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 20.03.2010 - |17:37|

Amerykanie sobie za dużo życzą i Galapagos stwierdza, że mu się nie opłaca i nie wydaje. Proste
I jeszcze mamy taki paradoks, że każdy by chciał od razu kupić zbiorcze wydanie, więc nie kupuje pojedynczych sezonów, przez co sprzedaż jest niska i wydawca nie wydaje następnych.
  • 0

#2898 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.03.2010 - |17:41|

I jeszcze mamy taki paradoks, że każdy by chciał od razu kupić zbiorcze wydanie, więc nie kupuje pojedynczych sezonów, przez co sprzedaż jest niska i wydawca nie wydaje następnych.

Paradoks, dobre sobie, nikt nie kupuje pojedynczych wydań, bo niemal na 100% nie będzie u nas kontynuacji....

#2899 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.03.2010 - |18:02|

Amerykanie sobie za dużo życzą i Galapagos stwierdza, że mu się nie opłaca i nie wydaje. Proste

Żartujesz, prawda. ;)
Jakoś na Hanny Montany, na House, na Losta ich stać a na ten serial nie?
To zapewne o wiele więcej sobie życzą za powyższe seriale niż za Supernaturala.
Wiem, że nie Galapagos je wydaje ale skoro druga firma umie wydać takie "drogie" seriale to coś jest na rzeczy.
Tym bardziej, że Galapagos i tak ma w zwyczaju oszczędzać i dawać półprodukty typu nieprzetłumaczone dodatki.
A zbiorcze wydanie serialu - który jeszcze emitują i prawdopodobnie będzie leciał kolejny sezon - jakim cudem ma się ukazać.

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.03.2010 - |18:04|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2900 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.03.2010 - |18:07|

Może faktycznie chcą i się starają, tylko amerykańce nie pozwalają?

[font="Verdana"]A jako człowiek rozumny umiałbyś podać tego uzasadnienie?
Bo ja od tych kilku lat w żaden sposób nie jestem w stanie pojąć jak to jest, że ktoś nie chce zarabiać na własnym produkcie. :unsure: :blink: :unsure:

Jak nie wiesz o co chodzi, to z pewnością chodzi o pieniądze ;) Kiedy prowadziłem regularną korespondencję z Galapagos dowiedziałem się, że problemy z wydaniem Supernatural wynikają głównie z powodu TVN (było to za czasów, przed emisja trzeciego sezonu w TVN7). Warner ma politykę, że przed wydaniem DVD danego serialu musi on najpierw zostać wyemitowany w TV (albo być w trakcie emisji). TVN licencję wykupił, ale ociągał się z emisją. W dodatku amerykański oddział dał swojego rodzaju "nakaz" wydania 2 i 3 sezonu w tym samym czasie. Skoro więc TVN nie wyemitował sezonu trzeciego (ponoć kilka razy przekładali wcześniej zaplanowaną emisję), Galapagos nie mogło wydać kolejnych sezonów. Również niska oglądalność serialu (emitowali go przecież około północy), spowodowała, że Warner miał obiekcję do sprzedania licencji na kolejne sezony. Ponoć przy okazji zeszłorocznej powtórki (w TVN7 o 16.00) i emisji trzeciej serii sprawa zaczęła wyglądać dużo lepiej; czwarty sezon ma teraz ponoć bardzo dużą oglądalność (info od TVN7). W innych krajach oglądalność jest wyższa, no i telewizje nie ociągają się tak z emisją kolejnych sezonów. Co za tym idzie wydanie DVD jest prostsze. Ile w tym jest prawdy? My, zwykli widzowie i tak się tego nie dowiemy ;)

EDYCJA:

@Toudi ma rację i to wielką. Ja osobiście tez nie kupuję seriali dopóki nie wydadzą całości, lub też nie wydają ich regularnie. Za dużo razy się wkopałem w taka sytuację, żeby nie wyciągnąć z tego wniosków.

Co do drogich licencji o których pisał @mffk, to też muszę się częściowo zgodzić. Nikt nie kupi licencji na coś co wie, że się może nie sprzedać. Dystrybutorzy kierują się wynikiem oglądalności w TV i popularnością danego serialu. Jak coś nie ma wzięcia, to nie chcą wydawać. Z drugiej strony niektórzy lubią zaryzykować (np. Tim z BSG - jak już jesteśmy przy tym serialu, to drugi sezon ma wyjść w czerwcu i wiadomo też, że będą następne ;) ) i dobrze na tym wychodzą. W przypadku BSG wyniki sprzedaży ponoć bardzo pozytywnie zaskoczyły TiM.

Użytkownik Inuki edytował ten post 20.03.2010 - |18:15|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych