Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2841 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.02.2010 - |20:35|

Co do TB, to ponoć Czesi mają digipack i polską wersję językową <_<

Nie wiem, czemu tak się uparliście na te digipacki.........
a to talerze porysowane).

Mówisz tak bo się nie znasz hi hi hi ;) albo nie widziałeś porządnych digipacków. :P
A poważnie to co do rysowania się nie zgodzę bo jakby nie było płyty są tak samo mocowane na środkowe kółko zatrzaskowe jak i w zwykłych wydaniach. Więc jak się ma porysować to i w zwykłych się porysuje. Zgodzę się natomiast co do większej wrażliwości na uszkodzenia mechaniczne samych opakowań. No ale wystarczy nie używać ich jako paletek do ping ponga i będzie dobrze. :lol:
Ja jak pisałem nie znoszę tylko jednych wydań - tych w których płytki zachodzą na siebie i trzeba najpierw jedną wyjmować aby dostać się do drugiej.

"Piraci z Karaibów" wersja PL, to wydanie 1-płytowe, sam film, zero dodatków. Z tego co mi wiadomo, to wszystkie kraje do ej pory miały dwie płyty, czyli gdzieś 3-5 godzin dodatków <_<

Uuuu ale popelina.

A wracając do seriali to nawet niemieckie wydanie TruB nie będzie w digipacku.
I co zabawne to, że ma polskie napisy ale nie ma audio.
Ciekawe na jakiej zasadzie to robili, skoro polskie ma i audio i napisy nasze.
Do tego o dziwo wychodzi o miesiąc później niż polskie a to zazwyczaj w Polsce wydania są późniejsze.
Właśnie zobaczyłem, że i np. taki "UP-Odlot" też będą mieli później. LOL bo w polskim MM już leży na półkach.
Szkoda tylko, że jak dotąd przewidziane u nas jest tylko wydanie na 1 dvd chyba, że ktoś wie coś więcej o późniejszym 2 płytowym?

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2842 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.02.2010 - |21:43|

Mówisz tak bo się nie znasz hi hi hi ;) albo nie widziałeś porządnych digipacków. :P

Żarty żartami, ale nie wierzę, aby u nas przyłożyli się do wydania digipacku, a kilka polskich wydań widziałem i nie jestem wniebowzięty. ;)

A poważnie to co do rysowania się nie zgodzę bo jakby nie było płyty są tak samo mocowane na środkowe kółko zatrzaskowe jak i w zwykłych wydaniach. Więc jak się ma porysować to i w zwykłych się porysuje. Zgodzę się natomiast co do większej wrażliwości na uszkodzenia mechaniczne samych opakowań. No ale wystarczy nie używać ich jako paletek do ping ponga i będzie dobrze. :lol:

W moim nazewnictwie talerz = cały digipackowy plastik, a więc nie tylko miejsce osadzenia płyty, ale też wszystko dookoła. Przy składaniu takie dwa talerze stykają się i nie ma opcji, żeby w ogóle się nie porysowały - raz nawet w nowym, zafoliwanym digipacku tak miałem.
Nie trzeba nimi grać w pingla, żeby się postarać się o uraz mechaniczny. :P Nieraz trzeba się naszukać w sklepie, żeby kupić bezurazowy egzemplarz.

Ja jak pisałem nie znoszę tylko jednych wydań - tych w których płytki zachodzą na siebie i trzeba najpierw jedną wyjmować aby dostać się do drugiej.

Tu jest pełna zgoda, aż strach wyjmować płyty z pudełka. :D

Użytkownik johnass edytował ten post 20.02.2010 - |21:45|

#2843 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.02.2010 - |08:37|

Ja mam w chacie sporo digipaków i jak na razie awarie zdarzały mi się jedynie w polskich wydaniach. Niektóre zbiory filmów to prawdziwe cacka i w życiu nie zamieniłabym ich na zwykłe plastiki. Skoro już płacę trochę kasy, to zdecydowanie wolę dostać produkt w ładnym opakowaniu. Ale prawda jest taka, że w usa nawet jak wydają w keep case'ach, to i tak zazwyczaj jest do tego jakaś nakładka albo sama okładka jest ciekawa (np. w przypadku Fringe), u nas jest święto lasu, jak się nakładkę znajdzie. Obecnie mimo wszystko wydawcy zdają się odchodzić od digipaków nawet w usa, z ostatnich zakupów jedynie Lost i Sanctuary były digi.

Ostatnio w ogóle nie interesowałam się nowościami na półkach w mm, dzięki info od Biku widzę, że Odlotu u nas nie kupię w jakimś normalnym wydaniu, pozostaje zakup na amazon, a u nas później na allegro w ofercie za 14,99, żeby sobie płytkę dołożyć :)
  • 0
Dołączona grafika

#2844 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.02.2010 - |11:27|

Ja mam w chacie sporo digipaków i jak na razie awarie zdarzały mi się jedynie w polskich wydaniach.

No i właśnie o to się rozchodzi. U nas raczej nie przykładają się, więc bezawaryjność nie jest wpisana w ich naturę.

#2845 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.02.2010 - |11:58|

dzięki info od Biku widzę, że Odlotu u nas nie kupię w jakimś normalnym wydaniu, pozostaje zakup na amazon, a u nas później na allegro w ofercie za 14,99, żeby sobie płytkę dołożyć :)

Szczególnie jak widzieliśmy, że tam będzie 4 płytowe wydanie a u nas tylko 1 :( to się można :angry: .

A skąd @Inuki to info o opóźnieniu wydania The Shield ??

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2846 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.02.2010 - |15:59|

Ja osobiście bardzo lubię digipacki, ale muszą być porządnie wykonane,tak jak np. te z "Rodziny Soprano". "Rzym" też ładnie się prezentuje, ale tekturka już jest dużo słabszej jakości. Filmy zawsze kupuję w digipacku (oczywiście, jeżeli jest taka możliwość); szkoda, że seriali nie wydają w nich tak często (czyli pawie wcale).

Co do TB, to dwa czeskie sklepy miały przy tytule dopisane "digipack", ale widzę, że już nie mają; możliwe więc, że w naszym regionie nie będzie tego typu opakowania. Szkoda. Co do "Odlotu", to też biednie u nas. Dostaliśmy najbiedniejsze wydania, a w USA jest też 2-płytowe wydanie Blu-ray z masą dodatków; 2-płytowego DVD u nas też nie będzie :angry: Myślałem, że CDP nie będzie zlewać wydań, a tutaj zonk. Dobrze, że seriale porządnie wydają <_<

Co do "The Shield", to w punkt44.pl data zmieniła się na 30.03.2010, w kilku innych sklepach tak samo, a w kilku innych wycofali z listy zapowiedzi; czyli Imperial jak zwykle dał ciała. Dobrze, że ponoć "Prison Break" już wyszedł :)
  • 0

#2847 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.02.2010 - |16:52|

Dobrze, że ponoć "Prison Break" już wyszedł :)

Jeśli chodzi Ci o 4 sezon PB to faktycznie leżał na półkach w MM.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2848 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.02.2010 - |10:18|

Kompania braci za 16 funtów:
http://www.amazon.co...t/dp/B00005UP86
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2849 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 23.02.2010 - |16:22|

Jeśli chodzi Ci o 4 sezon PB to faktycznie leżał na półkach w MM.

W empiku też widziałem. Box, 3 slimy na 6 DVD, oczywiście bez lektora.

True Blood - pudełko 14 mm wsuwane z boku do kartonikowej okładki (takiej jak w Plotkarze, Chucku, Kronikach Sary Connor... jakościowo lepszej niż w Generation Kill).

#2850 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 23.02.2010 - |18:03|

Co do "The Shield", to w punkt44.pl data zmieniła się na 30.03.2010, w kilku innych sklepach tak samo, a w kilku innych wycofali z listy zapowiedzi; czyli Imperial jak zwykle dał ciała.

Imperial chyba również usunął tą pozycje z zapowiedzi na stronie.
  • 0

#2851 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.02.2010 - |19:01|

U niemców True Blood jest tylko z napisami pl, brak lektora. Z lektorem pl można znaleść w Hiszpanii (może to wydanie jest w digipacku?)
http://www.dvdgo.com.../1685207/152744

The Closer sezon 4 dvd (pol - "Podkomisarz Brenda Johnson") ma polskie napisy (dyst. Warner). Może znaczy to, że skoro zachodnie wydania mają polskie napisy , to i Galapagos może wyda też ten serial w Polsce.
http://www.starscafe...the-closer.aspx
http://www.dvdgo.com.../1652221/152074
http://www1.dreamers...A_COMPLETA.html
Dołączona grafika

Znalazłem też pisane już wcześniej wydanie THE MENTALIST season 1 (6dvd). Tak jak pisałem już wcześniej jest polski lekktor i napisy pl.
Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dodatki:
Dołączona grafika

Do kupienia m.in. we Włoszech za ok. 40 Euro.
http://shop.radiocnr...lio/id-2673557/
http://www.telesimo....-mentalist.html
http://www.mordildvd...tid=2846&cat=13

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 24.02.2010 - |17:11|

• 0

#2852 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 24.02.2010 - |06:56|

zastanawiam się nad kupnem Mentalisty, ale czekam na jakąś sensowną promocję za parę groszy... jednak będzie to wydanie USA lub UK, chyba bym nie przeżyła tego "A MENTALISTA" na półce...LOL
  • 0
Dołączona grafika

#2853 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 24.02.2010 - |10:27|

Kompania braci za 16 funtów:
http://www.amazon.co...t/dp/B00005UP86

2 funty wiecej i jest na blu rayu ;)
http://www.amazon.co...67003587&sr=1-2
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2854 bidubi

bidubi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 25.02.2010 - |10:46|

do godziny 12 na merlin.pl Gdzie pachną stokrotki sezon 1 za 87,74 zł i Rzym sezon 2 za 140,79 zł :)

Gdzie pachną stokrotki sezon 1
Rzym sezon 2

Użytkownik bidubi edytował ten post 25.02.2010 - |10:48|

• 0

#2855 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 25.02.2010 - |15:18|

Wczoraj był Rzym Sezon 1 za taką samą cenę, a Stokrotki są w outlecie za 89,87 zł, więc można spokojnie poczekać, aż wydadzą drugi sezon.

Za to w Carrefourze w Arkadii można kupić Prison Break Sezon 3 za 36 zł - warto było poczekać.

Widziałem też w empiku drugi sezon Simpsonów - 4 DVD w pudełku grubszym od 1 sezonu, 119 zł.

Użytkownik johnass edytował ten post 25.02.2010 - |17:44|

#2856 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.02.2010 - |08:05|

szkoda, że dla mnie to już nie ta era, bo wydanie super, podobny furgon, jak w wydaniu King of Queens :D

http://www.tvshowson...te-Series/13392

całość 330 zł razem z wysyłką

http://www.amazon.co...489&camp=211189

Użytkownik SliderOh edytował ten post 26.02.2010 - |08:10|

• 0
Dołączona grafika

#2857 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 01.03.2010 - |12:42|

w pre orderze(2 sierpien) NCIS sezony 1-6 za 65 funtow sam sezon 6 za 36 (szkoda ze tak drogo) wiec pierwsze 5 sezono tak jakby za 30 funtow;)
http://www.amazon.co...47&pf_rd_i=NCIS
a po paru miesiacach cena na pewno spadnie
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#2858 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.03.2010 - |15:04|

Ot taka ciekawostka funt w ciągu 5 godzin, stracił dziś 7 groszy :) a ponoć ma jeszcze spadać :)
oraz jeśli kogoś to interesuje
Star Trek - The Original Series - Series 1 - Complete - Remastered [Blu-ray] [1966] (1966) jest w tym tygodniu na amazonie.co.uk w tej samej cenie co DVD :) około 32 funtów.

#2859 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.03.2010 - |14:04|

Mam już wreszcie Czystą Krew sezon 1 PL. Nawet fajne wydanie, choć cienki ten box. Plastikowy box w kartonowym, tłoczonym opakowaniu. Menu jest ruchome. Ogólnie wygląda tak jak inne seriale Galapagos, np. Gossip Girl. Niestety mało dodatków : tylko komentarze i Rzucając światło na wampiry w Ameryce - mock-u-mentary (paradokument).

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 03.03.2010 - |14:06|

• 0

#2860 truebloodclubpl

truebloodclubpl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05.03.2010 - |15:25|

Mam już wreszcie Czystą Krew sezon 1 PL. Nawet fajne wydanie, choć cienki ten box. Plastikowy box w kartonowym, tłoczonym opakowaniu. Menu jest ruchome. Ogólnie wygląda tak jak inne seriale Galapagos, np. Gossip Girl. Niestety mało dodatków : tylko komentarze i Rzucając światło na wampiry w Ameryce - mock-u-mentary (paradokument).

Ja już zbieram na swój zestawik DVD:)
Fajnie będzie móc wreszccie go umiecić na półce
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych