Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2821 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.02.2010 - |20:20|

Może ktoś jest fanem Last Exile.

Użytkownik johnass edytował ten post 17.02.2010 - |20:21|

#2822 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.02.2010 - |21:34|

Tylko trzeba jeszcze znaleźć gdzieś resztę.

Good luck, nawet na Allegro nie ma. Ten Mirax to jakiś hardkorowy dystrybutor. Link do ich strony z Węgier:

http://www.mirax.hu/
  • 0

#2823 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 17.02.2010 - |22:24|

Trafiłem dziś na Deesdena w kiosku i wydanie nie zachwyca, zapakowane w zwykłą tekturkę do tego grafika na płycie jest krzywo nadrukowana a co do zawartości to dla mnie największa wada to brak napisów pl ale są angielskie co mi w zupełności wystarczy. Poza tym cena jest chyba największą zaletą ale z drugiej strony wolał bym zapłacić więcej i otrzymać coś co wygląda w miarę sensowanie jak się postawi na półce.
Aha i sprzedawca nie potrafił mi powiedzieć nic na temat tego czy i kiedy pojawi się kolejna płyta tylko dodał że ta leży u niego od miesiąca.
  • 0

#2824 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.02.2010 - |22:51|

Jeśli trafię na Lost Room to z Amazona zamawiam wersję BOX i podmieniam płyty. Swoją drogą może w jakimś czeskim sklepie netowym będzie wersja pl.
  • 0

#2825 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.02.2010 - |10:47|

Dresdena można było już miesiąc temu kupić na Allegro
http://www.allegro.p..._4_epizody.html
  • 0

#2826 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.02.2010 - |20:10|

Kochane kłopoty - Pełna kolekcja (42 DVD) 50% off - być może tylko dzisiaj w godz. 20-22.

Niedawno było kilka sztuk po 30 zł, a teraz Star Trek - Steelbook (2 DVD) jest w promocji za 35 zł.

Użytkownik johnass edytował ten post 18.02.2010 - |20:17|

#2827 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.02.2010 - |13:05|

tvshowsondvd.com podało info, że w boksie FlashForward sezon 1.0, czyli pierwsze 10 epów, jest kupon pozwalający zaoszczędzić parę $ przy zakupie całego sezonu 1, który ma się ukazać w sierpniu... jest to 15$ zniżki na DVD i 20$ na BD... jednym słowem LOL, oni już naprawdę nie wiedzą, co mają czynić, wydają połówki, żeby potem wydać całość... ale przynajmniej wiadomo, że należy omijać wszelkiego rodzaju pół-wydania do czasu zakończenia sezonu, wtedy będzie wiadomo, czy wyjdzie całość w jednym boksie i tym samym człowiek nie umoczy kasy, czy po prostu trzeba będzie zakupić vol 1 i vol 2...
  • 0
Dołączona grafika

#2828 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 19.02.2010 - |16:46|

Przypominam, że dzisiaj inwazja od CD Project ;) Jakby ktoś nabył nowego Losta to niech napisze jak sobie wydawca poradził (osobiście czekam z zakupem aż cena spadnie tak do 100 :P )
  • 0

#2829 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.02.2010 - |18:18|

Prywatna praktyka - Sezon 2 (6 DVD)

#2830 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.02.2010 - |00:06|

Przypominam, że dzisiaj inwazja od CD Project ;) Jakby ktoś nabył nowego Losta to niech napisze jak sobie wydawca poradził (osobiście czekam z zakupem aż cena spadnie tak do 100 :P )

No i jak z boxami, brzegami pudełek itd. czy znów różnią się od tych w s3 i s4.
  • 0

#2831 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.02.2010 - |10:23|

No i jak z boxami, brzegami pudełek itd. czy znów różnią się od tych w s3 i s4.

Jeżeli wierzyć okładkom które są w necie to w przypadku "Chirurgów" szlak trafi poprzednią kompozycje grzbietów, która w wydaniach od Imperial była wyjątkowo równa.

Fotka okladki

Użytkownik Inuki edytował ten post 20.02.2010 - |10:23|

• 0

#2832 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.02.2010 - |10:55|

Równa kompozycja?
Hm patrzę i nie widzę. :unsure:
Praktycznie każda z innej bajki ale za to ta obecna z s.5 przypomina tą z s.4.
Bo i ta z s.4 ma zdjęcie twarzy jednej z postaci na dole grzbietu i ta z linka co podałeś również.
Chociaż już powyżej z tytułem to faktycznie wygląda całkiem inaczej.

A ja mam za to inne pytanie czy ktoś widział już The Shielda s.1 ? ?

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2833 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.02.2010 - |11:42|

W przypadku "Chirurgów" chodziło mi głównie o tytuł; napis jest tej samej wielkości na wszystkich sezonach i prawie na tej samej wysokości, więc pozostałe rzeczy np. "sezon" już tak nie rażą (przynajmniej mnie). Sezon 5 ma zmienioną całą koncepcję poprzednich grzbietów i ani trochę nie pasuje do reszty. Kto wie; może CDP zrobi jakąś reedycję z innymi grzbietami? Osobiście mam przeczucie, że te seriale będą spakowane w cienkiego DVD BOX'a, tak jak seriale Galapagos. W ten sam sposób wydali drugi sezon "Hannah Montana". Ewentualnie dadzą to grubsze pudełko; to w którym została wydana np. "Prywatna praktyka".

A "The Shield" ponoć przeniesione na koniec lutego.

EDIT: Na Allegro jest już aukcja "Zagubionych" z fotką, ale nie za bardzo widać jakie to jest pudełko; moim zdaniem jednak cienki DVD BOX :unsure:

AUKCJA

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.02.2010 - |15:34|
zbędne powtórzenie poprzedniego posta

• 0

#2834 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.02.2010 - |13:48|

Osobiście mam przeczucie, że te seriale będą spakowane w cienkiego DVD BOX'a, tak jak seriale Galapagos. W ten sam sposób wydali drugi sezon "Hannah Montana".

Byłem, widziałem, pomacałem. ;)
Wszystkie wydania seriali od CD Projektu są dokładnie takie same jak to wydanie Losta do którego daję zdjęcia.
Czyli "Gotowe" " Chirurdzy" i "Lost" mają takie same pudełka.
I wszystkie kosztują 149 zł.
O zawartość płyt, czy odpowiada dokładnie temu co jest w opisie na okładce na razie proszę nie pytać bo nie miałem jeszcze czasu ich odpalić.
Jak mi tu dwulatek ;) przestanie biegać po pokoju i pójdzie spać to być może wtedy uda mi się je włożyć do dvd.
Na razie zrobiłem na szybko zdjęcia abyście mieli pogląd jak to wyszło.

Widziałem też True Blooda, i oczywiście :( możecie zapomnieć o tym niesamowitym digipacku z zachodniego wydania.
Jest podobne do Losta z tym, że jest w cieńszym plastikowym pudełku i wsuwanym z boku w kartonik.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.02.2010 - |13:51|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2835 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.02.2010 - |14:53|

Czyli wydają tak samo jak "Prywatną praktykę"; w sumie to dobrze, bo mi te pudełka się bardzo podobają. Teraz tylko proszę o reedycję poprzednich sezonów w takiej samej formie B)

@biku1 a "Chirurgów" też nabyłeś? Jak tak, to można prosić o fotkę, jak wygląda grzbiet? :)
  • 0

#2836 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.02.2010 - |15:01|

"Chirurgów" jeszcze nie kupowałem, ale w przyszłości mam zamiar.
Co do samych plastikowych pudełek to są fajne o ile w czasie transportu nie pękną te środkowe bolce co trzymają skrzydełka z płytami.
Więc to zaraz po zakupie powinno się sprawdzać.
I na pewno są o wiele lepsze od podobnych pudełek w których to płyty nachodzą na siebie, że trzeba jedną wyjmować aby dostać się do kolejnej. A przy okazji prawie te płytki połamać. :(
W każdym razie postawiłem w sklepie obok siebie pudełko z 4 i 5 sezonu i różnice były w sumie tylko w napisie Chirurdzy a reszta podobna. :)

Jakoś wątpię w te reedycje skoro dotychczasowych leży "pełno" po sklepach.
Ach i widziałem w końcu faktyczne wydanie "Stokrotek...", że już jest do kupienia.

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.02.2010 - |15:14|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2837 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.02.2010 - |15:11|

Tylko, że w sklepie są jeszcze wydania Imperialu i kiedyś się one skończą. Wtedy trzeba zrobić reedycję; ponoć CDP planuje reedycje w drugim kwartale, ale co z tego wyjdzie, nie wiadomo. Nie zapeszając, pierwszy rzut seriali wydali ekstra, ale i tak mają u mnie wielki minus za wydanie Blu-ray "Piratów z Karaibów", grrr! :angry:

Co do TB, to ponoć Czesi mają digipack i polską wersję językową <_<
  • 0

#2838 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.02.2010 - |15:15|

Jak ktoś gdzieś trafi na zdjęcie tego czeskiego digipacka do TB to było by fajnie jakby dał linka.

A o co chodzi z tymi "Piratami..." ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2839 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.02.2010 - |15:19|

Co do TB, to ponoć Czesi mają digipack i polską wersję językową <_<

Nie wiem, czemu tak się uparliście na te digipacki. Może i takie wydania są ładniejsze, ale moim zdaniem mniej praktyczne - zajmują więcej miejsca, szybciej się niszczą i czasem od nowości mają jakieś usterki (a to talerz źle lub za słabo przyklejony, a to upchane 2 dvd w jednym talerzu jak w starych wydaniach 24, a to talerze porysowane).

Mnie akurat podobają się te serialowe pudełka Galapagosa (14 mm) i w sumie każdy serial mogliby tak pakować.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.02.2010 - |15:27|

#2840 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.02.2010 - |16:10|

"Piraci z Karaibów" wersja PL, to wydanie 1-płytowe, sam film, zero dodatków. Z tego co mi wiadomo, to wszystkie kraje do ej pory miały dwie płyty, czyli gdzieś 3-5 godzin dodatków <_<
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych