Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 066 - S03E19 - The Brig

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#261 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 05.05.2007 - |14:43|

Do tego czasu wszyscy o tym serialu zapomną. :(

Po czym wnosisz? Wydaje m isie ze "wszyscy" uwazaja ostatnie odcinki za super wiec dlaczego mieliby zapomniec ?
  • 0

#262 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 05.05.2007 - |15:26|

Na nastepne odcinki poczekamy do stycznia 2008. Do tego czasu wszyscy o tym serialu zapomną. :(

Jak to do stycznia?
  • 0

#263 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 05.05.2007 - |15:40|

Według mnie to na bank nie jest czysciec...

Ludzie zastanówice się trochę, czy do czysca zabiera się ze soba ciała ???
A nasi lostowicze bynajmniej nie są duchami... Chyba Sawyer zauważył by ze Kate jest przezroczysta uprawiajac z nią sex :D

Po drugie, od kiedy to w zaświatach rodzą się dzieci ?
Poza tym czy w czyścu sie je ? Wątpie też że są tam komputery :) z dostępem do neta... No i co niby przeskrobał Jack oraz Locke że tam trafili ? Albo dzieci ? Cała reszta ma coś na sumieniu...
No i czy w czyscu można umrzeć ?

Jak dla mnie dobra jest teoria z tym że wsypa powoduje czyjąś śmierć w realu - vide lostowicze, ojciec Lockea itp aby tutaj ich sciągnąć. Przecież sam Ben mówił że jak dowiedział się o raku to neurochirurg spadł mu z nieba. Może po prostu magiczne pudełko go tam sciągnęło. A cała reszta miała pecha ze się tam znalazła...

Sądze ze ten sanitariusz z karetki ojca Lockea sie uśmiechał bo to był ktoś z Dharmy czy też jakiś other...

A co do tego że kiedys tam twórcy powiedzieli ze to się da wszystko wyjaśnic. To sorry ale co mieli mówić ? Tak zgadliście ? Że Any Lucii nie zabiją tez mówili :]
  • 0

#264 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 05.05.2007 - |15:50|

Co do Coopera, to raczej on nie ożyje bo w trailerze do odcinka widać jak:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Co do czyścca to równie dobrze mogę uwierzyć że to wszystko dzieje się w d***e Hurleya w czasie badania proktologicznego ^_^ ^_^ ^_^

Użytkownik elektrownik edytował ten post 05.05.2007 - |15:51|

• 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#265 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 05.05.2007 - |16:24|

Sawyer sr. nie zyje. Nie widzę jak mógłby ożyć. Bakunin raczej po prostu nie zginął. Przecież jak przepchneli go przez ogrodzenie to nikomu nie chciało sie sprawdzić czy nie żyje. Bakunin po prostu ani razu nie umarł. Wszyscy których widzieliśmy naprawdę martwych nie ożywali ale tylko pojawiali się w formie

Copper najpewniej został porwany przez kogoś z Innych/Dharmy i tyle. Obserwowali go, zepchneli jego samochód z drogi i podesłali własną karetkę aby zamiast do szpitala odwieźć go na wyspę. Powiedzcie mi co tutaj nie pasuje? Jaki punkt tej teorii jest niemożliwy do zrealizowania? Zepchnięcie z drogi, czy skombinowanie karetki? Czy może prezwiezienie Coppera karetką tak jak to zrobili z Juliet? A racja, niemożliwe jest zakneblowanie kogoś po przywiązaniu go do krzesła.

A jeżeli ktoś z was krytykujących wszystkie religie tylko dlatego że jesteście ateistami (tak jak 8% ludności na ziemi, czyli uważacie że 92% ludzkości żyje w zbiorowej iluzji) by sprawdził jakiekolwiek informacje o czyścu to wiedzielibyście że nie jest on miejscem próby, ale miejscem gdzie odbywa się karę za grzechy prezd trafieniem do nieba. Z czyśca nie trafia się do piekła. Dlatego mam propozycję. Zostawmy ten temat. Podejrzewam że jeszcze w tym sezonie pojawią się informacje prezsądzające o tym po której stronie życia jest wyspa.

Zresztą ktoś zauważył że ma wyspę trzeba było płynąć czymś większym niż łódź podwodna aby przewieźć pralki itp. Otóż zauważyłem jeszcze coś. Trzeba było przywieźć nie tylko pralki, czy Dharmabusa, ale też beton, ciężki sprzęt w stylu koparki, ciężarówki czy betoniarki aby wybudować podziemne schrony. Zresztą widzieliśmy gdziekolwiek na wyspie koparkę? Lub spychacz? Jakoś nie zauważyłem. Albo jest gdzieś gdzie jeszcze nie byliśmy, albo ktoś po prostu wywiózł sprzęt z wyspy.
  • 0

#266 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 05.05.2007 - |16:47|

Po drugie jest tysiące rzeczy, które były po prostu kuriozalne, gdyby okazało się, że wszyscy są w czyścu:
narodziny dziecka, mordowanie ludzi, wydostawanie się z wyspy, wracanie na nią, albo choćby sex w czyścu..hmmm ciekawe...

To akurat bez sensu, czyściec może być ostatecznym testem, może w nim wszystko. Przy okazji też uważam, że wyspa nie jest czyśćcem.

Komunikacja z zaświatami jest możliwa. Ostatnio czytałem w Gazecie Wyborczej, że "Kościół rezygnuje z pojęcia otchłani jako miejsca pobytu dusz nieochrzczonych dzieci" Wynika z tego, że jakiś tam klecha musiał pogadać z Bogiem o tym i zrobili zmianę :afro:

Użytkownik ris edytował ten post 05.05.2007 - |16:55|

• 0

#267 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 05.05.2007 - |16:52|

Ja sądze że on nie ożyje o ile rzeczywiście zginął a nie został tylko podduszony. Ja sądze ze wyspa nie wskrzesza tylko leczy... Inaczej nie zginęła by Ana Lucia, Shannon, Libby, Boone i reszta...

Jeszcze jedno mnie ciekawi czy Cindy stewardesa, rzeczywiscie przystała do innych, czy też jest członkiem dharmy albo też jedną z othersów od początku. I z jakiegoś powodu leciała samolotem. Jej nagłe ulotnienie się tuż przed śmiercią Shannon jest trochę dziwne.

Ris - w czyścu nie ma ciała, a lostowicze to ludzie nie zauważyłam by byli duchami :)

Użytkownik Kamuii edytował ten post 05.05.2007 - |16:53|

• 0

#268 greavity

greavity

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 05.05.2007 - |18:41|

Odcinek świetny. Zastanawia mnie tylko jedno na co chyba nikt tu nie zwrócił uwagi a jak zwrócił to przepraszam bo przeczytałem tylko 2 pierwsze strony wypowiedzi i tego nie znalazłem. Na początku odcinka Locke siedzi w ciemnym pomieszczeniu i mówi do kogoś kto najwyraźniej jest uwiązany ,,Nie wysilaj się. I tak nikt cię nie usłyszy.", a odcinek kończy sie jak niesie zmarłego ojca. Wiec ciekawe co zdarzy sie miedzy tymi dwoma scenami.
  • 0

#269 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 05.05.2007 - |18:44|

Na początku odcinka Locke siedzi w ciemnym pomieszczeniu i mówi do kogoś kto najwyraźniej jest uwiązany ,,Nie wysilaj się. I tak nikt cię nie usłyszy.", a odcinek kończy sie jak niesie zmarłego ojca. Wiec ciekawe co zdarzy sie miedzy tymi dwoma scenami.

Sawyer zabija Coopera czyli prawdziwego Sawyer'a.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#270 darou

darou

Szeregowy

• Email
  • 12 postów

Napisano 05.05.2007 - |19:18|

Odcinek świetny. Zastanawia mnie tylko jedno na co chyba nikt tu nie zwrócił uwagi a jak zwrócił to przepraszam bo przeczytałem tylko 2 pierwsze strony wypowiedzi i tego nie znalazłem. Na początku odcinka Locke siedzi w ciemnym pomieszczeniu i mówi do kogoś kto najwyraźniej jest uwiązany ,,Nie wysilaj się. I tak nikt cię nie usłyszy.", a odcinek kończy sie jak niesie zmarłego ojca. Wiec ciekawe co zdarzy sie miedzy tymi dwoma scenami.

YYY napewno oglądałeś ten odcinek??
  • 0

#271 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 05.05.2007 - |19:27|

Pomiędzy tymi dwoma scenami dzieje się odcinek dziewiętnasty trzeciej serii serialu zagubieni.
  • 0

#272 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.05.2007 - |20:10|

myślę że głębsze przemyślenia czy w czyśćcu ma się ciało czy nie i udowadnianie tego mija się z celem, bo podejrzewam że nikt tam nie był z piszących :]
  • 0

#273 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 05.05.2007 - |21:24|

Jeżeli rzeczywiście ktoś znalazł cały samolot w jednym kawałku to będzie to największy błąd tego serialu. Myślę że za parę dni będę miał już odpowiednie dowody, które przekonają każdego myślącego człowieka. (o ile badania przeprowadzone przez taką malutką firemkę o nazwie Boeing niektórych nie prezkonują, ale co tam. Oni tylko zbudowali ten samolot, skąd mogą wiedzieć co wytrzyma a co nie. Przecież brak takiej wiedzy wcale nie prezszkadza w zdobyciu jakiegokolwiek certyfikatu) A resztą nie mam zamiaru się przejmować.

Nie bedziesz miał nigdy takiego dowodu. Nawet firma Boeing nie jest w stanie określić z prawdopodobieństwiem wynoszącym 1, jak dany typ odrzutowca pasażerskiego zachowa się w trakcie wodowania. Teoria chaosu. Można mówić tylko o prawdopodobieństwie.

Zresztą ktoś zauważył że ma wyspę trzeba było płynąć czymś większym niż łódź podwodna aby przewieźć pralki itp. Otóż zauważyłem jeszcze coś. Trzeba było przywieźć nie tylko pralki, czy Dharmabusa, ale też beton, ciężki sprzęt w stylu koparki, ciężarówki czy betoniarki aby wybudować podziemne schrony. Zresztą widzieliśmy gdziekolwiek na wyspie koparkę? Lub spychacz? Jakoś nie zauważyłem. Albo jest gdzieś gdzie jeszcze nie byliśmy, albo ktoś po prostu wywiózł sprzęt z wyspy.

Wnioskując po tym, ze Inni mają kuter i mieli motorówkę, w przeszłości na Wyspę mozna było dopłynąc także statkiem nawodnym. Potem coś się wydarzyło (wg mnie kłopoty z Cerberusem) i Inni musieli zacząc używac łodzi podwodnej. W przekonaniu Innych jest to sytuacja tymczasowa, świadczy o tym kabel sonaru, pociagniety zwyczajnie po ziemi przez dzunglę, podczas gdy reszta instalacji Dharmy takich jak kable elektryczne i telekomunikacyjne jest ukryta pod ziemią.
A ciężkiego sprzetu mogło tam nigdy nie być. Nie takie rzeczy ludzie budowali przy pomocy samych łopat i taczek. Że nie wspomnę o piramidach w Egipcie.
  • 0

#274 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 05.05.2007 - |21:38|

bo podejrzewam że nikt tam nie był z piszących :]

ja, ja byłem ! Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem tego ; )
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#275 Freddie

Freddie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 05.05.2007 - |22:30|

zreszta Jack coś knuje "Powinniśmy jej powiedzieć." "Nie." Hmmm...

Bo Jack wie ze Kate jest w ciazy a ona jeszcze tego nie wie :D. Jak Ben mowil do Juliet o Sun i Austeen dowiadujemy sie o tym :D W tym odcinku o Sun. Nie pamietam dokladnie ale to chyba tam gdzie oficjalnie dowaidujemy sie o tym ze Juliet jest szpiegiem.

Odcinek dobry cos w stylu I seoznu. Dowiadujemy sie z niego duzo. Cooper mowil o piekle. Pamietam jak jeszcze byl tylko I sezon duzo mowilo sie o tym ze pobyt na Wyspie to czysciec, ze szepty ktore slychac to glosy bliskich Lsotow moze jednak to prawda kto bedzie dobry na wyspie pojdzie do nieba kto zly do piekla? :D Albo juz wszsycy sa w piekle? Jakbym chcial wsyztsko napisac co w tej chwili mysle o Loscie przez te wszystkie soezny to niezla praca by mi wyszla ale nie mam na to czasu i checi. :D

Ogolnie Lost pod koniec 3 sezonu jakos tam wrocil ale to juz nie bedzie to samo co I seozn. To samo stalo sie z PB tak do 15 odcinka super pozniej kicha :/ PZDR Lostomaniaki
  • 0

#276 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 06.05.2007 - |04:27|

Jak to do stycznia?

4 sezon.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#277 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 06.05.2007 - |06:07|

Ok, do końca mnie przekonaliście, że to ne może być czyściec, chociaż uwielbiam ten pseudomistycyzm Losta :* .
Jednak jak to ładnie ujął Jellyeater dużo prościej, żeby to była wyspa :D
Ale co zostaje?
- teoria "solaris" czyli jakiegoś punktu-przedmiotu czy czegoś w tym stylu spełniającego marzenia
- teria "stalkerowska" pozostałości po obcej/starożytnej cywilizacji
- teoria naukowa - to wszytsko stworzyli ludzie, wykorzystując np silne promieniowanie na wyspie
Mam nadzieję, że to będzie jednak inne, zaskakujące wytłumaczenie...ciekawe czy zostanie zasugerowane do końca tego sezonu? :huh:
  • 0

#278 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 06.05.2007 - |08:38|

To nie może być czyściec, piekło ani niebo. Bo niby, że Juliet tak sobie przypłynęła do piekła łodzią podwodną? Ben ma kontakt z piekła ze światem zewnętrznym? Penny wychwyciła sygnał z piekła? Nie.
  • 0

#279 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 06.05.2007 - |09:53|

Dla teorii o czyśccu - w 3 odcinku 1 serii, gdy Kate chce powiedzieć Jackowi co zrobiła, że była poszukiwana listem gończym Jack jej ospowiada :,, To bez znaczenia Kate. Trzy dni temu wszyscy zgineliśmy" (czy jakoś tak) . Pewnie to bez znaczenia ,ale pozwoliłem sobie o tym przypomnieć.

Dla teorii o magicznym pudełku - w 6 odcinku , gdy John chce prochy od Charliego, mówi do niego : ,,Ta wyspa może dać ci to czego pragniesz, ale ty też musisz dać coś tej wyspie."
  • 0

#280 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 06.05.2007 - |10:02|

mnie bardziej interesuje to co powiedział Ben: "chciałbym pokazać Ci, co ta wyspa potrafi" i to będzie kluczowym motywem serialu (jednym z kluczowych) i skąd akurat takie zdolności w jednym miejscu na środku oceanu. i dlaczego akurat Locke, plantator gandzi, skupia je w sobie jak soczewka :)

co jeszcze więc poza spełnianiem życzeń i uleczaniem? długowieczność? nieśmiertelność?
wszechświat wszystko koryguje :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych