Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#261 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 29.11.2007 - |19:01|

Niech Wam będzie. :D

Wypasione :] W SG powinni dać takie pudełka na płyty, a nie jakieś idiotyczne pomysły ze wsuwaniem a'la azjatyckie wydania.

PS Może by podforum założyć gdzie byłyby tylko tematy o wydaniach dvd? Każdy kto ma, wrzucałby recenzję + zdjęcia ;)
  • 0
VeeDee

#262 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.11.2007 - |08:03|

Ooo, bardzo dobry pomysł :D ... wtedy można by było opisać jak wygląda, co zawiera, specyfikację techniczną i np. link do sklepu, gdzie zostało zakupione.

Ludzie mogliby sobie wtedy porównać, które wydanie im bardziej leży i które jest np. tańsze, czym się różnią :D

Chociaż ja to mam w większości jakąś egzotykę serialową, która pewnie nikogo nie interesuje :D Ale z tych nowszych to mogę zapodać np. Dresden Files, Jericho, Supernatural, Eureka, Psych, House MD... mam koleżankę, która może mi zapodać opisy Roswell, One Tree Hill, Veronika Mars, Wildfire... trochę by się nazbierało :)

Użytkownik SliderOh edytował ten post 30.11.2007 - |08:09|

• 0
Dołączona grafika

#263 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 30.11.2007 - |11:03|

PS Może by podforum założyć gdzie byłyby tylko tematy o wydaniach dvd? Każdy kto ma, wrzucałby recenzję + zdjęcia ;)

A nie moglibyście się wstrzymać z tym trochę? Stronka poświęcona TYLKO opisom wydań DVD już się tworzy; trochę to jeszcze potrwa, ale moim zdaniem warto czekać ;) Na razie nic więcej nie powiem :P

Użytkownik Inuki edytował ten post 30.11.2007 - |11:04|

• 0

#264 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.11.2007 - |15:03|

A nie moglibyście się wstrzymać z tym trochę? Stronka poświęcona TYLKO opisom wydań DVD już się tworzy; trochę to jeszcze potrwa, ale moim zdaniem warto czekać ;) Na razie nic więcej nie powiem :P

A może by już teraz zacząć, a potem można by przerzucić recenzję ;) Wtedy na początek byłoby dużo materiału?!
  • 0
VeeDee

#265 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.11.2007 - |15:16|

Ja na razie na początek wsadziłem swoje 3 zdjęcia Farscape na amazona.
Tylko trzeba poczekać 2-5 dni na ich akceptację - ciekawe czy je dopuszczą. :D

Co do rzeczywistych opisów wydań dvd przez ich posiadaczy to jest to cenna inicjatywa.
W końcu by się człowiek dowiedział jak na prawdę wygląda danie wydanie a nie na reklamach gdzie zazwyczaj prezentuje się optycznie inaczej.

Tak jak np ten Farek na zdjęciu z amazona wyglądało,że w środku są właśnie 4 boxy dostępne osobno do kupienia.
A tu okazało się,że box jest dłuższy niż "na zdjęciu" i w środku jest te 20 pudełek x 2 płytki.

Do tego przyda się opis prawdziwych danych technicznych odnośnie dźwięku i obrazu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.11.2007 - |15:19|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#266 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.11.2007 - |16:32|

ja tak czy siak przygotuje przez weekend chociaż fotki, nawet jeśli teraz nie pójdzie online, to potem się przyda :D
  • 0
Dołączona grafika

#267 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |14:51|

Pojawiła się konkretna oferta pierwszego sezonu Ally McBeal który powinien wyjść 7 grudnia. --> http://www.dvdmania....V...12021&zap=1

A przy okazji już wstawili moje zdjęcia Farka. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.12.2007 - |14:59|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#268 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.12.2007 - |22:12|

LOL... natrzaskałam fotek, jak głupia... hehe ... teraz potrzeba jedynie miejsca, gdzie by je można było wraz z opisami zdeponować :D

Działaj Inuki, działaj (tak na marginesie, bardzo chciałabym mieć w domku cały serial X na DVD, żeby sobie go pooglądać w ładnej wersji, ale cena na amazon.de jest po prostu poroniona :|)
  • 0
Dołączona grafika

#269 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.12.2007 - |23:55|

LOL... natrzaskałam fotek, jak głupia... hehe ... teraz potrzeba jedynie miejsca, gdzie by je można było wraz z opisami zdeponować :D

(tak na marginesie, bardzo chciałabym mieć w domku cały serial X na DVD, żeby sobie go pooglądać w ładnej wersji, ale cena na amazon.de jest po prostu poroniona :|)

O to czekamy czekamy :P

A odnośnie X-files to co te wydanie made in usa gorsze od tego germańskiego ,że chcesz kupić na .de?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#270 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 02.12.2007 - |09:27|

co do x-files to wydanie amerykanskie (z tego co wdizialem ze zdjec na amazon.com) ma wiecej bajerow jak poster kimiksy i karty niestety w angielskim wydaniu (i chyba niemieckie jest podobne) tych dodatkow nie ma, jest tylko ksiazeczka z opisem odcinkow (a amerkanskiej wersji tez jest) a po drugie oba wydania roznia sie pudelkiem duzym jak i malymi w ktore sa zapakowane pojedyncze sezony

dzisiaj cena z uk 90 funtow a z usa 230 dolcow
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#271 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.12.2007 - |11:48|

ej chłopy, co Wy mi tu o X-Files nawijacie :D Ja mówię o anime pt. X, a nie o X-Files :D ... w tym anime był niewidzialny pies o imieniu Inuki ;>, całość ma chyba 24 odcinki, ale cena naprawdę poroniona, nie schodzi poniżej 20 euro za 4 odcinki!!! No powaliło kogoś dokładnie, razem z Vatem i przesyłką to bym pewnie musiała za całość zapłacić około 150 euro - niewykonalne

Ja niestety anime trawię tylko i wyłącznie z niemieckim dubbingiem, nie wiem, może dlatego, że bardzo dużo tego oglądałam na niemieckich kanałach i po prostu lubię niemiecki dubbing w anime, jakoś nie ciągnie mnie do oglądania w oryginale, angielski dubbing jest płaski jak ta zupa w reklamie (LOL) i jedynie germański do mnie trafia, no cóż - tak już mam :D

Także w przypadku serialu X na razie pozostają mi TV-ripy z Viva Deutschland :D
  • 0
Dołączona grafika

#272 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.12.2007 - |13:35|

ej chłopy, co Wy mi tu o X-Files nawijacie :D Ja mówię o anime pt. X, a nie o X-Files

Ups :rolleyes:

Ja niestety anime trawię tylko i wyłącznie z niemieckim dubbingiem,

:mellow: :o :blink: :P :lol: :lol: :lol:

A żeby nie było całkiem offtop to czeka nasz teraz tydzień na który w tym roku zapowiedziano chyba najwięcej premier dvd.
Zobaczymy ile z nich się okaże prawdą a ile tylko pusta reklamą.
Jakby nie patrzeć nadchodzą święta i dla większości firm zaczyna się okres żniw w handlu więc może się jednak postarają i wszystkie wydania się ukażą.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#273 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.12.2007 - |15:32|

Widzę, że kilka osób ładnie się napaliło na zamieszczanie opisów i fotek seriali, które mają w swojej kolekcji; i dobrze ;) Jednak tworzenie stronki o której pisałem jeszcze trochę potrwa; nie wiem dokładnie jak długo, ponieważ nie zajmuję się jej kodowaniem. Robią to inni użytkownicy tego forum, którzy zdecydowali się pomóc mi w tym projekcie i którym jestem za to bardzo wdzięczny. Na razie nie piszę kto to, bo nie chcę żebyście ich poganiali i wywierali na nich presję :P . Ja natomiast zbieram informację od dystrybutorów i sklepów internetowych na temat konkretnych wydań, które ukazały się w naszym kraju (trochę już tego jest). Miejsce na wydania zagraniczne też się znajdzie, więc bez obaw. Jednak tak jak juz pisałem potrzeba jeszcze trochę czasu zanim wszystko będzie całkowicie gotowe. Będę pisać co i jak ;)

Jednak mam pewną propozycję: może warto by założyć osobny temat, w którym umieszczalibyście TYLKO opisy seriali (chodzi mi tutaj wyłącznie o dane techniczne tj. dźwięk, obraz, napisy, liczba płyt, itp.) i zdjęcia przez Was zrobione. Materiały zamieszone w tym temacie przeniosłoby się potem na wspomniana stronkę. Moglibyście w nim zamieszczać opisy zarówno wydań polskich jak i zagranicznych. W ten sposób byłoby znacznie dużo więcej materiałów już na starcie serwisu. Co Wy na to?

Teraz trochę z innej beczki:
- pierwszy sezon "Agentki o stu twarzach" i "Chirurgów" jeszcze w tym tygodniu powinien znaleźć się w MM (kilka sklepów internetowych już je wysyła). To samo dotyczy 3 sezonu "Gotowych na wszystko",
- podobno Imperial-Cinepix wydał wreszcie pierwszy sezon "Millennium" (według sklepu dvdmania.pl), ale dopóki nie potwierdzę tej informacji, to traktujcie ją jako plotkę ;)
- pierwszy sezon "Ally McBeal" wyląduje za chwilę w zapowiedziach,
- drugi sezon "Rzymu" jest już w MM i lada dzień będzie tam też "Rzym - pełna kolekcja" (jeżeli już nie jest)

To chyba wszystko. Co do mojej ksywki, to faktycznie chodzi o psa Inuki z "X". Jest to nie tylko moja ulubiona manga, ale i anime. Tak w ogóle, to jakoś bardzo lubię CLAMP'a, ale "X" najbardziej przypadł mi do gustu, a Inuki jest moim ulubionym bohaterem (jeżeli można go tak nazwać :P ). Sam nie wiem czemu, po prostu polubiłem psinę.
  • 0

#274 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.12.2007 - |17:24|

no ja jestem jak najbardziej za, żeby powrzucać na razie na forum opisy wydań DVD, zawsze się przyda... czasami rzeczywiście trudno wyczaić ze strony, jak dany pakiet wygląda, więc raczej znajdzie się sporo chętnych na odwiedzenie takiego podforum :D

PS: A czy robić fotki również mini-seriali? np. 5ive Days to Midnight albo Lost Room?

Użytkownik SliderOh edytował ten post 02.12.2007 - |17:29|

• 0
Dołączona grafika

#275 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.12.2007 - |17:42|

no ja jestem jak najbardziej za, żeby powrzucać na razie na forum opisy wydań DVD, zawsze się przyda... czasami rzeczywiście trudno wyczaić ze strony, jak dany pakiet wygląda, więc raczej znajdzie się sporo chętnych na odwiedzenie takiego podforum :D

PS: A czy robić fotki również mini-seriali? np. 5ive Days to Midnight albo Lost Room?

No to w takim razie proponuję, żeby temat założyła pierwsza osoba, która będzie chciała dodać opis i fotki jakiegoś serialu, ok? Co do mini-seriali, to uważam, że tez można by je również opisywać; wydania gazetowe tak samo (np. "Columbo" i "Monk"), a przy opisie się zaznaczy co i jak. Nie wiem tylko czy brać pod uwagę anime (np "GitS: SAC")? Jak myślicie?
  • 0

#276 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.12.2007 - |17:51|

Uważam, że anime też powinno się uwzględnić, to też serial :D

Natomiast myślę, że wrzucanie wszystkich opisów do jednego tematu zabije ten temat, będzie się ładował wieki i będzie kilometrowy... to powinno być podforum i dla każdego tytułu 1 temat (np. Lost S1 i tu lecą wszystkie wydania pierwszego sezonu Losta)

Czy jest tu gdzieś jakiś admin na dyżurze? :D
  • 0
Dołączona grafika

#277 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 02.12.2007 - |18:10|

Natomiast myślę, że wrzucanie wszystkich opisów do jednego tematu zabije ten temat, będzie się ładował wieki i będzie kilometrowy... to powinno być podforum i dla każdego tytułu 1 temat (np. Lost S1 i tu lecą wszystkie wydania pierwszego sezonu Losta)

Czy jest tu gdzieś jakiś admin na dyżurze? :D

Coś w tym jest, ale z drugiej strony co z serialami, które nie mają swoich działów? W takim przypadku podforum chyba nie pójdzie zrobić; i tak będzie trzeba założyć nowy temat. Pamiętaj, że byłby on tylko na jakiś czas, dopóki nie ruszy stronka, a potem wszelkie opisy i fotki wrzucałoby się tam, a nie tutaj.
  • 0

#278 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.12.2007 - |18:25|

Tylko że SliderOh chodziło o subforum odnoszące się do wydań DVD, gdzie każdy serial miałby własny temat, i tam umieszczałoby się odpowiednie wydania...

W dziale media byłoby ok? można mirca nagabywać na GG ;)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 02.12.2007 - |18:29|

• 0

->1019<-

#279 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.12.2007 - |18:35|

No dokładnie o to biega, bo jak ja mam powiedzmy 20 wydać po kilka fotek każde, to przecież nikt tego nie ogarnie w jednym temacie...

Swoją drogą, to potem admin będzie musiał przeczyścić ten wątek, bo się straszny oftop zrobił :D
  • 0
Dołączona grafika

#280 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.12.2007 - |18:53|

Subforum będzie, temat się przeczyści... na razie trwają ustalenia :P
  • 0

->1019<-