Część 2 wywiadu z Katee Sackhoff. Odpowiada w nim na pytania zadane przez fanów: - co myśli o sobie po 4 latach grania Starbuck [świetnie się przyznała do swojego wieku, gdy zaczynała miała 22 lata teraz ma 28, fajne te jej stare zdjęcia], - Czy to prawda, że z Tricią będą projektować ciuchy dla lasek jeżdżących na motorach, - Jakie pytanie lubi sobie najbardziej zdawać
Wspominałem kiedyś, że w styczniu ruszy wielka aukcja na której będą sprzedawane różne rzeczy związane z BSG, wystarczy mieć "trochę" $$$$. Tutaj można zobaczyć zapowiedź.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.12.2008 - |19:22|
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę. Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu . RIP BSG, Caprica RIP Farscape RIP Babylon 5 RIP SG-1, SG-A, SG-U RIP SAAB, Firefly RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
A już tak poważnie to wspominałem kiedyś o "książce-albumie" "BSG Cast & Crew Book" [chyba we wrześniu ---> http://www.cinemaspy...cle.php?id=1357] , którą to dostały osoby pracujące na planie BSG. Albumy te miały być tylko dla tych osób, a w środku było mnóstwo unikatowych zdjęć z planu i zza kulis BSG oraz autografy wszystkich aktorów itd, itp.... Miały być pamiątką i nie być wystawiane w internecie do sprzedaży. Ale jak widać, w powyższym linku ktoś się odważył na sprzedaż, chyba, że jest to specjalny egzemplarz przeznaczony do tej sprzedaży. Ciekawe jak to się skończy i do jakiej ceny dobije bo jakby nie było będzie to wielki rarytas dla kolekcjonerów. _________________________________________
Pojawił się fajny opis amerykańskiego wydania BATTLESTAR GALACTICA - SEASON 4.0 ---> http://trekweb.com/a...Season-40.shtml Oczywiście najciekawsze skoro odcinki znamy są dla nas dodatki bo to coś nowego. A tutaj jak ktoś ma ochotę zobaczyć dwie sceny usunięte z odcinków.
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.12.2008 - |17:33|
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę. Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu . RIP BSG, Caprica RIP Farscape RIP Babylon 5 RIP SG-1, SG-A, SG-U RIP SAAB, Firefly RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Szczególnie ten pierwszy filmik jest mocny. _____________________________________________
Przy okazji w odpowiednim dziale dałem już webisode 5. _____________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.12.2008 - |10:11|
Pisałem kiedyś, że Aaron Douglas [Tyrol] brał udział w zdjęciach do nowego filmu SF " The Day the Earth Stood Still ". Miał wystąpić w "scenie z helikopterem" tyle, że z tydzień po nakręceniu tej sceny musiano ją powtórzyć i kręcono ją już bez Aarona. Tak więc mimo, że zdaje się będzie wymieniony w końcowych napisach to go raczej nie będzie w tym filmie. _______________________________________________________
Taka mała ciekawostka. Okazuje się, że "Battlestar Galactica" jest bardzo chętnie nagrywana na DVR przez widzów w USA i dopiero potem oglądana. BSG odnotowała największy wzrost nagrywania spośród wszystkich programów kablowych jak i dużych sieci. Także mimo, że w czasie premiery oglądało nowy odcinek powiedzmy 3 mln to liczba ta znaczącą wzrastała podliczając osoby oglądające w późniejszym czasie nagrany odcinek. W końcu nie każdy siedział w piątek wieczorem w domu.
I również nowe: A D A M A - You will know the Truth -->http://www.youtube.c...p;v=0r8yhWMljRM L E E - You Will Know the Truth --> Lee aresztowany? Ciekawe czy po rozmowie Gaety z Adamą. ____________________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 01.01.2009 - |11:59|
Tak dla przypomnienia jak pisałem to pierwszy raz to było ok 800$ a teraz "BSG Cast & Crew Book" ---> http://cgi.ebay.com/...C...93:1|294:50 ___________________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.01.2009 - |10:12|
Fajny jest ten komentarz ".......zawiódł obie strony walczących ale jest powód dla którego ocalał............." __________________________________________
Krótki filmik wywiad z Tahmoh Penikett, jest akurat na samym początku.
Season 4.0 BSG DVD promo ---> ______________________________________________________
15 most kickass women on television --->http://www.cliquecla...on-guest-clack/ Spójrzcie na pozycję 12. ______________________________________________________
Happy New Year! Here's How 'Battlestar Galactica' Ends --->http://syfyportal.com/news425696.html Jedno z możliwych zakończeń BSG. ______________________________________________________
4 i 11 w amerykańskiej stacji Universal HD odbędzie się maraton w wysokiej rozdzielczości z 4 sezonem BSG . Sunday January 4th
7:00pm EST Episode 401 "He That Believeth in Me" 8:00pm EST Episode 402 "Six of One" 9:00pm EST Episode 403 "The Ties That Bind" 10:00pm EST Episode 404 "Escape Velocity" 11:00pm EST Episdoe 405 "The Road Less Traveled"
Sunday January 11th
7:00pm EST Episode 406 "Faith" 8:00pm EST Episode 407 "Guess What's Coming to Dinner?" 9:00pm EST Episode 408 "Sine Qua Non" 10:00pm EST Episode 409 "The Hub" 11:00pm EST Episdoe 410 "Revelations" ______________________________________________________
Niesamowity wywiad z Ronald D. Moore, dosyć długi ale może uda mi się go streścić a wręcz na pewno. Tak aby wyłapać najważniejsze kwestie ale znowu bez siedzenia cały dzień nad formą stylistyczną i poprawnością językową. Niektóre kwestie które uznam IMO za mało ważne być może pominę albo skrócę. Wywiad jest też przeplatany informacjami z Capriki ale już nie będę go rozdzielał na 2 tematy bo wyjdzie pewnie sieczka.
Wywiad miał miejsce pół roku temu ale dopiero teraz został opublikowany.
--- Opowiedz mi o stylu narracji Capriki ? Bo jeśli BSG możemy porównać do filmów wojenno-politycznych z lat '70 to jak to będzie wyglądać w Caprice ?
Ciężko to prosto opisać. Użyłem kiedyś porównania , że będzie to wersja scifi "Dallas". Ale to nie do końca jest to. Bardziej chodzi o to, że jesteśmy częścią tej samej rodziny [BSG] choć całkiem inni stylistycznie. To będzie na prawdę porządny kawałek dramatu z wątkami politycznymi. Pojawi się również sporo wątków religijnych. Do tego będą terroryści i zamachy oraz konflikty religijne. Jeśli w Galaktyce mówiliśmy o politeizmie kontra monoteizm to o Caprice powiemy, że to idee dopiero zaczynały się kształtować.
--- Prequele są dosyć zdradliwe w kształtowaniu historii. Szczególnie kiedy mamy w obu opowieściach te same postacie o których wiemy jak się ich losy potoczyły. Co cię skłoniło by opowiedzieć historię "przeszłą" w tym uniwersum ?
Wiedzieliśmy, że "Battlestar Galactica" zmierza do końca.... z przerwą na ostatnie zdanie. Ponieważ zakończyliśmy historię BSG to jakoś nie widzę zbyt ciekawych historii możliwych do opowiedzenia po jego zakończeniu. Ale mamy dosyć ciekawe i rozbudowane "zaplecze". Chodzi mi o Pierwszą Wojnę Cylońską, inne Battlestary i całą tą otoczkę. Remi Aubuchon przyszedł kiedyś do studia z pomysłami na historię nie związaną z "BSG" o robotach, sztucznej inteligencji i stworzeniu życia. Zaczęliśmy o tym rozmawiać i w końcu doszliśmy do tego by zrobić sci-fi show powiązane z elementami BSG. Osadzone na planecie i bez elementów action adventure , bez Cylonów atakujących każdego tygodnia. Bardziej o tym jak żyły i umierały postacie w tej historii. i to mi się właśnie spodobało.
........................
--- Masz trochę luk/rozbieżności w biografii Adamy.....
Nie tak wiele. Owszem przedstawimy Williama Adamę jako małego chłopca ale to nie on będzie centralną postacią. To będzie bardziej o jego ojcu. Nie będzie o tym jak mały Willy spędza dzień, będzie gdzieś na uboczu. Uznaliśmy, że nie ma sensu by William Adama, człowiek z Battlestara "był przy momencie narodzin Cylonów".
--- Odkąd ujawniliście Final Four ludzie zaczęli się zastanawiać jakie jest ich pochodzenie, skąd przybyli. Jak wiele z tego zostanie ujawnione w finałowych odcinkach BSG oraz jak wiele z tego zobaczymy w nowym show ?
Większość już ujawniliśmy w BSG. Nie sądzę by było jeszcze dużo brakujących kawałków tych puzzli które pokazaliśmy w BSG byśmy musieli podpierać się "Capriką". Większość pytań postawionych w BSG otrzyma odpowiedź w BSG. Jak już mówiliśmy "Cyloni zostali stworzeni przez człowieka a potem powstali przeciwko nim" i oto opowiadamy tę historię.
--- Prequel "Star Wars" miał wiele, wiele problemów z fabułą i jeden olbrzymi - taki, że wiedzieliśmy iż Anakin przejdzie na ciemną stronę, Republika upadnie itd. Jak zamierzcie opowiedzieć historię stworzenia Cylonów skoro my właściwie wiemy jak to się skończy ? Czy to nie będzie tak, że jeden gościu mówi do drugiego "Jesteś pewny, że to dobry pomysł?" na to drugi "Tak, co może pójść źle?"
To dobre pytanie. Wydaje mi się, że mamy dosyć istotne różnice. My nie będziemy śledzić np postaci małego Willy , on będzie tylko jedną z postaci[elementów] w tle. Mimo, że wiemy jak skończyła się II WŚ , że naziści przegrali, że Północ wygra w Wojnie domowej [USA] a mimo to wciąż możemy opowiedzieć porządną historię osadzoną w tych realiach. Fakt, że wiemy, że wszystko zmierza do końca nie oznacza, że nie będziemy odczuwać emocji. Wydarzenia będą miały przez to nawet większą wagę. Kwestią otwierająca Caprikę będzie "Caprika, 51 lat przed upadkiem". I wtedy zaczniemy opowiadać wam jak to się stało, że ci wszyscy ludzie zostali zgładzeni.
--- Od jak dawna znasz i masz zaplanowane zakończenie BSG ?
Główny zarys mam gdzieś tak od ok 2 lat [zmieniłem bo wywiad jest z wakacji ale dopiero teraz opublikowany]. Jakoś tak w środku sezonu 3 zacząłem się zastanawiać "Dokąd to zmierza? Jak to zakończyć? Co zrobić na koniec show, kiedy w końcu się spotkają, z kimkolwiek mają się spotkać ?". Wtedy zacząłem się już bardziej poważnie nad tym zastanawiać. Jakoś tak z rok temu w lato [2007] podczas spotkania scenarzystów w Lake Tahoe powiedziałem "tutaj to się zakończy". Ale dopóki nie usiadłem przy komputerze nie miałem pojęcia jak się ułożą wszystkie losy naszych postaci.
......................................
--- Kiedy zdecydowałeś kim będzie 4 z Final Five jak bardzo nad tym pracowałeś by to umieścić w "Crossroads". Czy powiedziałeś sobie "Ok dajmy to tu przed przerwą?"
To był impuls, dosłownie impuls. Byliśmy w pokoju scenarzystów, pracowaliśmy nad finałem sezonu 3 i zawsze zakładaliśmy, że zakończymy go procesem Baltara i jego uniewinnieniem. Wszyscy nad tym pracowaliśmy ale coś mnie dręczyło, że to może za mały "akcent" na koniec sezonu. W końcu powiedziałem to dosłownie: "Co by było gdyby 4 nasze postacie idąc z różnych części okrętu spotkały się w jednym pomieszczeniu i powiedziały - "O mój Boże jesteśmy Cylonami?". Wszyscy będą zaskoczeni i przerażeni. I tak to zostawiamy na koniec sezonu. Wiedziałem, że to dobry pomysł więc zaczęliśmy nad tym pracować przez kilka godzin aby wybrać naszą czwórkę. Nie wiedzieliśmy na początku kogo wybrać, które postacie będą uzasadnione i z naszego punktu widzenia które będą miały przez to posunięta do przodu historię.
--- Odkąd ujawniliście tę Czwórkę męczy nas kwestia, że miały te postacie strasznie dużo szczęścia. Przetrwali ludobójstwo, Anders przetrwał na Caprice, wszyscy przetrwali na Nowej Caprice w ruchu oporu.
Tak to ciągłe pytanie "Czy to przypadek, czy też to coś znaczy ?[że przetrwali]". To jak kwestia ze szklanką w połowie pełną lub pustą. Jako widzowie wiedzieliśmy ,że to cud i nie da się wielu tych spraw racjonalnie wytłumaczyć. Jak ta Czwórka przeszła przez to - jak ci wszyscy ludzie przetrwali ? I ostatecznie na to nie mamy odpowiedzi.
--- Czy oglądałeś zakończenia innych seriali by zobaczyć jak to inni robią?
Oczywiście nie wracałem specjalnie i nie oglądałem wszystkiego ale są pewne zakończenia które uważam, za godne zapamiętania np "M*A*S*H" czy "Seinfeld". A już zakończenie "The Sopranos" wszyscy o tym mówili a ja byłem zazdrosny, że to nie ja je wymyśliłem.
...................................
--- Niektórzy z twoich aktorów mówili ,że z powodu strajku scenarzystów "Revelations" może być ostatnim odcinkiem. A ja oglądając ten odcinek myślałem sobie, że to właśnie by było takie zakończenie w stylu "Sopranos".
Rozmawialiśmy o tym cały czas. Nigdy nie wierzyłem, że to mógłby być koniec. Nieważne jak długo trwałby strajk to Universal zbyt dużo zainwestował $$ aby nie wrócić do tej historii i jej nie dokończyć. Choć pomyślałem sobie ,że to byłoby niesamowite zakończyć teraz cały serial. "Więc dotarliśmy do Ziemi i jest do du.py !" ["Well, we got to Earth, and it sucked!"]
--- Niektórzy z scenarzystów na pytania byli dosyć "wymijający" czym jest Ziemia i co będzie potem. Nie zamierzam więc o to pytać tylko stwierdzę ,że moją pierwszą reakcją na końcówkę odcinka było "Frak, to jest przecież Brooklyn Bridge."
To nie było całkiem moim zamierzeniem. To zrobili ludzie od efektów specjalnych. Moim zamierzeniem było by pokazać/wywołać wrażenie czegoś "znajomego" i pozostawić to z mocnym akcentem niewiadomej. Nie miałem zamiaru pokazać dokładnie na co oni patrzą.
--- Jest również w tym epizodzie cała ta mocna strona, cały ten emocjonalny ładunek. Adam czy Kara odkrywający, że oni [4] są Cylonami. Chciałbym również zobaczyć reakcję Gaety jak się o tym dowiaduje, że osoby które chciały go wcześniej wywalić przez śluzę okazały się Cylonami. Czy myślałeś o tym by to pokazać ?
Rozmawialiśmy o tym podczas konstruowania fabuły od kilku ostatnich epizodów przed cliffhangerem. Prawda jest taka, że stwierdziliśmy, że poszłoby nam na to ze 30 minut jak byśmy chcieli pokazać KAŻDĄ reakcję -Gaety, Dualli itd. Stwierdziliśmy więc, że robimy manewr "Wszyscy mieli dramatyczne reakcje". Bo widzowie to już wiedzą więc poprzestaliśmy na reakcji Adamy który dostaje taki niesamowity emocjonalny cios jak się dowiaduje, że Tigh jest Cylonem. A potem ruszyliśmy dalej.
--- Jedną z rzeczy jaką lubię w twoim sposobie narracji jest to, że zakładasz iż: "Fani sami sobie to rozgryzą i nie potrzebują technobełkotu czy czegokolwiek. Dostają części historii które cię interesują nawet jeśli nie wyjaśniają wszystkiego".
Właśnie lubię tak robić, do pewnego poziomu. Piszę show dla siebie i tak jak mi się podoba i odpowiednio je "doprawiam". Po prostu zakładam, że widzowie są tak samo inteligentni jak ja i widzieli już w TV sporo różnych historii. Więc z łatwością uzupełnią sobie puste miejsca i będą w stanie poruszać się wraz ze mną po tych ważnych wydarzeniach.
--- Wiele razy mówiłeś podczas podcastów: "Wiem, że to was interesuje ale nie tam zmierza nasza historia" i nie wyjaśniałeś więcej. Po obejrzeniu "Revelations" pomyślałem sobie, że "Fajnie jeśli to koniec ale ...." i stworzyłem sobie listę spraw które przydałoby się wyjaśnić. Zastanawiam się czy część z nich będzie wyjaśniona?
Masz tę listę ?
--- Jasne. Czy poznamy tożsamość ostatniego Cylona ?
Tak.
--- Czy poznamy źródło/genezę pochodzenia i naturę Final Four i czym się różnią od pozostałych ?
Tak.
--- Czy poznamy źródło/genezę pochodzenia pozostałych skór ?
Tak.
--- Czy dowiemy się co się stało na Ziemi i z 13 Plemieniem ?
Tak.
--- Czy dowiemy się kto tym wszystkim "dyrygował" ?
W zasadzie tak. Nie wiem czy to będzie takie "schludne" wytłumaczenie. Ale serial daje na to mniej więcej odpowiedź choć może ona nie wszystkich usatysfakcjonować. Nie wiem tego.
--- Czy zdanie "Wszystko to już było i wydarzy się ponownie" zostanie jakoś wyjaśnione ?
Tak.
--- Będzie wyjaśnione czym jest Opera House ?
Tak.
--- Czy zostanie wyjaśniona sprawa z Kara z "Malestrom" ?
Całkiem ładnie.
--- Tożsamość i natura "głównych" postaci ?
Tak.
--- Kwestia dziecka Thiga i Six i czy to znaczy, że Cyloni się rozmnażają ?
Tak. To nie jest "tak" na pytanie czy mogą się rozmnażać - ale pytanie będzie mieć odpowiedź.
--- Los Boomer i czy inne Jedynki, Czwórki i Piątki też mają "odloty?" ?
Tak.
--- Sprawa zdrowia Roslin ?
Tak.
--- Dobra, na wszystko jest odpowiedź "tak" .....
A widzisz ! My wiemy o istnieniu tych/takich pytań. Właściwie to jestem z tego powodu dumny, że odpowiadamy na nie wszystkie. Nie udało ci się mnie zagiąć.
--- Pamiętam, że jednym z początkowych epizodów tego sezonu [4] Head Six podniosła Baltara a ja widząc to pomyślałem: "O Boże podniosła go jak lalkę i "rusza" nim na około".
Nie chciałem aby to poszło tak daleko i wyglądało tak dramatycznie.
--- Mówiłeś, że życzyłeś sobie takiego pamiętnego zakończenia jak zrobił David Chase w "The Sopranos". Jak myślisz albo jakiej rekacji oczekujesz po widzach kiedy zobaczą koniec BSG ?
Satysfakcję. Mam nadzieję ,że będą zadowoleni. Historia zostanie zamknięta a my możemy dalej działać przy "Caprice". "Battlestar Galactica" będzie posiadać początek, środek i koniec. To wielka historia zaczynająca się apokalipsą 12 koloni , potem ich podróżą i jak dotarli aż tu. Będzie koniec historii wszystkich postaci jakie poznaliśmy i pokochaliśmy. Naprawdę chcę usatysfakcjonować i udzielić odpowiedzi na pytania jakie nurtują widzów już od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że to zrobię. Jak również, że na koniec będziecie mogli powiedzieć do postaci "żegnajcie" jak i samemu show "żegnaj" i nawet będziecie płakać.
...........................
--- Wiele z tego co mówiłeś o "Caprice" brzmi interesująco. Ale ja zastanawiam się czy ludzie którzy nie lubią oglądać sci-fi będą oglądać ten serial zainteresowani np jego aspektami politycznym ?
Naprawdę nie wiem. To właśnie będzie wyzwanie dla marketingowców tego serialu. Wy również musicie zachęcać ludzi: "Może nie lubisz sci-fi ale to nie jest całkiem sci-fi". Pewnie wcześniej widzieli w Battlestarze statki w kosmosie i mówili temu "Nie", widzieli ludzi strzelających się z robotami i też mówili "Nie". W "Caprice" ludzie będą rozmawiać, zostaną umieszczeni w dramatycznych sytuacjach, nie będzie tego całego "wybuchającego" co chwilę otoczenia/otoczki. I mam nadzieję, że i tu uda nam się zdobyć jakąś część publiczności.
--- Czy są jakieś inne historie/wątki o których myśleliście a nie wykorzystaliście w BSG ?
Tak już mieliśmy od pierwszego sezonu z cywilna flotą. To są w końcu rożne kultury z różnymi statkami i gdyby nie nasze ograniczenia czasowe to z chęcią rozwinąłbym bardziej takie wątki i zagłębił się w te mini społeczeństwa i jak sobie radzą w tych okolicznościach. Tutaj mamy np 1 kapitana i 50 osób załogi tam mamy 4 kapitanów i 500 osób. I do tego pochodzących z różnych światów którzy razem utknęli. Ze względów produkcyjnych nigdy nie opuszczaliśmy na zbyt długo Galactiki. To jest właśnie taki duży otwarty rozdział tej historii którego nigdy nie napisałem. Zmieniłbym też pewne sprawy jak wątek z romansem Lee i Dualli. To lepiej brzmiało w teorii ale na ekranie musieliśmy się nad tym bardzo napracować. Nie spodziewałem się na początku, że aż takie to sprawi nam trudności.
--- Wiem, że niezbyt przepadasz za odcinkiem "Black Market" ale z "Dirty Hands" to już całkim dobra robota pokazująca nam jakie jest życie gdy się utknie na jednym z tych nędznych okrętów.
Pomyślałem, że "Dirty Hands" to całkiem dobry odcinek. Takie podniesienie brwi i powiedzenie "O kurde, to wszystko się dzieje na tych statkach wokół mnie? " ----------------------------------------
Potem jeszcze są ze 3 pytania o film "The Plan" na które znamy już odpowiedzi i to koniec.
Użytkownik biku1 edytował ten post 03.01.2009 - |15:21|
Jakby ktoś planował sobie kupić wydanie amerykańskie 4 sezonu BSG o którym pisałem wcześniej, że się ukaże w styczniu to polecam te dwa wydania. Oba są do kupienia w kanadyjskich sklepach. To z lewej wydanie w metalboxie można nabyć tu ---> http://www.futuresho...;test_cookie=1# Natomiast to z prawej z "gadżetami" można nabyć tu ---> http://www.bestbuy.c...;test_cookie=1#
Użytkownik biku1 edytował ten post 04.01.2009 - |18:31|
Całkiem nowy klip, to są podobno 2 pierwsze minuty "Sometimes a Great Notion": Battlestar Galactica - Sneak Peek --->http://video.scifi.c...ayer/?id=912581 Nie wiem czy się nie przesłyszałem ale Helo mówi chyba, że nie znaleźli żadnych oznak życia. _____________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.01.2009 - |20:04|
Dokładnie w domyśle o ludzkie oznaki życia mi chodziło nie roślinki. Bo jak wiemy z innych trailerów to Kara z Leobenem będą chodzić po jakimś lesie gdzie coś odkryją.
A zresztą oto co oni mówili:
Helo: Admiral? Our scouts say it's the same all over the planet. No answer to our hails. No signs of human life. Helo: [Admirale. Nasi zwiadowcy donoszą, że jest tak samo na całej planecie. Brak odzewu na nasze wezwania. Brak oznak ludzkiego życia.]
Three: It's the same report we got from Mars. Three: [Taki sam raport z Marsa]
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.01.2009 - |20:32|
Ok dopiero co pisałem o ukazaniu się w USA sezonu 4.0 BSG na dvd to teraz polecimy z kilkoma filmikami jakie są zawarte w dodatkach tego wydania. Na początek jak samo wydanie wygląda i co zawiera a potem reszta.
Radzę oglądać póki są bo nie wiadomo jak długo będą. _____________________________________________________
Użytkownik biku1 edytował ten post 08.01.2009 - |00:00|
Wywiad z twórcami BSG czyli Ron Moore i David Eick o tym m in: - jak wybierali postać która ma zostać Final Cylon, - czy Final Cylon poznamy dopiero w ostatnim odcinku czy wcześniej
Spoiler
jak ujawnili poznamy go wcześniej
, - czy te 10 czekających nas epizodów to już definitywny koniec tej serii czy są jeszcze jakieś pozostawione otwarte kwestie, - kolejny raz potwierdzili ,że ostatni 10 epizod będzie długi - "3 godzinny" - teraz zależy jak go stacja wyemituje, i jeszcze sporo innych pytań. A to mi się spodobało: -- We've heard a lot of rumors about a very, very dark ending. And I suppose how dark can we get? -- [Słyszeliśmy dużo plotek o tym, że zakończenie będzie bardzo, bardzo mroczne/ponure. A więc jak bardzo to będzie mroczne/ponure?]
-- Ron Moore: I don't know, is there a limit? -- [Nie wiem, a jest na to jakiś limit?]
Całkiem sympatyczny wywiad z Tricią o tym jak to było na planie BSG przy końcu kręcenia serialu, o tym kim jest Final Cylon oraz o tym co ma w planach i czy pojawi się w "Caprice".
Tricia Helfer Talks Final Season Of ‘Battlestar Galactica’ ---->http://www.accesshol...ca_video_890621 _________________________________________________
Tego jeszcze tu chyba nie dawałem a zawsze miło na coś takiego popatrzyć.
Pojawił się już drugi egzemplarz "BSG Cast & Crew Book" do kupienia. Tym razem ktoś nieźle pojechał z ceną i odrazu zaczął od 1400$. Pewnie zobaczył, że pierwsza aukcja całkiem ładnie się skończyła to tu chce odrazu sporo zarobić. http://cgi.ebay.ca/B...a...:1|240:1318 _________________________________________________
Swoją drogą wczoraj były urodziny Michelle Forbes czyli serialowej admirał Heleny Cain.
Kiedyś pisałem, że w styczniu ok 17 rozpocznie się wielka aukcja przedmiotów z planu BSG. Tutaj można popatrzeć co tam między innymi będą sprzedawać. Fajnie wygląda taki Raptor [jedyne ok 60 tyś $ ] , Viper lub Cylon Rider do kupienia tylko sporo miejsca trzeba by mieć aby coś takiego trzymać. Battlestar Galactica Auction Preview: Episode 1 --->http://www.youtube.c...re=channel_page Battlestar Galactica Auction Preview: Episode 2 --->http://www.youtube.c...re=channel_page [m in Raptor, Viper, Cylon Rider] Battlestar Galactica Auction Preview: Episode 3 --->http://www.youtube.c...re=channel_page _________________________________________________
Dobry ten podtytuł. WHERE THE GIRLS ARE? [In five years of Battlestar Galactica, Starbuck has gone from boy to girl to woman.] ---->http://www.timeout.c...e-the-girls-are _________________________________________________
FAQ: Battlestar Galactica: The Face of the Enemy ---->http://culture11.com/article/36239 _________________________________________________
Space Channel 16 stycznia zrobi sobie "Battlestar Day" i wyemituje cały sezon 4 , wraz z webisodami oraz programem specjalnym.
Użytkownik biku1 edytował ten post 10.01.2009 - |16:40|
Z tego co pamiętam to Tory tam nigdy nie było [leniuch jestem, nie chce mi się przeszukiwać poprzednich stron aby znaleźć 100% potwierdzenie]. __________________________________
Całkiem dobry artykuł-opis BSG , bardzo fajnym językiem napisany. I mają rację, że sporo produkcji miało "łatwe" - jedno rozwiązanie-finał np wrzucenie pierścienia do wulkanu, obalenie Imperatora i równowaga Mocy został przywrócona itp .... A tu w BSG nie ma "jednego" rozwiązania/finału - bo właśnie przybyli na Ziemię i co ...... zastali ją kompletnie zdewastowaną a niby to miał być finał ich podróży. Dobrze to ujęli "Be careful what you wish for" - a teraz dowiemy się co się stało po wielkim rozwiązaniu/finale który nic nie rozwiązał/zakończył. Choć jakby to ujęli politycy "...mamy dobrą wiadomość .......... ceny nieruchomości są bardzo niskie..." [ to tak przy okazji nawiązując do obecnej sytuacji z kryzysem na rynku nieruchomości w USA] Reszta w artykule ......
Bear McCreary wypowiada się na temat bonusowego materiału dotyczącego muzyki na wydanym właśnie w USA 4 sezonie na dvd. Na poprzedniej stronie zamieszczałem ten materiał w linkach na youtubie. I jak zapowiada co piątek - gdy będzie premiera każdego nowego odcinka BSG - powinien umieszczać jakieś ciekawostki na swojej stronie odnośnie muzyki w danym odcinku.
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.01.2009 - |08:48|
Z tego co pamiętam to Tory tam nigdy nie było [leniuch jestem, nie chce mi się przeszukiwać poprzednich stron aby znaleźć 100% potwierdzenie]. __________________________________
Byc moze jej nie bylo, ale wczesniej byla postacia conajmniej drugoplanowa. Od momentu powaloania do czworki, stala sie jedna z najwazniejszych. Zreszta awansowala takze do pierwszej mistressy Baltara. To tez sie liczy.
W jednym z odcinków The Simpsons jest cudowne odniesienie do BSG Classic. Na konwencji Si-Fi, która odwiedza Homer z Bartem, zapowiadana jest atrakcja walka pomiedzy "cool robots from BSG with gay robots from Star Wars". Potem pokazane jest jak kilku centourionow znęca się na D2R2 i tym drugim złotym.
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.01.2009 - |17:53|
0
I know what I like, and I like what I know. Genesis