Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself
Napisano 31.10.2006 - |10:24|
Napisano 31.10.2006 - |10:40|
Ale tą orientacje trzeba na czymś opreć. Oczywiście dokładność takiego szacunku jest ograniczona ale są wskaźniki pozwalajace dobrym lekarzom określić wiek badanego ze zdjęć. Pierwszym jest stopień zrośnięcia dolnych kręgów, drugą jest stopień spójności kości (postęp odwapnienia), oraz oczywiście wzrost.I to oznacza? Zrobili zdjęcie dostosowane do wieku? Coś czuję, że Jack strzelał ten wiek... Nie da się na podstawie zdjęcia kregosłupa podać wieku jego posiadacza. Powiedział to orientacyjnie...
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 31.10.2006 - |10:41|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 31.10.2006 - |13:07|
Pamiętam, tyle tylko, że ona mówiła, że guz znikł. A na tym zdjęciu ten guz jest... Z resztą nie wiem. To, że to guz Bena wydawało by sie najsensowniejsze... Tłumaczyło by wyprawę Bena do wioski rozbitków. Zobaczymy po jutrze.Nie pamietacie zony tego dentysty?
Thank you and Nestle!
Napisano 31.10.2006 - |14:45|
Napisano 31.10.2006 - |14:48|
Napisano 31.10.2006 - |15:04|
po 2. trzeba sobie odp na pytanie po co śledzili Inni ich wszystkich życie? Jedną z opcji jest to, że chca oni tak naprawde naszym Lostowiczom poprostu pomóc...
W końcu Goodwin ;P
Napisano 31.10.2006 - |15:52|
Potrzebny był mu w tej wizji. Ogólnie Lock nie potrzebuje teraz wózka. A to, że ma wizją powrotu na wózek to nic dziwnego. To była dla niego trauma. I sie teraz odbija czkawką w jego podświadomości.Bonne coś mu mówił, że wózek bedzie znowu mu potrzebny.
Thank you and Nestle!
Napisano 31.10.2006 - |18:55|
Całkiem niezła retrospekcja Sawyera - do końca pozostał oszustem a temu naczelnikowi to za samą twarz dałbym 10 lat
Tak jak tu było wspomniane, sądzę iż to Ben ma guza - wersja najbardziej oczywista, choć LOST nie raz nas już zaskoczył.
Wygląda na to że Jack coraz szybciej będzie zmieżał ku Innym... i jednocześnie wykupi swą wolność, ale kto wie...
Ktoś tu pisał o Michaelu i Walcie... Myślę, że ich kwestię można uznać za zamkniętą, ponieważ odpłynęli i zapewne nie przyślą pomocy (zresztą nie wiem, tak mi się wydaje, skoro wyspy nie można normalnie odnaleźć).
Jeszcze jedna sprawa to nasze Alcatraz to iMO napewno osobna wysepka i raczej możliwe, że Desmond czy Sayid jej nie zauważyli bo może płynęli po innej stronie wyspy...
I co będzie za znaczenie miało "jasnowidztwo" Des'a. ?
Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę
Użytkownik Korzi edytował ten post 31.10.2006 - |18:58|
EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON
4 8 15 16 23 42..... >> DESTINY FOUND <<
Napisano 31.10.2006 - |22:38|
Odcinek bardzo dobry, zdecydowanie jeden z najlepszych z trzeciego sezonu.
Jedno mnie zastanawia. Jeżeli są dwie wyspy, to jak dostali się na drugą Kate, Jack i Sawyer, oraz na której wyspie zacumowali Jin, Sun i Sayid?
Napisano 01.11.2006 - |08:37|
Inni muszą mieć łódź jakąś (bo podpłyneli do żaglówki od strony morza)
Napisano 01.11.2006 - |08:38|
Jedno mnie zastanawia. Jeżeli są dwie wyspy, to jak dostali się na drugą Kate, Jack i Sawyer, oraz na której wyspie zacumowali Jin, Sun i Sayid?
1) Dostali się na małą wyspę, bo Inni ich tam zabrali. W jaki sposób to już jest absolutnie NIEWAŻNE.
2) Jin, Sun i Sayid zacumowali na dużej wyspie.
Napisano 01.11.2006 - |09:57|
Ktoś tu pisał o Michaelu i Walcie... Myślę, że ich kwestię można uznać za zamkniętą, ponieważ odpłynęli i zapewne nie przyślą pomocy (zresztą nie wiem, tak mi się wydaje, skoro wyspy nie można normalnie odnaleźć).
a czy oni przypadkiem nie będąwystępowali w 3 sezonie? Z tego co słyszałem wystąpią w nim gościnnie (podobnie jak Walt w drugim), więc albo we flashbackach, albo ( co mi sie wydaje prawdopodobne ) Ben oszukał Michaela, bo NIKT nie wie jak się wydostaćz wysp(y). Potwierdzałoby to nostalgię Juliet w pierwszym odcinku.
a temu naczelnikowi to za samą twarz dałbym 10 lat
100% RACJI! Genialny, fantastyczny ten boss. Czy ktoś wie jak się nazywa aktor grający go?
Napisano 01.11.2006 - |13:40|
100% RACJI! Genialny, fantastyczny ten boss. Czy ktoś wie jak się nazywa aktor grający go?
Bill Duke. Znany aktor. Predatora nie oglądałeś?
Napisano 01.11.2006 - |20:01|
ogladalem ale tam nie zrobil takiego wrazenia i w ogole go nie skojarzylem. A tu... scena z jabłkiem to pierwsza klasa...
Napisano 02.11.2006 - |06:35|
Ja od razu go rozpoznałem(w końcu Predator jest moim ulubionym filmem)Bill Duke. Znany aktor. Predatora nie oglądałeś?
Jeśli chodzi o sam odcinek to jest to zdecydowanie najlepszy odcinek 3 sezonu.
Kreskówki,które oglądał Jack były z pewnością nagrane,a nie puszczane bezpośrednio(o czym świadczy pewien dialog,to samo dotyczyło meczu)
2 wyspa z pewnością istnieje o czym świadczą z pewnością 2 fakty:
-kuter innych w końcówce 1 sezonu przepłynął właśnie z 2 wyspy(bo niby skąd)
-samo ujęcie 2 wyspy przestawione w odcinku nie pozostawia wątpliwości
Ocena 9/10
Użytkownik L o c k e edytował ten post 02.11.2006 - |06:36|
Napisano 02.11.2006 - |07:44|
Ja od razu go rozpoznałem(w końcu Predator jest moim ulubionym filmem)
To aktor grający w Lost z gatunku tych, co się ich rozpoznaje już po nazwisku w napisach początkowych. Podobnie jak na przykład Clancy Brown czy Rachel Ticotin.
Napisano 02.11.2006 - |07:51|
A w kwestii trailera to:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Ja będę się upierać że chodzi o Bena - Dla mnie jest to pewne na 99,99% (0,01% zostawiam na to, że chodzi o kogoś innego, ale spośród Othersów, bo na pewno o nikogo z Lostów).
Uzasadnienie:
- 2X14 - najpierw postrzelenie przez Danielle, a potem dość brutalne usuwanie strzały przez doctora Jacko - jak na "wyspiarza", co od urodzenia śmiga po dżungli, Ben jest bardzo wrażliwy na ból - w obydwu sytuacjach nie powinieni tak od razu wylądować nosem na podłożu.
- jakoś nie wierze, że Ben dałby sie złapać Lostom, sprać po pysku, gdyby miał ratować kogoś; jeśli chce ratować siebie (i przyszedl odnaleźć Jacka) - to wtedy to ma sens.
- kwestia guza, tak w ogóle, wyjaśnia sprawe porywania dzieci - do takiej operacji potrzebna będzie krew, i to w dużej ilości, a profesjonalnej stacji krwiodawstwa, ze stosownymi magazynami do przechowywania przetworzonej krwi - jakoś sie tam nie dopatrzyłam - po prostu - zrobili sobie "bank krwi".
Obstawiam coś zupełnie innego - tego guza nie da sie w ogóle zoperować (guz jest zbyt duży i mogą być przerzuty, a warunki na wyspie są dalekie od renomowanych klinik onkologiczno-neurologicznych), a Ben nie zdaje sobie z tego sprawy.
Btw - czekam na odcinek, może sprawa sie wyjaśni.
Napisano 03.11.2006 - |17:57|
Napisano 03.11.2006 - |20:23|
Mnie tez to sie rzucilo w oczy ale dopiero przy drugim obejrzeniu. Jednak wydaje mi sie, ze to po porostu statysta podobny do dejtukmajsana.mnie zastanawia jedna rzecz i zastanawiam sie czemu nikt tego wczesniej nie zauwazyl, w 22m15s tego odcinka kiedy jack jest przeprowadzany obok kate i sawyera wsrod osob ktore go prowadza jest michael... jak to mozliwe przeciez mial on opuscic wyspe razem z waltem... jesli bylby to on to daloby to wiele do myslenia...
dla tych co juz skasowali odcinek zrobilem screena:
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie
Napisano 04.11.2006 - |09:48|
Czyżby Dejtukmajson został z othersami? :/
Pozdrawiam
//PaPyS
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych