Koniec Stargate SG-1
Napisano 22.01.2007 - |11:59|
Napisano 12.03.2007 - |13:47|
Dla osłody... powstanie trzeci serial Stargate. Informacja dość pewna. Gateworld dostał cynk od kogoś z produkcji Stargaetów.
Pojawi się pewnie gdzieś w 2008
Po tym jak kończy SG-1 w 10 sezonie to ja wątpię czy coś uda im się jeszcze sprzedać pod marką Stargate. Posłuchajcie, poczytajcie sami komentarze pod ostatnimi odcinkami. Tu już nie ma fanów tylko sporoznudzonych i wrogo nastawionych do serialu ludzi. Nie ma znaczenia dlaczego tak jest, bo fakty są właśnie takie jak mówię. Żeby jakaś nowa produkcja ze świata SG dobrze się sprzedawała to trzeba by efektownie zakończyć SG-1 - koncówka to jest to co z całęj serii zostanie najlepiej zapamiętane. Film raczej nie mają szans żeb to zmienić - w końcu to już nie serial tlko jakiś dodatek. Więc nie ma co się czarować.
Użytkownik Gaj edytował ten post 12.03.2007 - |13:49|
Napisano 13.03.2007 - |18:50|
nie ma wielkiego BUM na koncu, wiec mozna kontynuowac rozne niedokonczone watki w trzecim serialu (mam nadzieje, ze jakis klon Ba'ala tez sie uchowa...)
no i prawie na pewno beda Furlingi
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 13.03.2007 - |20:11|
Napisano 14.03.2007 - |14:01|
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 14.03.2007 - |14:19|
O Taaak...u mnie tak samo z tym,że dopiero po 7 latach zorientowałem się,że serial dalej istnieje ;]a mi cholernie żal, ze to koniec :-((((((( lubiłem ten serial bardzo, kiedyś przez niego wkurzałem sie na TVN, który zaczął emitować serial, by potem bez słowa porzucić i nagle olśnienie serial trwa nadal, to nie koniec sg1 tylko wtopa TVN-u
W ogóle to proponuje wprowadzić jakąś żałobe.
Użytkownik Glock edytował ten post 14.03.2007 - |14:20|
Napisano 14.03.2007 - |14:24|
po 10 sezonach, 214 odcinkach nastąpił koniec najlepszego seriali sc-fi
Napisano 14.03.2007 - |14:44|
Wedlog ciebie najlepszego dodaj "wedlog mnie" i bedzie spoko.najlepszego seriali sc-fi
A koniec w tak dlugim serialu zawsze powoduje uczucie niedosytu, ze mozna bylo zrobic wiecej, lepiej. Tak samo czulem sie jak DB sie konczyl, pozniej jak Friends czy "Lois and Clark" a ostatnio po 5 sezonach serialu "Angel".
Na szczescie w tym przypadku bedziemy mieli kontynuacje w postaci trwajacego nadal SGA i mam nadzieje nowego sezonu.
Napisano 14.03.2007 - |14:53|
SGA jest dobre, ale nie dorównuje SG1 gdy grał w nim jeszcze RDA
nawet jak "Carter" dołączy do ekipy SGA to to już nigdy nie będzie to samo
i z tego co się orientuję pozostają nam 2 seriale, których akcja dzieje się w kosmosie, a odcinki wychodzą na bierząco, tj. SGA i BSG
Napisano 14.03.2007 - |20:18|
Napisano 17.03.2007 - |21:55|
Napisano 17.03.2007 - |22:03|
I nie mogę im darowac że wymyślili odejście Asgardu z hukiem...
Napisano 18.03.2007 - |00:23|
Moim zdaniem wydarzenia poruszone w SG1 będą odbijały się echem w Stargate Atlantis. Pocieszam się tym, że wątek SG1 w pewnym stopniu będzie kontynuowany.
Napisano 18.03.2007 - |10:48|
Można różne rzeczy o SG-1 pisać, napewno odejście Jacka zmieniło ten serial. Miał on swoje wzloty i upadki, ale to jest częśc mojego (naszego) życia. Te oczekiwanie na następne odcinki, złość na "naszą" TV za przerwanie emisji, ulga , że w necie można znaleźć następne odcinki i to FORUM.............. TO SE NE WRATI
Napisano 19.03.2007 - |13:17|
Napisano 20.03.2007 - |00:01|
pierwsze sezony - fajne przechodzace w coraz lepsze, coraz bardziej rozwijajaca sie akcja, coraz wiecej watkow, nowi wrogowie/przyjaciele itd. serial byl coraz lepszy.
gdzies na przelomie 5tego i 6tego sezonu serial zaczal tracic na rozpedzie. widac bylo o wiele mniejsza liczbe swiezych pomyslow. glowny watek byl w miare ciekawy, ale wszystko dzialo sie za wolno. tworcy nie chcieli takze kontynuowac rozpoczetych wczesniej watkow (jak sie pozniej okazalo - prawdopodobnie nigdy nie zostana zakonczone). Byly pojedyncze dobre odcinki (jak chocby Unnatural Selection) ktore jeszcze powodowaly ze serial sie jednak dalej ogladalo. jednak tendencja byla spadkowa (lub jak ktos woli - nie polepszalo sie, a jak wiadomo kto nie idzie do przodu ten sie cofa).
przy 7mym sezonie tak wialo nuda ze ominalem wiele z odcinkow.
w koncu pojawili sie ORI - ktorzy byli w stanie postawic ten serial na nogi. czesciowo to zrobili i ostatnie sezony ogladalo sie o wiele przyjemniej. moglo byc "super", a bylo tylko "dobrze". dalej nikt nie wykorzystal starych watkow (zwlaszcza szkoda ze replikatory zniknely na dobre), oraz ogolnie - z takiego przeciwnika jak ORI mozna bylo wycisnac o wiele wiecej.
koncowke serialu szkoda komentowac - odcinek Family Ties mniej wiecej oddaje agonie serialu: brakowalo pomyslow wiec wrzucano "zapychacze". Dominion (ktory nawiasem mowiac jest swietny) zrobil mi smaka na super koncowke ktora nie nastaila. serial skonczyl sie nijako.
ostatecznie ostatnie 2 sezony oceniam bardzo dobrze - byloby rewelacyjnie gdyby nie niektore "zapychacze".
co ciekawe - ostatni odcinek calkiem niezle oddaje przebieg calego serialu: na poczatku akcja sie szybko rozwija, pozniej niby sie rozwija ale jednak nudy, zeby na koncu jeszcze dac troche akcji.
reasumujac: serial oczywiscie najlepszy co nie znaczy ze nie mogl by byc lepszy. Gdyby wziac tylko te fajne odcinki, mozna by sie spokojnie zmiescic w 7miu sezonach.
najbardziej mi sie podobalo:
replikatory
ORI
goauld-owie
walki "zlych" miedzy soba
najbardziej mi sie nie podobalo:
bezsensowne "zapychacze"
niedokonczone watki
glupie zakonczenia odcinkow
Napisano 20.03.2007 - |19:44|
Napisano 20.03.2007 - |22:05|
Napisano 04.06.2007 - |20:16|
to podobalo mi sie najbardziej.
z biegiem czasu oczywiscie pomysl zostal wyeksploatowany i rozni zastepczy wrogowie - replikatory, NID, Orii - tylko mnie draznili.
tak naprawde to marzyloby mi sie SG-1 poznajace nowe swiaty, inne kultury, walczace z goauldami i tylko goauldami, to by mi wystarczylo. mozna bylo zrobic na tej podstawie 5 bardzo dobrych sezonow.
zrobiono 10 dobrych - i tyle.
z jednej strony, szkoda, ze tylko dobrych
z drugiej - fajnie, ze az 10 ...
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 20.06.2007 - |01:36|
(i czemu w tych emotkach nie ma Daniela? caly czas mnie to zastanawia... :sam5: )
Hammond: "Colonel O´Neill what the hell are you doing?!?"
O´Neill: "In the middle of my backswing?!?!?!!"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych