Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 048 - S03E01 - A Tale of Two Cities

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#261 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.10.2006 - |21:01|

jonasz zwroc uwage na polozenie wioski innych wzgledem rozbitych czesci samolotu. Wyspabyla raczej podluzna, po jednej czesci rozbili sie nasi lostowicze, po drugiej eko i spolka. Zajrzyj na to...

W istocie mogłyby to byc dwie wyspy odzielone ciesniną.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#262 Sawyer_

Sawyer_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24.10.2006 - |21:13|

tak to przynajmniej wyglada na tym ujeciu. jesli naniesiemy na mapke wyspy 2 czesci samolotu wioska znajduje sie poza nia.
  • 0

#263 maciej_KO

maciej_KO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBlack Rock ;)

Napisano 28.10.2006 - |21:21|

Nie wiem czy ktoś to zauważył, pewnie tak ale...
Wczoraj na TVP oglądałem Maternity Leave gdzie uwieziony Henry dostał od Locka książkę Fiodora Dostojewskiego podziękował ale zapytał czy nie mają czegoś Stephena Kinga...

A tu poroszę: "Jak mogłam wybrać książkę, której Ben nie lubi?"
Moze lubi autora ale nie lubi akurat "Carrie"...

To taki mały wtręt odnośnie powtarzanych motywów w Loście :)
  • 0
Beer Football Girl... eee... Wife?!

#264 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 04.11.2006 - |13:14|

Nie wiem czy ktoś to zauważył, pewnie tak ale...
Wczoraj na TVP oglądałem Maternity Leave gdzie uwieziony Henry dostał od Locka książkę Fiodora Dostojewskiego podziękował ale zapytał czy nie mają czegoś Stephena Kinga...

A tu poroszę: "Jak mogłam wybrać książkę, której Ben nie lubi?"
Moze lubi autora ale nie lubi akurat "Carrie"...

To taki mały wtręt odnośnie powtarzanych motywów w Loście :)

a może poprostu chciał poznac książki Stephena Kinga, jakie Juliet wtedy wybrała ... :)
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#265 stamark

stamark

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.11.2006 - |20:24|

Witam
gdzie można obejrzeć pierwszy odcinek trzeciego sezonu

błagam
  • 0

#266 maciej_KO

maciej_KO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBlack Rock ;)

Napisano 13.11.2006 - |01:00|

Witam
gdzie można obejrzeć pierwszy odcinek trzeciego sezonu

błagam

emule, tornety... sciągasz, oglądasz :)
  • 0
Beer Football Girl... eee... Wife?!

#267 fated

fated

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.11.2006 - |21:30|

witam.
czytajac ypowiedz Halavar`a o utopii i mistral`a o babilonie ktory ma upasc naszla mnie taka mysl (pewnie wikszosc z was tez), ze tym babilonem jest wioska the others. no bo tak jak ktos to zauwazyl Juliette nie czyje sie juz za dobrze w tym idealnym miasteczku, widzi ze demokracja zaczynba przeradzac sie w totalitaryzm. to samo karl, z tym ze on sie zbuntowal i wyladowal w klatce. chcial nawiac do normalnego miasta - lostowiczow. wiec bardzo mozliwe ze z momentem katastrofy samoloty zaczela sie katastrofa othersow - rozlam, watpliwosci i prawdopodobnie ewentualne zniszczenie osady.

p.s. ogladam lostow tylko w tvp wiec nie widzialam jeszcze 2 ostatnich odcinkow 2 serii. widzialam natomiast 3.01 ale juz zadnego nastepnego ;) wiec jak sie myle, albo pisze glupoty to prosze sie nie smiac :P
  • 0

#268 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 01.12.2006 - |21:11|

Hehe własnie obejrzałam 1 odcinek i uważam ze był rewelacyjny :D
Chciałam troche tu z wami podsykutowac no ale już na 3 stronie ktoś zaspoikerował wiec nie bede ryzykować czytania kolejnych 8 ;)

Ale pare rzeczy mi sie nasunęło :D

Mam nadzieję, że Inni to jednak Good People

No tak jak narazie wygladaja na bardzo dobrych ;) HEHZ szczególnie Henry....

Kate miala rany na rekach, bo sie szarpala, wyrywala, bronila...

bardzo możliwe ale ten kto miał kajdanki na rekach wie, że niekoniecznie, te rany moga powstać podczas zwykłego mocnejszego pociagnięcia jeżeli kajdanki sa pożadnie założone :D

Jestem przedewszystkim ciekawy Desmonda i tej babki od ktorej wzial jacht.

No przecież to Libby :D

moim zdaniem o Jacku mogła powiedziec Innym Kate. a akt zgonu, Juliet mogła kłamać ze ma kopię. więc, to nie jest pewne ze maja kontakt z "naszym" swiatem.

Nie mogła bo ona przecież tego wszystkiego nie wiedziała.

Moja teoria jest następująca :D
-Inni są skażeni i nie moga mieć dzieci dlatego porwali Walta i dziecko Claire...
Potem postanowili porwać kogoś kto im moze dziecko urodzić a do tego nadaje sie tylko Kate.
Rose jest za stara, Ana Lucia, Shannon i Libby nieżyją, a jeżeli maja tak świetne informacje jak wynika z tego odcinka to sądzą ze Sun jest bezpłodna. Tak wiec została im Kate... ;)

I według mnie ona tam jest po to aby zmusić ja i Sawyera do dania innym dziecka LOL

Pewnie po obejrzeniu innych odcinkow zmienie zdanie no ale narazie tak to wyglada :D
  • 0

#269 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.12.2006 - |21:20|

Hehe własnie obejrzałam 1 odcinek i uważam ze był rewelacyjny :D
Chciałam troche tu z wami podsykutowac no ale już na 3 stronie ktoś zaspoikerował wiec nie bede ryzykować czytania kolejnych 8 ;)

Ale pare rzeczy mi sie nasunęło :D

No tak jak narazie wygladaja na bardzo dobrych ;) HEHZ szczególnie Henry....

bardzo możliwe ale ten kto miał kajdanki na rekach wie, że niekoniecznie, te rany moga powstać podczas zwykłego mocnejszego pociagnięcia jeżeli kajdanki sa pożadnie założone :D

No przecież to Libby :D
Nie mogła bo ona przecież tego wszystkiego nie wiedziała.

Moja teoria jest następująca :D
-Inni są skażeni i nie moga mieć dzieci dlatego porwali Walta i dziecko Claire...
Potem postanowili porwać kogoś kto im moze dziecko urodzić a do tego nadaje sie tylko Kate.
Rose jest za stara, Ana Lucia, Shannon i Libby nieżyją, a jeżeli maja tak świetne informacje jak wynika z tego odcinka to sądzą ze Sun jest bezpłodna. Tak wiec została im Kate... ;)

I według mnie ona tam jest po to aby zmusić ja i Sawyera do dania innym dziecka LOL

Pewnie po obejrzeniu innych odcinkow zmienie zdanie no ale narazie tak to wyglada :D

Spostzreżenia trafne, ela maja kilka słabych punktów. Walta wypuścili i dali spokój Claire i Aronowi. Być moze wystarczy im, że dziecko jest na wyspie. Przeciez nigdzie nie ucieknie, a zawsze mogą je porwać.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#270 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 01.12.2006 - |21:56|

Masz rację ale mnie sie wydaje, że Walta wypuścili tylko dlatego że doskonale wiedzieli że z tej wyspy nie da się wydostać i tak jak Desmond czy Michale i Sawyer na wyspe powróci nie wiedzieli że Des ich zrobił ich w wała i rozwalił bariere :>

A co do Claire to masz racje ze pewnie im wystarczy ze dziecko jest na wyspie
  • 0

#271 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.12.2006 - |00:38|

Dwie rzeczy nasuwają mi się po obejrzeniu:
Odcinek mocno sugerujący związek miedzy Juliet i Benem: szczególnie w kontenkście reminescencji z Jackiem (czyli odcinek o nieudanych małżenstwach - Jack'a i na wyspie?) oraz podkreślenia (na samym końcu) że szef, którego znany jako Henry/Fenry to Ben (kótrego nie ma u boku Juliet i która płacze na myśl o samotności, ale wewnętrznie mówi sobie, że jest silna).
Dodatkowo moment z otwarciem przez Jack'a włazu z wodą - Fenry/Ben jest w konflikcie z nia, lub chce, żeby Jack odniósł takie wrażenie. Pani doktor to nie byle kto, a być może taskie trzęsienia ziemii już były
wcześniej: Juliet wiedziała, żeby w momencie trzęsienia stać w drzwiach.

Co do 'tajemnicy' LOST:
Coraz bardziej prawdopodobna jest teoria, że wśród Innych jest bogacz, którego stać na ukrywanie się przed światem i czynienie tego, co sobie zamierzył (życie innych pachnie luksusem przemieszanym z 'fabrykami' Dharmy). Jednocześnie niewygląda na to, żeby miał wcześniej (przed katastrofą) mścić
się na rozbitkach - bo wychodzi na to że katastrofa była niezależna od szcześliwej wioski Innych (tak jak pisal Edward). Choc ciekawe jest to co mówi PAWS - ze info zbierano duzo wczesniej, bo zebranie czyjegos całego zycia wiele trwa (chyba ze zleca to bogacz o super koneksjach).

Strasznie mocno nasuwa mi się przy tym skojarzenie z filemem "Osada" - dla tych co nie znają - idea stworzenia idylicznej wioski (za pomocą pieniedzy odizolowanej od świata pośró parku narodowego w USA)

Chyba że wyspa jest myśląca i sprowadziła obcych :-)

Twórcy chyba za bardzo uciekli od "chmury" i 'systemu alarmowego' - najpierw nim starszyli w sez.01, a teraz ucichło..Czekam na rozwinięcie tego wątku

Użytkownik Emp edytował ten post 23.12.2006 - |00:40|

• 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#272 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.12.2006 - |00:32|

Jeszcze jedno - Ben jak był pojmany w 'Swan' prowadził swoistą grę psychologiczną z Jackiem i Lockiem. Pewnie to dlatego tak ważna osoba miała pojawić się po Lock'a (tylko on mógł go podejść psychologicznie, mimo ryzyka).
Ale sam w duchu chyba śmiał się, że Lost'owiczów nie interesuje, skąd się wzięły płatki do śniadania ... Albo chciał wybadać, ile wiedzą, albo sam się dziwił, nie widząc nigdy tego bunkra.... Oglądne następne odcinki, może się to wyjaśni...
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#273 bati

bati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 23.01.2007 - |18:30|

czy są jeszcze te odcinki gdzieś do ściągnięcia?
  • 0

#274 Magus

Magus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 11.02.2007 - |20:58|

Wlasnie obezjalem odcinek w AXN i ..... 1/10
Po 1 i 2 serii oczekiwalem czegos wiecej. Dla mnie to bardzo splycili i ztrywializowali serial. Zniknela cala otoczka tajemnicy - zwykle doswiadczenia socjologiczno-psychologiczne na ludziach prowadzone przez psychopatow :( porazka .... Zdecydowanie najslabszy odcinek jaki do tej pory zostal nakrecony. 0 napiecia - 0 pomyslow - 0 czegokolwiek .... momentami nudny .. cos jak Na dobre i na wymioty :(

szkoda

Użytkownik Magus edytował ten post 11.02.2007 - |20:59|

• 0

#275 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 11.02.2007 - |21:06|

:D

3x01 to wprowadzenie do 3 sezonu, przedstawienie obecnej sytuacji. Poczekaj chocby do 3x02 na rozwiniecie wątków ;)

A i moge Ci zagwarantowac ze to co dzieje sie w Hydrze to na pewno nie są doświadczenia na ludziach prowadzone przez psychopatow ;P
  • 0

#276 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 11.02.2007 - |22:27|

Wlasnie obezjalem odcinek w AXN i ..... 1/10
Po 1 i 2 serii oczekiwalem czegos wiecej. Dla mnie to bardzo splycili i ztrywializowali serial. Zniknela cala otoczka tajemnicy - zwykle doswiadczenia socjologiczno-psychologiczne na ludziach prowadzone przez psychopatow :( porazka .... Zdecydowanie najslabszy odcinek jaki do tej pory zostal nakrecony. 0 napiecia - 0 pomyslow - 0 czegokolwiek .... momentami nudny .. cos jak Na dobre i na wymioty :(

szkoda

mi się zbierało na wymioty jak to czytałem...
  • 0

#277 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 11.02.2007 - |23:08|

!? Ja się ciebie boje,,, To był jeden z lepszych odcinków LOST.... Nie wiem czego się spodziewałeś, ale według mnie ten odcinek jest 9/10... ale każdy ma inne gusty

PS: Ja ten odcinek widziałem już daaaaaaaaaaaaaaawno temu, żeby nie było...
  • 0

#278 Magus

Magus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 12.02.2007 - |11:54|

Moze za pare tygodni inaczej ocenie ten odcinek, ale w porownaniu do odcinkow z pierwszych sezonow to ten wypada kiepsko :( troche nijaki. Zobaczymy, jak sie to rozwinie (nie bede sciagal z neta - lubie czekac na kolejne odcinki).
  • 0

#279 zorija

zorija

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 13.02.2007 - |13:24|

[quote name='PeaceMaker' date='6.10.2006 |14:23|' post='202580']
Nie ma chyba wątpliwości, że wszystkie obiekty Dharmy są ze sobą połączone - pokazywała to mapa ze ściany bunkra :]
I co, przesyłają się z jednego do drugiego? :D Wkurzało mnie zachowanie Jacka. Po co mu wiedzieć z kim jest Sara? Chciał go zabić czy co? Poza tym swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem zepsuł terapię taty. Julie owszem nie zaprzeczyła, że inni są z dharmy, ale też i nie potwierdziła-więc nie wiemy jak jest.
  • 0

#280 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 14.02.2007 - |13:38|

:D

3x01 to wprowadzenie do 3 sezonu, przedstawienie obecnej sytuacji. Poczekaj chocby do 3x02 na rozwiniecie wątków ;)

A i moge Ci zagwarantowac ze to co dzieje sie w Hydrze to na pewno nie są doświadczenia na ludziach prowadzone przez psychopatow ;P

Poczekać trzeba ale pewnie jak to bywa w LOST zostanie rozwiązanych kilka zagadek a kilkanaście nowych przybedzie :D
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych