Eureka
Napisano 13.08.2008 - |17:11|
Kolejny odcinek, lekki, łatwy i przyjemny - dokładnie taki jakiego oczekuję od serialu.
Motyw psów świetny, no i oczywiście Fargo musiał coś zepsuć
No i motyw przewodni sezonu (może dwóch, jak poprzednio) - co wysadzili w Eurece w 38r? I co z "góra" z tym kombinuje...
Choć trochę mnie ciekawi tak nagle urwany wątek kosmitów i tej "agencji" co im szkodziła poprzednio - ale kto wie, może jeszcze do tego wrócą...
Napisano 14.08.2008 - |07:48|
Pierwszy odcinek jak dla mnie taki sobie - takie łatwe i przyjemne, mało zaciekawiające. Jedyne co mnie zastanawia - co to za niebieski płyn miała w probówce ta "optymalizatorka" na końcu...
A już drugi - super. Strefa 27 - niesamowity pomysł - i jaki rozmach... Chyba niejeden mają jeszcze w zanadrzu w Eurece. Akcja z oglądaniem "BB" w knajpie - uśmiałem się do łez.
Osobiście też wydaje mi się że to był wybuch atomowy - ale zobaczymy...
Na wielki + powrót Henrego.
Coś cicho o artefakcie - zero słowa a przecież to był największy i najważniejszy powód istnienia Eureki no i z pewnością raczej nic go nie przebija. Ciekawi mnie co z nim - "umarł" jak stwierdził Stark, przeszedł na syna Ally czy coś innego...
Trzeciego odcinka jeszcze nie widziałem ale zaraz nadrobię straty...
Napisano 14.08.2008 - |18:04|
Nowe wątki bardzo mi się podobają - Optymalizatorka, Atmówka w 38, i pewnie inne tajemnice jak an razie ładnie wkomponowane w całość serialu. Podobają mi się powracające postacie - a w 3x03 2 aż za bardzo się rzucały w oczy pani od kurczaków i piękna Andromeda - co jest rzadko spotykane w serialach.
Pomysł w 3x02 z BigBrotherm - super - teks Fargo "to najlepszy sezon jak do tej pory" powala - 25 dolców za kawę czyste zdzierstwo ) - teks Cartera " Jozefina jestem wzruszony .. " przezabawny - cały odcinek w klimacie humoru - chodź widać że na szeryf powoli się szkoli.
3x03 - Stark coraz częściej zaczyna dobrze mówić o Carterze - co mu za bardzo prze gardło przejść nie może - ciekawe co miał na myśli Henry mówiąc ze wykrył promieniowanie jakiego się nie spodziewał - Optymalizatorka jakoś złagodniała - stary pomysł w z "kopaniem w ziemi" za pomocą cud maszyny ale bardzo mi się podobał - niezły świrus z tego geologa , a akcja z suknia ślubną wymiatała )
Ciekawi mnie jedno co się stało z dziewczyną szeryfa Kelly.
No i bardzo pocieszające są wyniki oglądalności - bardzo bardzo wysokie - co może zaowocować kolejnym sezonem
Napisano 14.08.2008 - |22:42|
Odcinek jednocześnie śmieszny ale też jako że to eureka to i są sekrety.
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 19.08.2008 - |10:23|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 20.08.2008 - |13:58|
Brak słów :|
Napisano 20.08.2008 - |14:28|
Napisano 20.08.2008 - |21:56|
Ale czy nasz kochany Stark na pewno .. się już nie pojawi
Napisano 21.08.2008 - |12:20|
odcinek ciekawy. w sumie jest nowa postac - siostra Cartera, ale szkoda Starka...
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 22.08.2008 - |07:24|
Jakoś polubiłem Starka i szkoda że odszedł. Jego utarczki z Carterem były świetne. Nie lubię jak zabijają kluczowe postacie w serialu bo potem zawsze jestem jakoś uprzedzony do "następcy"...
Na jego powrót raczej nie ma co liczyć bo ani Repli-Stark nie wchodzi w grę ani go "ktoś lub coś" nie podrzuci w nowym Viperze...
Napisano 22.08.2008 - |08:39|
Napisano 28.08.2008 - |14:09|
Jakoś polubiłem Starka i szkoda że odszedł.
eee przeciez to Eureka, nie zdziwie sie jak okaze sie ze Stark nie zginal tylko zagubil sie w czasie/przestrzeni i niedlugo sie pojawi
Napisano 28.08.2008 - |15:22|
eee przeciez to Eureka, nie zdziwie sie jak okaze sie ze Stark nie zginal tylko zagubil sie w czasie/przestrzeni i niedlugo sie pojawi
Też obstawiam takie rozwiązanie. Chyba by wcześniej powiadomili, że odchodzi jeden z aktorów, który gra pierwszoplanową postać.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 29.08.2008 - |23:56|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 30.08.2008 - |01:19|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 30.08.2008 - |18:59|
Na jego powrót raczej nie ma co liczyć bo ani Repli-Stark nie wchodzi w grę ani go "ktoś lub coś" nie podrzuci w nowym Viperze...
Hehe, ani klona trzymanego 2 lata w tajnym Laboratorium też nie.....l
Choć nie jest wykluczone, że znajdzie się gdzieś w czasie i przestrzeni, whooy nołs. Mimo wszystko, było to dla mnie zaskoczenie, bo Stark choć postać z początku niesympatyczna, dał się polubić.
Napisano 01.09.2008 - |08:37|
Jedno co mi się coraz bardziej przestaje podobać to absolutny brak wątku artefaktu... No qrde, to była najważniejsza rzecz w miasteczku a teraz ani słychy, ani widu... Coś mi się wydaj, że scenarzyści nie bardzo wiedzieli c z tym fantem zrobić, artefakt był przedstawiany bardzo tajemniczo i obiecująco - a potem cisza. Szkoda wielka bo to bardzo ciekawy wątek - mam nadzieję, że nie został definitywnie porzucony.
Coraz bardzie fascynuje mnie za to postać naszej "racjonalizatorki" - czego ona tam szuka na tym polu - na "rentgenie" terenu widać jakieś podziemne struktury - czyżby kompleks badawczy tak tajny że nawet w Eurece mało kto o nim wiedział? Taka Eureka w Eurece..., z czym związany jest krypteks, co to za promieniowanie barionowe, czym był niebieski płyn, który miała w ręku w I odcinku... Coraz więcej ciekawych pytań i jak na razie mało odpowiedzi...
Napisano 12.09.2008 - |15:38|
A teraz mała ciekawostka:
Working Daze PL
Użytkownik Toudi edytował ten post 04.11.2008 - |16:17|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych