Eureka ma tendencje rosnąca - po dobrym 1 odcinku kolejne coraz lepsze i oby było tak dalej.
Nowe wątki bardzo mi się podobają - Optymalizatorka, Atmówka w 38, i pewnie inne tajemnice jak an razie ładnie wkomponowane w całość serialu. Podobają mi się powracające postacie - a w 3x03 2 aż za bardzo się rzucały w oczy

pani od kurczaków i piękna Andromeda - co jest rzadko spotykane w serialach.
Pomysł w 3x02 z BigBrotherm - super - teks Fargo "to najlepszy sezon jak do tej pory" powala - 25 dolców za kawę czyste zdzierstwo

) - teks Cartera " Jozefina jestem wzruszony .. " przezabawny - cały odcinek w klimacie humoru - chodź widać że na szeryf powoli się szkoli.
3x03 - Stark coraz częściej zaczyna dobrze mówić o Carterze - co mu za bardzo prze gardło przejść nie może - ciekawe co miał na myśli Henry mówiąc ze wykrył promieniowanie jakiego się nie spodziewał - Optymalizatorka jakoś złagodniała - stary pomysł w z "kopaniem w ziemi" za pomocą cud maszyny ale bardzo mi się podobał - niezły świrus z tego geologa , a akcja z suknia ślubną wymiatała

)
Ciekawi mnie jedno co się stało z dziewczyną szeryfa Kelly.
No i bardzo pocieszające są wyniki oglądalności - bardzo bardzo wysokie - co może zaowocować kolejnym sezonem