Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eureka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#261 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 13.08.2008 - |17:11|

3x03
Kolejny odcinek, lekki, łatwy i przyjemny - dokładnie taki jakiego oczekuję od serialu.
Motyw psów świetny, no i oczywiście Fargo musiał coś zepsuć :)

No i motyw przewodni sezonu (może dwóch, jak poprzednio) - co wysadzili w Eurece w 38r? I co z "góra" z tym kombinuje...

Choć trochę mnie ciekawi tak nagle urwany wątek kosmitów i tej "agencji" co im szkodziła poprzednio - ale kto wie, może jeszcze do tego wrócą...

#262 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.08.2008 - |07:48|

W końcu kontynuacja super serialu. Qrcze naprawdę fajny to serial zaiste... Szkoda tylko że sezony takie krótkie a przerwy między nimi takie długie.

Pierwszy odcinek jak dla mnie taki sobie - takie łatwe i przyjemne, mało zaciekawiające. Jedyne co mnie zastanawia - co to za niebieski płyn miała w probówce ta "optymalizatorka" na końcu...

A już drugi - super. Strefa 27 - niesamowity pomysł - i jaki rozmach... Chyba niejeden mają jeszcze w zanadrzu w Eurece. Akcja z oglądaniem "BB" w knajpie - uśmiałem się do łez.
Osobiście też wydaje mi się że to był wybuch atomowy - ale zobaczymy...
Na wielki + powrót Henrego.
Coś cicho o artefakcie - zero słowa a przecież to był największy i najważniejszy powód istnienia Eureki no i z pewnością raczej nic go nie przebija. Ciekawi mnie co z nim - "umarł" jak stwierdził Stark, przeszedł na syna Ally czy coś innego...

Trzeciego odcinka jeszcze nie widziałem ale zaraz nadrobię straty...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#263 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 14.08.2008 - |18:04|

Eureka ma tendencje rosnąca - po dobrym 1 odcinku kolejne coraz lepsze i oby było tak dalej.

Nowe wątki bardzo mi się podobają - Optymalizatorka, Atmówka w 38, i pewnie inne tajemnice jak an razie ładnie wkomponowane w całość serialu. Podobają mi się powracające postacie - a w 3x03 2 aż za bardzo się rzucały w oczy ;) pani od kurczaków i piękna Andromeda - co jest rzadko spotykane w serialach.

Pomysł w 3x02 z BigBrotherm - super - teks Fargo "to najlepszy sezon jak do tej pory" powala - 25 dolców za kawę czyste zdzierstwo ;) ;)) - teks Cartera " Jozefina jestem wzruszony .. " przezabawny - cały odcinek w klimacie humoru - chodź widać że na szeryf powoli się szkoli.

3x03 - Stark coraz częściej zaczyna dobrze mówić o Carterze - co mu za bardzo prze gardło przejść nie może - ciekawe co miał na myśli Henry mówiąc ze wykrył promieniowanie jakiego się nie spodziewał - Optymalizatorka jakoś złagodniała - stary pomysł w z "kopaniem w ziemi" za pomocą cud maszyny ale bardzo mi się podobał - niezły świrus z tego geologa , a akcja z suknia ślubną wymiatała ;))

Ciekawi mnie jedno co się stało z dziewczyną szeryfa Kelly.

No i bardzo pocieszające są wyniki oglądalności - bardzo bardzo wysokie - co może zaowocować kolejnym sezonem
  • 0

#264 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 14.08.2008 - |22:42|

03x03

Odcinek jednocześnie śmieszny ale też jako że to eureka to i są sekrety.
Spoiler

• 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#265 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 19.08.2008 - |10:23|

Nic dodać, nic ująć.... Coraz lepiej. Chyba zatęskniłem za humorem tego serialu ..... :blink:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#266 Palato

Palato

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20.08.2008 - |13:58|

3x04

Brak słów :|
  • 0

#267 cyzyk

cyzyk

Destiny Crew Member

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.08.2008 - |14:28|

Jak wyżej. Takiego zakończenia odcinka się niespodziewałem. Smutne :|
  • 0

#268 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.08.2008 - |21:29|

no tyle gadali o tym slubie, ze sie nawet zbytnio nie zdziwilem :P ciekawe, ciekawe....
  • 0
Dołączona grafika

#269 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 20.08.2008 - |21:56|

3x04 i zonk maksymalny na końcu - naprawdę niespodziewane zakończenie

Ale czy nasz kochany Stark na pewno .. się już nie pojawi :D
  • 0

#270 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 21.08.2008 - |12:20|

ja powiem tylko tyle, ze przy***** z grubej rury...
odcinek ciekawy. w sumie jest nowa postac - siostra Cartera, ale szkoda Starka...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#271 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.08.2008 - |07:24|

No qrde nie powiem - to jakaś moda teraz chyba na wybijanie głównych postaci w serialach. Czyżby aktor go grający zrezygnował z gry i musieli jakoś to załatwić?. Bo jakby po prostu gdzieś "wyjechał" to nasz szeryfek nie miałby wolnej ręki do startu do Ally...

Jakoś polubiłem Starka i szkoda że odszedł. Jego utarczki z Carterem były świetne. Nie lubię jak zabijają kluczowe postacie w serialu bo potem zawsze jestem jakoś uprzedzony do "następcy"... <_<

Na jego powrót raczej nie ma co liczyć bo ani Repli-Stark nie wchodzi w grę ani go "ktoś lub coś" nie podrzuci w nowym Viperze... :D
  • 0

#272 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 22.08.2008 - |08:39|

Aktorzy chcą za dużo kasy, nudzi im się granie w serialu - to najczęstsze powody takich śmierci.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#273 apexx

apexx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28.08.2008 - |14:09|

Jakoś polubiłem Starka i szkoda że odszedł.

eee przeciez to Eureka, nie zdziwie sie jak okaze sie ze Stark nie zginal tylko zagubil sie w czasie/przestrzeni i niedlugo sie pojawi
  • 0

#274 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.08.2008 - |15:22|

eee przeciez to Eureka, nie zdziwie sie jak okaze sie ze Stark nie zginal tylko zagubil sie w czasie/przestrzeni i niedlugo sie pojawi

Też obstawiam takie rozwiązanie. Chyba by wcześniej powiadomili, że odchodzi jeden z aktorów, który gra pierwszoplanową postać.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#275 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.08.2008 - |23:43|

Jacież! Jeszcze szok po obejrzeniu ;/ Dajcie spokój ;( Smutne zakończenie, zwłaszcza sposób w jaki to pokazali, to wyglądało naprawdę strasznie ;(

Mam nadzieję, że jednak się Stark jeszcze pojawi, bo kurde no... Szkoda...
  • 0

Dołączona grafika

#276 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 29.08.2008 - |23:56|

ja mysle, ze nie wroci, bo nie meczyliby nas AZ takim jego pozegnaniem...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#277 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 30.08.2008 - |01:19|

Tutaj macie wywiad z EdQuinn'em http://www.visiteure...views.html?i=21 . Ja osobiście do takich wywiadów podchodzę z dystansem ponieważ wiadomo o tym że nawet jak aktor zna swoja przyszłość w serialu to i tak o tym nie może mówić .
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#278 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 30.08.2008 - |18:59|

Na jego powrót raczej nie ma co liczyć bo ani Repli-Stark nie wchodzi w grę ani go "ktoś lub coś" nie podrzuci w nowym Viperze...

Hehe, ani klona trzymanego 2 lata w tajnym Laboratorium też nie.....l

Choć nie jest wykluczone, że znajdzie się gdzieś w czasie i przestrzeni, whooy nołs. Mimo wszystko, było to dla mnie zaskoczenie, bo Stark choć postać z początku niesympatyczna, dał się polubić.
  • 0
Dołączona grafika

#279 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.09.2008 - |08:37|

Qrcze muszę powiedzieć, że ten serial wciąga mnie coraz bardziej... Naprawdę fajne te ostatnie odcinki.

Jedno co mi się coraz bardziej przestaje podobać to absolutny brak wątku artefaktu... No qrde, to była najważniejsza rzecz w miasteczku a teraz ani słychy, ani widu... Coś mi się wydaj, że scenarzyści nie bardzo wiedzieli c z tym fantem zrobić, artefakt był przedstawiany bardzo tajemniczo i obiecująco - a potem cisza. Szkoda wielka bo to bardzo ciekawy wątek - mam nadzieję, że nie został definitywnie porzucony.

Coraz bardzie fascynuje mnie za to postać naszej "racjonalizatorki" - czego ona tam szuka na tym polu - na "rentgenie" terenu widać jakieś podziemne struktury - czyżby kompleks badawczy tak tajny że nawet w Eurece mało kto o nim wiedział? Taka Eureka w Eurece..., z czym związany jest krypteks, co to za promieniowanie barionowe, czym był niebieski płyn, który miała w ręku w I odcinku... Coraz więcej ciekawych pytań i jak na razie mało odpowiedzi...
  • 0

#280 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.09.2008 - |15:38|

kolejny odcinek, po dłuższym oczekiwaniu nie rozczarowuje. Siostra Cartera robi tam niezły bałagan... Carter ciągle w dobrej formie. Natomiast odcinek skupił się na zadaniu nowej dowodzącej. Budynek sprzed wojny, ciekawa sprawa. Ciekawe jakie tajemnice z tego wynikną. Osobiście mam nadzieję, że już w tym sezonie nie będzie tak depresyjnie jak w dwóch poprzednich odcinkach.

A teraz mała ciekawostka:

Dołączona grafika
Working Daze PL

Użytkownik Toudi edytował ten post 04.11.2008 - |16:17|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych