Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 046 - S02E22 - Three Minutes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
272 odpowiedzi w tym temacie

#261 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 24.05.2006 - |21:17|

To był odcinek Exodus 23&24 wtedy Charlie i sayid szukali Aaroan i Rouseau go im oddała (nie wiem czy to o to chodzi).

Final pierwszego sezonu. O to chodzi.
  • 0

#262 Sha

Sha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 24.05.2006 - |21:36|

To dwa różne miejsca, tam wtedy wypadli prosto z dżungli na plażę na której dymiło jedno palenisko.
  • 0

#263 orion

orion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 24.05.2006 - |22:35|

Odcinek był przewidywalny.

A uczęszczanie na forach nie ma tutaj nic do rzeczy.
Mi też zawsze wydawało się to raczej bez sensu :) Ale... Napisałem to zainspirowany dokładną znajomością przez Othersów wszystkich rozbitków.

Ad. 2 Fakt, nie wiele brakło, ale to może być skutek przeklętych liczb i pecha Hurleya. Stąd ledwo zdążył na samolot.
Ale zobacz inne postacie:
- Sawyer akurat właśnie został wydalony z Australii i dostał bilet akurat na ten samolot.
- Sayid również dostał bilet akurat na ten samolot.
- Kate to kolejna osoba, która dostała bilet, a więc sama go nie wybrała.
- Dodajmy do tego takiego Jacka, czy Locka, którzy nie planowali tego lotu. Znaleźli się w tym samolocie na skutek działań innych osób...
To wszystko oczywiście nie znaczy, że Dharma stoi za tym wszytkim, ale ja osobiście biorę pod uwagę taką możliwość :)

Ad.1 Ten argument właśnie sprawia, że ta teoria jest jednak mało prawdopodobna.
Ale weźmy przykład z terrorystów z Al-Kaidy, którzy ćwiczyli odpowiednie uderzenie w budynek, by zadać jak największe szkody. Mieli to opanowane od perfekcji. Może w takim razie jest realne zaplonowanie takiej katastrofy, w której szanse przeżycia są duże. Wiadomo, że nie mogli przewidzieć, czy wszyscy przeżyją, ale mogli te szanse zwiększyć. Ile łącznie było pasażerów na pokładzie tego samolotu? Jaki % przeżył? Niewykluczone, że ktoś, którego Dharma ewentualnie ściągnęła na tą wyspę już nie żyje, ale przecież sa jeszcze inni...
Wiem, że ta teoria jest mało prawdopodna, a dla niektórych pewnie nieralna. Ale coś w tym może być :)

Ad.3 Jeśli już wszystko miałoby być przygotwane przez Dharme, to o pilota na pewno też by się postarali ;)
Pzdr

SAYID DOSTAL BILET NA INNY SAMOLOT ALE SAM ZARZADAL PRZELOZENIA LOTU NA NASTEPNY DZIEN ZE WZGLEDU NA POGRZEB KOLEGI-SAMOBOJCY-TERRORYSTY.
  • 0

#264 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |22:48|

wg mnie po tym ze Others znali prawdziwe imie i nazwisko Sawyera, ktorego nie znal nawet michael (dalej chodzi mi o imie) swiadczy o tym, ze u lostowiczow jest jeszcze jeden jakis kret :)
  • 0

#265 El Krissto

El Krissto

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 24.05.2006 - |22:57|

Odnośnie tej katastrofy, to podejrzewam że większość rozbitków traciła świadomość podczas niej, więc istnieje cień szansy że coś tam było zamieszane.

Pamiętacie pierwszy odcinek? Jack budzi się w dżungli, dosyć daleko od plaży. Pomyślcie na chłopski rozum, załóżmy że to było 100 metrów od plaży. Czyli kawał drogi od miejsca w którym spadł samolot, więc nasz drogi doktor tyle przeleciał sobie, upadł, odzyskał przytomność i poleciał ratować ludzi. Albo tu coś było zamieszane, albo scenariusz Losta jest jednak infantylny. ;)
  • 0

#266 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 24.05.2006 - |23:40|

wg mnie po tym ze Others znali prawdziwe imie i nazwisko Sawyera, ktorego nie znal nawet michael (dalej chodzi mi o imie) swiadczy o tym, ze u lostowiczow jest jeszcze jeden jakis kret :)

pojawiły się głosy, ażeby była to Libby... chociaż, ja bardziej wskazywałbym bym na kogoś z grupy osób, którzy nie są ciągle na afiszu... - bohater drugoplanowy...
  • 0

Dołączona grafika

#267 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 25.05.2006 - |14:29|

Myślę, że tego skad Inni znają nazwisko Sawyera możemy nie zgadnąć - zbyt dużo możliwości:
może mają te dane z "Ziemi" (tzn z realnej rzeczywistości, ze stałego lądu itd), może przez całe życie Sawyera go śledzili czy "psychohistorycznie" obliczyli że trafi na wyspę, a może czytaja w myślach, a może Lock sie z nimi od miesiąca spotyka na kawie ^_^ . Scenarzyści mogą tu wymyślic naprawde wszystko a my mamy chyba za mało danych.
  • 0

#268 Marl

Marl

Szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 6 postów

Napisano 27.05.2006 - |12:26|

Wszyscy mówią, że albo Desmond na łódce, albo pod łódką....

|Czy nikt nie zauważył, że jak Misia wprowadzali do wioski othersów, to Desmond siedział koło jednego z namiotów ( z lewej strony ekranu, trochę bokiem, trochę dłuższe rozwiane włosy) Starał się jakby ukryć twarz pochylając głowę.

???

A odnośnie tajemniczości i napięcia to poziom spada.
Prison Break chwilowo górą.
  • 0

#269 Stix

Stix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 27.05.2006 - |12:52|

Z tym Desmondem to chyba zartujesz. To ze maja podobne dlugosci wlosow to nie znaczy ze to ci sami ludzie. Pierwsze co sie nawet rzuca w oczy to to, ze ten wg ciebie desmond ma ciemniejsze wlosy od prawdziwego, a tak wogole to zupelnie inni ludzie.
  • 0

#270 corda

corda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28.05.2006 - |23:33|

tak sie bawilam troche na stronce http://www.oceanic-a...tingchart.htm... i mnie oswiecilo!
sprawdzilam wszystkie posty - nikt o tym nie wspomnial...
ciekawe jest nie tylko nazwisko sawyera (ktore badz, co badz musialo sie znalezc na liscie pasazerow... albo gdziekolwiek indziej...)
ale, ale... chodzi mi o nazwisko kate...
wg w/w stronki kate siedziala na miejscu 27H (zeby je podwietlic trzeba nacisnac na miejsce agenta fbi myersa (chyba tak sie nazywal) to obok, ale zeby podswietlic jego miejsce, to nie pamietam, co kliknac....) w kazdym razie, ok - najazd i co widzimy? KATE RYAN... a co bylo na liscie othersow? KATE AUSTEN !!!
i co teraz, jakies teorie..?:>
  • 0

#271 zorija

zorija

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.06.2006 - |11:07|

Została potwierdzona głupota i indolencja Jacka. Gdyby mi kolega powiedział "Wiesz, idziemy odebrać porywaczom mojego syna. Ale musi nas iść tylko 5", a potem jeszcze odrzuca kandydaturę prawdziwego wojskowego to bym wiedziała, Ze coś nie gra. Czy tylko Sayid potrafi myśleć?
Poza tym denerwujące jest zachowanie Eco. Ten facet bardziej mnie wkurza niż śp. Anna Lucia.
Uważam, że to dziwne, że ci strażnicy pilnowali bunkra. Po co? Zeby nikt nie wszedł czy nie wyszedł?
  • 0

#272 Gunner

Gunner

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14.08.2006 - |21:13|

Czy tylko Sayid potrafi myśleć?

Niestety tak.

- Sayid również dostał bilet akurat na ten samolot.

Saiyd dostal bilet na wczesniejszy samolot, ale kazal zmienic swoj lot, zeby pochowac przyjaciela, ktorego "wydal" CIA.
  • 0

#273 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 16.08.2006 - |13:19|

Została potwierdzona głupota i indolencja Jacka. Gdyby mi kolega powiedział "Wiesz, idziemy odebrać porywaczom mojego syna. Ale musi nas iść tylko 5", a potem jeszcze odrzuca kandydaturę prawdziwego wojskowego to bym wiedziała, Ze coś nie gra. Czy tylko Sayid potrafi myśleć?
Poza tym denerwujące jest zachowanie Eco. Ten facet bardziej mnie wkurza niż śp. Anna Lucia.
Uważam, że to dziwne, że ci strażnicy pilnowali bunkra. Po co? Zeby nikt nie wszedł czy nie wyszedł?

Co do Eko zgadzam się z toba jak najbardziej , wkurzał mnie jak tylko zaczał myślec o tym klawiszu - to była chyba jego obsesja !
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych