Serial wart polecenia
Napisano 08.01.2009 - |18:06|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 08.01.2009 - |18:10|
Napisano 08.01.2009 - |18:24|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 09.01.2009 - |13:29|
Perełek należy szukać w nowościach:
"Clash"
"Damages" -mało popularny u nas(nie wiem dlaczego)
Napisano 09.01.2009 - |14:59|
Ze śmiechowych polecam koniecznie Dead like me i How i met your mother (ten 2 tak z czystej rozrywki jak nuda wieczorkiem moża sobie zapuścić odcinek albo 5 : )
O tematyce medycznej ReGenesis - świetny serial medycyna/scifi, do tego House M.D. - medycyna/śmiechowy
Z hitowych seriali to Heroes - wciąąąąąga niesamowicie no i oczywiście BSG jak ktoś nie widział.
Ze starszych seriali można powiedzieć z klasyków to Earth Final Conflict i Babylon 5.
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 09.01.2009 - |18:08|
Heros
Grey's anatomy(czy jak się to pisze)
ER ale tylko pierwsze 5 sezonów
Mnie się także podobała INWAZJA, szkoda że nakręcili tylko jeden sezon.
Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:
KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!
Napisano 18.01.2009 - |18:24|
Zdecydowanie polecam Moonlight, a ze starszych 6 pierwszych sezonów X-Files, Roswell i Point Pleasent
Napisano 21.01.2009 - |15:47|
Napisano 21.01.2009 - |15:57|
Napisano 23.01.2009 - |00:58|
polaczenie Ocean's Eleven i postawy Robin Hooda, przyprawione oczywiscie odpowiednia dawka humoru - bardzo wciaga
Napisano 30.01.2009 - |01:29|
#272 Gość_Lowrey23_*
Napisano 13.03.2009 - |21:40|
*@ Chuck - Numer jeden dla mnie bez dwóch zdań. Na żaden inny serial nie czekam tak jak na Chucka. Za x 5:-) za obsade, za humor, za muzyke, za dialogi, za głównego bochatera, który dla mnie jest nie potrafie tego napisać, poprostu jest super gość i tyle. ZACHARY LEVI RZĄDZI !
*@ Sons Of Anarchy - Drugi mój ulubiony serial, obsada genialna, humoru czarnego nigdy za wiele a tutaj aż kipi smołą :-)
*@ Dexter - Poprostu klasyk co tu dużo mówić. Michael C.Hall świetnie się spisuję.
*@ The Shield - Najlepszy serial o gliniażach jaki widziałem w życiu.
*@ The Mentalist - Przyjemnie się ogląda, a postać Patricka Jane jest wyborna i Van Pelt też :-)
*@ Prison Break - Za pierwsze dwa sezony należą się pochwały.
Pewnie jeszcze coś się znajdzie, ale niechce mi się już pisać :-)
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 13.03.2009 - |22:18|
Napisano 05.04.2009 - |21:06|
- Prison Break sezon 1
- Dexter sezon 1 i 2
Bardzo wielu seriali nie oglądałem, jakie jeszcze seriale tak wciągają, że aż chce się oglądać kolejny odcinek? (nie piszcie tylko że Heroes, bo zupełnie nie przypadl mi do gustu, dziwny jakiś czy też "Numb3rs" nudny przynajmniej 1 sezon, nie wiem jak kolejne?
pozdrawiam
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 05.04.2009 - |21:22|
jakie jeszcze seriale tak wciągają, że aż chce się oglądać kolejny odcinek?
Battlestar Galactica. Dużo dobrego słyszałem też o The Shield.
Napisano 05.04.2009 - |21:23|
#276 Gość_Lowrey23_*
Napisano 05.04.2009 - |21:37|
Jak do tej pory 2 seriale, które oglądałem z naprawdę wielkim zainteresowaniem i oczekiwaniem na kolejne odcinki to
- Prison Break sezon 1
- Dexter sezon 1 i 2
Bardzo wielu seriali nie oglądałem, jakie jeszcze seriale tak wciągają, że aż chce się oglądać kolejny odcinek? (nie piszcie tylko że Heroes, bo zupełnie nie przypadl mi do gustu, dziwny jakiś czy też "Numb3rs" nudny przynajmniej 1 sezon, nie wiem jak kolejne?
pozdrawiam
Może napisz jaki gatunek cię interesuje, to wtedy coś się dobierze.
Napisano 05.04.2009 - |22:37|
Jak do tej pory 2 seriale, które oglądałem z naprawdę wielkim zainteresowaniem i oczekiwaniem na kolejne odcinki to
- Prison Break sezon 1
- Dexter sezon 1 i 2
pozdrawiam
Może napisz jaki gatunek cię interesuje, to wtedy coś się dobierze.
Jakoś nie przepadam za Sci-fi, chociaż sporo osób poleca mi aby obejrzeć Battlestar Galactica i Babylon 5, trudno mi się do tego zabrać, generalnie lubię seriale, które mają powiązaną akcję z odcinka na odcinek (tak jak PB, czy LOST, lub DExter), a nie że każdy odcinek o czymś innym (jak np. Supernatural, chociaż akurat ten serial lubię).
Tematyka - najlepiej żeby dzialy się współcześnie, jakieś wątki kryminalne, zagadki, żeby do końca nie wszystko było jasne, ale też nie zagmatwane jak np w Lostach
Odpada temat medyczny, jakoś tego nie trawię, podobno House jest inny, ale jakoś nie mogę się przekonać, zaraz sobie przypominam parę odcinków Ostrego dyżuru albo Na dobre i na złe nie lubię takich seriali.
Historyczne też raczej odpadają, Rzym mam na płytach, też ktoś mi polecał The Tudors, ale jakoś mnie to nie pociaga.
Mam na płytach też jeszcze kilka tytułów, o ktorych słuch chyba zaginął, nawet teraz nie wiem czy warto je oglądać: Traveler, Jeremiah, czy też raczej slaby Numb3rs, czy komus podoba się ten serial, ja po 5 pierwszych odcinkach sezonu 1 odpadłem, jakiś taki nudny i niedorzeczny, takich seriali to nie lubię, że po malutkim śladzie DNA i innych pierdołach laboratoryjnych(serie CSI) albo dziwnym stosowaniu matematyki (Wzór) wyłapuje sie szybko mordercę
Cos tam dobrego słyszałem o takich serialach : Chuck, Leverage, Damages, Bad Breaking, Life, Veronica Mars, Samantha Who, The Mentallist, Sons of Anarchy podzielcie się opinią , wiadomo że są różne gusta, ale zawsze cos mozna odczytać
Barrack Obama uwielbia np serial The Wire, warto to zobaczyć?
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 06.04.2009 - |07:17|
A z tych przez Ciebie wymienionych - "Breaking Bad" oraz "Life".
Napisano 06.04.2009 - |07:59|
To polecam 24, wszystkie 7 sezonowlubię seriale, które mają powiązaną akcję z odcinka na odcinek
Traveler bardzo dobrze mi sie ogladalo, lecz niestety brak zakonczenia Jeremiah to super serial (dla mnie), ale podchodzi pod SF bo to klimaty postapokaliptyczne.Traveler, Jeremiah
#280 Gość_Lowrey23_*
Napisano 06.04.2009 - |14:21|
Cos tam dobrego słyszałem o takich serialach : Chuck, Leverage, Damages, Bad Breaking, Life, Veronica Mars, Samantha Who, The Mentallist, Sons of Anarchy podzielcie się opinią , wiadomo że są różne gusta, ale zawsze cos mozna odczytać
Barrack Obama uwielbia np serial The Wire, warto to zobaczyć?
o Chucku, Sons Of Anarchy, The Mentalist... pisałem powyżej. Wiem niezbyt wiele, ale uwierz mi, więcej nie trzeba, wystarczy obejrzeć kilka odcinków i samemu stwierdzić czy ci się dany serial spodoba czy nie. Dodam tylko, że jeśli chodzi o Chucka, to musisz obejrzeć do 2x18 bo sezon drugi zdecydowanie lepszy.
Edit:
Polecam The Shield najlepszy serial o glinach, tam się poprostu z niczym nie cackają w dodatku Michael Chiklis gdybym nie wiedział, że to aktor, to pomyślał bym, że to prawdziwy glina dobrany do serialu:-)
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 06.04.2009 - |14:24|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych