Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#261 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 19.10.2010 - |05:58|

Może Friday the 13th the Series?
  • 0

#262 hondacbr11

hondacbr11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24.10.2010 - |18:22|

Poszukuje serialu... Pamiętam bardzo mało szczegółów ale był to serial o różnych niestworzonych historiach, wiem że w jednym odcinku było coś takiego jak POCIĄG WIDMO ale nie jestem pewien i kojarzę tyle że leciał zawsze między 16 a 20 prawdopodobnie na TVN lub TVN7, ale nie jestem pewien... Tylko nie jestem pewien co do stacji która to emitowała proszę o pomoc..
  • 0

#263 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.10.2010 - |01:18|

Może chodzi Ci o PSI Factor?

http://www.imdb.com/title/tt0115326/
  • 0

#264 hondacbr11

hondacbr11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.10.2010 - |06:01|

Może chodzi Ci o PSI Factor?

http://www.imdb.com/title/tt0115326/

Nie, już mi to ktoś pisał to znam. dziękuje ale już znalazłem serial pt;Czy boisz się ciemności...;p
  • 0

#265 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.10.2010 - |10:20|

serial w stylu "Żaru tropików" emitowany bodajże w czwartki o 20.00 na TVP1 wieki temu .... o fotoreporterach-detektywach z Rio, kojarzy ktoś? mi się on kojarzy z Bonnie Tyler - I Need A Hero (chyba), ale nijak nie umiem go znaleźć
  • 0

#266 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 26.10.2010 - |12:36|

obstawiam
Niebezpieczne ujęcia http://www.filmweb.p...ęcia-1984-97994 albo po angielsku Cover up http://www.imdb.com/title/tt0086690/

Użytkownik sibum edytował ten post 26.10.2010 - |12:36|

• 0

#267 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.11.2010 - |20:28|

tak tak to jest to! ach wspomnienia z dzieciństwa powróciły :)

edit:

czołówka z Hexumem

a tu czołówka po hmm "zmianie" głównego aktora

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 01.11.2010 - |21:03|

• 0

#268 warnold

warnold

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.11.2010 - |21:06|

Poszukuję tytułu serialu o rosyjskim oddziale w Afganistanie ( rosyjska interwencja zakończona w 1980).Oglądałem to w 2002 w rosyjskiej tv.Z tego co pamiętam ten serial miał przynajmniej 15 odcinków.
  • 0

#269 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.11.2010 - |21:11|

To co opisujesz, pasuje to 9 kompanii, ale to film nie serial http://pl.wikipedia....wiki/9_Kompania

#270 warnold

warnold

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.11.2010 - |18:09|

Hm, zdecydowanie serial i w dodatku wcześniejszy ( przed 2002 ).Przez ok. 1,5 miesiąca widziałem 5 odcinków.Jak na wojenny serial , pamiętam że był ,,dosyć spokojny''.Po prostu normalne życie kontyngentu.No może jeden odcinek był ,,bardziej zagęszczony".
  • 0

#271 padre666

padre666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.12.2010 - |18:26|

teraz ja zapytam o coś co nurtuje mnie od dziecka .

Film po czesci s-f opowiadal dziwne historie . w jednym odcinku jakis gosc chyba slyszal zera i jedynki , napisal to wszystko chyba na kartkach i pozniej naklejal na scianie , połaczył liczby i otrzymal jakis ciezki schemat , na koniec tego odcinka za pomoca jakiegos dziala przyciagnal statek obcych , ktory chyba lecial w kierunku slonca?. Kolejny odcinek opowiadal o jakims dziwnym promieniowaniu ze slonca ktore zmienialo ludzi , czy ich skore , mowili ze powstaje nowa rasa ludzi .

Serial leciał w latach 90
Dziekuje za jakiekolwiek nfo
  • 0

#272 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.12.2010 - |18:41|

The Outer Limits.
  • 0
don't try

#273 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 09.12.2010 - |19:00|

Hmm - może to The Outer Limits / Po tamtej stronie - kojarzę że swego czasu leciał późno w nocy .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#274 lschabol

lschabol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29.12.2010 - |23:45|

Witam. Poszukuję starego serialu (aż tak stery to nie był). To było jakoś 8 lat temu, może
mniej - wtedy miałem z 13 lat, to pamiętam to jak przez mgłę. Serial dla nastolatków, wtedy
mi się podobał, ale prawdopodobnie to było coś w stylu Power Rangers, tylko z większym
budżetem i poważniejszym podejściem. Drużyna, nie wiem, może 5 osób
walczyła właśnie w świecie zniszczonym przez jakąś wojnę z szaleńcem, który rządził nim (miał
swoją armię), o wolność dla rebeliantów ukrywających się. Właśnie ten odział, chyba 2
dziewczyny i 3 gości czy jakoś, miał super zaawansowaną technologię kombinezonów,
które nosili pod ubraniem i gdy zachodziła potrzeba, uruchamiali je (pojawiały się takie
tarcze nad ubraniem jak hologramy). Głównym przeciwnikiem, który pojawiał się
przynajmniej na chwilę w każdym odcinku, był robot ptak (zwiadowca). Przypominał
pterodaktyla ze stali, którego wysyłał ten imperator. Pamiętam jeszcze, że w jednym z
odcinków powstał drugi taki robot tego złego gościa, ale nie latający tylko chodzący.
Jeździł coś jak na wrotkach (szynach na stopach). He, głupio brzmi, ale tak pamiętam.
Miało ich być dużo, 100 czy tysiąc tych robotów, ale właśnie ci głowni bohaterowie odcięli
zasilanie z jakiejś elektrowni i powstał tyko jeden. Potem występował regularnie w serialu,
był silniejszy od tego pterodaktyla. Wiem, że efekty specjalnie były chyba już niezłe, więc
aż taki stary nie mógł być ten serial. Te roboty były generowane komputerowo, tak jak i
przemiany tych dobrych żołnierzy. Jak wspomniałem, pamiętam to jak przez mgłę, dlatego
tak opisuję. Miałem wtedy tylko Polsat 1 i 2. Zdaje mi się, że leciał na Polsacie. Zawsze
oglądałem go w weekendy przed południem, jak wstawałem. Pozdrawiam.
PS. Jeśli nawet nie będziecie wiedzieć, o jaki serial chodzi, proszę podać jakąś stronkę ze
spisem seriali. Może znajdę po jakichś wpisach albo zdjęciach. Pozdrawiam.

Użytkownik johnass edytował ten post 30.12.2010 - |00:33|
Fatalna ortografia i interpunkcja!

• 0

#275 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.12.2010 - |19:13|

Captain Power and the Soldiers of the Future

hmm, z jakiegoś powodu, nie przyjmuje linka... www.imdb.com/title/tt0092329

Użytkownik Toudi edytował ten post 31.12.2010 - |03:30|

#276 Kirgo777

Kirgo777

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01.04.2011 - |20:49|

Witam.
Pamięta ktoś nazwę starego serialu s-f wyświetlanego w tvp w pierwszej połowie lat 90?
Miałem wtedy 5 ale serial do dziś zapadł mi w pamięci:
-na końcu każdego odcinka podczas napisów końcowych puszczana była muzyka przypominająca opere
-pamiętam ze jednym z motywów było rozbicie się statku z więźniami na obcej planecie
-po rozbiciu więźniowie zbuntowali się a reszta załogi schroniła się w jakiejś tajemniczej kopule
-dodatkowo był jakiś watek z kamieniem który miał dziurę w środku, jeśli ktoś podszedł do niego z nieodpowiedniej strony to umierał
-na planecie był rozbitek, który przebierał się w "skórę" potwora tak aby odstraszyć potencjalnych intruzów
-jednym z głównych bohaterów był jakiś młody chłopak
-po pewnym czasie rozbitkom udało się opuścić niegościnna planetę, zostawiając przy okazji część z załogi na jej powierzchni

Jeśli ktoś orientuje się o jaki serial mi chodzi to z góry dziękuje.
  • 0

#277 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 02.04.2011 - |12:32|

Część opisu pasuje do Earth 2 (Ziemia 2 lub Nowa Ziemia), ale nie wszystkie fakty się zgadzają.
  • 0

#278 jinpl

jinpl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.05.2011 - |20:20|

Witam
Może i ja uzyskam tu pomoc na temat serialu. Poszukuje takiego jednego, w którym główną rolę grał biały mężczyzna, który posiadał (właściwie nie wiem czemu) nowe super ciało stworzone przez tajna organizacje. Miał większa siłę, szybkość i pamiętam, że w jednym odcinku dali mu super słuch przez co chodził w takich wyciszających słuchawkach wielkich. Jego można powiedzieć przełożonym bym murzyn, który go pilnował by nie ociekł. pamiętam tez ze ten główny bohater miał rodzinę, z która nie mógł się kontaktować ale w niektórych odcinkach wymykał się temu murzynowi i się spotykał z zona lub córka (pamiętam ze jak dla mnie była wybitnie brzydka :P). Pamiętam że serial był lekko zabawny.
Z dodatkowych informacji: pamiętam odcinek, w którym główny bohater polował na swojego poprzednika (murzyn obdarzony również super ciałem), któremu udało się uciec i został bokserem, a także odcinek w którym był napad w banku i zakładnicy zostali zamknięci w sejfie a główny bohater swoja silą wywarza drzwi zęby się tam nie podusili.
  • 0

#279 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 28.05.2011 - |21:20|

Też sobie tutaj popiszę o pewnym serialu z moich lat dzieciństwa/młodości. Może on pochodzić z lat 80-tych. Był puszczany na Dwójce, tak mi się wydaje, na 90% kraj pochodzenia to Wielka Brytania, jakiś taki klimat a'la Shameless, też była taka rodzinka patologiczna, ojciec pijak, syn wychowywał się głównie na ulicach, ale gdzieś tam nieraz z tym ojcem rozmawiał, prowadził życie ulicznika, ale chciał chyba się wyrwać z tego ogólnego syfu, ale pamięć może mi szwankować.
Próbowąłem delikatnie szukać na filmweb, ale za mało szczegółów, może ktoś coś pamięta więcej?
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#280 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 29.05.2011 - |15:43|

@jinpl

Witam!
Pamiętam ten serial,jego tytuł angielski to Now and Again jaki był polski to już nie wiem.Główną role grał Eric Close

MOD EDIT: Polski tytuł to Nowe wcielenie.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2011 - |15:57|
Zbędne cytowanie całego posta

• 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych