Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#261 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.05.2010 - |18:56|

(jak pierwszy raz w wieku 6 czy 7 lat zobaczyłem odcinek "Lalki", w którym Wokulski podziwia metal lżejszy od powietrza to też myślałem że to serial SF :lol: )

Bo jakby nie patrzeć ten wątek z naukowymi zainteresowaniami Wokulskiego nosi znamiona wczesnego SF. ;)
To tak jak z LOSTem - serialu generalnie nie zaklasyfikowałbym jako Sci-Fi, ale bywały momenty, kiedy nagromadzenie wątków tego rodzaju było dosyć spore.

A wracając do tematu to jednak ciesze się, że serial został przedłużony. Może nie chciałbym, żeby leciał przez siedem sezonów (tyle to i ja bym nie wytrzymał) ale martwiłem się, że pozamykają wątki w ciągu jednego odcinka, lub co gorsze zakończą cliffhangerem. A tak, przez następnych 12 odcinków będą mogli spokojnie opowiedzieć historię do końca.

Użytkownik Atlantis edytował ten post 21.05.2010 - |19:00|

• 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#262 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 24.05.2010 - |09:30|

Jak dla mnie np. w 24 bezpieczniejsza byłaby rozmowa dwóch Arabów przez komórkę po arabsku a nie po angielsku, ale cóż komuś zawsze coś "nie przypasi" :D

To oczywiste! Dla równowagi - bardzo podobają mi się sceny na statkach kosmicznych, w których aż po oczach razi tanim blue-boxem. A dla mnie ma to taką fajna otoczkę nierzeczywistości!
  • 0

#263 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.05.2010 - |10:45|

Podsumowując - V jest typowym serialowym zapychaczem jakich wiele, przy średniej grze aktorskiej - zwłaszcza synalek agentki FBI (gość jest naprawdę słaby, porównywalna chyba tylko do gry Mroczków w M jak Miłość :D a na dodatek jego postać jakaś zbędna mimo, że w fabule był kreowany na kogoś ważnego). Mimo sporego potencjału na początku (pilot + kilka wątków, które można policzyć na palcach jednej ręki), otrzymaliśmy srednią produkcję, która jakimś cudem otrzymała zielone swiatło na 2 sezon. Spodziewałem się czegoś więcej po tym serialu.
Zakończenie też jakos specjalnie nie zachęca do dalszego oglądania. Nie wiem co może wyłonić się z tego czerwonego nieba i jakoś mnie to specjalnie nie ciekawi. Bardziej już zaciekawiło mnie to, że Joshua został odratowany (tutaj może być ciekawie).
Nie wydaje mi się też, że będą jacyś fani, którzy z utęsknieniem będą czekać na kontunuację (ja na pewno nie bedę, chociaż pewnie i tak sięgnę po 2 sezon ;) ). Wręcz jestem pewien, że z sezonem drugim bedzie koniec tej smutnej historii i mam nadzieję na jakieś sensowne zakończenie i nie przedłużanie tego w nieskończoność. Chociaż scenarzyści mają dużo czasu na wymyslenie czegoś sensownego i przyciągnięcie do oglądania tej garstki widzów, która im jeszcze pozostała.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 17.06.2010 - |11:20|

• 1

#264 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 25.05.2010 - |02:39|

A mnie jedno zastanawia-o co kaman z tymi emocjami? Co, królówki sobie nawzajem zakładają nelsona z swoimi blissami czy jak? Się przejęła gadzina jedna że jej jajeczka potłukli.

Swoją drogą zastanawia mnie jedno-co oni, na tym statku mikrofonów i kamer nie mają? Nie wiedzą kto co robi, co mówi? Przecież to raj dla szpiegów, na głównym korytarzu ktoś se gada do kulki trzymanej w ręku i nic.

Podsumowując to serial na trzy z plusem póki co, ale fajnie się ogląda, bezproblemowo. Fajnie się też na końcu pomieszało-curusia po naszej stronie, czarnuszek już nie, Hobbes nie wiadomo,ale jest wtyką, dziennikarz raczej po naszej, ale Joshua już raczej nie.
Jak się V wytłumaczą z tego nieba? Chyba że zaczną wyrzynać ludzi.

Jedno mi przeszkadza jeszcze od pierwszego odcinka-pozwolili im tak nad miastami wisieć? Ja bym kazał wy*** nad oceany albo pustynie, lasy itd. Przecież stwarzają zagrożenie.

Anyway mam dojścia do producentów V i pozwolili mi na mały peak w efekty przygotowywane do ostatniego epizod V. Ziemianie biorą odwet i przeprowadzają akcję na macierzystej planecie przybyszów. Wrzuciłem na youtube:
o tutaj
Dla takiego końca warto czekać.

No chyba że takiego nie będzie, wtedy to neeeee ;)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#265 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.05.2010 - |08:54|

Jedno mi przeszkadza jeszcze od pierwszego odcinka-pozwolili im tak nad miastami wisieć? Ja bym kazał wy*** nad oceany albo pustynie, lasy itd. Przecież stwarzają zagrożenie.

Pomijając już fakt, że skoro tak wiszą nad tymi miastami te w końcu nie małe statki, to zasłaniają słoneczko :D. Już z tego powodu przyłączyłbym się do ruchu oporu :lol: .

Użytkownik Pawel edytował ten post 25.05.2010 - |08:54|

• 1
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#266 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.05.2010 - |09:24|

Swoją drogą zastanawia mnie jedno-co oni, na tym statku mikrofonów i kamer nie mają? Nie wiedzą kto co robi, co mówi? Przecież to raj dla szpiegów, na głównym korytarzu ktoś se gada do kulki trzymanej w ręku i nic.

Dokładnie. Też mnie zastanawia ten brak kamer na statku Przybyszów, a przecież każdy z nich ma zainstalowaną kamerę na kurtce, którą nosi więc i tak ktos powinien coś zauważyć :blink: Dziwne.
  • 0

#267 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 25.05.2010 - |11:35|

A nie dziwi was, że w pierwszych odcinkach V przychodzą, robią demonstrację technologii kręcenia filmów video na żywo i twierdzą, że to dowód w sprawie, bo zrekonstruowali wybuch i FBI TO KUPUJE JAKO DOWÓD? Przecież to nonsens. Nie może być dowodem coś, czego się nie rozumie.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#268 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 28.05.2010 - |15:22|

Być może nie oglądałem za bardzo uważnie (właściwie to się musiałem czasami zmuszać :P), ale: czy podano jakiś konkretny powód wizyty V na Ziemi?

Finał był słabiutki, właściwie to tylko pierwsza, jesienna część dawała jakąś nadzieję na dobry serial. Drugiej serii nie obejrzę.
  • 0

#269 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 01.07.2010 - |12:34|

Też mnie to ciekawiło. Skoro i tak nie odczuwają uczuć, to nie powinni mieć obiekcji względem kamer, zwłaszcza mając świadomość, że nagrania wykorzystywane będą jedynie w razie uzasadnionej konieczności. Oczywiście można próbować to tłumaczyć "błogościom" życia na statku, że nie chcieli wzbudzać niepotrzebnie niepokoju wśród załogi możliwością istnienia szpiegów, istnienia Piątej Kolumny. Ale to marne uzasadnienie, zakładając, że nie miałoby to dla nich żadnego znaczenia, i mogliby ich o tym nie informować...

Podsumowując to serial na trzy z plusem póki co, ale fajnie się ogląda, bezproblemowo. Fajnie się też na końcu pomieszało-curusia po naszej stronie, czarnuszek już nie, Hobbes nie wiadomo,ale jest wtyką, dziennikarz raczej po naszej, ale Joshua już raczej nie.

Nie byłbym tego pewien. Ryan nie może zdradzić naszych, bo wszystko poszłoby w diabły, V wiedzieliby kto należy do Piątej Kolumny, i poczynania naszej grupki nie miałyby najmniejszego sensu. Joshua raczej także nie mógłby zostać przekabacony, raczej stawiam na tortury, lub się okaże, że Markus także należy do Piątej Kolumny, co jednak jest mało prawdopodobne - chociaż niewykluczone.

Osobiście wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że to wszystko nie było przypadkowe, a zaplanowane, i wszyscy są tam, gdzie być powinni. Nie licząc uśmiercenia ukochanej Ryana - o ile jest martwa. Niewykluczone, że schwytanie, ucieczka, i zabicie Joshuy było od samego początku planem dywersyjnym - samo odratowanie także mogłoby być jego częścią. Ryan także znalazł się tam, gdzie być powinien, i będzie czekać na dogodny moment, by wykonać swoje zadanie i dokonać zemsty.

Jak się V wytłumaczą z tego nieba? Chyba że zaczną wyrzynać ludzi.

Osobiście podejrzewam, ze Anna się opanuje, i wymyślą jakąś historyjkę, że chcieli ich ochronić przed rozbłyskiem słonecznym lub czymś podobnym. Bo nie sądzę, by od początku przyszłej serii zaczęli prowadzić otwartą wojnę. Bo nie oszukujmy się, w otwartej walce ziemianie nie mieliby najmniejszych szans. Jedyną szansą ziemian jest przejęcie dowodzenia, floty, co może dokonać jedynie członkowie Piątej Kolumny.

Dokładnie. Też mnie zastanawia ten brak kamer na statku Przybyszów, a przecież każdy z nich ma zainstalowaną kamerę na kurtce, którą nosi więc i tak ktos powinien coś zauważyć :blink: Dziwne.

Kamery znajdowały się w kurtkach ambasadorów pokoju, kurtkach które wręczali ziemianom, nie mieli powodu, by szpiegować swoich, oczywiście wiemy, że mieli, ale z ich punktu widzenia nie było takiej konieczności.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 01.07.2010 - |12:35|

• 0

#270 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 01.07.2010 - |12:52|

nie mieli powodu, by szpiegować swoich, oczywiście wiemy, że mieli, ale z ich punktu widzenia nie było takiej konieczności.

Nie?
Szukali piątej kolumny, wiedzieli że jest ona na statku. Fakt łatwiej jest kazać losowym jednostkom popełniać samobójstwo i sprawdzać kto nie popełnił. Na pewno to ma większy sens.
Swoją drogą to niepopełnianie tego samobójstwa przez członków kolumny jest mocno dziwne. Wiedząc co się z nimi stanie w takim przypadku samobójstwo byłoby bardziej sensowne.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#271 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 01.07.2010 - |13:15|

To dotyczyło kurtek, nie całkowitego braku monitoringu statku, czego nie da się logicznie wytłumaczyć. V przybywając na ziemię, prawdopodobnie byli przekonani, że problem z Piątą Kolumną został rozwiązany, tudzież dotyczył tylko i wyłącznie jednostek, które zostały wysłane na ziemię. Raczej nie spodziewali się rebelii i zdrajców na pokładzie, zwłaszcza na okręcie Anny. Zresztą kamery/mikrofony byłyby mało efektywne w przypadku V, którzy byliby świadomi ich istnienia.

Odnośnie niepopełniania samobójstwa, to niestety jest to jedna z największych głupot serialu. Rozumiem, że cenili swoje życia, nie chcieli umierać. Ale w takim wypadku powinni spróbować ucieczki, a nie dobrowolnie poddać się testowi, i później stać, jak kretyni z tabletkami w ręku, czekając na jakiś cud, a później pewnie sami udali się do sali egzekucyjnej i położyli się na stole...
  • 0

#272 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.10.2010 - |13:47|

Nie oficjalnie PREMIERA 2 sezonu "V" odbędzie się 4 Stycznia (wtorek) na antenie stacji ABC.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 16.10.2010 - |08:04|

• 0

#273 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.10.2010 - |02:28|

Połknąłem Pierwszy Sezon w dwa dni, muszę przyznać, że ciekawie się to ogląda, serial ma dość duży potencjał, jak nic nie spartolą to ma szanse na kilka dobrych sezonów :)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#274 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 19.10.2010 - |08:05|

Taka mała informacja: V będzie miało 10 odcinków w drugim sezonie, zamiast 13.
  • 0

#275 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.10.2010 - |09:24|

Chyba nie pokładają w tym serialu zbyt dużych nadzieji skoro go zredukowali o 3 odcinki. Coś czuję, że będzie koniec po tym sezonie. Zresztą to był strasznie poroniony pomysł z tym drugim sezonem.
Chociaż nie zmienia to faktu, że skoro zacząłem go oglądać to i S02 obejrzę ;), ale tylko po to żeby zobaczyć, mam nadzieję, zakończenie tej historii. No chyba, że nas jakoś strasznie zaskoczą, ale na to chyba nie ma się co nastawiać. Obym się mylił oczywiście bo zawsze fajnie jest oglądać coś fajnego niż przeciętność, a z tym mieliśmy niestety do czynienia w S01.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 19.10.2010 - |09:25|

• 0

#276 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.10.2010 - |10:14|

Jak to się dzieje, że dobre, ciekawe seriale nie mają szans już nawet nie mówię, że na 2 sezon, ale w ogóle na kontynuację, a słabe, naciągane jak V dostają zielone światło? Ja już w sumie zapomniałem o czym był ten pierwszy sezon, wiele razy przesuwałem go, jakoś dobrnąłem do końca i to słabego w dodatku:)
Pozostaje mieć nadzieję, że się rozkręci w 2 sezonie, będzie sensowny i pozbawiony całego mnóstwa absurdów. Tylko tak się zastanawiam co jeszcze można ciekawego i nowego wymyślić z zakresu sci-fi?
  • 1

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#277 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.10.2010 - |15:01|

Ponoć 2 sezon ma być ostatnim.
  • 0

#278 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.10.2010 - |15:04|

A skąd takie info? Może jakiś link?
  • 0

#279 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.10.2010 - |22:27|

"Okazuje się bowiem, że "V" które powróci na antenę 4 stycznia, otrzymało pierwotnie zamówienie na trzynaście nowych odcinków. Teraz jednak doszło do zmiany planów i liczbę nowych epizodów zredukowano do dziesięciu.

To decyzja co najmniej dziwna, bo od zakończenia jesiennej edycji "Dancing With The Stars" do rozpoczęcia wiosennej stacja ma dwanaście wolnych wtorkowych wieczorów. To oznacza jednak, że przez dwa tygodnie widzowie obejrzą powtórki.

Z tej informacji płynie jeszcze jedno niepokojące spostrzeżenie i przeczucie. Wygląda na to, że ABC spisała już "V" na straty..."

źródło: showtv :)
  • 0

#280 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 14.12.2010 - |09:53|

"Okazuje się bowiem, że "V" które powróci na antenę 4 stycznia, otrzymało pierwotnie zamówienie na trzynaście nowych odcinków. Teraz jednak doszło do zmiany planów i liczbę nowych epizodów zredukowano do dziesięciu.

To decyzja co najmniej dziwna, bo od zakończenia jesiennej edycji "Dancing With The Stars" do rozpoczęcia wiosennej stacja ma dwanaście wolnych wtorkowych wieczorów. To oznacza jednak, że przez dwa tygodnie widzowie obejrzą powtórki.

Z tej informacji płynie jeszcze jedno niepokojące spostrzeżenie i przeczucie. Wygląda na to, że ABC spisała już "V" na straty..."

źródło: showtv :)

Pożyjemy zobaczymy, jak na razie jeszcze nie było emisji 2 sezonu. Jako, że jest to jeden z nielicznych seriali S&F emitowanych przez wielką czwórkę niczego być pewni nie możemy . Jeśli słupki oglądalności będą poprawne, a sam serial utrzyma odpowiedni poziom, to zawsze jest szansa na dalszą kontynuację. ABC z nowościami w tym sezonie w moim odczuciu nie trafiła, większość ich produkcji jest mizerna. Część z nich już wyleciała z anteny i nie dostała żadnej szansy na dalszą emisję. Z tego co pamiętam to V osiągała według czasopismo Forbes bardzo dobre wyniki jeśli chodzi o wpływy u reklamodawców średnio prawie 3 mln$, pomijam oczywiście inne wpływy. Więc dla stacji jest jak najbardziej na rękę utrzymanie tej produkcji. A zmniejszenie liczby odcinków może jedynie pozytywnie wpłynąć na serial. Czas pokaże, do 4 stycznie mamy jeszcze 3 tygodnie.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 14.12.2010 - |09:53|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych