Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przewodnik amazon.com, co.uk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
267 odpowiedzi w tym temacie

#261 komandos

komandos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19.02.2012 - |18:32|

Witajcie :). Jak pewnie zauważyliście Amazon dodał opcję bezpłatnej wysyłki towaru do Polski przy zakupach powyżej 25 funtów. Przymierzam się do moich pierwszych zakupów na tym portalu, jednak mam parę pytań, bez których nie ruszę dalej, liczę na waszą pomoc :).
1. Z tego co widzę produkty sprzedaje sam Amazon i osoby trzecie. Z tego co wyczytałem ( tak mi się wydaje), bezpłatna wysyłka jest tylko produktów sprzedawanych przez sam Amazon i sprzedawców z nimi współpracujących jakby. Zgadza się? I jest tam opcja przy wyborze produktu Free Super Saver Delivery offers only. Czyli jeśli chcę tą bezpłatną wysyłkę, to mogę kupować tylko to co mi się wyświetli po zaznaczeniu tej opcji?
2. Całe zakupy muszę zrobić u jednego sprzedawcy czy mogę u kilku i Amazon to zgromadzi i mi wyśle?
3. O co chodzi, że wchodze w produkt, widzę cenę, mogę dodać do koszyka, ale po wciśnięiu małego odnośnika np. new 56, used 76 ( liczba oznacza ilość) wyświetla mi się cała masa tego produktu po różnych cenach, Kto zatem sprzedaje tą rzecz w którą wchodzi się za pierwszym razem?

Będę wdzieczny za pomoc.
  • 0

#262 Yuras

Yuras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.10.2012 - |18:24|

Witam,

odświeżę trochę wątek.
Czy ktoś z Was zamawiał ostatnio coś z Amazon.co.uk z Free super saver delivery?
Ja zrobiłem zamówienie w ubiegłą środę, a wysłali je tydzień temu w piątek.
Miało w teorii dojść dziś.
Dużo czytałem o Amazonie, wszędzie pisali o DHLu, a tymczasem u mnie wysłali Royal mailem, czyli u nas pewnie dojdzie pocztą polską?

Wiem, że pewnie jeszcze za wcześnie na takie pytania, ale zamówioną przesyłką był telefon, jak dla mnie o dość dużej wartości i powoli zaczynam odczuwać pewien niepokój.
Czy w przypadku gdyby paczka nie doszła, możliwe jest uzyskanie jakiegoś zwrotu, lub ponowna wysyłka na ich koszt?
  • 0

#263 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.10.2012 - |19:35|

Amazon.uk wysyła kurierem z Niemiec.
Może kupiłeś u sprzedawcy zewnętrznego? Pełno ich na Amazonie i nie trudno o pomyłkę.
  • 0

#264 Yuras

Yuras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.10.2012 - |20:46|

Dzięki za szybką odpowiedź.
Przesyłka raczej na pewno szła z Anglii - w mailu było napisane o Royal Mail, a w Niemieckim Amazonie ten telefon jest w trochę innej wersji.
Ponadto w opisie przedmiotu napisane jest: "Dispatched from and sold by Amazon.co.uk"
i dodatkowo w mailu: Sold by Amazon EU S.a.r.L. (Amazon.co.uk)
  • 0

#265 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.10.2012 - |21:26|

Amazon magazyn ma w Niemczech i stamtąd idą przesyłki. Być może telefonu nie ma w magazynie centralnym i dlatego wysyłają pocztą.
Pocieszę się że w razie gdy telefon nie dojdzie albo zwrócą ci kasę albo wyślą ponownie. Miałem tak raz gdy na mojej poczcie ktoś zaczął kraść przesyłki. Amazon jet pro kliencki do przesady.
  • 1

#266 Yuras

Yuras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.10.2012 - |21:37|

Moja poczta to jest raczej ajencja większej poczty, ale generalnie znam tu właściciela w miarę dobrze i nigdy problemu nie było. Podobnie zresztą jak z listonoszem, który też jest raczej zaufany i z żadną paczka nigdy problemów nie miałem, a na przestrzeni lat, poprzez zakupy z Allegro i sklepów internetowych trochę dużo się ich przewinęło;)

Dzięki za info, mam nadzieję, że przyszły tydzień przyniesie jakieś pozytywne rozstrzygnięcia;)
  • 0

#267 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.04.2014 - |22:47|

Gdyby ktoś przegapił.

Koniec darmowej wysyłki z UK, do PL.

#268 małpka

małpka