Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sons of Anarchy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

#261 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 04.12.2009 - |00:10|

Łoł! Ale końcówka! Ta z pierwszego sezonu to przy tym nic! Ale czy nie przegięli? Przecież trzeci sezon dopiero we wrześniu 2010! :angry: Mam nadzieję, że nie zrobią czegoś w stylu "5 lat później", w bardziej łzawych serialach by to przeszło i dało nawet niezły efekt (Abel gadający z irlandzkim akcentem, nie mający pojęcia o prawdziwym pochodzeniu, Gemma tułająca się nie wiadomo gdzie, z kim i za co), ale tutaj to by było ZŁE :blink:
Szkoda Half-sacka, ale jak chciał odejść, to wymyślili to w bardzo zgrabny sposób, pewnie pośmiertnie zostanie honorowym członkiem Sons.
Przydałby się plebiscyt na najbardziej znienawidzoną postać ze wszystkich seriali, Stahl byłaby w czołówce.
Brawa dla scenarzystów. Pierwszy sezon był średni, ale jak widać potrzeba było wstępu do TAKIEJ historii.
  • 0

#262 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 04.12.2009 - |11:42|

no ja spodziewałem się jednak krwawego finału - ale ogólnie jestem zadowolony z ostatniego odcinka - aczkolwiek wątki Zobella i synka mogą się zakończyć w s03e01 - w przypadku Abla oby tak się stało :)

taka ciekawostka - sciągłem wersję HD odcinka i zauważyłem dość niezgrabnie komputerowo naklejonego Claya podczas jazdy na motorze w minucie 47:40 jak wyjeżdża za Jaxa - ciekawe czyzby złapał kontuzję podczas kręcenia finału ? ;)
  • 0

#263 Saint

Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoKraków/Ostrów

Napisano 04.12.2009 - |21:12|

I jak zwykle musiało sie spi.pszyć. A już miałem nadzieję na jakieś zamkniecie całego sezonu (jak np w Dexterze).
Finał sezonu świetny ale troche przekombinowany. Samotny wypad córki Zollbela na miasto jest delikatnie mówiąc dziwny, zero obstawy itp. - takie zabicie jej na siłę. Podobnie z odpuszczeniem Zollbela ale to jakoś jeszcze ujdzie. Pierwszy odcinek SoA w kóry nie trzymał się kupy.
Szkoda ze trzeba czekac az do wrzesnia na kolejny.
  • 0

#264 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 05.12.2009 - |00:20|

Przy okazji dzięki końcowemu odcinkowi wygląda na to, że mamy ponownie zapewniony występ agentki Stahl w 3 sezonie.
Jak już ktoś wspominał ładnie ma skonstruowaną rolę, że nie da się jej inaczej jak nienawidzić.

No nie wiem. Jak na mój gust, to prawie pozytywna postać (gdyby jeszcze nie ten fatalnie krzywy uśmiech i nadmiernie chude kończyny...).
W tym serialu, prawdę rzekłszy, nie ma postaci pozytywnych. Są czarne i szare, ale białych nie ma.
Panna S. działa na ogół bardzo konsekwentnie (choć tym wygadaniem, że pan Z. to kapuś, zupełnie nie przekonuje), ma swój cel - zapuszkowanie łobuzów na motorach (nie rozumiem fascynacji nimi, to handlarze bronią - i to nie zabawkową, mordercy ponadto). Jeżeli stosuje paskudne metody, to są one zupełnie uzasadnione rodzajem przeciwnika. Że przynosi to ofiary? Zawsze obrywają najmniej winni, czemuż tu miałoby być inaczej (zresztą nie sami niewinni przecież)? Że wrabia Gemmę w zabójstwo Eamona? Cóż, na niewiniątko nie trafiło (choć to mogła sobie, istotnie, darować - i rzecz całą rozegrać inaczej - jednak taki hak to niegłupia sprawa).

Dodane:
W sumie to niezły serial. Może nie wciąga jakoś tak straszliwie (mnie w każdym razie), jednak da się oglądać.
Natomiast na tle większości innych seriali to istotnie jest więcej niż dobry. Ale tylko na tle: wśród ślepców jednooki jest królem.

Użytkownik Van Tommy edytował ten post 05.12.2009 - |00:22|

• 0

#265 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 08.12.2009 - |22:19|

Za dużo Sons Of Anarchy ? :lol:

http://wiadomosci.on...i,kioskart.html
  • 0

#266 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.12.2009 - |00:43|

szukałem szukałem i wreszcie znalazłem... trochę muzyki:

http://riseabove81.b...-requested.html

http://r500ms.tumblr.../post/273385268

enjoy! :P

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 11.12.2009 - |00:56|

• 0

#267 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 14.12.2009 - |22:49|

Genialny finał genialnego sezonu. Musiałem dodać od siebie bo obejrzałem niedawno dopiero z żalu że to już ostatni odcinek chyba :) Czuje jednak wielki niedosyt, liczyłem na bardziej okazałą śmierć Westona, a tymbardziej Zobelle, smierć Sacka kolejna przykra sprawa. Co to jest grane z Gemmą i Unser, wtf :blink: Porobiło się gorzej niż kiedykolwiek można by rzec.

9.5/10 za sezon
  • 0

#268 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 20.12.2009 - |11:02|

Sezon faktycznie bardzo dobry, jak dla mnie jedyny serial obok Breaking Bad, który uczynił progres, a nie cofnął się z jakością (jak pożal się boże produkcje ShowTime), widać, że producenci mają wizje całości, to jedynie mnie podtrzymuje na duchu biorąc pod uwagę gdzie wrzucili ekipę w finale 2 sezonu. Podsumowując jest nieciekawie i boję się, że łatwo z tego wykaraskać się nie będzie można:

Gemma - ścigana za podwójne morderstwo, trudno sobie wyobrazić, że zostanie oczyszczona, więc co? koniec tej postaci?
porwany syn Jaxa - szukaj wiatru w polu, Hayes spalony dla IRA i w USA, więc trudno o jakieś wskazówki w poszukiwaniu,
Stahl do rozwałki?

To dla mnie dwa wątki, które oznaczają wyzwanie dla scenarzystów i jak rozwiążą je zbyt prosto, żeby nie powiedzieć cudownymi zbiegami okoliczności, to serial sporo straci w moich oczach. Do tego dorzucam:

związek Tary i Jaxa - po akcji Hayesa chyba dziewczyna już pęknie;
jeżeli oszczędzili Zobellea, to raczej oznacza jego powrót, zemsta za śmierć córki, facet jak dla mnie nigdzie się nie wybiera;
nie rozwiązanie sprawy śmierci Luanny, do rozwałki producent;
zemsta za Westona od strony Aryjczyków, to samo Majowie - stan wojny.

Jednym słowem scenarzyści sprawili, że 3 sezon ma być chyba jakąś jedną totalną masakrą, co jest dziwne, biorąc pod uwagę, że serial w sumie jest o tym jak Jax dąży do zmiany wizerunku klubu, a po dwóch sezonach sprzymierzeńców ma już sporo, muszę powiedzieć, że nie wiem czy zniosę kolejny sezon zaczytywania się wszystkich w książce ojca Jaxa, a potem jazdę na kolejną rozwałkę (Gemma - wtf - 2 sezon kobieta przechodzi wielką przemianę, a o potem w kilka minut dostajemy zaprzeczenie tego wszystkiego).

Użytkownik Luizjana edytował ten post 20.12.2009 - |11:07|

• 0

#269 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 20.12.2009 - |21:23|

A mi się wydaje po długim przemyśleniu, że wątek z Zobellem jest skończony. Jego powrót jest zbyt oczywisty oraz przemyślcie jego ostatnie słowa na lotnisku.

Moim zdaniem to Majowie będą taki pośredni brać udział przez cały czas trwania serialu, a w ostatnim sezonie dojdzie do takiego ostatecznego rozstrzygnięcia.
  • 0

#270 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 21.12.2009 - |21:48|

Tak zupełnie BTW, czy wiadomo ile sezonów producenci wstępnie założyli?
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#271 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 21.12.2009 - |21:54|

Sutter twierdzi, że chce 6-7 sezonów. Ogólnie problemem, to będzie utrzymanie Perlmana w serialu przez tyle lat. Najlepiej dla serialu by było, aby Perlman nie zagrał w filmie Hobbit. Jeśli zagra tam jakąś rolę, to pewnie i utknie i przy kolejnych częściach, a to tak jakoś dziwnie dla seriali wyjdzie, więc nie wiem jak to rozwiążą, a serial bez Perlmana, to chyba pudło moim zdaniem.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 21.12.2009 - |21:58|

• 0

#272 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 21.12.2009 - |22:12|

Sutter twierdzi, że chce 6-7 sezonów. Ogólnie problemem, to będzie utrzymanie Perlmana w serialu przez tyle lat. Najlepiej dla serialu by było, aby Perlman nie zagrał w filmie Hobbit. Jeśli zagra tam jakąś rolę, to pewnie i utknie i przy kolejnych częściach, a to tak jakoś dziwnie dla seriali wyjdzie, więc nie wiem jak to rozwiążą, a serial bez Perlmana, to chyba pudło moim zdaniem.

Ale umówmy się, Perlman młody nie jest i gdyby wytrwał do końca, to było by to nie małym zaskoczeniem. Jeśli to prawda, że K.S chcę 6-7 sezonów, to jestem pewien, że obsada się jeszcze zmieni nie raz.
  • 0

#273 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.12.2009 - |17:22|

po prawdzie to ja w połowie miałem już wrażenie że on nie dotrwa do końca tego sezonu, przynajmniej jako przywódca SoA... wiecie "wiatr odnowy wiał" ;) także nie widzę dla jego roli potencjału na 6 sezonów
  • 0

#274 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.03.2010 - |16:11|

Sutter podał na swoim blogu i Twitterze, że podpisano kontrakt z Kennym Johnsonen na sześć odcinków 3. sezonu.

Jak dla mnie to bardzo dobra wiadomość :)
  • 0

#275 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.03.2010 - |17:45|

FX lubi wciskać, gdzieś swoich byłych aktorów, zawsze to jakoś może wzrosnąć oglądalność.
Jak pamiętam on grał w ostatnim odcinku nie jakiego Kozika? W ogóle takie imię istnieje :D?

Przy okazji, zna ktoś muzykę z tej zapowiedzi do drugiego sezonu?

Byłbym bardzo wdzięczny.
  • 0

#276 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.03.2010 - |18:43|

Bardzo dobra wiadomość. W końcu muszą to pustkę po HS nam zrekompensować i liczę na wydłużenie z 6 epów do 13 :-)
  • 0

#277 karlossg

karlossg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 19.03.2010 - |12:58|

Ameryka walczy z motocyklowymi gangami
lekki offtop między sezonowy ;)

Użytkownik karlossg edytował ten post 19.03.2010 - |12:59|

• 0

#278 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 30.03.2010 - |17:03|

Zna ktoś tytuł piesni, która leciła w tle podczas gdy powijała policja po nieudanym napadzie na ta spotkanie z wiernymi? 2x06
  • 0

#279 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.04.2010 - |19:12|

Postanowiłem nieco odwlec w czasie pisanie pracy magisterskiej postanowiłem zapuścić sobie zachwalany wkoło serial "Sons of Anarchy". Obejrzałem wszystkie odcinki - dwa sezony pod rząd.

I serial faktycznie okazał się być bardzo dobry. :) Charakterystyczne postacie, ciekawy scenariusz, soczyste dialogi polane dużą dawką (często) czarnego humoru z doskonałą muzyką w tle. Czegóż chcieć więcej? No może parę rzeczy by się znalazło - nic nie jest idealne. ;)

Pierwszy sezon i zaskoczenie - że robi się jeszcze tak odważne seriale, niekoniecznie stroniące od poprawności politycznej. Ogólnie cały sezon bardzo dobry, poza dwoma (może trzema) ostatnimi odcinkami, które okazały się być "słabe" (jak na poprzeczkę wyznaczoną przez samo SoA). No dobra, może nie słabe a letnie. ;)

Sezon drugi trochę na odwrót, gdzieś okolice odcinka 3-4 przynudziły, natomiast dalej to już była tendencja zwyżkowa. Świetny finał (jestem tuż po jego obejrzeniu), jedynie parę rzeczy mi się nie spodobało:
- pani "doktór" zamiast wziąć drugi nóż i wbić Irlandczykowi w głowę, gdy ten szamotał się przy dziecku zabijając Sacka, to ona zaczęła jeszcze Sacka przytulać i robić z siebie histeryczkę; i to niedawno po tym, jak udowodniła że ma jaja (jajniki?) stawiając się w szpitalu;
- ile by zajęło wejście do sklepu i wpakowanie paru kulek w Zobelle'a? 15 sekund? Może 20? Mając go na wyciągnięcie kul, rzucili wszystko w diabły i pojechali za Irlandczykiem; głupie to było, że nie wiem.

Sam finał oceniam na 9,5/10.

Sezon drugi to gdzieś koło 9/10, parę rzeczy mnie poirytowało (w sezonie 1 nic mnie nie irytowało ;) ), zwłaszcza to, jak rozeszła się po kościach sprawa zabicia Donny przez Tig'a. Do tego wybaczenie Chibsowi jego wyskoku?! Co to było?! Brakowało jeszcze sceny w której wszyscy wpadali by sobie w ramionach przy muzyce Vangelis. Taka łyżka dziegciu w beczce miodu. Reszta była bez zarzutu. :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#280 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.06.2010 - |01:30|

Sutter na swoim blogu zapodał parę newsów odnośnie 3 sezonu.

Akcja odcinka 3x1 toczy się kilka dni po porwaniu Abela i skupia się na Jaksie oraz jego, cytat:
"emotional journey through the devastation of losing a child".

Pod koniec odcinka 3x2 jest scena, która według Suttera konkuruje ze sceną usuwania tatuażu z pierwszego sezonu (czyli będzie miazga :) ).

W odcinku 3x3 ujrzymy Stephena Kinga.

Już wiadomo, że pierwsze pięć odcinków reżyserowane będzie przez ludzi, którzy reżyserowali także The Shield, co można uznać za gwarancję przyzwoitego poziomu. Chociaż chyba o poziom serialu nikt się specjalnie nie martwi... :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych