Fringe
Napisano 18.09.2009 - |10:02|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 18.09.2009 - |10:23|
Napisano 18.09.2009 - |11:40|
Jak dla mnie to jeszcze ujdzie, bo tak to będzie ciekawiej i ten shapeshifter będzie cały czas móc nadzorować Olivię, ale za to jego urządzonko mi się nie podobało. Co to miało być? Poza tym, ten pomysł z shifterami w tym serialu jakoś wybitnie mi nie leży, ale niech już im będzie, ale tak w ogóle, to kim on jest?Pierwszy epizodzik daje kopa prawie do samego końca, niestety ostatnia scena to wg mnie totalny babol. Całkowicie odstaje od tego co było w scenie w piwnicy. Chcieli zakończyć z mocą, ale ta moc jest zła .
Ktoś z alternatywnej rzeczywistości nie chce, aby się o tym dowiedzieli? Będą dalsze kąpiele Olivii?
Dobry odcinek, a do tego to, że Broyles jest bardziej umoczony można było się spodziewać, a i jego przeszłość związana z wojskiem mnie zaskoczyła, z pewnością nie jest tam bez przyczyny na tym stanowsiku, zresztą w całym serialu nic nie jest bez powodu, ach ten JJ. Ta scenka jak Olivia wyleciała przez szybę podobała mi się, a ta agentka FBI to tak z ciekawości się zainteresowała ? Dużo pytań, oby dużo wyjaśnili przez cały sezon.
Napisano 18.09.2009 - |11:44|
Oby tylko po 5 sezonach nie zapomniał, żeby wyjasnić te "powody".Dobry odcinek, a do tego to, że Broyles jest bardziej umoczony można było się spodziewać, a i jego przeszłość związana z wojskiem mnie zaskoczyła, z pewnością nie jest tam bez przyczyny na tym stanowsiku, zresztą w całym serialu nic nie jest bez powodu, ach ten JJ.
Szkoda Charliego, ale teraz jego postać będzie miała znaczenie
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#265
Napisano 18.09.2009 - |20:03|
najbardziej mnie denerwuja sceny gdzie madrzy(no tak mi sie wydaje) bohaterowie wogole nie mysla:
Napisano 18.09.2009 - |21:17|
Mamy główny wątek dla 2 sezonu (co dowiedziała się Olivia) i mamy jakiegoś prawdziwie "złego" (tym razem namacalnego - przynajmniej przez jakiś czas).
6/10
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island
Napisano 19.09.2009 - |01:15|
Pierwszy epizodzik daje kopa prawie do samego końca, niestety ostatnia scena to wg mnie totalny babol. Całkowicie odstaje od tego co było w scenie w piwnicy. Chcieli zakończyć z mocą, ale ta moc jest zła .
Tak. Odcinek dobry, ale mocno niedopracowany.
Napisano 19.09.2009 - |08:04|
Użytkownik Dellirium edytował ten post 19.09.2009 - |08:05|
Napisano 20.09.2009 - |11:40|
Sam odcinek bardzo dobrze się oglądało. Jedyne co może teraz trochę utrudniać zadanie scenarzystom to krótsze odcinki niż w pierwszym sezonie. Tam Fringe i Dollhouse mieli dłuższe odcinki (prawie 50minut), ale eksperyment FOX się nie udał i teraz te seriale będą miały standardową długość odcinków (ok 40 - 43min). O ile w przypadku Dollhouse może to wyjść na dobre, o tyle we Fringe jednak te ok. 50 minut na odcinek było bardzo dobre. Teraz będą musieli niektóre sprawy w odcinku skrócić, ale miejmy nadzieję że nie wyjdzie to serialowi bokiem.
Napisano 20.09.2009 - |12:07|
Charlie zginął, ale myślę że ten zmiennokształtny na dłużej pozostanie w ciele Charliego.
Też tak sądzę bo z takiego aktora raczej szybko nie zrezygnują.
IMO właśnie to było niepotrzebne.Cieszę się też że pokazali tą ostatnią scenę, bo tak zastanawialibyśmy się czy to Charlie czy zmiennokształtny a tak wszystko wiemy.
Bo po pierwsze jak już ktoś wspominał zmienny miał za mało czasu na tę przebierankę i wyszło to naciąganie.
A po drugie jakbyśmy nie mieli 100% pewności ,że Charlie nie żyje to scenarzyści mogliby nam serwować całkiem ładne motywy z jego podejrzanym i niejednoznacznym zachowaniem.
Gdzie i my mielibyśmy dobrą zabawę z podejrzewaniem tego kim on jest faktycznie a tak to dzięki tej łopatologicznej końcówce wszystko schrzanili.
I teraz jedyne na co wszyscy będziemy czekali to kiedy prawda wyjdzie na jawa czy to już teraz czy za chwilę.
No i wiemy, że zmienny będzie teraz sabotował działania Fringe i w ogóle działał na ich szkodę. A jakbyśmy nie wiedzieli ,że jest podstawiony to byłoby całkiem fajnie gdyby scenarzyści w umiejętny sposób bez wyraźnego pokazywania tylko sugerując kto działa na szkodę Fringe rozwijali ten wątek. A tak mamy wyłożone to na stół i dlatego moim zdaniem jest lipa.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 20.09.2009 - |12:16|
Nastąpiło jakieś rozdwojenie.
Albo ja tego nie rozumiem, albo twórcy kompletnie spaprali sprawę.
Użytkownik garus edytował ten post 20.09.2009 - |12:18|
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#272
Napisano 20.09.2009 - |12:19|
Napisano 20.09.2009 - |12:21|
odcineczek spox, a jakiś czas temu na ten aktor, co gra Charliego napisał na swoim Twitterze, że producenci powiedzieli mu baj-baj i dlatego z serialu musieli go jakoś wyprowadzić...
Aha, czyli to wyjaśnia tą ostatnią scenę, która kupy się nie trzyma, i w tym kontekście faktycznie wygląda jak doklejka w ostatniej chwili.
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#274
Napisano 20.09.2009 - |12:25|
Jedyne co wyjaśnia to tylko to, czemu wątek postaci Charliego potoczył się tak, że ją usunęli.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 20.09.2009 - |12:27|
EDIT: Przeczytałem, że wiadomość Kirka (aktora grającego Charliego) nie była dosłowna, nie został "fired" z serialu, tylko został spalony
Użytkownik garus edytował ten post 20.09.2009 - |12:32|
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#276
Napisano 20.09.2009 - |12:54|
Napisano 20.09.2009 - |13:02|
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#278
Napisano 20.09.2009 - |13:31|
A ja myślę że jednak nie bez powodu nie zostawili w tej sprawie żadnych wątpliwości. Zresztą, tego się spodziewałem, że gdy Peter z tą agentką dobiegli do Charliego to nie był już Charlie.A tak mamy wyłożone to na stół i dlatego moim zdaniem jest lipa.
Napisano 20.09.2009 - |13:41|
Bo to jest "oczywiste" dla każdego kto widział więcej niż 10 serial w życiu.Zresztą, tego się spodziewałem, że gdy Peter z tą agentką dobiegli do Charliego to nie był już Charlie.
Tyle, że jest to "oczywiste" właśnie w nie taki 100% sposób tylko zostawione naszej wyobraźni. I tak jak pisałem cała zabawa byłaby w tym, że nie mamy potwierdzenia i wnioskujemy to na podstawie tego co robi dana postać.
A tak pokazano nam jak małym dzieciom -- tak to jest zmienny , tak to jest ten zły co jest be, tak to on będzie teraz szkodził Fringe itd.
Dlatego uważam ,że lepiej by było jakby tego nie pokazali no ale to zrobili i teraz cała nadzieja w tym, że miało to jakiś sens i cały ten wątek zostanie odpowiednio poprowadzony.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 20.09.2009 - |13:43|
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach serialiUżytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych