Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#261 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.10.2011 - |20:31|

Gusa to ty dopiero zobaczysz, ale w
Spoiler
, aktor zasługuje na jakąś nagrodę.

//Macmax jeszcze "tak daleko" nie dotarł więc skoro już jemu odpowiadasz - nie sugerujmy/psujmy mu zabawy z tym serialem, co, kto, kiedy i jak długo przeżył. :)

Eh... Nieważne.

Macmax, natomiast co do AMC i ich seriali to trochę im się poszczęściło na początku. Bo Mad Men i Breaking Bad same do nich przyszły, oni nie znaleźli tych seriali. HBO zrezygnowało z Mad Men i twórca poszedł do AMC i taka sama sytuacja była z Breaking Bad i stacją FX, która też odpuściła pomysł.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.10.2011 - |10:53|

• 0

#262 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.11.2011 - |12:57|

III.10-13
szczęście czy też nie, ale AMC wykonuje znakomitą robotę przy tym serialu, nawet "inny" odcinek numer 10 - Fly jest jak dla mnie absolutnym mistrzostwem, bo jak inaczej nazwać 40 minut o niczym, które nie pozwala mi oderwać wzroku od ekranu?
2 finałowe odcinki to już arcymistrzostwo, dramat, sensacja, śmierć, rozpacz, łzy, walka o przeżycie i przetrwanie, to wszystko doskonale sprzedane, serial całym swoim klimatem, całą swoją otoczką wciągnął mnie bez reszty - to taki serial, gdzie się chce oglądać kolejny odcinek, ale zarazem dawkuje się epizody, by za szybko się nie skończył...hall of fame
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#263 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2011 - |16:32|

IV.01-03
troszkę nam tempo zwolniło, ale nie robi to żadnej różnicy, serial jest absolutnie z toplisty i oglądanie go to czysta przyjemność. Cieszy powrót Hanka, póki co narazie tylko leży, ale już dostał akta sprawy Gale'a i podejrzewam, że może wpaść na trop Waltera.
Jesse to jest koleś, choć jego imprezowanie nie zna żadnych granic, open house po prostu. Gusa zupełnie nie widać, przyczaił się i czeka na atak, ubolewam że do końca mi zostało tylko 10 epizodów.
IV.04-06
jeszcze wolniejsze tempo, dużo rozmów, dużo milczenia, ma to wszystko jednak swój niepowtarzalny urok i z całą pewnością jest przygrywką do drugiej części sezonu.

Użytkownik Macmax edytował ten post 23.11.2011 - |15:31|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#264 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.12.2011 - |22:10|

IV.07-11
właściwie żaden z odcinków nie jest tylko dobry, są conajmniej bardzo dobre, a 11 to genialny epizod, dla mnie najlepszy w 4 sezonie, oglądałem jak zamurowany, Jessie po stronie Gusa, "pożegnanie" Waltera na pustyni (i ten zachodzący cień;), drążący Hank, w te wszystkie ceregiele dodatkowo włączony Ted Beneke (sceny u niego w domu to humor w czarnych barwach, ten jego upadek o dywan komiczny, ale to takie ukoronowanie jego całkowitej głupoty i tępoty).
Ja "kupuję" ten serial bezwarunkowo, dla mnie pozbawiony jest on jakichkolwiek wad, no chyba że za wadę uznamy że jest tylko 13 odcinków na sezon.
Serial absolutnie z górnej półki, nie widzę lepszego póki co w sezonie 2011/12.
  • 0

#265 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.12.2011 - |10:12|

Breaking Bad na żywo? ;) ---> http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#266 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.12.2011 - |14:42|

IV.12-13
STANDING OVATION!
można by pisać całe poematy i piać peany na cześć tego serialu, ale ja napiszę tylko, że to najlepszy serial jaki widziałem w życiu - lepszy nawet od mojego ukochanego Soprano, arcymistrzowska końcówka, to trzeba po prostu zobaczyć. Serial kompletny, w którym jest wszystko.
Jest tylko jeden minus - jak człowiek teraz ogląda inne seriale to wydają się jednak słabsze i niedopracowane. I obawiam się, może niesłusznie, o dalszą przyszłość wątków serialowych - poziom jest na tak wysokim pułapie, że nie będzie łatwo go utrzymać. STANDING OVATION!
  • 0

#267 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 09.12.2011 - |15:39|

Jeszcze jeden ważny wątek został. The rise and fall of Heisenberg jako głównego szefa. Bo przecież nie mamy wątpliwości, że to nie koniec gotowania w wykonaniu Walta. Zwłaszcza, że Mike dochodzi do siebie gdzieś w Meksyku i nie wiemy jak zareaguje na brak Gusa. No i w przeciwieństwie do Dextera, który ciągle przeciąga wpadnięcie na jego trop policji, to tutaj liczę, że Hank w końcu się domyśli iż ma Heisenberga pod nosem.
  • 0

#268 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.03.2012 - |23:56|

Przebrnąłem przez 3 sezony i muszę stwierdzić z całym przekonaniem, że dawno nie oglądałem serialu, który przez tyle czasu trzymałby w miarę spójny poziom a tutaj wydaje się on nawet wzrastać. Co mi się najbardziej podoba to twórcy nie próbują na siłę wmówić widzom dobrych intencji głównych bohaterów wręcz przeciwnie spychają ich coraz bardziej w kierunku dna co zmusza ich do podejmowania coraz trudniejszych decyzji. Po zakończeniu 3 sezonu szykuje się niezła jazda bez trzymanki.

Jeszcze jeden duży plus za drugoplanowe postaci. Kiedy już się ktoś pojawia na dłużej to jest to postać z charakterem. Widać, że scenarzyści nie próżnują i przykładają się do roboty.
  • 0
don't try

#269 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.03.2012 - |22:41|

Czwarty sezon zaliczony. Poziom wzrasta z odcinka na odcinek a finał genialny. Walter przechytrzył wszystkich łącznie z Jessiem. Zastanawia mnie jak się będą miały sprawy z piątym sezonem. Walt jest praktycznie zarobiony ma interes, który według jego żony będzie przynosił zyski, Ci którzy czyhali na jego życie wyeliminowani. Jedyne co przychodzi do głowy to śledztwo DEA nad organizacją Gus'a, który swoją drogą naprawdę świetny w tym sezonie. Było nie było zniszczenie laboratorium nie zatarło na pewno wszystkich śladów po Walterze i nadal istnieje zagrożenie wpadki w ręce policji. Powrotu do gotowania bym raczej tutaj nie widział bo to będzie odgrzewanie kotletów.
  • 0
don't try

#270 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.04.2012 - |11:32|

Właśnie się dowiedziałem, iż serial "Breaking Bad" będzie emitowany na Polsacie!!!

PREMIERA serialu odbędzie się 29 kwietnia 2012! Serial będzie można oglądać w niedziele o 22:00 na Polsacie.
Zajmie on miejsce dotychczas emitowanych w tym czasie "Kości", które będą miały przerwę w emisji 7 sezonu (po 6 odcinku) od 22.04.12 r.
Oby serial godnie zastąpił "Kości". A ja w końcu zacznę oglądać serial, bo od jakiegoś czasu się zabieram za niego i coś nie mogę.
Nie czytając postów powyższych, polecacie serial?
  • 0

#271 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.04.2012 - |12:14|

Jak najbardziej możesz oglądać. Świetna pozycja. Tylko ten Polsat, już niejeden serial nie doczekał się zakończenia emisji. Miejmy nadzieję, że staną na wysokości zadania i wyemitują całość.
  • 0
don't try

#272 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 21.04.2012 - |14:33|

Breaking Bad to obecnie jeden z najlepszych a może nawet najlepszy serial w tv, więc możesz oglądać. Jedyna niewiadoma to jak źle potratuje Polsat widzów. Pewnie przerwą emisję na wakcje i oby zrobili to w logicznym momencie, a nie w połowie sezonu.
  • 0

#273 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.04.2012 - |22:33|

No to jakieś 20 minut temu skończył się 1 odcinek tego serialu na Polsacie. I powiem tak. Spodobał mi się kurde ten serial. Nasz Walter, którego znam z serialu "Malcolm..." całkiem inną rolę tu odgrywa. Jego rola mi się podoba, i ciekawi mnie co będzie dalej. Miło się oglądało, komedii nie zabrakło (co mnie cieszy) i spora dawka dramatu z akcją.

Co do cenzury. Cycków nie było nam dane obejrzeć, a szkoda. Cenzura słowna (chyba) znacząca, bo jakieś 'fu*k' nie jedno udało się wyłapać, a z tego co mówił lektor, przekleństw to było jak na lekarstwo. Zaskoczeniem było usłyszeć (2 razy powtórzone) przekleństwo w myjni, gdy Walt mówi do Bogdana (Jakiej narodowości jest ten Boguś?) 'pier**l się'. Lektor w tym miejscu nie zawahał użyć się tych słów.

Także mimo iż obejrzałem z lektorem na Polsacie serial, to było fajnie i kolejne odcinki będę oglądać. Liczę na dobrą zabawę i akcję dalej.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 29.04.2012 - |22:35|

• 0

#274 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.04.2012 - |22:49|

Także mimo iż obejrzałem z lektorem na Polsacie serial, to było fajnie i kolejne odcinki będę oglądać. Liczę na dobrą zabawę i akcję dalej.

Ja mam podobnie; wprawdzie pierwsze dwa sezony widziałem juz jakis czas temu, ale z chęcią przypomnę sobie początek.

Co do cenzury, to zaskoczyła mnie mocno, nie ukrywam. Nie mam pojęcia dlaczego nie dane nam było zobaczyć wdzięków sąsiadki? Przecież od 22.00 śmiało mozna takie treści dawać, zresztą w nie jednym filmie emitowanym o wcześniejszej porze, mozna piersi zobaczyć. Dziwne to dla mnie i nie do końca zrozumiałe.
  • 0

#275 loodek

loodek

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 590 postów
  • Miastonorth east

Napisano 30.04.2012 - |10:46|

Co do cenzury obrazowej, to nie był to zamysł Polsatu, ale AMC http://www.imdb.com/...ternateversions Jak pisze na Twitterze twórczyni portalu serialowa.pl "AMC to kablówka bezcyckowa".
  • 0

#276 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.04.2012 - |15:24|

Dokładnie. Polsat zakupił ocenzurowaną wersję, podobnie jak i polski FOX. Jak ktoś chce obejrzeć bez cenzury to szukać ripów z brytyjskiego FX lub z wydania bluray.

Plus dla Polsatu za wzięcie przykładu z FOX i nie tłumaczenie tytułu.

Użytkownik Pawel edytował ten post 30.04.2012 - |15:24|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#277 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 03.05.2012 - |19:56|

(Jakiej narodowości jest ten Boguś?)

Rumuńskiej wnioskując z późniejszych odcinków.
  • 0

#278 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.07.2012 - |13:31|

Tak dla przypomnienia dzisiaj a właściwie wczoraj powrócił BB z ostatnim sezonem a dokładnie półsezonem bo za rok druga połowa 5 sezonu.

Posted Image
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#279 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.07.2012 - |14:15|

Serial wraca w piatym sezonie w dobrym stylu. Poza otwierajacym premierowym epizodem flashforwardem znajdujemy sie tam, gdzie zostawil nad final sezonu IV. Jak wielokrotnie wczesniej, zalatwienie jednego problemu powoduje kolejny, czesto jeszzce powazniejszy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#280 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16.07.2012 - |21:30|

Jak dla mnie słaby start sezonu. Tzn. pomysł na odcinek uważam za najgorszy z dotychczasowych jakie zobaczyłem w serialu. Dokładniej sam motyw taśm super, ale to jak sobie z nim poradzili było dla mnie przesadą...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych