no nie lepszy niż początek sezonu? przeciętny odcinek w sumie nie popychający akcji do przodu; IMHO najwyżej 7/10;odcinek dzisiejszy na pewno dużo lepszy od podwójnego rozpoczęcia sezonu, chociaż czuję, że za bardzo realizatorzy chcą przeciągać ten serial. akcja powinna iść nieco szybciej. ale i tak jest ok.
The 4400
Napisano 19.06.2006 - |18:42|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 20.06.2006 - |00:59|
a ogolnie narazie jestem po 3x01 i zapowiada sie ciekawie, widac komus zalezy na wojnie pomiedzy The 4400 a pozostałymi bez zdolności:D A i co sie stało z synem Baldwina???
Napisano 20.06.2006 - |08:43|
Po tym co mozna bylo wywnioskowac z rozmowy telefonicznej Baldwina,jego syn czeka na rozpraweA i co sie stało z synem Baldwina???
Jesli chodzi o sam odcinek 3x1 to ciekawi mnie jedno:Jak zachowa sie Shawn.Przyznam ze to moja ulubiona postac.Widac ze ma spory dylemacik.Zostal nazwany zdrajca,ale przez kogo?Przez zbrojne ramie ktore sam oplacal:) Cos mi sie widzi ze SHawn zostanie odsuniety od prowadzenia projektu.(jestem dopiero po 3x1-2).
Serial nalezy do pierwszej trojcy(jesli chodzi o mnie) i nie chce by bylo jak s threshold.Zbyt wolna akcja a potem z powodu zdjecia z ekranu szybkie zakonczenie Mysle jednak ze 4400 nie podzieli losu T i zakonczy sie na 5 sezonie
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA
Napisano 20.06.2006 - |14:25|
no nie lepszy niż początek sezonu? przeciętny odcinek w sumie nie popychający akcji do przodu; IMHO najwyżej 7/10;
to że odcinek nie wniósł nic nowego to od razu powiedziałem i trochę ponarzekałem na zwalniające tempo. ale odcinek, jako odcinek był ciekawy, cała ta sytuacja ze zmianą bardzo fajna, no fakt, że mogło jej wcale nie być bo to nic nie wnosi ogólnie do serialu, ale odcinek spoko. a poza tym, co takiego wniósł 1,5h odcinek premierowy? wszystko bylo już wiadomo przecież z końca 2 sezonu, jedyna nowość to Nova Group. na razie wygląda na to, że serial nie ma "dobrego ciągu na bramkę", ale ma niezłe odcinki. jeśli wiesz o czym ja mówię (daj mi znać środkową ręką ku górze)
Napisano 20.06.2006 - |17:51|
rozwinięcie wątka Isabelle i wiedza jaką o jej roli posiada(albo wydaje mu się,że posiada) Matthew(cyba tak sie to pisze ); zgadzam się, że to niewiele, ale 4400 nie należy do seriali powalających ilością akcji; epizod "Being Tom Baldwin" IMHO wniósł jeszcze mniej, a więc nie może być uznany za lepszy niż premierowy;a poza tym, co takiego wniósł 1,5h odcinek premierowy? wszystko bylo już wiadomo przecież z końca 2 sezonu, jedyna nowość to Nova Group
łatwo Ci mówić; ona zawsze myli mi się z lewą ręką po prawejjeśli wiesz o czym ja mówię (daj mi znać środkową ręką ku górze) laugh.gif
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 20.06.2006 - |19:40|
No i wchodzi całkiem nowa grupa w łonie 4400. Za to zakończenie było zaskakujące. Spodziewałem się jakiegoś wielkiego bum :hyhy: a tu taka przemiana. No no tego się nie spodziewałem.
W sumie wiele dłużyzny, ale za to zapowiada się całkiem całkiem.
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 21.06.2006 - |17:20|
Co do głównego wątku (Nova,Isabelle) za dużo nowego się nie dowiedzielismy, moze poza:
- Isabele ma byc przeciwnkiem Shawna? (o co biegalo temu Mathew czy jak to sie pisze)
- doktorek posiada juz zdolnosci jak The 4400 (zagoila mu sie lapa)
- czlonkowie grupy Nova sa zdesperowani (mam takie podejrzenie ze za nimi moze stac ten pomocnik Shawna Mathew)
A tak po za tym nie zaduzo nowosci:D
Ocena 7/10
Napisano 21.06.2006 - |19:13|
Napisano 21.06.2006 - |20:18|
A może zagrupą NOvA stoi Colier,
Collier pływa do około świata (18 miesięcy) nie wiadomo czy zdąży w ogóle wrócić na kręcenie (szczegóły na sajfaj.net)
Napisano 21.06.2006 - |20:33|
#272 Gość_jooboo_*
Napisano 22.06.2006 - |00:11|
JA tez juz jestem po 2 odcinku. Ktoś pisał, że tlumaczenie ma byc do innej wersji kwasny.gif .
Nie miałem z tym nic wspólnego - napisy miały być do Orenji. Ja pierwsze 20 minut zrobiłem do tej wersji, współtłumacz dokończył je do innej .
Co do odcinka, to dałbym jakieś 7,0. Akcja z "kameleonem" była dość przewidywalna, za to Isabelle była bardzo zabawna . Ogólnie odcinek przeciętny, ani dobry, ani zły.
Napisano 22.06.2006 - |01:37|
A może zagrupą NOvA stoi Colier, ten co go zastrzelili... bo znikł przecie... a może ja coś przegapiłem jakiś fragment po tej przerwie.
no ale Coilera chce sprzatnac ten Matthew czy jak mu tam!
Użytkownik matlas edytował ten post 22.06.2006 - |01:38|
Napisano 22.06.2006 - |03:35|
A odcinek 8/10 - miło się oglądał i widać, że 4400 jest w niezłej formie. Niezły pomysł i niezłe wykonanie tylko, że coś jakby za banalne rozwiązanie na koniec z tym śladem po dzbanku. Poza tym 1 rzecz to idawać kogoś a 2 to mieć jakieś jego kody, karty chipowe itd... bez czego na pewno do NTAC nie dałoby się tak łatwo przeniknąć. Podobnie wcześniej najpierw koleś znika, a już chwilę później pojawia się jako pomocnik żony Baldwina i słyszy ich hasło. No chyba trochę przegięli koledzy z fabuła w tym odcinku bo kupy się to nie trzyma głównie z uwagi na to, że system zabezpieczeń każdej instytucji ala NTAC jest nie do przejścia tylko na zasadzie, że ktoś wygląda jak ktoś inny. Wygląda to tak jakby ktoś chciał uatrakcyjnić i uczynić 4400 bardziej for fun, a mniej do myślenia stąd scenariusz atrakcyjny, ale z dziurami logicznymi jak szwajcarski ser.
Mimo to miło się oglądało - to dobrze bo nie ma poza 4400 obecnie co oglądać.
Napisano 22.06.2006 - |07:27|
Napisano 22.06.2006 - |10:31|
Napisano 22.06.2006 - |11:05|
Napisano 22.06.2006 - |12:03|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych