Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#261 LIO

LIO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoCHORZÓW

Napisano 08.08.2005 - |00:15|

:/ SIET ODKAD NA RTL2 WSZYSTKO POCHRZANILI STRACIŁEM WATEK I OPUSCIŁEM CHYBA Z EONY SEZONOW A JUZ ATLANTIS I SEZON 9 OGLADAM WPADKA JAK U LICHA SG 1 ROZGROMILI GOAULD I REPLIKATOROW, CO SIE STAŁO Z TOK'RA PLEASE HELP??? :blink:
ps. DYSPONUJEMY TYLKO DEDALEM SPOKO ALE GDZIE SIE PODZIAŁY STATKI GOAULD MIELIŚMY CHYBA JAKIS???
BĘDE WDZIĘCZNY ZA JAKIEKOLWIEK INFO PEACE

Użytkownik LIO edytował ten post 11.08.2005 - |23:38|

• 0

#262 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 18.09.2005 - |13:56|

Mam jedno pytanie moze głupie ale się pogubiłem,

Obejrzałem całe SG1 z tym że jak zaczynałem 9 serię na bierząco oglądać to miałem zaległości 7 i 8 serii, więc obejrzałem 7 i 8 serię chyba po 6 odcinku 9.. tylko że w niecałe dwa dni i dalej jedej rzeczy nie mogę zajarzyć a mianowicie:

W który mmomencie w serialu pojawią się ZPM i kiedy się dowadujemy co to jest i do czego służy, bo najwcześniejszy moment jaki sobie przypowminam to chyba lost city, kiedy byli na tej planecie zatraconej w ogniu czy jakoś tak i "pradawnyOnei'll" wyciągnał ZPM a wszyscy zgodnie powiedzieli to ZPM, no a nie mogę sobie przypomnieć gdzie to się wcześniej pojawiło, będę wdzieczny za odpowiedz, bo jeszcze mam egzaminy, a nie daje mi to spokoju i boje się że zaczne jeszcze raz wszystko oglądać zamiast się uczyć :D
  • 0

#263 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.09.2005 - |14:30|

Tak :) ZPM po raz pierwszy pojawia w odcinku Lost City 2. Bodajże wtedy jeszcze nie miał nazwy, a takowa została mu nadana w pilotowym odcinku serialu "Atlantis". Wcześniej nic na temat ZPM nie było.
Log65: Happy camper

#264 Maybourne

Maybourne

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 25.09.2005 - |10:56|

Witam jako, że to jest mój pierwszy post na tym forum serdecznie wszystkich witam:). A post jak w temacie mam problem troszke szukałem ale nic nie mogłem znaleźć. Może ktoś z was wie gdzie można dokonać zakupu Sg-1 wersji DVD. Z góry dziekuje.
  • 0

#265 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 25.09.2005 - |12:20|

Oryginalne DVD Stargate SG-1 i Atlantis znajdziesz napewno na amerykańskim www.amazon.com lub brytyjskim www.amazon.co.uk ^_^
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#266 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.09.2005 - |12:21|

Sklepy internetowe ;)
Najpopularniejsze jest www.amazon.co.uk lub www.amazon.de, trzebaby było sprawdzić jaki jest przelicznik euro i funta na złotówki, to wtedy będzie wiadomo gdzie opłaca się bardziej. No i w niemieckich wersjach (z tego co się orientuję) napisy na pudełkach są po niemiecku właśnie.
Ja kożystam wyłącznie z tych dwóch, więc nie znam innych, ale takie na pewno istnieją. Musiałbyś poszukać w necie :]
  • 0

->1019<-

#267 qub

qub

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 25.09.2005 - |17:49|

Sezony 1 - 7 są do kupienia w sieci wypożyczalni beverly hills.
  • 0

#268 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 02.10.2005 - |13:50|

Mam kolejne pytanie. Pisanie fanfica wreszcie ruszylo :) i potrzebuje paru informacji o paru rzeczach :)

1) Asgard - jakie szaraki maja sensory. Wiadomo ze lataja dosc szybko, ale w jakim stopniu sa w stanie wykrywac rozne zdarzenia w Drodze Mlecznej? Jak sie cos dzieje to pojawiaja sie raczej szybko, z tym ze zazwyczaj dzieje sie na planetach ktorymi sa zainteresowani z tego czy innego powodu.

2) Jak wyzej, z tym ze dotyczy Noxow

3) Pradawni? Anubis (ten swiecacy guld) szukal zeczy 'normalnymi' metodami wiec raczej nie wiedzial z miejsca co i gdzie sie dzieje.

4) SG koncentruje sie (a jakze) na USA. wiadomo cos o innych krajach i ch programach kosmicznych ew typu stargate? Ruskie maja/mieli wrota, a reszta? Pytam bo SGA nie ogladalem a nie chcialbym sie koncentrowac na wszechwspanialy timie "O'Neill i spolka" :D
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#269 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 03.10.2005 - |17:09|

1. Chyba nie mają super sensorów gdyż statkami monitorują to co się dzieję na planetach. Myślę ze można założyć ze mają podobne sensory do ST.
2. O Noxach nic niewiadomo, występowali chyba w 3 odcinkach tylko.
3. Pradawni chyba też nie mają lepszych sensorów niż w ST świadczy o tym to że nawet w bazie odczytują tylko oznaki życia, beż innych informacji. Możliwe ze ich sensory działają na większą odległość od ST, świadczy o tym fakt sensorów na Atlantis, a raczej ich skuteczność w wykrywaniu ataku Wraith.
Anubis nie miał całej technologii Pradawnych, latał po prostu wypasionym Ha’takiem
4. Wiemy tylko o Rosjanach i o ich drużynie, wydaje mi się ze w SGC personel wojskowy jest z USA, co innego personel cywilny i naukowy on jest zbieranina z całego świata. Na Atlantis jest wielonarodowościowa grupa. Jest to zbieranina jajogłowych z całego świata ( oprócz Polaków :P ).
  • 0

#270 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 03.10.2005 - |17:54|

coz, skoro po 8-mym sezonie zaden narod nie zaczal sie kosmicyzowac :P, to chyba ruskie znalezli cos ciekawego w Tungusce (w sumie dlaczego by oddawali SG amerykancom? co innego jezeli byly mniej lub bardziej bezwartosciowe :D)
  • 0

#271 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.10.2005 - |18:42|

ale ruskie mają swoje drużyny sg, na pewno mają jedną, a może i więcej. Kilka nacji ma swoje SG jest to powiedziane w 8 sezonie, Jak O'Neil został generałem.

#272 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 03.10.2005 - |18:59|

Tu nawiasem można powiedzieć że Rosjanie maja dość pechowe drużyny bo za każdym razem gdy mamy z nimi doczynienia to zawsze ktoś od nich ginie:afor:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#273 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.10.2005 - |16:33|

Zawsze ktoś im ginie bo przecież podstawowy skład Sg-1 jest "nieśmiertelny". Kto by grał w serialu gdyby skasowano wszystkich głównych bohaterów? Ale to jest problem wszystkich seriali z dłuższym stażem.

Wspomne też, że kilku odcinkach gina też Amerykanie (ale oczywiście z innych zespołów).
  • 0

#274 HePi

HePi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.10.2005 - |20:34|

Mam pytanie co należy obejrzeć w pierwszej kolejności: ostatnie odcinki sezonu 8 SG-1 czy ostatnie odcinki sezonu 1 SGA. Wiem że jest jakieś powiązanie między nimi i nie wiem które obejrzeć w pierwszej kolejności.
  • 0

#275 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.10.2005 - |21:22|

było tak najpierw emitowali sg1 8x01 a potem sga 1x01 potem 8x02 i sga 1x02 i tak dalej

wiec jak łątwo sie dymyśleć najpeirw sg1 potem sga

#276 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 23.10.2005 - |14:02|

kloejny queszczyn - wiadomo ze asgard walczyl z replikatorami gdy po raz pierwszy spotkal sie z ludzmi, ale kiedy sie ta wojna zaczela (asgard kontra replikatory rzecz jasna)?
  • 0

#277 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 17.11.2005 - |19:28|

Wojna z replikatorami zaczęła się przestrzeni czasowej trzeciego sezonu. Przynajmniej tak możemy wnioskować z wypowiedzi Thora, który najpierw nam pomaga w walce z wężykami, a nagle mówi w którymś odcinku, że mają gorszego wroga. Otóż tak ja to widze.
  • 0

#278 revo

revo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 03.01.2006 - |01:08|

Czy ktoś wie coś więcej na temat azjatyckiego wydania sg-1 takiego jakie sprzedawane jest tutaj: http://allegro.pl/sh...p?item=79613412 ? Nie wiem czy to nie tłoczone piraty, a cały zestaw wydaje się łakomym kąskiem
  • 0

#279 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 03.01.2006 - |10:02|

Z tego co się orientuję są to tłoczone piraty, a jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia (w niektórych[a może nawet wielu] przypadkach divx-xvid jest lepszy). Na Twoim miejscu bym tego nie kupował, no chyba że chcesz ładne piraty na półce ;)
  • 0

#280 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 03.01.2006 - |11:05|

Nie są to piraty poprostu jest to wydanie azjatyckie chociaż mi też nie przypadło do gustu szczegulnie ,że od czasu do czasu na amazon są promocje nawet 70% i można kupić wydanie angielskie za porównywalne pieniądze ok 300 zl za 2 sez
wydanie azjatyckie kupiłem 1 sez ds9 i mi się nie podoba
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych