Skocz do zawartości

Zdjęcie

Californication

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
295 odpowiedzi w tym temacie

#261 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 17.03.2011 - |14:49|

Oglądaj @delta, oglądaj fajny serial na odprężenie, fakt faktem iż z sezonu na sezon jest raczej dramatycznie i humor też taki raczej z gatunku czarnych, ale ogląda się równie świetnie.
Odcinek IV.08 to coraz bardziej rubaszne i jeszcze bardziej erotyczne przygody Hanka i Charliego, właściwie za chwilę to chyba nie będzie takiego układu 2 kobiet, których by nasz Moody nie posunął, chyba że jego żona ma siostrę, też ją można porobić:)
Ale jednym słowem wszystkie - młode, stare, ładne, brzydkie, nieważne. W tle zabaw 2 przyjaciół jest Marcy i jej rozterki - 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#262 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 17.03.2011 - |19:17|

- Świetnie wyglądasz.
- Jak [beeep]y agent FBI.

:lol: :lol: :lol: :lol:

ten tekst powalił mnie na kolana :)
  • 0

#263 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.03.2011 - |15:19|

No to drugą część sezonu 1 łyknąłem sobie w jedno popołudnie. Serial bardzo fajny ogląda się jednym ciągiem i w ogóle nie nudzi. Do moich ulubionych postaci czyli Hanka i Charliego dorzucam jeszcze Marcy, zwłaszcza jak jest na bani. Spodobała mi się jej rozmowa z Karen w finale sezonu. No i zakończenie daje radę.
Zastanawiam się tylko dlaczego odkladałem oglądanie tego serialiku tak długo. Jak dla mnie to jest genialny. Polecam z czystym sumieniem wszystkim, którzy odkładają na później tak jak ja. Jak sie zacznie oglądać to nie można się oderwać. Podobnie miałem z pierwszymi sezonami Weeds, później niestety tempo siadło, ale też da się oglądać.
  • 0

#264 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 30.03.2011 - |05:40|

Plus odkładania serialu, że ma się dużo odcinków do obejrzenia, jak przy Californication w Twoim przypadku, ja się tak zabierałem do Breakning Bad i SOA w zeszłym roku.
  • 0

#265 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 31.03.2011 - |15:04|

IV.09
zrobiło się rodzinnie, ale fajnie się oglądało - ciąża Marcy wyszła na jaw, Hank też znowu się roztkliwił nad swoim życiem i miłością do żonki, Becca rozwaliła ukochane autko, jakoś mi się żal zrobiło, porschak był od samego początku (od 1 odcinka 1 sezonu), ogólnie dużo czarnego humoru - 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#266 black_spider

black_spider

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 31.03.2011 - |15:40|

zniszczyl mnie toast. "na zdrowie" polskie zwyczaje opanowuja swiat
  • 0

#267 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.04.2011 - |07:32|

to raczej rosyjska wersja miała być nie polska ;]
  • 0

#268 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.04.2011 - |19:19|

Można powiedzieć, że Polska xD. Krótko o finale. Hank dostaje wyrok... Wszyscy spotykają się w domu Stu. Charlie dowiaduje się, że bd ojcem. I jak zwykle coś mu się stało. Produkcja filmu rusza. Karen, Ben, Becca i córa Bena (nie pamiętam jak ma na imię) wyjeżdżają gdzieś... A na koniec Hank udaje się w nieznane...
Czekamy na 5 sezon. Który prawdopodobnie ukaże się na początku 2012 roku.
4 sezon fajnie się oglądało. Z resztą jak wszystkie. "Californication" jest zarąbiste xD.
  • 0

#269 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.04.2011 - |15:12|

No i drugi sezon pogoniłem w ciągu weekendu. Wrażenia podobne jak po 1 sezonie. Sporo humoru, ale okraszonego lekkim dramatem. Świat Charliego i Marcy został przewrócony do góry nogami, sporo zmian w ich życiu, ciekawe co będzie dalej. No i ciekawi mnie jak w kolejnym sezonie zostanie rozwiązany problem Hanka i Karen. Co też wyniknie z tego związku na odległość. Plusem oglądania jednym ciągiem kilku sezonów jest taki, że aby się tego dowiedzieć nie muszę czekać rok :)
Ocena całości nadal 8/10.
  • 0

#270 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.04.2011 - |15:16|

Jak za szybko nadgonisz to i tak będziesz musiał xD
  • 0

#271 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.04.2011 - |22:26|

IV.10
to dość szybkimi krokami zmierzamy do rozwiązania - zostanie Hank ukarany czy też nie? Trochę w tym odcinku nam twórcy namieszali wrzucając retrospekcje i mieszając je z prowadzoną sprawą, opowieści Runkle'a mimo iż na granicy dobrego smaku śmieszne, naprawdę nawywijali w swoim życiu dwaj gringos - 8/10.
IV.11
oj smutno i nostalgicznie z zaskakującym końcem, kto zrozumie kobiety? - 8/10.

Napisano 02.05.2011 - |23:47|

IV.12
FINAŁ
było wesoło, było nostalgicznie, skończyło się raczej happy endem, co wymyślą scenarzyści w 5 sezonie? Nie bardzo wiem w którą stronę mieliby pójść, czy Hank ułoży sobie życie z kimś innym?
Ten ostatni odcinek był pełen świntuszenia, chyba najwięcej jak do tej pory, szczególnie przy stole, gdzie zasiedli wszysycy przyjaciele Hanka - 8,5/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 22.05.2011 - |20:53|

• 0

#272 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.05.2011 - |09:03|

Nie wiem czemu, ale 3 sezon podobał mi się chyba najbardziej, a odcinek bodajże 8, z wizytą striptizerek u Hanka - po prostu miazga, najlepszy z dotychczas przeze mnie oglądanych. Świetne te perypetie Hanka z aż trzema paniami, a do tego każda z własną historią i innym temperamentem. Potem w to wszystko wmieszała się jeszcze Karen, a w finale dodatkowo jeszcze Mia. Bardzo dobry sezon IMO.
Do tego jeszcze Charli i jego perypetie z Marcy, no i niejaka Sue Collini - dla mnie mistrzostwo. Kradła wszystkie sceny, w których się pojawiła. BTW nie wiedziałem, że Kathleen Turner tak się zmieniła, na minus rzecz jasna. Wygląda wręcz fatalnie. Przeszła daleką drogą od czasu gdy oglądałem ją w Miłość, szmaragd i krokodyl. No ale tutaj bez dwóch zdań stanęła na wysokości zadania.
No i finał też daje radę, mocno dramatyczny w poprzednich dwóch wszystko kończyło się raczej wesoło, a tu taka zmiana. Jeśli 4 sezon będzie w takim klimacie z domieszką jak zwykle świetnego humoru to ja się na to piszę.
3 sezon jako całość - 8,5/10.
  • 0

#273 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.05.2011 - |20:33|

Czy tylko mi się czwarty sezon nie podobał? Po prostu były zabawne momenty, ale wszystko nie łączyło się w całość.
  • 0

#274 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.05.2011 - |12:02|

Ja poleciałem sobie wczoraj 4 odcinki 4 sezonu i jak dla mnie jest cały czas tak samo dobrze. Nie wiem wprawdzie jak będzie dalej, ale póki co nie narzekam. A 4 odcinek z tą małpą i Zigiem, ktory skończył na lince na drzwiach - jeden z lepszych w całym serialu. Mamy sporo czarnego humoru i dobrze.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 23.05.2011 - |12:03|

• 0

#275 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.05.2011 - |13:03|

04x06
Opowieść Eddiego Nero (Rob Lowe) o tym jak przygotowywał się do roli geja-zabójcy rozwaliła mnie na łopatki. Ogólnie bardzo dobry występ gościnny podobnie jak Kathleen Turner w sezonie 3. Oby pojawiał się nam jak najczęściej.
No i dodatkowo Addison Timlin jako Sasha Bingham i jej cudowne bimbałki :D Po prostu palce lizać.

• 0

#276 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 25.05.2011 - |21:50|

Ta, muszę chyba sobie ponownie obejrzeć kilka odcinków bo faktycznie 4 sezon trzymał poziom. Californication to chyba jedyny komediodramat który oglądam, zazwyczaj trzymam się z daleka od wszystkiego co związane jest z komedią. Jest to także jeden z niewielu seriali który potrafi dalej bawić i na dzień dzisiejszy mogą śmiało robić jeszcze 4-5 sezonów, jeżeli klimat będzie zachowany.
  • 0

#277 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.05.2011 - |10:51|

Zgadzam się. Też unikam seriali komediowych, ale Californication i Weeds łykam w ciemno. Ogląda się rewelacyjnie. Jak skończę 4 sezon Cali to dodam do tego duetu jeszcze Nurse Jackie bo też zbiera całkiem niezłe recenzje. Showtime wie jak robić tego rodzaju seriale.

A tak na marginesie to można by ten temat dodać do subforum, z rozbiciem na poszczególne sezony i odcinki.
Taka drobna sugestia do działu moderatorskiego ;)
  • 0

#278 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.05.2011 - |11:47|

A tak na marginesie to można by ten temat dodać do subforum, z rozbiciem na poszczególne sezony i odcinki.
Taka drobna sugestia do działu moderatorskiego ;)

A skąd taki pomysł? Wątek Californication nie jest ostatnimi czasy zbyt popularny. Ze dwadzieścia kilka komentarzy na temat czwartego sezonu to tylko po dwa na odcinek, więc są obawy, że stworzymy subforum i będzie stało puste. Nie mówię nie, ale przydałaby się jakaś argumentacja.

#279 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.05.2011 - |12:37|

Skoro V dostało swój dział, a serial dostał cancela i nie zanosi się na jakieś nowe komentarze w tym dziale więc czemu nie Cali, które ma pewny 5 sezon i zadatki na dalszą kontynuację. Myślę, że Cali tak jak i w przypadku Weeds może być kontynuowane przynajmniej przez 7 sezonów jak nie lepiej. Poziom trzyma cały czas równy, oglądalność też jest ta sama więc czemu nie.
A wracając do subforum to jeśli nie z rozbiciem na poszczególne odcinki to może chociaż jak w przypadku 24 na sezony. No ale jakoś strasznie nie nalegam. Nic na siłę.
  • 0

#280 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.05.2011 - |13:11|

V to prezent od Grincha (może pomylił święta? ;)), ale dobrze - przedyskutujemy sprawę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych