Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2701 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2010 - |15:56|

Dotyczy to "Chucka", "Supernatural" i "Nikity".

Nie ma to jak zacząć i ..... no właśnie nie wiedzieć co dalej i czego się chce. W pełni profesjonalny biznes. :blink:
Dobrze, że tu chociaż wydali tylko po 1 sezonie więc mała strata jak ktoś chce sobie kupić za granicą.

"Bez skazy" to powiedzieli, że nie mają w planach reedycji i kolejnych sezonów

Frak ... tylko tyle można rzec. :( :angry:
Durnie wydali 3 sezony czyli prawie połowę, pozostały im 4 i byłaby całość.
Ale lepiej olać nabywców niech mają nauczkę by w przyszłości nie kupowali ich produktów.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2702 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.01.2010 - |16:13|

Wiem @biku1 co czujesz :( Ja za polskie wydanie "Nikity" w całości dałbym się pokroić, tak lubię ten serial :P "Supernatural" czekam aż wyjdzie jakiś "complete series" na Blu-ray i wtedy go sobie przygarnę jak u nas nie wydadzą :lol: Teraz już nie kupuję żadnego serialu, jeżeli nie mam pewności że wydadzą całość. Jak widzę wszystkie sezony na półkach sklepowych to zaczynam kupować; nie chcę żeby mi zalegały pojedyncze serie na półce tak jak "4400" <_<
  • 0

#2703 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2010 - |17:14|

Ja akurat od Nikity bardziej lubię Aliasa i dlatego cieszy mnie niezmiernie ten rodzynek na rynku wydawniczy, że został wydany w całości.
Chociaż jeszcze mam całość X-files, Gilmore Girls i Sopranos ale jak widzimy nie często się zdarza by wydano coś sensownie czyli całość.
Na razie można powiedzieć, że wydawcy mają politykę "zniechęcania" potencjalnych nabywców.
Bo przeważa polityka wydawania 1 sezonu vide Supernatural, The Unit, Nikita, NYPD Blue itd. A potem może coś jeszcze wydamy a może nie z naciskiem na "nie". :angry:
Dlatego faktycznie masz rację, że chyba ludzie coraz bardziej zaczynają się czaić z kupowaniem bo po co mieć pierwszy sezon z 5 a o reszcie można zapomnieć.
Takie coś najzwyczajniej zniechęca do jakiegokolwiek rozpoczynania kupowania serialu który być może potem nie będzie miał kontynuacji.

Chociaż tak jak Ty każdy z nas ma jakieś swoje seriale za które wiele by dał.
Ja mam właśnie takie dwa, akurat z tej listy co podawała SliderOh czyli nie tylko ja na nie czekam, o 10 najbardziej wyczekiwanych serialach czyli "Cudowne lata" i "ED".
O ile tego pierwszego prawdopodobnie nigdy się nie doczekamy wydanego na dvd o tyle na ten drugi są szanse. :)
Na razie to się cieszę, że EDa mam nagranego z c+ na dvd bo w sieci są z tego co wiem tylko vhsripy.
A w wypadku Cudownych lat, żałuję, że jak w latach 90 leciało w TVP2 to nie było stacjonarnych nagrywarek dvd. :(
Ale pomarzyć sobie można lub przesiąść się na kupowanie np w amazonie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2704 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.01.2010 - |17:43|

O ile tego pierwszego prawdopodobnie nigdy się nie doczekamy wydanego na dvd o tyle na ten drugi są szanse. :)
Na razie to się cieszę, że EDa mam nagranego z c+ na dvd bo w sieci są z tego co wiem tylko vhsripy.
A w wypadku Cudownych lat, żałuję, że jak w latach 90 leciało w TVP2 to nie było stacjonarnych nagrywarek dvd. :(
Ale pomarzyć sobie można lub przesiąść się na kupowanie np w amazonie.

Z tego co pamiętam, to "Cudowne lata" leciały przecież jakiś rok temu na TV4. Nie wiem tylko ile odcinków puścili. Może będą jeszcze powtórki? ;)
  • 0

#2705 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2010 - |17:48|

Tak leciały ale ledwo powiedzmy z 30 ich było, nawet zacząłem nagrywać ale dałem sobie spokój.
A do tego co kilka minut, czasami w pół zdania przerywane reklamami.
Więc sam wiesz jak to wygląda... a w tvp2 wiadomo dobry lektor i przede wszystkim cały nieprzerywany odcinek i w ogóle lepszy obraz na tyle na ile można mówić o dobrej jakości w wypadku blisko 20 letniego serialu.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2706 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.01.2010 - |21:34|

Hmmm, jeśli u nas nie planują wydać Chucka, to sytuacja nie wygląda tak różowo, ponieważ zarówno w USA, jak i w UK nie ma już boksów zawierających ep 3D!!! Można nabyć kolejne rzuty już bez okularów 3D... o ile od początku było wiadomo, że w USA tak będzie, to w UK nigdzie o tym nie informowali, jedynym niepokojącym sygnałem był ten zapis na amazonie informujący o kolejnej dacie premiery po tym, jak przez miesiąc sprzedawali już ten boks... a teraz ludzie kupują i zonk...
  • 0
Dołączona grafika

#2707 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 13.01.2010 - |22:01|

Nawet jakby u nas wydali to sądze, że szanse są mega małe, żeby wydali z okularami 3D. Osobiście mi tam na nich nie zależy, ale chętnie bym zobaczył polskie wydanie, szczególnie, że na 2 sezon Big Banga szanse sa minimalne :(

Użytkownik mffk edytował ten post 13.01.2010 - |22:12|

• 0

#2708 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.01.2010 - |22:14|

Zmieniając lekko nastrój ;) przypomnę, że 19 stycznia wychodzi "Defying Gravity" ---> TUTAJ
Co mnie lekko zdziwiło to to, że akurat na jednej z płyt z Glee miałem reklamę tego wydania, troszkę dziwne połączenie tematyczne.
Wracając do DF to reklama była bardzo zachęcająca a jako, że serial mi bardzo przypadł do gustu to trzeba się będzie w to wydanie zaopatrzyć. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2709 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 13.01.2010 - |22:37|

A ja naiwny nadal czekam na 3 sezon Millennium :P
  • 0

#2710 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.01.2010 - |22:44|

Defying Gravity standardowo spuściłam w kiblu po 2 epach, ale wiadomo, każdemu co innego pasi i o gustach się nie dyskutuje :D W sumie nastał taki spokojny okres na rynku wydawniczym, potem w wakacje znowu będą różne wydania w ilościach hurtowych... nie podoba mi się również ta moda na dzielenie na pół sezonów, do tej pory przynajmniej w USA był spokój, a teraz już masowo wręcz się za to biorą... mając jeszcze perspektywę, że można umoczyć kasę, bo człowiek kupi vol. 1, a potem ukaże się tylko cały s1, bez oddzielnego vol. 2, to nawet bez sensu jest ładować się w zakup częściówek... odnoszę wrażenie, że powoli cały rynek DVD/BD zaczyna schodzić na psy :(

Z drugiej strony - gdyby tak u nas ludzie mieli takie dylematy - kupić czy nie kupić :D
  • 0
Dołączona grafika

#2711 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.01.2010 - |20:29|

Znalazłem coś dla fanów serialu The Mentalist.
THE MENTALIST season 1 (6dvd), lektor 2.1ch Dolby Surround i napisy PL na Węgrzech od 17.02.2010.
Dołączona grafika
Dystrybutor - Pro Video (Warner).
http://www.xpress.hu...950537744488463
http://www.dvdfilmta...es&film_id=7020
http://dvd-now.hu/te...lista-1evad6dvd
Może wkrótce skoro są napisy, ktoś i u nas to wyda.

A u nas Imperial szykuje na luty :
PRISON BREAK season 4- 16.02.2010.
Dołączona grafika
http://www.imperial-...erc-SEZON-4-BOX

SHIELD - Season 1 - 16.02.2010.
Dołączona grafika
http://www.imperial-...at-glin-Sezon-1

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 14.01.2010 - |22:02|

• 0

#2712 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.01.2010 - |00:54|

Skoro "The Shield" jest od Sony, to jest też szansa, że ukaże się u nas więcej niż jeden sezon :P Ja tak nie kupię, bo serialu nie trawię (nie bić), ale cieszy mnie przyśpieszenie daty "Skazanego". Teraz tylko mam nadzieję na jakieś ładne wydanie zbiorcze :lol:
  • 0

#2713 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 15.01.2010 - |09:54|

Witam

dla wszystkich zainteresowanych zaczyna wychodzić seria filmów
z Louis de Funes pierwszy ukazał się film "Skrzydełko czy nóżka"
jakościowo wydane bardzo przyzwoicie

dla zainteresowanych link

http://www.defunes-k...CFRlBlAodDQjW1g
  • 0

#2714 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.01.2010 - |10:04|

Inuki - wieczny optymista :D, ale pożyjemy - zobaczymy... może w nagłym przypływie pomroczności jasnej ktoś stwierdzi, że może warto dać ludziom coś więcej, niż cienki kartonik, do którego włożone będą 4 boksy PB o różnych wymiarach :D
  • 0
Dołączona grafika

#2715 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.01.2010 - |11:15|

Inuki - wieczny optymista :D, ale pożyjemy - zobaczymy... może w nagłym przypływie pomroczności jasnej ktoś stwierdzi, że może warto dać ludziom coś więcej, niż cienki kartonik, do którego włożone będą 4 boksy PB o różnych wymiarach :D

SliderOh dziękuję za komplement :rolleyes: Wiem, że trochę naiwny jestem, ale żyję tą myślą, że może kiedyś wreszcie nasz polski rynek serialowy zacznie wyglądać odrobinę poważniej :D Jednak w przypadku "The Shield" naprawdę jest realna szansa na więcej niż jeden sezon; serial pochodzi od Sony, a seriale od nich, które do tej pory ukazały się u nas ("Dynastia Tudorów" i "Trawka") wychodzą dość regularnie i to jeszcze dodatkowo na Blu-ray. Zresztą mam takie wrażenie, że filmy od Sony są teraz lepiej wydawane. Nie wiem jak na DVD ale na Blu-ray widać poprawę. Dostajemy wydania 2-płytowe no i większość dodatków jest tłumaczona na nasz język :)

Co do "complete series" PB, to nawet niech to będzie wszystko to samo, spakowane w jedną tekturę, byle tylko ładnie na półce wyglądało, bo pojedyncze sezony "trochę" odstają pod względem grubości <_<

Jeżeli zaś chodzi o kolekcję Louisa de Funesa, to osobiście nie polecam. Owszem, jest ładnie wydana, jednak kompletnie nie opłacalna. Następne numery mają być po 25zł, a większość tych filmów można dostać w MM, czy też Real za 10-15zł. W dodatku Monolith wydał trochę więcej tytułów niż będzie w kolekcji. Ja ostatnio kupiłem komplet "Żandarmów" za 49,90zł B)

Użytkownik Inuki edytował ten post 15.01.2010 - |11:21|

• 0

#2716 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.01.2010 - |11:22|

Witam

Czy filmy te będą dostepne w kiosku czy tylko poprzez prenumerate. Bo jakoś nie mogę się doszukać na stronie informacji.
  • 0

#2717 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 15.01.2010 - |11:24|

Witam

Czy filmy te będą dostepne w kiosku czy tylko poprzez prenumerate. Bo jakoś nie mogę się doszukać na stronie informacji.

są dostępne w kioskach .. sam nabyłem wczoraj
  • 0

#2718 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 15.01.2010 - |14:39|

Na empik.com można już zamawiać piąty sezon "Zagubionych"; co ważne cena poleciała w dół :lol: Cena rynkowa to 149,99zł, a przez sklep można kupić za 137,99. Może to nie dużo, ale Imperial wyjechałby pewnie z ceną 169zł - 189zł, tak jak za poprzednie sezony :unsure:

LINK

I Chirurdzy
LINK

Użytkownik mffk edytował ten post 15.01.2010 - |14:39|

• 0

#2719 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 15.01.2010 - |15:11|

Gotowe na wszystko - Sezon 5 (7 DVD)
Sześć stóp pod ziemią - Box (25 DVD)

Użytkownik johnass edytował ten post 15.01.2010 - |15:11|

#2720 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.01.2010 - |16:53|

Jednak w przypadku "The Shield" naprawdę jest realna szansa na więcej niż jeden sezon; serial pochodzi od Sony, a seriale od nich........wychodzą dość regularnie i to jeszcze dodatkowo na Blu-ray. Zresztą mam takie wrażenie, że filmy od Sony są teraz lepiej wydawane.

Jeśli chodzi o "The Shield" to powiem suuuuuper! :D :D
Ostatnio nawet się zastanawiałem nad kupnem boxu z complete series w UK ale gdzieś tam się doczytałem, że któryś tam sezon jest co nieco pocięty czy czegoś tam brakuje i na razie mi się odechciało. A kupować sezony osobno wychodziło drożej.
W każdym razie jeśli chodzi o "The Shield" i Blu-raya to w wypadku tego serialu nie ma co liczyć na wydanie BD.
Z tego co pamiętam (i chyba tu o tym pisałem) to pisano o tym na tvshowsondvd ,że Sony tak zdecydowało przy okazji wydania complete na dvd w USA.
Tłumaczono to tym, że serial i tak by specjalnie kręcony jakimiś tam kamerami, często symulującymi paradokumentalne niedbałe, brudne obrazy i przenoszenie tego na BD niewiele by zmieniło.
Fakt, że pewnie i tak w ciągu najbliższych lat zmienią zdanie jak im się będzie chciało dorobić trochę $$$.
Ale na razie nie ma co liczyć i czekać na wydanie "The Shield" w blu-rayu.

Co do reszty seriali to powiem fajnie, tylko, że ROTFL to się nagle wszyscy obudzili w tym lutym - Desperatki, Losty, Prisony, Chirurdzy itd
A mogli mieć taką ładną sprzedaż w ostatnich dwóch miesiącach zeszłego roku. <_< <_<

Fajny ten box "Sześć stóp pod ziemią - Box (25 DVD)" tylko ta cena do jednorazowego wywalenia spora. B)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych