Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2681 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2009 - |22:42|

johnass się nie zrozumieliśmy, nie twierdzę, że facet odrazu wciska chińszczyznę i jest oszustem ale.
Jest mała różnica w wyrobach fili amerykańskiej tłoczni w Meksyku = wiadomo koszta, a produktem made in HK udającym oryginalny a robionym nie wiadomo gdzie, jak i z czego. Owszem sporo ludzi nawet nie zauważy różnicy a jedynie niższą cenę.
Jak pisałem ciekawe jest choćby to co wiele-sporo sprzedawców jeśli sprzedaje coś z zagranicy wyraźnie zaznacza jaki Region mają płytki a tu tego nie ma. Teoretycznie powinna wystarczyć lokalizacja sprzedawcy ale..... i tu jest dla mnie to ale.
ZA MAŁO informacji technicznych o wydaniach i nic poza tym.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2682 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.12.2009 - |22:55|

Spoko, zgadzam się, że opis jest zbyt skąpy, żeby bez dodatkowych informacji zdecydować się na zakup u tego sprzedawcy.

#2683 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.01.2010 - |14:14|

Farscape - complete series za ok. 210 zł z wysyłką

http://www.amazon.co...62351553&sr=8-1
  • 0
Dołączona grafika

#2684 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 02.01.2010 - |21:54|

Pojawiły się pierwsze zapowiedzi Galapagosu na luty na stronie. Z seriali Czysta Krew, Brzydula (8 i complete) oraz Sześć stóp pod ziemią Box 1-5 (25 DVD)
  • 0

#2685 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.01.2010 - |22:29|

Sześć stóp pod ziemią Box 1-5 (25 DVD)

No tak, jakiś rok temu przepakowali pojedyncze sezony i nie mogli od razu wydać całości...

#2686 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.01.2010 - |21:14|

Gazeta Wyborcza wydaje dalej House'a.
Dr House sezon 2 (15 stycznia - płyta 1, odc. 1-3). Pierwsza płyta - 8.99 zł, kolejne -7.99 zł.
http://www.dodatkido...2-plyta-18.html

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 04.01.2010 - |21:21|

• 0

#2687 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.01.2010 - |10:24|

A TB pewnie wydadzą bez dodatków.

Co prawda już na to odpisałem, że będą ale teraz po przejrzeniu tych nowych zapowiedzi na stronie Galapagos to można powiedzieć, że dla polskich nabywców jakby ich nie było bo NIE będą przetłumaczone.
Czyli w sumie pozbyli się na prawdę fajnej okładki i do tego teraz nie chciało im się tłumaczyć tych kilku dodatków, nic tylko pogratulować. A przed nami jeszcze 3 i 4 sezon TruB (o czym piszę w dziale z TB) to aż strach się bać jak wydadzą te kolejne o ile w ogóle. <_<

A tu już nie będę robił osobnego posta w filmach i dam to tutaj.

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.01.2010 - |10:58|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2688 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 06.01.2010 - |11:03|

LOL, kinowe wersje :lol: I cena pewnie będzie zaporowa... ale tym razem to nie wina naszych oszołomów, w ogóle WB wydaje na razie tę trylogię w wersjach kinowych... porażka, tyle miejsca i nie mogli wcisnąć też extended... nawet durne DVD wydali z dwiema wersjami w jednej paczce :|

Użytkownik SliderOh edytował ten post 06.01.2010 - |11:11|

• 1
Dołączona grafika

#2689 HiStoryk

HiStoryk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 06.01.2010 - |21:53|

LOL, kinowe wersje :lol: I cena pewnie będzie zaporowa...

Na punkt44 znajduje się zapowiedź tego cuda na BR. Cena bagatela 419zł. Ciekawe kto to kupi....
  • 0

#2690 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 06.01.2010 - |23:17|

gdyby to były wersje extended, to cena byłaby ok, w końcu swego czasu drożej wychodziło kupić te 4-płytowe wydania DVD lub te super exclusive z figurkami... ja na razie zostaje przy swoich DVD, na których mam obie wersje... jak wydadzą extended na BD, to poważnie rozważę zakup :D

EDIT:

A tymczasem Warner w USA dał ciała z wydaniem Chucka... chyba dobrym wyborem było zakupienie drugiego sezonu w UK. W USA Chuck miał oficjalną premierę we wtorek 5 stycznia i już w tym dniu część ludzi kupiła box bez odcinka 3D i bez okularów... Warner zapowiadał, że tylko pierwszy rzut będzie zawierał ep 3D i okulary, ale wyprodukowali tego tak mało, że nawet na wszystkie pre-ordery nie starczyło... ludzie ich wdeptali w ziemię, więc teraz pracują nad jakimś sensownym wyjściem... A nie byłoby problemu, gdyby nie cudowali...

Użytkownik SliderOh edytował ten post 08.01.2010 - |00:47|

• 0
Dołączona grafika

#2691 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.01.2010 - |11:45|

A tymczasem Warner w USA dał ciała z wydaniem Chucka... teraz pracują nad jakimś sensownym wyjściem... A nie byłoby problemu, gdyby nie cudowali...

Wygląda na to, że je znaleźli ---> http://www.tvshowson...placement/13194

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2692 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.01.2010 - |18:06|

no to było w sumie do przewidzenia, że pewnie uruchomią jakiś program, tylko jakie szanse mają do skorzystania z niego klienci spoza USA? Tego typu programy wymiany płyt czy boksów są zazwyczaj ograniczone do mieszkańców USA... mówię, nie byłoby problemu, gdyby nie cudowali... "raz na 100 lat opłaca się coś kupić w UK" :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#2693 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 10.01.2010 - |20:31|

Jeszcze odnośnie WP. Na Amazonie z polskimi napisami za 66$ ;)

http://www.amazon.co...63151678&sr=8-1
  • 0

#2694 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.01.2010 - |09:05|

gdyby kogoś interesowało, amazon.co.uk ma jedyną wartą rozważenia propozycje odnośnie serii Death Note

http://www.amazon.co...&pf_rd_i=468294

cenowo zdecydowanie najtaniej, czy ktoś posiada może ten boks? Głównie interesuje mnie to, czy oglądając po japońsku z napisami angielskimi będę musiała czytać Light Yagami zamiast Raito Yagami? A byłoby tak pięknie, gdyby Niemcy nie chcieli za całość prawie 150 ojro...
  • 0
Dołączona grafika

#2695 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2010 - |11:34|

Dzwoniłem wczoraj do TimFilm Studio w sprawie BSG i Bardo miły pan powiedział że sezon 1 rewelacyjnie się sprzedaje i ze może mi już zapowiedzieć na kwiecień 2 sezon. Natomiast następne mają już być w znacznie krótszych odstępach.

Użytkownik hallass edytował ten post 13.01.2010 - |11:37|

• 0

#2696 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.01.2010 - |12:41|

Dzwoniłem wczoraj do TimFilm Studio w sprawie BSG i Bardo miły pan powiedział że sezon 1 rewelacyjnie się sprzedaje i ze może mi już zapowiedzieć na kwiecień 2 sezon. Natomiast następne mają już być w znacznie krótszych odstępach.

Super!!! Tylko, że mi na mila odpisali, że "na dzień dzisiejszy nie planują kolejnych sezonów" :lol: Fakt, że pisałem do nich w grudniu; może im się odmieniło? Oby :D Ja i tak poczekam; dopóki nie wydadzą całości nie kupuję. Może jakiś ładny box kolekcjonerski potem zrobią? Miło by było :) A pytałeś może czy mają w planach "Razor" i "The Plan"? No i dodatki niech dadzą i wersję Blu-ray do tego :lol: Wiem, że przeginam ale zaraz mi się humor poprawił :P

No i skoro już jesteśmy przy sci-fi, to wie ktoś co z tym "Stargate Sg-1" i "Star Trek"? Na miale Imperial nie odpowiada. Jak dzwonię to albo zajęte albo mówią, że przełączą na dział i czekam jak ten głupi :angry:

Co do "Death Note" to ja się cały czas łudzę, że ktoś to u nas wyda :rolleyes: Wczoraj akurat skończyłem mangę i teraz serial bym sobie obejrzał. A tak to zostają mi filmy live, które nagrałem sobie z AXN :lol:
  • 0

#2697 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2010 - |12:48|

Potwierdzam. Imperial ma już chyba dość telefonów od fanów. Może coś się w tym roku wyjaśni. A ktos dzwonił może do Galapagosu co z Supernaturalem?

Użytkownik hallass edytował ten post 13.01.2010 - |12:49|

• 0

#2698 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.01.2010 - |12:54|

Potwierdzam. Imperial ma już chyba dość telefonów od fanów. Może coś się w tym roku wyjaśni. A ktos dzwonił może do Galapagosu co z Supernaturalem?

Ja ostatnio pisałem do nich w listopadzie i w odpowiedzi było to co zwykle, czyli "starmy się wydać, ale kiedy i czy wydamy, to nie wiemy" <_< Dotyczy to "Chucka", "Supernatural" i "Nikity". Co do "Smallville" i "Bez skazy" to powiedzieli, że nie mają w planach reedycji i kolejnych sezonów :unsure: Ja już straciłem nadzieję, że tak powiem na te seriale i teraz czekam tylko na powtórki na TVN, żeby sobie ponagrywać :(
  • 0

#2699 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.01.2010 - |13:55|

Co do "Death Note" to ja się cały czas łudzę, że ktoś to u nas wyda :rolleyes: Wczoraj akurat skończyłem mangę i teraz serial bym sobie obejrzał. A tak to zostają mi filmy live, które nagrałem sobie z AXN :lol:

widziałam, że AXN daje te filmy fabularne, ale jakoś je olałam na razie :D Jeśli ktokolwiek by to u nas wydał, to i tak wątpię, żeby przyłożyli się do tego na tyle, aby porządnie to opracować... same napisy pewnie nie dorastałyby do pięt tym nieoficjalnym, które są idealne, wspaniale opracowane i dopieszczone do ostatniej kropki... skoro przy Avatarze napisy to było jakieś nieporozumienie, to co dopiero przy takim "nędznym anime"

Może jak w UK trafi się promocja -50% albo więcej, to się skuszę, chociaż ciężko będzie strawić to Light zamiast Raito, nie lubię, jak mi na siłę imiona tłumaczą. Ale chciałabym mieć to na półce i jedynie w UK zakup jest realny :D
  • 0
Dołączona grafika

#2700 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 13.01.2010 - |15:24|

Na empik.com można już zamawiać piąty sezon "Zagubionych"; co ważne cena poleciała w dół :lol: Cena rynkowa to 149,99zł, a przez sklep można kupić za 137,99. Może to nie dużo, ale Imperial wyjechałby pewnie z ceną 169zł - 189zł, tak jak za poprzednie sezony :unsure:

LINK
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych