Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2661 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.12.2009 - |10:56|

Ciekawe ile Galapagos zaśpiewa sobie za 24 s07. Jest duże szansa na to że klienci się wypną a Galapagos i inni wydawcy stwierdzą że seriale w Polsce nie sprzedają się dobrze. Paranoja.

A TB pewnie wydadzą bez dodatków.

P.S. Właśnie przejrzałem Amazony europejskie i ceny za TB (Z VATem i wysyłką) są zbliżone do ceny Galapagos. Być może HBO wywindowało cenę tak wysoko.
Przypomnę też że BrzydUlę początkowo oglądało 2 miliony widzów. Ostatni odcinek było to już 5 milionów. Jeśli wydanie DVD serialu też ma takie branie to nie dziwota że TVN chce zarobić. Nie zmenienia to faktu że jest to niebezpieczny precedens.
Merlin BrzydUlę ma nadal za 99zł.

Użytkownik wergora edytował ten post 26.12.2009 - |11:06|

• 0

#2662 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.12.2009 - |11:27|

A TB pewnie wydadzą bez dodatków.

Dodatki:
Komentarze reżyserów, scenarzystów, aktorów oraz producenta. Rzucając świtało na wampiry w Ameryce - mock-u-mentary (pseudo-dokument)

P.S. Właśnie przejrzałem Amazony europejskie i ceny za TB (Z VATem i wysyłką) są zbliżone do ceny Galapagos. Być może HBO wywindowało cenę tak wysoko.

Owszem ceny do niskich nie należą tyle, że ile to godzin tam muszą pracować na ten serial a ile w PL.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.12.2009 - |11:27|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2663 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.12.2009 - |12:09|

FilmOutlet ma BrzydUlę po 86,40 zł (wyjątek: część 1 - 85,40 zł, część 4 - 99,40 zł), Punkt44 - po 89,90 zł, więc nie wiem, skąd bierzecie te ceny powyżej 100 zł...

A dystrybutorem 24 i Prison Breaka (premiera już 23.03.2010 i może ulec zmianie ;)) ma być Imperial.

Prison Break S04: 98,80 zł w Outlecie, 169,90 zł w p44...

Użytkownik johnass edytował ten post 26.12.2009 - |12:14|

#2664 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.12.2009 - |14:13|

dvdmax.pl miał "Brzydlę" za 129,90zł, a cena rynkowa była 139,90zł. Teraz widzę, że pozmieniali ceny i "Brzydula" kosztuje już 99zł (cena rynkowa 109zł). Może faktycznie to HBO dowaliło z ceną TB? Nie zmienia to jednak faktu, że ceny Blu-ray podnieśli <_<

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.12.2009 - |14:14|

• 0

#2665 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.12.2009 - |14:31|

dvdmax od zawsze ma wysokie ceny, a ceny rynkowe wzięte z innego kosmosu. ;)

Ostatnio ceny seriali w ogóle poszły w górę, nawet tych wcześniej wydanych, np. pierwszy sezon House'a, jak wychodził, w empik.com kosztował około 92 zł, a teraz 106 zł; rok temu pierwszy sezon Terminatora można było kupić w merlinie za około 86 zł, a dzisiaj już za ponad 100 zł... Przecież tendencja powinna być spadkowa.

Użytkownik johnass edytował ten post 26.12.2009 - |14:33|

#2666 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.12.2009 - |14:43|

To jeszcze nic; ja w MM widziałem pierwszy sezon "Prison Break" za 189zł jakiś miesiąc temu :blink: Najlepsze jest o, że kupiłem go dobry rok temu za 119zł i to w dodatku w tym samym MM :mellow:

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.12.2009 - |14:44|

• 0

#2667 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.12.2009 - |14:54|

Mogli wrócić do pierwotnej ceny (np. rok temu przed Świętami Matriksy i LoTR-y niby staniały na stałe, a potem znowu podrożały), a teraz ceny niektórych seriali są wyższe od pierwotnych.
Z TB można było się spodziewać, jak za Stokrotki 3 DVD chcą około 111 zł, chociaż jeszcze jakiś czas temu cena wahałaby się w okolicach 90-100 zł.

Użytkownik johnass edytował ten post 26.12.2009 - |14:55|

#2668 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.12.2009 - |15:06|

ceny w europejskich sklepach też są często przegięte, weźmy SGA sezon 5 w dniu premiery w UK - prawie 300 zł (porąbało kogoś), a w listopadzie na amazon w USA complete series SGA za 285 zł z wysyłką!!! Ale nawet jeśli jakiś serial początkowo ma cenę średnią albo wysoką, to co jakiś czas są promocje, gdzie można ustrzelić coś za grosze... weźmy to Fringe, normalna cena to 44$, przecenione najpierw na 19$, potem na 20$ - więcej niż połowa ceny off... a Supernatural sezon 4 - normalna cena w granicach 40$, a w listopadzie można było kupić za 14$... to są przeceny sięgające nawet 70% na nowe, dopiero co wydane rzeczy... a pokażcie mi u nas jakąś sensowną politykę cenową dającą ludziom możliwość kupienia czegoś po okazyjnej cenie? U nas się ludzie podniecają, jak cena 20 zł spadnie... a jak człowiek zamawia coś za pół ceny, to sklep po 2 miesiącach anuluje zamówienie, bo nie ma ;>

Jednym słowem - na drzewko ten cały biznes... nie mają za grosz pomyślunku, patrzą tylko, jakby tu ludzi jeszcze bardziej wydoić i ofiarować w zamian szity :D... ale tak to już u nas jest i na zmiany się nie zanosi...

Użytkownik SliderOh edytował ten post 26.12.2009 - |15:12|

• 0
Dołączona grafika

#2669 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 26.12.2009 - |17:50|

Warto zauważyć, że wydanie 'True Blood' będzie zawierać lektora (według tego co podaje Merlin), co pewnie też wpływa na wygórowaną cenę.
  • 0

#2670 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.12.2009 - |18:13|

Jak sięgam pamięcią to seriale HBO do tanich nie należały. Jeszcze dziś za Rzym trzeba zapłacić 200 za sezon. Dzięki zatrudnieniu w EMPiKu kupiłem wydanie w boksie 11 DVD za 200zł. Kompanię Braci mam z Amazona za 75zł, Deadwood i Carnivale też kombinowałem jak mogłem najtaniej. Generalnie zawsze trzeba było wydać minimum 150zł za sezon serialu od HBO.
  • 0

#2671 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.12.2009 - |18:18|

Może faktycznie to HBO dowaliło z ceną TB? Nie zmienia to jednak faktu, że ceny Blu-ray podnieśli <_<

Generalnie produkcje od HBO zazwyczaj miały wysoką cenę i to widać nawet w tym ich firmowym sklepie.

Najlepsze jest o, że kupiłem go dobry rok temu za 119zł i to w dodatku w tym samym MM :mellow:

Tu być może trafiłeś na sztukę źle ometkowaną. ;) Zresztą już to kiedyś pisałem, że w MM trzeba zawsze uważnie przeglądać półki a szczególnie jeśli się przegląda starsze pozycje.
Bo jednakowe wydania potrafią leżeć "obok siebie" w całkowicie różnych cenach a nawet wydania 2 płytowe potrafią być tańsze od tych 1 płytowych tego samego filmu.

Warto zauważyć, że wydanie 'True Blood' będzie zawierać lektora (według tego co podaje Merlin), co pewnie też wpływa na wygórowaną cenę.

No tak tylko, że zaoszczędzili na digipacku a jeśli powiecie, że to pewnie niewiele to tym bardzie nie ma powodu aby go nie wydawać. :P

Z TB można było się spodziewać, jak za Stokrotki 3 DVD chcą około 111 zł, chociaż jeszcze jakiś czas temu cena wahałaby się w okolicach 90-100 zł.

Stokrotki można TUTAJ kupić za 89 zł.

A tak nawiązując do poziomu oferty i obsługi w Polska vs "zachód".
Odebrałem maila, że 24 grudnia amazon wysłał mi paczkę.
I co najciekawsze o ile dwa z 3 zamówionych seriali mieli odrazu na magazynie to o tyle trzeci czyli "Glee" ma (miał) wyjść dopiero 29 grudnia czyli w nadchodzący wtorek.
A tu wychodzi na to, że mi to już wysłali 6 dni wcześniej. :D
A jak to wygląda w Polsce przypomnę - niedawno się dziwiliśmy, że kochani wydawcy generalnie wzięli sobie wolne z premierami w tzw okresie żniw zakupowych czyli grudniu i liczą, że ludzie nic nie wydawali w święta i zaczną zakupy w styczniu/lutym jak oni się obudzą.
Zostawię to bez komentarza. B)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2672 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.12.2009 - |19:10|

Stokrotki można TUTAJ kupić za 89 zł.

No tak, wiem. Na allu można kupić za 86 zł z wysyłką, ale generalnie życzą sobie koło 111 zł.

#2673 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.12.2009 - |19:46|

w amazonowych FAQ jest napisane, że jeśli wydawca nie ma nic przeciwko, to wysyłki są realizowane wcześniej niż przewiduje data premiery, niektóre rzeczy są wysyłane dokładnie w dniu premiery, a niektóre nawet do dwóch tygodni wcześniej... do mnie Kyle'a też wysłali jakoś w zeszłym tygodniu, a oficjalna premiera była 22 grudnia... Lost natomiast wypłynął dokładnie w dniu premiery...
  • 0
Dołączona grafika

#2674 mffk

mffk

Kapral

• Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 28.12.2009 - |21:43|

Natrafiłem na pewnego allegrowicza który aktualnie wystawił ciekawe rzeczy w myśle, że dość konkurencyjnych cenach.

http://www.allegro.p...872&gr_id=20585

np :

Scrubs (Pakiet 1-8) - 419 zł
Dwóch i pół (Pakiet 1-6) - 355 zł
Diabli Nadali (pakiet 1-9) - 365 zł
The L Word (pakiet 1-6) - 345 zł
  • 0

#2675 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2009 - |22:01|

Zapytaj go to jaki Region mają te płytki. ;) Zobaczymy co odpowie bo coś mało informacji technicznych o tych wydaniach.
A do tego ciekawy jest ten komentarz "... płyty "tłoczone" w Hong Kongu, czas oczekiwania ponad 3 tygodnie....".

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2676 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.12.2009 - |22:03|

#2677 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2009 - |22:10|

Lokalizację te se może wpisać jaką chce. ;)
Zresztą na amazon.com ludzie też kupują chińskie ,przepraszam made in HK wydania dvd jako oryginalne ;) więc..... :rolleyes:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2678 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.12.2009 - |22:14|

niektóre z tych rzeczy mają cenę porównywalną z amazon.com, inne kosztują nieco drożej niż amazon sprzedawał w listopadzie i grudniu... przy założeniu, że to rzeczywiście jest z USA, a nie z Hong Kongu... osobiście - ryzyk-fizyk, ja zostaję przy amazonie, tam wiadomo, że wszystko jest takie, jak powinno :D

Z innej beczki - Cameron zapowiada, że za jakieś 6 miesięcy powinien wyjść Avatar na DVD/BD i będą to wersje 2D (w przypadku DVD to oczywiste), natomiast pod koniec 2010 roku, kiedy na rynku będzie już wystarczająco dużo odtwarzaczy BD obsługujących 3D - pojawi się również wersja 3D Avatara na BD... możemy też liczyć na ok. 15 minut dodatkowych ujęć, które zostaną albo dołączone jako deleted scenes, albo wmontowane w film jako extended cut

A co my dostaniemy?? ;> Usunięcie literówek w napisach jako bonus?? ;> :lol: Jeśli nie wydadzą u nas żadnego kolekcjonerskiego wydania, to amazon znowu zarobi :D
  • 0
Dołączona grafika

#2679 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 28.12.2009 - |22:22|

Lokalizację te se może wpisać jaką chce. ;)
Zresztą na amazon.com ludzie też kupują chińskie ,przepraszam made in HK wydania dvd jako oryginalne ;) więc..... :rolleyes:

Podałeś przykład z jednego neutrala. W US widziałem oryginalne seriale tłoczone w Meksyku, więc czemu nie HK? Na pewno gość ukrywa się w HK i podaje NY dla zmyłki. ;) Pewnie kupił takie na amazon.com czy gdzieś indziej i wysłał, a odbiorcy się nie spodobało...

Użytkownik johnass edytował ten post 28.12.2009 - |22:23|

#2680 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.12.2009 - |22:34|

Jak napisałam - przecież nikt nikomu nie broni kupić, myślę, że nie byłoby żadnych wątpliwości, gdyby gość otwarcie napisał: oryginalne wydanie amerykańskie, region 1... i po kłopocie... może jest to zwykłe niedopatrzenie z jego strony, ale mnie się od razu przy takich mało szczegółowych aukcjach zapala może nie czerwone, ale żółte światełko i przed zakupem na pewno bym dokładnie dopytała się o szczegóły :)

na eBay pełno jest tych "licencjonowanych" z Hong Kongu, więc samo napisanie, że to oryginalne wydanie licencjonowane akurat w moim przypadku niewiele znaczy :)

Dopytać, i jeśli gra, to kupować :D
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych