Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#2621 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.12.2009 - |22:32|

Jeśli chodzi o towar na empik.com, to jesli go mają na stanie, to nie ma problemu - z preorderem to już pisałem. No i import z książki z zagranicy, też im nie zrobił problemu.

#2622 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.12.2009 - |22:38|

To chyba przeze mnie ten sklep jeszcze funkcjonuje. :D Sporo kasy u nich zostawiłem (np. teraz filmy Buena Visty mają po 18 z hakiem), chociaż generalnie nie określiłbym go mianem profesjonalnego (dobrze, że ze zwrotem towaru nie robią problemów). Czasem trzeba mieć anielską cierpliwość, ale takich numerów jak zły salon nie miałem. A z góry nie ma co płacić, skoro można to zrobić na miejscu, gdy ma się pewność, że wszystko gra.

Użytkownik johnass edytował ten post 11.12.2009 - |22:41|

#2623 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.12.2009 - |16:56|

Ostatecznie misja steelbook ST 2dvd zakończona sukcesem, mam już w domu 2 sztuki zgodnie z zamówieniem.
Tylko najpierw trzeba się było przebić do sklepu przez nieprzebrane dzikie hordy zakupomaniaków w centrum handlowym. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ysRNjgWzZsAhttp://www.youtube.com/watch?v=g61SmAXk8Xw

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.12.2009 - |18:51|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2624 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.12.2009 - |13:25|

Już od 17 grudnia Amercom zacznie wydawać dwa kolejne seriale Universal. Tym razem gazetowo wydadzą:
Napisała : Morderstwo (44 odcinki na 23 płytach dvd)
Dołączona grafika
http://amercom.com.p...rony.php?kod=nm
KOJAK (23 odcinki na 12 płytach dvd).
Dołączona grafika
http://amercom.com.p...y.php?kod=kojak

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 14.12.2009 - |12:31|

• 0

#2625 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.12.2009 - |14:53|

Terminator: Kroniki Sary Connor - Sezon 1 za 73,20 zł.

#2626 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 18.12.2009 - |20:07|

S4 "House" w Media Markt w Bielsku za całkiem atrakcyjne 89zł. Dla przykładu w BB, w Empiku - 119zł :)
  • 0

#2627 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.12.2009 - |12:49|

SG-1 Complete Series za 105$ już z wysyłką
http://www.amazon.co...ndvdcomsales-20
  • 0
Dołączona grafika

#2628 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.12.2009 - |20:30|

Mam pytanko dotyczące Seksu w Wielkim Mieście z importu na empik.com (KLIK). Czy ktoś w taki sposób zamawiał wcześniej i czy faktycznie kwestia tych 10 dni, czy nawet dwóch tygodni na oczekiwany towar jest wiarygodna? Chciałbym zrobić na nowy rok prezent dziewczynie, która kocha ten serial. Zdaje sobie sprawę, że nie ma w tym wydaniu polskiej wersji, ale akurat nie jest mi potrzebna aż tak bardzo.

No i drugie pytanie - czy gdzieś w sklepach wysyłkowych jest szansa dostać ten serial w PL wersji jezykowej?

Użytkownik sephia edytował ten post 20.12.2009 - |20:31|

• 0

#2629 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 20.12.2009 - |20:49|

Nigdy tak nie zamawiałem, ale ze względu na święta szanse są raczej iluzoryczne.
W ogóle teraz empik.com świruje z datami. W piątek zamawiałem towar 6-8 dni i miał być gotowy do odbioru w 2010 (tak też chciałem), a dzisiaj widzę w profilu, że jest w drodze do salonu; dzisiaj z kolei zamawiałem towar 24h i na początku podawali datę wysyłki 22.12, a po złożeniu zamówienia 6.1.10. ;)

Na razie nie trafiłem na ten serial z polską wersją językową.

Użytkownik johnass edytował ten post 20.12.2009 - |21:11|

#2630 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.12.2009 - |21:00|

Ja towar z improtu zamawiałem dwa razy, za pierwszym razem im się nie udało, za drugim, był dostępny prawie że od ręki - podejrzewam, że zamówili jak zamawiałem za pierwszym razem, ale jako iż im coś długo szli, to mi anulowali, a potem go już mieli. :)

#2631 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.12.2009 - |21:22|

Wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało ,że oni i tak kupują ten serial TUTAJ lub TUTAJ.
Więc wielce prawdopodobne, że nawet prędzej i pewniej by Ci było zamówić ten serial tam gdzie podałem.
No chyba, że chodzi o cenę ale tego już mi się nie chce teraz liczyć co gdzie ile kosztuje na złotówki.

Jest jeszcze jedna prostsza możliwość przejść się do empika i zobaczyć, czy czasem im się gdzieś nie wala po półkach.
Podobno 6 sezon ma polskie napisy , przynajmniej według tego co tu napisali ---> http://oceandvd.pl/i...=0&pricemax=&p=
No i jeśli ją bardzo kochasz ;) :P to może zainwestujesz i może odrazu kupisz jej całego boxa. B)

A jeśli chodzi obecnie o terminy to jak już pisali są BARDZO iluzoryczne i do tego szczerze mówić troszkę późno się z tym obudziłeś. :)
Bo w przyszłym tygodniu odpada przez święta kilka dni, i następnym znowu przez sylwestra również kilka i tak robią się ledwo po ok 3 prawdziwe dni robocze w tygodniu. A niech im się jeszcze okaże ,że mają jakieś remanenty i będzie lipa z jakąkolwiek działalnością więc tak na prawdę lepiej się wstrzymać z zamówieniami albo mieć świadomość, że i tak przyjdą w 2010.
Ja tak mam np z dvd serialu "Glee" które niby wychodzi 29 grudnia ale oczywiście nie spodziewam się wysyłki przed sylwestrem bo jest to mało prawdopodobne. :mellow:

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.12.2009 - |21:32|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2632 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 20.12.2009 - |21:31|

6 sezon ma polskie napisy, reszta nie.
A empik muzyke i filmy sprowadza głównie z niemiec.
  • 0

#2633 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 20.12.2009 - |22:18|

Akurat na prezent świąteczny dostała wersję filmową :) A o serialu nie myślałem, bo wiedziałem, że jest bardzo ciężko dostępny w Polsce. Na amazonie zamawiać niestety nie potrafie i nie wiem czy się za to będe zabierał. Fajnie byłoby znaleźć kogoś, kto by mi w tym pomógł. Biorąc pod uwagę, że są święta i nowy rok, to chyba odpuszczę temat szybkiego zamawiania na warianta przez import do empiku i poczekam być może na walentynki. A wtedy już box z wszystkimi sezonami bardzo by pasował.

Coś takiego: KLIK pasowałoby idealnie ;) Szkoda tylko, że jest takie drogie. Nie ma jakieś innej wersji z wszystkimi sezonami, nieco tańszej? :)

O np. to: KLIK - dobrze liczę, że będzie to około 200 złotych?

Użytkownik sephia edytował ten post 20.12.2009 - |22:24|

• 0

#2634 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.12.2009 - |22:27|

Coś takiego: KLIK pasowałoby idealnie ;) Szkoda tylko, że jest takie drogie. Nie ma jakieś innej wersji z wszystkimi sezonami, nieco tańszej? :)

To co podałeś w niemieckim ma już wyczerpany nakład więc tego nie kupisz.
A to co podałeś w angielskim to oczywiście licząc średnio funta po jakieś 4,5 zł to wyjdzie ok 200zł + vat i przesyłka czyli i tak będzie poniżej 300 zł stawiam na jakieś 250-260 więc taniej niż w oceandvd.

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.12.2009 - |22:30|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2635 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.12.2009 - |22:31|

Przyjaciele na brytyjskim amazonie znowu za pół darmo!
http://www.amazon.co.../dp/B002CYIR0M/

Na polskie to jakieś 220 zł razem z przesyłką. Ostatnio się zawahałem i potem podwyżyli cenę o 10 funtów, teraz już korzystam z okazji :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2636 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.12.2009 - |22:34|

Faktycznie Przyjaciele przez jakiś czas kosztowali 49 funtów ale znowu spadli do 39 a jakby tak jeszcze mieli polskie napisy to już w ogóle by ładnie wykosili polski rynek.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#2637 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.12.2009 - |22:43|

Faktycznie Przyjaciele przez jakiś czas kosztowali 49 funtów ale znowu spadli do 39 a jakby tak jeszcze mieli polskie napisy to już w ogóle by ładnie wykosili polski rynek.

Wydaje mi się, że oni nie mogą dać polskich subów właśnie :D. Bo kto by wtedy kupił te nasze zestawy po 8 stów :P :P :P. No ale mi tam pl suby latają, więc się tym nie przejmuje.

Kupiłbym jeszcze Joeya, ale ani w USA ani w UK nie wydano drugiego sezonu. Wydali za to u nas tylko kurde jak patrze, że ceny na allegro są od 80-100 zł za sezon, a na amazonie pierwsza seria jest za 5 funtów to mnie szlag trafia...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2638 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 21.12.2009 - |00:20|

A to co podałeś w angielskim to oczywiście licząc średnio funta po jakieś 4,5 zł to wyjdzie ok 200zł + vat i przesyłka czyli i tak będzie poniżej 300 zł stawiam na jakieś 250-260 więc taniej niż w oceandvd.
[/font]

Na allegro identyczne zestawy stoją za około 270zł więc chyba zdecyduje się na taki zakup. Mimo wszystko pewniejszy od sprowadzania z zagranicy :) W każdym razie dzięki wielkie za wszelkie info i wskazówki.
  • 0

#2639 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 21.12.2009 - |15:38|

W merlinie zimowa wyprzedaż. Szału nie ma, ale można kupić niektóre seriale trochę taniej: 15%, 25%, 50%, 75%.

#2640 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.12.2009 - |16:11|

Szału nie ma, ale można kupić niektóre seriale trochę taniej

LOL to ten serial "co się Rzym nazywa" ;) został w ogóle przeceniony ? :lol: :unsure:
Cena nadal kosmos, dobrze, że mnie do niego nie ciągnie.
A jeśli chodzi o "ER-y" to ostatnio gdzieś widziałem nie po 80 zł a po 60 zł za sezon - to tak informacyjnie.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych