Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#2621 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.11.2009 - |20:30|

Potwierdzone, że odcinek 06x06 jest o Sayidzie.

Odcinek 06x09 jest o... Richardzie i ma mieć tytuł "Ab Aeterno"
Pojawi się Black Rock. Prawdopodobnie dowiemy się też, kim jest tajemniczy Man in Black.

A zgodnie z nie potwwierdzonym na razie rumourem Lościaki mają być... więźniami na pokładzie Czarnej Skały.
Padłam... ze śmiechu. :D
Jeśli rumour miałby się potwierdzić, znaczyłoby że po prostu serial sięgnął dna. Twórcom kończą się pomysły.

Odcinek nr 108 to ma być odcinek 06x05 (Grzebul, oboje musimy się zgłosić na korepetycje z matematyki).
Chyba wszyscy oczekują po odcinku 108 czegoś mocnego. A tu jako że to odcinek o Jacku to już tradycyjnie zanosi się na nudne flaki?
Jakoś 06x04 (Locke-centric) bardziej by pasował ;)

Aktualizacja:
Casting Call do 06x10:
[DESK CLERK] Male.. 30s, any ethnicity. Loves his job and is usually on top of things. When he’s made a mistake, he’s quick to accept it and resolve it satisfactorily. CO-STAR.

[KENDALL] Female..30s, any ethnicity. Attractive and professional. Good at her job and does not cut any corners. CO-STAR.

[CUSTOMS OFFICIAL] Male.. 50s, any ethnicity. Pot-bellied, efficient bureaucrat inured to travelers’ pains and frustrations. Suspects people are always trying to get something past him. CO-STAR.

Prawdopodobnie w jednym (?) z odcinków 08-10 pojawi się niejaki Jose Yenque. Raczej mało znany osobnik (na DarkUfo towarzystwo miało problem z "identyfikacją"), ciekawostką bardziej jest jego podobieństwo do... Ryśka Malowane Ślepka.
Richie ma brata?!?!
Ekhm, znaczy kogo mały Ben spotkał w lesie w 03x20? Może jednak niekoniecznie Ryśka?
Stawiałabym, że koleś wystąpi w odcinku 09, tam z castingu wynikało, że ma być sporo Latynosów.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 04.12.2009 - |19:58|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#2622 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.12.2009 - |19:20|

Ale się zapuściłam z aktualizacją... :(

1. Zdjęcia Świątyni - wchodzisz na własną odpowiedzialność:
http://spoilerslost....l#axzz0ZJGUkJ6F
- świątynia jest w stylu hinduistycznym, jednak typowym bardziej dla Indonezji niż Indii
- brak hieroglifów (dorysują potem?)
- zdecydowanie najlepsze jest bajoro przed Świątynią, rozumiem, że Lostzilla moczy czasami w nim zadek

2. Na planie jeden z wścibskich fanów dopatrzył się nowej łodzi podwodnej.
Czarnej...

3. Według plotkary Kristin - mamy mieć spotkanie Jacka z Rose.
Pewnie doktor super-hero wpadnie do chatki na herbatkę ;)

4. I najmocniejsze:
Richie Malowane Ślepka we flashbacku ma spotkać i Jacoba i Pana w Czarnym.
- Jacob and Richard are involved in a fight with a special knife
Ma walczyć z Jacobem? Czy z kim? I co to za "special" nóż? To ma być oczywiście XIX wiek...

W komentarzach ciekawa koncepcja, że być może Jacoba można zabić tylko jakimś konkretnym nożem...
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#2623 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 11.12.2009 - |01:38|

Pewnie chodzi o nóż, który młody John Locke dostał od Rysia i stwierdził, że to jego, przez co Rysiek się tak przestraszył :)
  • 0

#2624 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.12.2009 - |19:26|

Casting do 06x11:
[DOCTOR] 30s.. male or female, any ethnicity. Working rounds in the E.R. Good bed-side manner. Smart. Knows what’s best for the patient and won’t be questioned or pushed around. CO-STAR.

[MRI TECH] 30s, male or female, any ethnicity. Performing the next in a line of scans needed to be done that day. Bored by the routine but empathetic to people’s fears of the machine. CO-STAR.

[LAWYER] - 30s - 40s, Female, African American, sharp and excellent at her job. CO-STAR.

Szpital? Znowu Jack-centric? Błagam, nieeeee :(

Raport z planu:
http://spoilerslost....s-10th11th.html
Najbardziej zaskakującą rzeczą jest pojawienie się wśród Rozbitków grupy "naukowców" - jakieś 7-10 osób.
I raczej są to naukowcy Othersów, a nie powracająca Dharma.
O co kaman?

Podcast Ryana:
http://spoilerslost....s-10th11th.html
Plan filmowy z odcinków 09 i 10.
Black Rock is definitely a prison ship
Czemu większość to tłumaczy jako statek "niewolniczy"?

Były kręcone sceny w dżungli, z udziałem Hugo i Richarda, oraz ciemnowłosej kobiety. Lecz nie była to Ilana, lecz podobna do niej babka.
Rzekoma ciemnowłosa Claire z poprzednich odcinków?

Jak do tej pory pokazywali soap operę i żałosne trójkąciki, tak teraz pewnie zaczną wyjaśniać na łapu capu. I wprowadzać ważne wątki i niezbędne osoby :) Tylko, że pewnie przynajmniej część z nich można by było już dawno wprowadzić. A nie pokazywać bzdury z dylematami łóżkowymi Kate w roli głównej. :angry:
  • 0

#2625 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.01.2010 - |18:50|

Aaaale przerwa mi się zrobiła :P

Ranking pierwszych 9 odcinków wg źródeł, które czytały cały script, widziały materiał do odcinka, itp.
Episode 6.09 - Ab Aeterno - 9.60
Episode 6.07 - Dr Linus - 9.25
Episode 6.04 - The Subsitute - 9.10
Episode 6.01/6.02 - LA X - 9.00
Episode 6.05 - Lighthouse - 8.75
Episode 6.06 - Sundown - 8.40
Episode 6.08 - Recon - 7.10
Episode 6.03 - What Kate Does - 6.70

09 - nie dziwi, skoro o Richardzie, podobnie jak 07 i 04 :)
05 - raczej słabo jak na odcinek o numerze 108 :(
03 - cieniutki odcinek o Kate? To chyba już klasyka... Dziwi tylko, że jest to odcinek, który będzie wyświetlony tuż przed IO. Bo wtedy 04 i 05 mogą mieć marną oglądalność (szczególnie 05). Ludzie mogą wybrać transmisje z igrzysk, szczególnie jeśli będzie to hokej i mecze reprezentacji USA z jakimś dobrym przeciwnikiem.

Odcinek 06x10 - o Sun z Jinem
Odcinek 06x11 - o Desmondzie
Tytułów na razie brak.
  • 0

#2626 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.01.2010 - |19:17|

Wychodzi na to że będzie dużo Richarda w nowym sezonie. Oby nie za dużo :) Tytuły pierwszych odcinków aż za bardzo oddają do czego doprowadziły wydarzenia z końcówki 5 sezonu.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 07.01.2010 - |19:19|

• 0
don't try

#2627 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.01.2010 - |20:10|

Tytuły odcinków:
06x10 - TBD (o Jinie i Sun)
06x12 - "Everybody Loves Hugo" (chyba nie muszę tłumaczyć, o kim będzie odcinek)

Jeden z bardziej niepokojących spojlerów brzmi, że w sezonie 6, już w pierwszych odcinkach trup ma się ścielić gęsto. Dymek będzie szalał...

I casting call do 06x13:
[EMT] Male, any ethnicity, late 20s - 40s. Smart, clean-cut and skillful EMT who cares about his patients and likes helping people...CO-STAR.

[SURGEON] Male or female, any ethnicity, late 20s - early 30s. Capable, compassionate and level-headed surgeon who finds himself a bit over his head during an emergency. Not afraid of calling in a more experienced surgeon to help...CO-STAR.
Tak z lekka biorąc - przeciwieństwo Jacka. Bo nie wstydzi się poprosić o pomoc kogoś bardziej doświadczonego.

Zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy w alternatywnej rzeczywistości to Jack uratował Sarah? Może to, że chodzi, zawdzięcza komuś zupełnie innemu. I dlatego odeszła od Jacka...
Nie pogniewałabym się na taki nieco "luźnawy" odcinek przed wielkim finałem.
  • 0

#2628 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 22.01.2010 - |21:26|

Hmmm ale czy ta alternatywna rzeczywistość nie będzie dotyczyła okresu po lądowaniu na LAX?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#2629 mellron

mellron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 30.01.2010 - |00:26|

My link
  • 0

#2630 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.01.2010 - |08:49|

Streszczenie odcinka LAX

http://spoilerslost....-recap-and.html

Zapowiada się świetnie
  • 0

#2631 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.01.2010 - |10:24|

Pierwszy odcinek można w necie obejrzeć. Jakość obrazu jest znośna ale dźwięku...szkoda gadać.

http://spoilerslost....l#axzz0eB9XYQNf
  • 0

#2632 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 31.01.2010 - |11:41|

Temat z odcinkiem/odcinkami LAX ciągle zamknięty, więc napiszę tutaj.

Byłem wolny od spojlerów już długi czas, ale nie wytrzymałem i musiałem zobaczyć tą pierwszą godzinę, mimo fatalnego dźwięku. Sporo rzeczy mi przez to umknęło. I tak będzie trzeba zobaczyć jeszcze raz.

Mam trochę mieszane uczucia. O ile w 5 sezonie podróże w czasie od razu bardzo mi się spodobały to alternatywna rzeczywistość... Hmmm były świetne momenty, ale trudno mi wyobrazić sobie taki cały sezon. Zobaczymy jak będzie. Na razie twórcy mają ode mnie kredyt zaufania. Wygląda na to, że w drugiej, a w zasadzie pierwotnej rzeczywistości Jack i spółka są z powrotem "w teaźniejszości" czyli roku 2007/2008. Mamy noc tak samo jak na plaży. Poza tym Jacob gada do Hurleya coś co wydaje się to potwierdzać. Trochę za dużo czasu wg mnie poświęcono dokopywaniu się do Juliet, ale przynajmniej godnie jest pożegnana. :P Najciekawsze rzeczy działy się przy stopce. Ben rzucony przez Richarda przy ciele Johna, świetna scena. No i czyżby potwierdzenie tego, że MIB,Flocke=dymek? Bram chciał się chronić rozsypanym popiołem, to już chyba wiemy po co był wokół chatki. Nie wiemy tylko czy nie pozwalał wyjść czy wejść. :P

Dla pełnej oceny pozostała jeszcze druga godzina premiery, ale jak na razie jest dobrze. Jednak bardziej podobała mi się premiera sezonu piątego. (a także Pilot i premiera 2 sezonu) To otwarcie trzyma wg mnie poziom 3 i 4 sezonu.

Użytkownik Metalfish edytował ten post 05.02.2010 - |13:36|

• 0
...and Justice for All!

#2633 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.01.2010 - |11:54|

No i jeszcze stopa pod wodą ;)
  • 0

#2634 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 31.01.2010 - |12:03|

O właśnie zapomniałem o tym. A to był jak dla mnie największy WTF odcinka.
  • 0
...and Justice for All!

#2635 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.02.2010 - |09:35|

http://spoilerslost....-even-more.html

Chyba wyjaśnią kim byli Adam i Ewa.

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 01.02.2010 - |09:40|

• 0

#2636 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 02.02.2010 - |19:16|

http://spoilerslost....youtube-ad.html
  • 0

#2637 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.02.2010 - |18:48|

Chyba najbardziej zaskakujący spoiler co do przyszłych odcinków.

Koleś w Czarnym (Dymek?) ma prawdziwego wroga i wcale nie chodzi o Jacoba.

Ktoś uwięził go w chatce i się zmył z wyspy? A Kuba robił jedynie za strażnika?
  • 0

#2638 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 10.02.2010 - |23:34|

Hej,
czytałem spoiler z którego wynika, że kazda postac w jednej z rzeczywistosci zginie to tłumaczy info o wielu trupach i jest doskonałym sposobem na złączenie sie timeline.
Spoiler

• 0

#2639 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.02.2010 - |20:29|

Najświeższa dostawa spoilerów:

Odcinek 06x13 - "The Last Recruit"
Odcinek 06x14 - "The Candidate" :P

Casting do 06x15 - znowu dzieciaki ;)
[LAUREN] Mediterranean looks, early to mid 20s... Attractive. Finds strength through desperation. Confident and maternal. CO-STAR.

[RYAN] Caucasian.. blond, 9 years-old to play 8, kind and shy. He has to take a test and is chastised for not being as good as the other kids... NICE CO-STAR.

[SEAN] Caucasian, dark hair, 9 years-old to play 8. Curious and rebellious, has an independent spirit sptv050769... NICE CO-STAR.

[MATT] Caucasian, dark hair, 12-14, dark hair, defiant and rebellious. Wise and smart but fights with other boys. He’s given a big responsibility that makes him feel important... NICE CO-STAR.

Blond chłoptaś to pewnie Jacob ;)
Ale wychodzi, że było ich trzech a nie dwóch. :P

W alternatywnej rzeczywistości ponoć Jack ma mieć nastoletniego syna. No raczej nie jest to dziecko Sarah, skoro się z nią ożenił w 2001 :P

Po dość średnim początku zaczynam mieć poważne obawy, że w sezonie 6 zbyt wiele wyjaśnień to nie będzie, a zakończenie może być sporym rozczarowaniem.
  • 0

#2640 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 24.02.2010 - |18:10|

Znamy już tytuły wszystkich odcinków poza finałem:

| 6x01 | "LA X" (Część 1) | Multicentryczny | 2 luty 2010 |
| 6x02 | "LA X" (Część 2) | Multicentryczny | 2 luty 2010 |
| 6x03 | "What Kate Does" | Kate Austen | 9 luty 2010 |
| 6x04 | "The Substitute" | John Locke | 16 luty 2010 |
| 6x05 | "Lighthouse" | Jack Shephard | 23 luty 2010 |
| 6x06 | "Sundown" | Sayid Jarrah | 2 marzec 2010 |
| 6x07 | "Dr. Linus" | Ben Linus | 9 marzec 2010 |
| 6x08 | "Recon" | James "Sawyer" Ford | 16 marzec 2010 |
| 6x09 | "Ab Aeterno" | Richard Alpert | 23 marzec 2010 |
| 6x10 | "The Package" | Sun/Jin Kwon | 30 marzec 2010 |
| 6x11 | "Happily Ever After" | Desmond Hume | 6 kwiecień 2010 |
| 6x12 | "Everybody Loves Hugo" | Hugo Reyes | 13 kwiecień 2010 |
| 6x13 | "The Last Recruit" | ? | 20 kwiecień 2010 |
| 6x14 | "The Candidate" | ? | 27 kwiecień 2010 |
| 6x15 | "Across The Sea" | ? | 4 maj 2010 |
| 6x16 | ? | ? | 11 maj 2010 | - Pierwsza część finału
| 6x17 | ? | ? | 23 maj 2010 | - Druga część finału
| 6x18 | ? | ? | 23 maj 2010 | - Trzecia część finału

Obstawiam, że 6x13 będzie dotyczyć ostatniej z osób zwerbowanych przez Flocke'a, 6x14 da nam odpowiedź na to, kto zostanie nowych Jacobem (po dzisiejszym odc stawiam na Jacka), a 6x15 pewnie będzie o Black Rock - ciekawe, że będzie to tuż przed wielkim finałem - pewnie statek będzie mieć duuuuuże znaczenie dla fabuły.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych