Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#241 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 25.11.2007 - |14:26|

Ten sam sprzedawca ma też w ofercie BOX z pierwszą serią "Skazanego", który do końca roku dostępny jest TYLKO w sieci EMPIK.

Udało mi się kupić sezon pierwszy "Skazanego" wersję box w MM jakieś 3 tygodnie temu.
  • 0

#242 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 25.11.2007 - |14:35|

Udało mi się kupić sezon pierwszy "Skazanego" wersję box w MM jakieś 3 tygodnie temu.

To w takim razie dostałem złe info :P . Sorki wielkie, jeżeli wprowadziłem kogoś w błąd, ale nawet na www.empik.com pisze, że mają wyłączność na ten BOX do końca roku. Dzięki @krzemyk za informację ;) Tak na marginesie; mógłbyś napisać ile dałeś za ten BOX, bo nie wiem czy lepiej kupić w MM, czy zamówić przez neta. Z góry dzięki
  • 0

#243 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 26.11.2007 - |01:51|

Tak na marginesie; mógłbyś napisać ile dałeś za ten BOX, bo nie wiem czy lepiej kupić w MM, czy zamówić przez neta.

Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 159 albo 169, wiem że wychodziło dokładnie tyle samo jakby kupować każdą płytę z osobna, z tym że wiadomo box lepsza sprawa :P.
Niestety się pośpieszyłem, bo ten gość na allegro z wysyłką ma taniej :(
  • 0

#244 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.11.2007 - |11:56|

Buffy The Vampire Slayer - Complete Series - 7 sezonów, tylko dzisiaj za niecałe 100$ :D

http://www.amazon.co...DG5CY8MZVH04B0B
  • 0
Dołączona grafika

#245 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 28.11.2007 - |09:08|

Jeśli kogoś interesuje to na Allegro można kupić oba seriale Carnivale, import od rodaka z Anglii. Kapitalne, piękne wydanie z napisami pl za 270zł całość.
  • 0

#246 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.11.2007 - |11:10|

W Anglii nie ma płyt z napisami PL, więc to jakaś dziwna okrężna droga... gościu sprzedaje albo wydanie australijskie, albo to nasze, którego dystrybutorem jest GALAPAGOS. Ale w sumie i tak się opłaca, bo taniej niż normalnie :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 28.11.2007 - |11:20|

• 0
Dołączona grafika

#247 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 28.11.2007 - |19:11|

W Anglii nie ma płyt z napisami PL,

tutaj sie nie zgodze moze nie za duzo ale mozna znalezc filmy z napisami pl widzialem kiedys nawet lektora raz tylko juz nie pamietam na czym

i wkoncu dostalem to nowe wydanie x-files fajnie male nie za duzo zajmuje (duzo mniej od babylonu 5 i dobrze bo powoli zaczyna mi miejsca brakowac na polce )i tutaj szkoda ze nie ma polskich napisow :)

biku1 dostales juz tego farscape??
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#248 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 28.11.2007 - |20:29|

tutaj sie nie zgodze moze nie za duzo ale mozna znalezc filmy z napisami pl widzialem kiedys nawet lektora raz tylko juz nie pamietam na czym

Jeśli się trafiają, to bardzo rzadko i raczej importy, a nie rasowe wydania angielskie... Carnivale na pewno nie wyszło w Anglii z napami PL :D
  • 0
Dołączona grafika

#249 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.11.2007 - |20:51|

Jeśli się trafiają, to bardzo rzadko i raczej importy, a nie rasowe wydania angielskie... Carnivale na pewno nie wyszło w Anglii z napami PL :D

Oba sezony Carnivale są w Ezydvd z polskimi napisami przy czym podane jest ,że są to wydania na R4.
1. http://www.ezydvd.co...item.zml/778992
2. http://www.ezydvd.co...item.zml/788651
Subtitles: English French Hungarian Dutch Arabic Danish Finnish Greek Hebrew Norwegian Polish Portuguese Swedish English.

Co wydaje mi się bzdurą ponieważ sporo jest tam języków europejskich.
Często obserwuję takie "rzetelne opisy" :mellow: :huh: wydaje mi się, że pewnie i będzie działało w R2 tylko ktoś "zapomniał" to dopisać.
Na 100% to trzeba by się tam kogoś z obsługi zapytać.
Zbyt często zdarzają sie tam wydania "wypasione" w europejskie napisy i to całkiem sporo a podane,że niby tylko R4.

biku1 dostales juz tego farscape??

Tak :D stoi już od jakiegoś czasu.
A cena widzę powoli idzie do góry do ponownie abstrakcyjnego poziomu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.11.2007 - |21:00|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#250 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.11.2007 - |21:52|

biku1, jakieś zdjęcia? ;) Ja pierwsze co bym zrobił, to fotki by poszpanować na forum ;)
  • 0
VeeDee

#251 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.11.2007 - |12:05|

@biku

No niestety, ale muszę cię zmartwić, w Australii część płyt wychodzi z rejonizacją 2 i 4 i w takim przypadku jest to zaznaczone, oczywiście nie twierdzę, że nie zdarzają się pomyłki, ale obecność napisów np. PL nie jest w żadnym stopniu gwarancją tego, że płyta ma region 2 i da się odtworzyć na naszym rodzimym odtwarzaczu. Ja mam trochę płytek z Australii, więc mam jakieś rozeznanie...

Dla przykładu, w przypadku płytek poniżej opis jest w 100% zgodny
http://www.ezydvd.co...item.zml/781727
http://www.ezydvd.co...item.zml/219951

http://www.ezydvd.co...item.zml/791020 a tutaj np. płyty mają nawet niemiecką i francuską ścieżkę dźwiękową, a region jest tylko i wyłącznie 4, na samych płytach jest wyryte 4 i jeśli odtwarzacz nie jest ustawiony na 0 albo 4 - to dups centralis

To tak odnośnie regionów :D

A wracając do Carnivale - jeśli jest to wydanie PL od Galapagos, to jest to super okazja... nawet jeśli jest to wydanie z Australii, to też cena bardzo atrakcyjna, ale spać spokojnie może jedynie ten, kto ma Mante lub coś podobnego :D
  • 0
Dołączona grafika

#252 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2007 - |12:06|

biku1, jakieś zdjęcia? Ja pierwsze co bym zrobił, to fotki by poszpanować na forum

Niech Wam będzie. :D
Generalnie wszystko utrzymane jest w tonacji brązowej [ w sumie wolałbym trochę inną ;)].
W końcu Farek to dosyć barwny serial.
I jakoś ciężko w "normalnych kolorach" zrobić zdjęcie przodu bo zazwyczaj wychodzi dosyć ciemne.
Próbowałem zarówno na jasnym jak i ciemnym tle i wyszło jak wyszło.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

A jak wyglądają pudełka na płytki w środku dam w drugim poście co by tego za bardzo nie obciążać.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2007 - |12:37|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#253 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2007 - |12:14|

A to jak wyglądają pudełka na płytki.
W każdym umieszczone są 2 płytki więc łatwo się domyślić, że pudełek jest 20 + dodatkowe też na 2 płytki z PKW.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

No i jak wam się podoba ?

@SliderOh dziękuję za opisanie sprawy z Ezydvd.
W sumie o coś takiego mi chodziło aby wypowiedziała się osoba która ma z takim wydaniami do czynienia.
Co do ostatniego zdania o odtwarzaczach to niestety nie mam takiego "komputerowego" jak manta więc te regiony strasznieeeee mnie wnerwiaja.
Z jednej strony z chęcią bym sobie takie dvd kupił bo zaoszczędziłbym wtedy na wydaniach ale kiedyś widziałem jak to wyświetla obraz i nie podobała mi się jego jakość.
Więc tu mam dylemat. :(
I dlatego na razie pozostaję przy R2.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2007 - |12:22|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#254 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 29.11.2007 - |12:48|

A wracając do Carnivale - jeśli jest to wydanie PL od Galapagos, to jest to super okazja... nawet jeśli jest to wydanie z Australii, to też cena bardzo atrakcyjna, ale spać spokojnie może jedynie ten, kto ma Mante lub coś podobnego :D

Na Mancie chodzą wszystkie regiony ??!!
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#255 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.11.2007 - |13:17|

Na Mancie chodzą wszystkie regiony ??!!

Manta, Wiwa, Korr, Ferguson na tego typu sprzętach działają wszystkie regiony.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#256 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.11.2007 - |13:37|

Ja akurat z mantami mam do czynienia, jakoś tak przy Emperorach tkwię... Emperor IV ma domyślnie ustawiony region 0 i jest dostępny kod, który pozwala sobie przestawić odtwarzacz na dowolny region, grajek nie radzi sobie z płytami zabezpieczonymi RCE i wtedy konieczne jest wrzucenie mu regionu 1

Natomiast Emperor Recorder ma ustawiony region 0 i radzi sobie również z RCE, więc żadna ingerencja nie jest konieczna.

Co do obrazu - ja tam mam podłączone do zwykłego TV porządnym Scartem i jakość mi nie przeszkadza, chociaż pewnie na jakimś LCD albo plazmie wyglądałoby to inaczej. Ale nowe Lordy mają też opcję z upscalingiem po HDMI, więc można się temu przyjrzeć bliżej :D

Dobra, koniec offa...

Nie znalazłam dzisiaj żadnych ciekawych dealów, to może tak... żeby post nie był totalnym śmietnikiem...

10 najbardziej pożądanych seriali na DVD

1. Wonder Years, The
2. Batman
3. Daria
4. Salute Your Shorts
5. Birds of Prey
6. Six Million Dollar Man, The
7. Early Edition
8. Ed
9. Bionic Woman, The
10. Scarecrow and Mrs. King

Oczywiście pozycja 6 i 9 - chodzi o oryginalne wersje, nie nowe przeróbki

Nie mam zielonego pojęcia, co to jest poz. nr 3, 4 i 8 :D Mnie z tej listy interesuje jedynie Early Edition i Scarecrow & Mrs. King :D

A w przypadku Cudownych Lat - nie mogą się dogadać odnośnie muzyki, więc coś kiepsko to widzę. Tam było strasznie dużo przebojów i często były one nieodzowną częścią odcinka, więc...

PS: czy ktoś, na litość boską, może mi przypomnieć polski tytuł tego serialu? (który już w lutym na DVD wyłazi :D), bo mnie zaraz szlag trafi, mózg mi nie pracuje :D
http://www.amazon.co...p;link_code=as3

Użytkownik SliderOh edytował ten post 29.11.2007 - |13:41|

• 0
Dołączona grafika

#257 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2007 - |13:46|

10 najbardziej pożądanych seriali na DVD
8. Ed

Nie mam zielonego pojęcia, co to jest poz. nr 3, 4 i 8 :D Mnie z tej listy interesuje jedynie Early Edition i Scarecrow & Mrs. King :D

A w przypadku Cudownych Lat - nie mogą się dogadać odnośnie muzyki, więc coś kiepsko to widzę. Tam było strasznie dużo przebojów i często były one nieodzowną częścią odcinka, więc...

Co do serialu 8 - Ed to jak sie nie mylę to nazywali u nas w tv "Nie ma sprawy" [ ale bzdura ] -->http://www.filmweb.p...,Film,id=109834
Bardzo fajny i pozytywny serial.
Leciał na kilku kanałach w Polsce ostatnio to chyba na Hallmarku i tvn7 i to o jakiś pogiętych godzinach typu 7 rano i kto to wtedy ogląda.
Mam go nawet w swoich ulubionych.

Ja natomiast nie wiem co to Scarecrow & Mrs. King ? :P

Co do "Cudownych lat" to pewnie się skończy tak jak w wypadku Roswell ,że też producent w wydaniu dvd pozmieniał część ścieżki dźwiękowej w stosunku do tej znanej z tv.

PS: czy ktoś, na litość boską, może mi przypomnieć polski tytuł tego serialu? (który już w lutym na DVD wyłazi biggrin.gif), bo mnie zaraz szlag trafi, mózg mi nie pracuje biggrin.gif
http://www.amazon.co...p;link_code=as3

Hm na filmwebie też nie ma polskiego tytułu --> http://www.filmweb.p...,Film,id=150180
A serialu też jakoś nie kojarzę. :(

edit: widzę,że kolega niżej też kojarzy Eda :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2007 - |13:56|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#258 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 29.11.2007 - |13:52|

Daria - to z tego co pamietam animowana seria z MTV. Animacja w stylu Beavis i Butthead. Tyle ze nie tak "niegrzeczne" i bez teledyskow.

4 - nie mam pojecia co to jest, nawet o tym nie slyszalem.

Ed - całkiem fajny i zabawny serial, o adwokacie ktory wraca z wielkiego miasta do rodzinnego miasteczka i tam zaklada kancelarie w kregielni. Było na RTL7 (bodajze pod tytulem "Nie ma sprawy"), na Hallmarku, takze na Canal+ jedna lub dwie serie (a u nich rzadko trafiaja sie kiepskie seriale).

PS. Troche sie spoznilem :)

Użytkownik dzidzia edytował ten post 29.11.2007 - |13:53|

• 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#259 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.11.2007 - |14:10|

W przypadku muzy serialowej nie zawsze można to załatwić zmieniając po prostu dany utwór... jeśli ktoś pamięta taki serial Profiler, to pewnie kojarzy też, że w tym serialu jeden ep cały praktycznie oparty był na piosence Every Breath You Take grupy The Police. Żonglowanie zachciankami skończyło się tym, że sezon został wydany na DVD bez tego jednego odcinka :|

W przypadku Cudownych Lat to w zasadzie nie ma pola manewru, przecież nie dadzą muzy współczesnej dla nas... czym np zastąpią utwór Imagine Lennona albo Give Peace a Chance... i cała masę innych klasyków... mogliby je jedynie zamienić na inne klasyki, a to raczej za bardzo sytuacji nie zmieni. Kanał.

Nigdy nie trafiłam jakoś na Eda, muszę dla świętego spokoju zobaczyć co to jest :D

A Scarecrow & Mrs. King to chyba raczej nie leciało u nas, fajny serialik z lat 80 z Brucem Boxleitnerem i Kate Jackson, on jest szpiegem a ona zwerbowaną do pracy gospodynią domową :D ( ja się w sumie wychowałam na serialach z lat 80, więc sentymenty mnie biorą :D)

Pierwszy sezon The Perfect Strangers emitował jeden z kanałów Polsatu, już trochę czasu minęło, nie wiem czy przypadkiem nie wyemitował jednego sezonu również świętej pamięci RTL7.

:D

-------------------------------------------------------------
Jest jeszcze tyle seriali, które czekają na wydanie, ostatnio na youtube znalazłam pilota serialu Mr Belvedere, normalnie miodzio, stare dobre czasy się przypomniały :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 29.11.2007 - |14:19|

• 0
Dołączona grafika

#260 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.11.2007 - |14:51|

W przypadku muzy serialowej nie zawsze można to załatwić zmieniając po prostu dany utwór...

Ja się z tym zgadzam tylko obawiam się ,że ktoś tam chcąc zarobić wpadnie na pomysł ,że może się to tak skończyć jak pisałem w stylu Roswell.
A to choćby jak pokazałaś na wymienionych przykładach będzie TOTALNA bzdura jak pozmieniają piosenki.
No bo właśnie niby jak -zresztą Cudowne lata to serial w którym NIE POWINNO się NIC ruszać poza ewentualną poprawa dźwięku i obrazu i wydać tak jak powstał. .
Podobnie uważam muzyka w Ally McBeal jest dosyć istotną częścią treści. :D
Natomiast w niektórych serialach jest bo jest bo potrzeba było akurat szybkiego kawałka tudzież jakiegoś wolnego więc jak to zmienią na inny to nie będzie tragedii.

O w końcu pokazali polską okładkę i widać ,że będą dodatki.
Ładnie się zapowiada ALIAS sezon 1 --> http://www.dvdmania....V...12020&zap=1

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2007 - |14:58|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych