Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#241 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.02.2008 - |20:54|

Supernatural coraz lepszy natomiast Smallville równia pochyła.

Cały sezon jest bez składu i ładu.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#242 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 11.02.2008 - |21:14|

Supernatural coraz lepszy natomiast Smallville równia pochyła.
Cały sezon jest bez składu i ładu.

Niestety to prawda.
Postacie się pojawiają, znikają, nagle pojawiają, potem gdzieś giną...
Nadal nie dopatrzyłem się głównego wątku tego sezonu !
Troche o Karze, troche o Bizarro, teraz troche o Lidze Sprawiedliwych... troche o tym, troche o tamtym...
Poprzednie sezony były spójne, miały jakiś ciąg wydarzeń... obecnie jest jeden wielki... burdel bez sensu.
  • 0

#243 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.02.2008 - |22:42|

Smallville 07x12

Odcinek napewno lepszy od poprzedniego. Dowiadujemy sie troche o Lexsie, Jest i Kara... Co prawda sam pomysl wejscia w umysl juz przejedzony.. nie byla to zadna nowosc. Podsumowujac dam 6/10.
  • 0

#244 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.02.2008 - |22:59|

Beznadziejny dzisiejszy odcinek... Kurde, dawno takiej lipy nie było... Błagam, niech zacznie się coś dziać, niech Lex w końcu zrobi tą armię z 33.1 i rozpocznie wojnę... Może czas na ponowny odcinek w stylu 6x11 Justice? Tego bym sobie życzył, przynajmniej akcja by była, nie tak ja w 7x12. A skupianie się na tym, że w Lexie jest jeszcze dobro do niczego nie prowadzi, niech już przejdzie całkowicie na tą złą stronę i będzie spokój...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#245 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.02.2008 - |17:39|

Kolejny zdatny do obejrzenia odcinek. I kolejny znowu nic nie wnoszący do głównej fabuły (jeśli jakaś jeszcze jest). Prawdopodobnie Lex będzie mamił Karę przez najbliższe odcinki swoją dobrocią, a na końcu ona sobie wszystko przypomni i historia wróci na do punktu wyjścia. Niestety serial ten zamknął się w swoim nastolatkowym tonie i naiwności, i niestety nic nie rokuje na jakąkolwiek zmianę. A jest na to potencjał.

Czy zauważyliście, że zmienili Karze lekko fryzurkę i jest o wiele ładniejsza przez to? ;)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#246 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.02.2008 - |20:01|

A mi wlasnie w tym odcinku wydawala sie brzydsza niz poprzednio... jakies zmarszczki nie zmarszczki, kg tapety..
  • 0

#247 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 16.02.2008 - |20:56|

7x12

Odcinek napewno lepszy niż poprzedni, mimo iż za duzo nie wnosi do głównej linii fabularnej serialu.

Ocena: 7/10

PLUSY:

+ wreszcie pojawia się panna Kara, choc tutaj był Lindą ;) Czekałem na odcinek z nią i się doczekałem. Zostało wyjaśnione co robiła, gdy jej nie było na ekranie.
+ dowiadujemy się co nieco o Lexie, o jego dwóch stronach (choć to nie nowość). Clark wewnątrz głowy Lexa znajduje Alexandra, który jest iskierką nadziei, że Lex nie zamieni się tak szybko w "potwora"
+ podobał mi się tekst Kary w momencie, kiedy Lex zaproponował jej lot samolotem, a ona odpowiedziała, że sprawdzimy, czy mam lęk przed lataniem:)
+ a propo wyglądu Kary, to mi się właśnie ona bardzo podobała w tym odcinku. Nie wiem, może dlatego, ze jej dawno nie widziałem, a może to ta nowa fryzura. Cóż, jako kelnerka wyglądała bardzo ładnie:)

MINUSY:

- Chloe jakoś zbyt mocno pragnęła pomoc Lexowi, a przecież wcale niemiała w tym wielkiego interesu. Taka niby bezinteresowna pomoc dla człowieka, który co chwila jej utrudnia życie? I czy za to warto było 18 godzin "być martwym"? Mało przekonujące
- Lex znów zabawia się jedną z dziewczyn Clarka, wpierw była Lana, teraz Kara. I have a bad feelings about this...Jeśłi Clark nie wtrąci się, to Lex może omotać Karę i Clark znów straci kogoś mu bliskiego
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#248 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.02.2008 - |22:05|

W ogole teraz jak doszly inne seriale to ten jak o kant dupe roztluc. Pozatym odczuwalny spadek poziomu... Nie ma teraz w nim nic takiego co powoduje ze chce sie obejrzec kolejny odcinek.. i to jest zle. bardzo zle.
  • 0

#249 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.02.2008 - |08:57|

Wreszcie Kara wygląda ładnie a w stroju kelnerki ślicznie.

Dobry odcinek na tle miernoty całego 7 sezonu
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#250 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.03.2008 - |10:42|

Ósmy sezon "Smallville" bez głównych gwiazd

Kanał The CW ogłosił powstanie ósmego sezonu "Tajemnic Smallville". Jednak wszystko wskazuje, iż będzie to ostatnia seria serialu, gdyż większość jego gwiazd nie zamierza się w nim dłużej pojawiać.

Powyższe dotyczy przede wszystkim Kristin Kreuk i Michaela Rosenbauma, którzy zamierzają poświęcić się innym projektom. Ich postaci nadal pojawiać się będą w serialu, lecz ledwie na chwilę i to dość rzadko. Wiadomo również iż jeszcze jedna postać zniknie z serialu w dramatycznych okolicznościach. Na razie nie wiadomo jednak która.

zrodlo: filmweb.pl

Ciesze sie, ze Lany juz nie trzeba bedzie tyle ogladac :)
Szkoda tylko Lexa :(
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#251 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.03.2008 - |16:41|

ja pierdziele. a tyle truli i "obiecywali", ze 7 sezon bedzie ostatnim... rowniez sie ciesze, ze Lany juz nie bedzie :P
mam nadzieje, ze nowy sezon bedzie traktowal o Clarku w Daily Planet :P
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#252 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.03.2008 - |17:09|

Dokładnie, kij z Laną, czekam na jej śmierć już od piątego sezonu, jednak SV bez Lexa? Nie może być...
  • 0
Dołączona grafika

#253 Kalamir

Kalamir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05.03.2008 - |17:43|

nie wiem jak tu jest ze spoilerami ale będę pisał o akcji 7 sezonu jak coś.

A właśnie się przebijam przez 7x09 i ogólnie nadrabiam zaległości. Zazwyczaj oglądam całość na raz jak sezon zostaje zakończony teraz jednak zadowolę się pierwszą wypaloną DVD. Oczywiście radochę z serii mam nieziemską. Co do sprawy Lany, nie przeszkadza mi jakoś wybitnie. Za to nie mogę przecierpieć, że Bizarro był tu tyle co nic :/ kpina troszkę. Na szczęście kumpel już mi zaspoilerował, że jeszcze chłopak wróci. Ogólnie SMALLVILLE i Jericho to dwa seriale które podobają mi sie najbardziej.

Użytkownik Kalamir edytował ten post 05.03.2008 - |17:50|

• 0

#254 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.03.2008 - |21:44|

Mam nadzieję, że zdarzą z Lexa zrobić najczarniejszego czarnych charakterów i głównego wroga "eSa" przed 8 sezonem.
  • 0

#255 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.03.2008 - |23:54|

Smallville bez Lexa?
To z kim bedzie walczył CK, z kolejną generacją Freaków, czy moze jakas inwazja zagubionych Kryptończyków?
Natomiast z braku Lany nalezy tylko się cieszyć :)
Poza nimi kto opuści serial - Lionel, Chloe, Kara ? Bo na pewno nie Lois :)
Ja stawiam że Chloe w finale sezonu kogoś wyleczy... i już się nie obudzi... zbyt wiele razy to było sygnalizowane.
  • 0

#256 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 06.03.2008 - |03:29|

Lany chyba wszyscy mają dość tak gdzieś od 4-5 sezonu. Naprawdę niech jej płącą za nie granie w serialu.
Ale Lex i jego brak to chyba jakiś nonsens. Nie widzę sensu 8 sezonu bez Lexa. W ogóle nie ma Smalville bez Lexa.
Mi się najbardziej nie podobały pierwsze 3 seozny Smallvile. Były zbyt młodzieżowo lajtowe.
Teraz naprawdę często oglądam odcinki ze smakiem i zadowoleniem. Jest sporo mroicznych klimatów. Doskonale są nagrane, zrobione i napisane. Aktorzy są nieźli. Nie znam w ogóle świata eSa i widziałem chyba tylko jakiś 1 głupawy film z SUpermenem. Ale serial mi się podoba. To bardzo dobra robota. ALe bez rewelacji...
  • 0

#257 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.03.2008 - |19:55|

"Jeżeli chodzi o obsadę serialu, to potwierdzono, że Kristin Kreuk powróci przynajmniej na początku sezonu, natomiast z Michael'em Rosenbaum'em i Allison Mack nadal trwają negocjacje." - tak głosi superman.com.pl. Nie podoba mi się to info, przecież to Lana miała zginąć w tym sezonie!!! Na jej śmierć czekam już od 5x12, do tamtego momentu było ok, ale teraz to już przegięcie! W następnym odcinku ma zginać ponoć jakiś główny bohater i to zginąć na dobre, typowałem Lanę, ale jak widać to nie ona będzie ofiarą. W takim razie kto? Lionel? Oby nie...
  • 0
Dołączona grafika

#258 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 06.03.2008 - |20:09|

W następnym odcinku ma zginać ponoć jakiś główny bohater i to zginąć na dobre, typowałem Lanę, ale jak widać to nie ona będzie ofiarą.
W takim razie kto? Lionel? Oby nie...

W następnym odcinku zobaczymy...
Spoiler
, wiec to moze on zginie ?
  • 0

#259 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.03.2008 - |20:44|

A kiedy nastepny odcinek bo przyznam ze znudzilo mi sie juz wyszukiwanie i zastanawianie sie czy po tym odc przerwa 12 miesiecy czy moze 2 tyg a moze tydzien albo 3 tyg. Jak to mozna tak "puszczac" serial?
  • 0

#260 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.03.2008 - |21:14|

Jak sie nie mylę 14 marzec
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0