Smallville
Napisano 11.02.2008 - |20:54|
Cały sezon jest bez składu i ładu.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 11.02.2008 - |21:14|
Supernatural coraz lepszy natomiast Smallville równia pochyła.
Cały sezon jest bez składu i ładu.
Niestety to prawda.
Postacie się pojawiają, znikają, nagle pojawiają, potem gdzieś giną...
Nadal nie dopatrzyłem się głównego wątku tego sezonu !
Troche o Karze, troche o Bizarro, teraz troche o Lidze Sprawiedliwych... troche o tym, troche o tamtym...
Poprzednie sezony były spójne, miały jakiś ciąg wydarzeń... obecnie jest jeden wielki... burdel bez sensu.
Napisano 15.02.2008 - |22:42|
Odcinek napewno lepszy od poprzedniego. Dowiadujemy sie troche o Lexsie, Jest i Kara... Co prawda sam pomysl wejscia w umysl juz przejedzony.. nie byla to zadna nowosc. Podsumowujac dam 6/10.
Napisano 15.02.2008 - |22:59|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 16.02.2008 - |17:39|
Czy zauważyliście, że zmienili Karze lekko fryzurkę i jest o wiele ładniejsza przez to?
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 16.02.2008 - |20:01|
Napisano 16.02.2008 - |20:56|
Odcinek napewno lepszy niż poprzedni, mimo iż za duzo nie wnosi do głównej linii fabularnej serialu.
Ocena: 7/10
PLUSY:
+ wreszcie pojawia się panna Kara, choc tutaj był Lindą Czekałem na odcinek z nią i się doczekałem. Zostało wyjaśnione co robiła, gdy jej nie było na ekranie.
+ dowiadujemy się co nieco o Lexie, o jego dwóch stronach (choć to nie nowość). Clark wewnątrz głowy Lexa znajduje Alexandra, który jest iskierką nadziei, że Lex nie zamieni się tak szybko w "potwora"
+ podobał mi się tekst Kary w momencie, kiedy Lex zaproponował jej lot samolotem, a ona odpowiedziała, że sprawdzimy, czy mam lęk przed lataniem:)
+ a propo wyglądu Kary, to mi się właśnie ona bardzo podobała w tym odcinku. Nie wiem, może dlatego, ze jej dawno nie widziałem, a może to ta nowa fryzura. Cóż, jako kelnerka wyglądała bardzo ładnie:)
MINUSY:
- Chloe jakoś zbyt mocno pragnęła pomoc Lexowi, a przecież wcale niemiała w tym wielkiego interesu. Taka niby bezinteresowna pomoc dla człowieka, który co chwila jej utrudnia życie? I czy za to warto było 18 godzin "być martwym"? Mało przekonujące
- Lex znów zabawia się jedną z dziewczyn Clarka, wpierw była Lana, teraz Kara. I have a bad feelings about this...Jeśłi Clark nie wtrąci się, to Lex może omotać Karę i Clark znów straci kogoś mu bliskiego
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 16.02.2008 - |22:05|
Napisano 17.02.2008 - |08:57|
Dobry odcinek na tle miernoty całego 7 sezonu
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 05.03.2008 - |10:42|
Kanał The CW ogłosił powstanie ósmego sezonu "Tajemnic Smallville". Jednak wszystko wskazuje, iż będzie to ostatnia seria serialu, gdyż większość jego gwiazd nie zamierza się w nim dłużej pojawiać.
Powyższe dotyczy przede wszystkim Kristin Kreuk i Michaela Rosenbauma, którzy zamierzają poświęcić się innym projektom. Ich postaci nadal pojawiać się będą w serialu, lecz ledwie na chwilę i to dość rzadko. Wiadomo również iż jeszcze jedna postać zniknie z serialu w dramatycznych okolicznościach. Na razie nie wiadomo jednak która.
zrodlo: filmweb.pl
Ciesze sie, ze Lany juz nie trzeba bedzie tyle ogladac
Szkoda tylko Lexa
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 05.03.2008 - |16:41|
mam nadzieje, ze nowy sezon bedzie traktowal o Clarku w Daily Planet
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 05.03.2008 - |17:09|
Napisano 05.03.2008 - |17:43|
A właśnie się przebijam przez 7x09 i ogólnie nadrabiam zaległości. Zazwyczaj oglądam całość na raz jak sezon zostaje zakończony teraz jednak zadowolę się pierwszą wypaloną DVD. Oczywiście radochę z serii mam nieziemską. Co do sprawy Lany, nie przeszkadza mi jakoś wybitnie. Za to nie mogę przecierpieć, że Bizarro był tu tyle co nic :/ kpina troszkę. Na szczęście kumpel już mi zaspoilerował, że jeszcze chłopak wróci. Ogólnie SMALLVILLE i Jericho to dwa seriale które podobają mi sie najbardziej.
Użytkownik Kalamir edytował ten post 05.03.2008 - |17:50|
Napisano 05.03.2008 - |21:44|
Napisano 05.03.2008 - |23:54|
To z kim bedzie walczył CK, z kolejną generacją Freaków, czy moze jakas inwazja zagubionych Kryptończyków?
Natomiast z braku Lany nalezy tylko się cieszyć
Poza nimi kto opuści serial - Lionel, Chloe, Kara ? Bo na pewno nie Lois
Ja stawiam że Chloe w finale sezonu kogoś wyleczy... i już się nie obudzi... zbyt wiele razy to było sygnalizowane.
Napisano 06.03.2008 - |03:29|
Ale Lex i jego brak to chyba jakiś nonsens. Nie widzę sensu 8 sezonu bez Lexa. W ogóle nie ma Smalville bez Lexa.
Mi się najbardziej nie podobały pierwsze 3 seozny Smallvile. Były zbyt młodzieżowo lajtowe.
Teraz naprawdę często oglądam odcinki ze smakiem i zadowoleniem. Jest sporo mroicznych klimatów. Doskonale są nagrane, zrobione i napisane. Aktorzy są nieźli. Nie znam w ogóle świata eSa i widziałem chyba tylko jakiś 1 głupawy film z SUpermenem. Ale serial mi się podoba. To bardzo dobra robota. ALe bez rewelacji...
Napisano 06.03.2008 - |19:55|
Napisano 06.03.2008 - |20:09|
W następnym odcinku ma zginać ponoć jakiś główny bohater i to zginąć na dobre, typowałem Lanę, ale jak widać to nie ona będzie ofiarą.
W takim razie kto? Lionel? Oby nie...
W następnym odcinku zobaczymy...
Napisano 06.03.2008 - |20:44|
Napisano 06.03.2008 - |21:14|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych