Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 053 - S03E06 - I Do

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
280 odpowiedzi w tym temacie

#241 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 08.12.2006 - |18:53|

6.XII. ukazał się nowy podcast, którego tematem była ponoć analiza odc. "I do" , wypowiadał zdaje się ktoś z ekipy producenckiej Losta. Nie jestem najmocniejszy z ang. wie ktoś do jakich doszli w wniosków ?

Do postu niżej. Link jest na OT Lost , ale proszę :http://abc.go.com/primetime/lost/podcast

Użytkownik FilipKD edytował ten post 09.12.2006 - |07:00|

• 0

#242 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 09.12.2006 - |06:14|

Doszli do wniosku, że odcinek był powiedzmy, że chałowy. Tam nie ma nic do analizowania. Ale daj linka, może coś usłyszę.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#243 Oxide

Oxide

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.12.2006 - |21:54|

Witam,
wracam do pana Jednookiego, wydaje mi sie ze mial podglad tego co dzieje sie w perle i gdy zobaczyl ze udalo sie naszym uzyskac obraz z jego stacji specjalnie stanal przed kamera i sie im pokazal :afro: (przynajmniej tak to wygladalo)
  • 0

#244 Zorgo

Zorgo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 11.12.2006 - |21:22|

1. Skąd wiadomo, że wioska Innych jest na innej wyspie niż wyspa, której walory krajobrazowe mieliśmy przyjemność podziwiać przez 2 sezony. Równie dobrze Ben mógł oszukać Sawyera.

Raczej go okantował, bo o ile pamiętam początek trzeciej serii (nie mam teraz dostępu do odcinak więc nie mogę dokładnie sprawdzić) to w momencie jak samolot się rozbił Ben każe jednej osobie lecieć na jedną stronę wyspy a drugiej na drugą i oni poprostu lecą do dżungli ot tak. Po drugie na końcu drugiej serii nie kojażę aby obcy mieli gdzieś drugą łódź, a i odchodzili normalnie z platformy. Ponadto jak Ben się dowiaduje o jachcie to bardzo mu zależy aby go zdobyć, wydaje mi się dlatego iż stracili jedyną łódź jaką mieli.

Jedyny problem polega na tym że wtedy twórcy popełniliby głupi błąd, gdyż Sawyer płynąłby w jedną stronę i musiałby się domyślić że Ben go oszukuje odnośnie tej drugiej wyspy, ale pare już zrobili ;)
  • 0

#245 monn

monn

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 17.12.2006 - |16:35|

Po drugie na końcu drugiej serii nie kojażę aby obcy mieli gdzieś drugą łódź, a i odchodzili normalnie z platformy. Ponadto jak Ben się dowiaduje o jachcie to bardzo mu zależy aby go zdobyć, wydaje mi się dlatego iż stracili jedyną łódź jaką mieli.

Jedyny problem polega na tym że wtedy twórcy popełniliby głupi błąd, gdyż Sawyer płynąłby w jedną stronę i musiałby się domyślić że Ben go oszukuje odnośnie tej drugiej wyspy, ale pare już zrobili ;)

To że nie kojażysz żeby Inni mieli jeszcze jakąś inną łódź to nic nie znaczy. Oni mogą mieć kilka łodzi, mogą mieć wszystko a my możemy o tym nie wiedzieć. A jeśli chodzi o jacht, to nikogo nie powinno dziwić że Ben chcę uniemożliwić rozbitkom podróże wokół wyspy.
A co do tego że odchodzili z platformy(chodziło Ci o pomost na Pala Ferry?) to może być to zwykłe niedopatrzenie twórców. Można to też wyjaśnić przypuszczając że na wyspie jest jeszcze jakaś inna przystań. Ale do przepłynięcia tak niewielkiej odległości pomiędzy dużą wyspą a małą nie trzeba żadnego dużego statku. Wystarczy zwykła łódź, motorówka które nie potrzebóją przystani. Mogły by być zacumowane gdziekolwiek przy brzegu.

Użytkownik monn edytował ten post 17.12.2006 - |16:37|

• 0

#246 M.a.x

M.a.x

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 20.12.2006 - |21:20|

Więc tak. Witam wszystkich. Obserwowałem to forum i postanowiłem się zarejestrować i coś napisać. :D

Co do tematu, według mnie inni chcieli mieć bardzo łódź nie dlatego, że nie mieli łodzi, lecz że dzięki temu statkowi mogą trafić na Hydrę i wiele miejsc na których urzędują inni.

A kamerka jest w Perle. Zobaczcie jeszcze raz odcinek "?" i tam jest pokazana bardzo wyraźnie kamera do podglądu co się dzieję w bazie Perła. Możliwe, że Pan Jednooki właśnie przez nią obserwował co się dzieje w tej bazie i zauważył, że rozbitkowie coś majtrują w systemie Dharmy.
  • 0

#247 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.12.2006 - |21:30|

Więc tak. Witam wszystkich. Obserwowałem to forum i postanowiłem się zarejestrować i coś napisać. :D

Co do tematu, według mnie inni chcieli mieć bardzo łódź nie dlatego, że nie mieli łodzi, lecz że dzięki temu statkowi mogą trafić na Hydrę i wiele miejsc na których urzędują inni.

A kamerka jest w Perle. Zobaczcie jeszcze raz odcinek "?" i tam jest pokazana bardzo wyraźnie kamera do podglądu co się dzieję w bazie Perła. Możliwe, że Pan Jednooki właśnie przez nią obserwował co się dzieje w tej bazie i zauważył, że rozbitkowie coś majtrują w systemie Dharmy.

Benowi łodź mogła być potrzebna jako elemen targu z Jackiem. Łodź i wolność, za operację. Tak jak Z Waltem. Sądze, tez że Michaela wypuśili tylko po to by się uwiarygodnić przed Jackiem, jako ludzie dotrzymujący słowa. Pewnie potem go złapali.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#248 Shana

Shana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.12.2006 - |01:41|

czego dotyczyla historia Jack'a o ktorej mowi? może ktoś przypomnieć ?

Jack rozmawia z Kate o tym ze strach jest dziwnym uczuciem. Opowiada jej o swojej pierwszej operacji. Operowal 16 letnia dziewczyne i gdy juz konczyl przeciol przez przypadek nie to co trzeba. Na poczatku ogarnal go strach ale policzyl do 5 i na spokojnie wszystko naprawil :) jaos tak to bylo :P
  • 0

#249 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.01.2007 - |15:05|

Benowi łodź mogła być potrzebna jako elemen targu z Jackiem. Łodź i wolność, za operację. Tak jak Z Waltem. Sądze, tez że Michaela wypuśili tylko po to by się uwiarygodnić przed Jackiem, jako ludzie dotrzymujący słowa. Pewnie potem go złapali.

Ja myślę, że jednak stawiał na to, że "thejtukmajsan" po morderstwie z zimną krwią dwóch osób nie powie prawdy gdy dotrze do normalnego świata. Z drugiej strony będzie się musiał jakoś wytłumaczyć i pytanie co powie WALT.
z tego co słyszeliśmy pod koniec drugiego sezonu - OTHERS'om nie zależy już na Walcie. Ważniejszy jest Ben i być może utrzymanie go przy życiu (przynajmniej w oficjalnej wersji Innych)

Użytkownik Emp edytował ten post 05.01.2007 - |15:10|

• 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#250 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 05.01.2007 - |15:18|

To że nie kojażysz żeby Inni mieli jeszcze jakąś inną łódź to nic nie znaczy. Oni mogą mieć kilka łodzi,

- to było widać w odcinku z porwaniem Walta, ale na tej też strasznie Benowi zależało

a co do

to w momencie jak samolot się rozbił Ben każe jednej osobie lecieć na jedną stronę wyspy a drugiej na drugą i oni poprostu lecą do dżungli ot tak.

to nie jest powiedziane, że teraz są w tym samym miejscu... wioska może być na wyspie nr 1 a stacja na wyspie nr n
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#251 M.a.x

M.a.x

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06.01.2007 - |13:48|

to nie jest powiedziane, że teraz są w tym samym miejscu... wioska może być na wyspie nr 1 a stacja na wyspie nr n

To fajnie, że inni mają telewizję n :D

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#252 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.01.2007 - |17:00|

Po odejściu Lota Pan rzekł do Abrama: «Spójrz przed siebie i rozejrzyj się z tego miejsca, na którym stoisz, na północ i na południe, na wschód i ku morzu;

Czy autorzy Losta popełnili błąd? Co o tym sądzicie Wg. mnie bardziej prawdopodobne jest, że zrobili to umyślnie. Dlaczego?
--------------

napisane przez Vriffa

Duże brawa za dociekliwość. Ja też zauważyłem żę w tym odcinku napis jest powtórzony, ale aż tak docielkiwy nie jestem, żeby sprawdzać numery pism.
Co do znaczenia tekstu - w zamyśle scenarzystów mamy chyba odnieść wrażenie, że Eko daje wskazówkę Lockowi. Ale czy to ma sens? Locke mógł laski nie znaleźć (Eko w końcu mu jej nie zostawił), źle zinterpretować napis, itp.
Z drugiej strony mógł zakładać, że Locke będzie się starał oddać mu laskę, lub pochować go z nią - ale wtedy musiałby zakładać, że umrze, więc to bez sensu chyba...
Oczywiście cytat musiał być okrojony - bo wskazówka typu patrz we wszystkie kierunki jest do niczego nie przydatna..

Wnioski: jak dla mnie jest to głównie wskazówka dla widzów - że na PN rozegrają sie ważne wydarzenia i tam należy szukać.
  • 0

#253 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 10.01.2007 - |17:48|

Nie wie ktoś co to za piosenka od 25s. do 1minuty. W odcinku I do. Podoba mi się i jeśli ktoś wie to niech mi napisze. Z góry dziękuję.
  • 0

#254 Hewi

Hewi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 12.01.2007 - |11:03|

Nie wie ktoś co to za piosenka od 25s. do 1minuty. W odcinku I do. Podoba mi się i jeśli ktoś wie to niech mi napisze. Z góry dziękuję.

Slowly — Ann-Margret
  • 0
★★★:BSG, Breaking Bad, Chuck, Dexter, Fringe, Lost, Mad Men, Rome, Scrubs, SFU, SoA, Spartacus, The Shield, The Wire
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie

#255 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 15.01.2007 - |10:28|

Sluchajcie, Eko pisal rozne rzeczy na tej lasce. Napisal rowniez imie Lock i po prostu, przez przypadek napisal 'to cos' nad jego imieniem ale wcale nie chcial by bylo to do locka. Przypadek.
  • 0

#256 Tupac

Tupac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 16.01.2007 - |17:25|

Sluchajcie, Eko pisal rozne rzeczy na tej lasce. Napisal rowniez imie Lock i po prostu, przez przypadek napisal 'to cos' nad jego imieniem ale wcale nie chcial by bylo to do locka. Przypadek.

W tym serialu nic nie jest przypadkowe ^^
  • 0
To Live and Die in L.A

#257 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 17.01.2007 - |07:41|

Nic poza tym jak nasi bohaterowie znaleźli się na wyspie.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#258 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 17.01.2007 - |15:33|

To byl przypadek, ale autorzy chca bysmy sie zastanawiali o co w tym tak naprawde chodzi. Sukces tego serialu jest taki, ze ludzie zastanawiaja sie o co tak naprawde chodzi i jak zobacza cos dziwnego to juz snuja teorie. Tak samo z ta laska - to mogl byc przypadek, ale on moze cos znaczyc, ze Lock pojdzie na polnos i spotka kogos... lub cos....
  • 0

#259 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.01.2007 - |10:15|

To byl przypadek, ale autorzy chca bysmy sie zastanawiali o co w tym tak naprawde chodzi. Sukces tego serialu jest taki, ze ludzie zastanawiaja sie o co tak naprawde chodzi i jak zobacza cos dziwnego to juz snuja teorie. Tak samo z ta laska - to mogl byc przypadek, ale on moze cos znaczyc, ze Lock pojdzie na polnos i spotka kogos... lub cos....

Hmm, jak dla mnie to twórcy LOST wyjątkowo mocno ten motyw laski ukazali, co oznacza, że to coś ważnego i wg mnie ma to dać wskazówkę widzom co do dalszego biego wydarzeń. Zgadzam się że nic nie jest przypadkowe ;).
Motyw z "preyer-stick" pojawił się
1. już w 3x05 można było przeczytać co było jest napisane na lasce (sam początek), ale tylko w stop klatce - więc wtedy można by ten motyw podpiąć pod ciekawostki dla fanów/ eastern eggs
2. w 3x06 nie dość że laskę pokazano duuużo dłużej, to jeszcze mina Lock'a

suma sumarum - tak; zastanawiamy się, bo tego chcą twórcy. Sami nas zmuszają do smucia teorii, bo laskę wstawili do odcników nie przypadkowo, tylko podali na tacy.
  • 0

#260 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 23.01.2007 - |12:25|

Eh... Oczywiscie, ze to jest WAZNE oraz ze producenci pokazali ta laske i mine Locka. Ale mi chodzi o to, ze Eko w cale moze nie napisal: 'Lock, patrz na polnoc itd' tylko napisal jakis cytat z bibli a jakis czas pozniej dopisal sobie Lock badz odwrotnie. Chodzi o to, ze ten napisa jest wazny, bo Lock pojdzie na polnoc itd, ale Eko moze w cale nie pisal tego do Locka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych