Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
287 odpowiedzi w tym temacie

#241 djkonus

djkonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.10.2006 - |09:04|

Desmond maił siedzieć w bunkrze coś koło pół roku.

Desmond ma tam siedzieć wraz z partnerem 540 dni, według filmu instruktażowego z Łabędzia.
  • 0

#242 fryta

fryta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 30.10.2006 - |11:03|

a ja wtrace swoje 3 gr. - moim zdaniem to zdjecie rentgenowskie jest Sawyera..... ! dlatego Kate płakała jak odprowadzali ja do klatki w 1 odcinku bo Ben jej o tym powiedzial !
  • 0

#243 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.10.2006 - |11:48|

A nie odnieśliście wrażenia że ta historia z ta córką Sawyera mogła być przekrętem że strony tej kobiety. Nic nie mogła stracić a tylko zyskać.

Jeśli tak to jedyne co zyskała to konto bankowe otwarte na nieistniejąca osobę.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 30.10.2006 - |11:49|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#244 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.10.2006 - |12:57|

Tak "na świeżo", bo w weekend zaliczyłam hurtem pierwsze 4 odcinki 3 sezonu (mam nadzieję że nie pokręcę):
- wreszcie coś się zaczyna wyjasniać, a Others wcale nie są aż tacy demoniczni jak do tej pory, z każdym odcinkiem coraz bardziej ludzcy - jedynym, co ma pokręcone pod beretką jest (przynajmniej dla mnie) Pickett.
- druga wyspa? Może być ich więcej, cały archipelag, a wielkie "Bum" w wykonaniu Desa spowodowało, że stały sie widoczne - i pomiędzy sobą i prawdopodobie też - dla świata zewnętrznego (czyli jest szansa an ratunek).
- skoro Ben (czy tylko on) mieszka na wyspie od urodzenia, to na pewno nie jest pracownikiem Dharmy (więc teorię, że wszyscy Others pracują dla Dharmy można wywalić do kosza) - jak na moje oko gościu ma 40-45 lat, a Dharma rozrabia na wyspie od lat 70-tych. Część Others to byli pracownicy Dharmy, część - ??? Może porównanie do Alcatraz ma jakieś ukryte znaczenie? (wiem doszukuję się nie wiadomo czego)
- kto ma guza? Na 99,99% stawiam, że Ben - dlaczego? Po tym jak Sayid mu obił pysk, cały czas twierdził, że nie ma wyrzutów sumienia, bo obił Othersa. Jak sie dowie, że obił pysk ciężko choremu osobnikowi, to sie chyba biedactwo załamie (ale to pewnie nieprędko - znając tempo odcinków Lost) - tak to jest, jak sie ogląda razem 2 (TVP) i 3 sezon (w necie), to sie dochodzi do paranoicznych wniosków.
- Propozycją będzie najprawdpodobniej umowa z Jackiem - udana operacja - to cię wypuszczę z wyspy... (to się układa w logiczną całość, w końcu już w 2 odcinku Ben zaczyna rzucać stosownymi sugestiami w strone Jacka, teraz Jack widzi zdjęcia, kiedy padne oferta? W najbliższych odcinkach? - zastrzegam, że nie oglądam spojlerów, więc jeśli napisałam coś, co ociera sie o spojler, to z góry przepraszam).
- Sawyer został porwany, bo Ben planuje kogoś zrobić w konia, a sztuczki z odcinka 4 są tylko po to, aby go nakłonić do współpracy. Pytanie - kogoś poza wyspą? Nagrodą pewnie będzie wolność...
- zastanawia mnie po co porwano Kate? Tylko po to, żeby "urobić" Sawyera do współpracy? Jeśli tak - to baaardzo słabe i płaskie. Chyba, że typowo "lostowo" w klimacie, ma być też w planie "kara", za niezdecydowanie z wyborem Jack czy Sawyer (podczas śniadania na plaży Ben jest troszke zdziwiony, że Kate jako pierwszego wymieniła Sawyera, a nie Jacka) - czyli podsuną Kate kogoś z Othersów (no mam nadzieję, że nie sam Ben na nią ostrzy sobie pazurki - bo ją zbyt lubię).

Zdaje się na wyspie się duuużo działo, zanim pojawiła się Dharma - i bynajmniej nie mam tu na myśli zielonych ludzików czy zaginionej cywilizacji kontynentu Mu (bo chyba ten ląd miał być lokalizowany na Pacyfiku).

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 30.10.2006 - |13:50|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#245 Sawyer_

Sawyer_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.10.2006 - |14:06|

Ben twierdzi ze ciezkie dla kate beda tylko 2 tygodnie, ciekaw jestem co sie z nia stanie po tym czasie.Wydaje mi sie ze te rendgenowskie zdjecia sa Locka. JAck bedzie wykorzystany do innych celów. Poza tym mysle ze Inni wcale nie maja zlych zamiarow, sa normalnymi ludzmi. Przeciez nic nikomu nie zrobili, jesli na cos nie zasluzyl.
Jesli oni zbieraja tylko tych dobrych to dlaczego nie zabrali ze soba Saiyda, przeciez to jedyny facet na wyspie, ktory ma łep na karku. Czyzy mial misje uwolnic nasza trojke?

Ten serial sprowadza sie do bardzo rozumnej odpowiedzi na wszystkie te pytania, nie bedzie tam zadnych watkow paranormanych. Nawet nasz ukochany dymek bedzie w sposob racjionalny nam wyjasniony (bedzie pewnie powiazany ze stacja "plomien")
  • 0

#246 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.10.2006 - |14:18|

---Jesli oni zbieraja tylko tych dobrych to dlaczego nie zabrali ze soba Saiyda, przeciez to jedyny facet na wyspie, ktory ma łep na karku. Czyzy mial misje uwolnic nasza trojke?---

To chyba byłoby solidne niedopatrzenie w scenariuszu :))
W sumie Sayid był pierwszym (pomijam Danielle), co stwierdził, że Ben (jeszcze jako Henry) jest jednym z The Others i do końca mu nie dowierzał i rozkopał grób jego rzekomej żony. Locke - tak samo - też od początku nie wierzył, że Henryś jest niewinnym baloniarzem-kretynem (albo przynajmniej udającym debila).
Tak więc, byłoby troszke dziwne, jak Ben zabrałby do swojej siedziby dwóch takich, co są zbyt inteligentni...

Btw - możesz mieć rację, że Sayid (z Lockiem do spółki) uratują porwanych.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#247 Sawyer_

Sawyer_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.10.2006 - |14:18|

nie ogladam trailerow, bo one nie zawsze odpowiadaja rzeczywistosci. Z Lockiem to tylko moje przypuszczenie.
  • 0

#248 Hewi

Hewi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30.10.2006 - |14:25|

- Propozycją będzie najprawdpodobniej umowa z Jackiem - udana operacja - to cię wypuszczę z wyspy... (to się układa w logiczną całość, w końcu już w 2 odcinku Ben zaczyna rzucać stosownymi sugestiami w strone Jacka, teraz Jack widzi zdjęcia, kiedy padne oferta? W najbliższych odcinkach? - zastrzegam, że nie oglądam spojlerów, więc jeśli napisałam coś, co ociera sie o spojler, to z góry przepraszam).

Faktycznie to sie uklada w logiczna calosc, ale ciekawe jak Jack bedzie chcial operowac Bena, zakldajac ze to on ma raka, skoro nie potrafil uratowac postrzelona w brzuch Coleen. Na dodatek dowiedzielismy sie ze Inni nie dysponuja profesjonalnym sprzetem ani wykwalifikowanym personelem do przeprowadzenia takiej operacji. Zobaczymy.

- Sawyer został porwany, bo Ben planuje kogoś zrobić w konia, a sztuczki z odcinka 4 są tylko po to, aby go nakłonić do współpracy. Pytanie - kogoś poza wyspą? Nagrodą pewnie będzie wolność...
- zastanawia mnie po co porwano Kate? Tylko po to, żeby "urobić" Sawyera do współpracy? Jeśli tak - to baaardzo słabe i płaskie. Chyba, że typowo "lostowo" w klimacie, ma być też w planie "kara", za niezdecydowanie z wyborem Jack czy Sawyer (podczas śniadania na plaży Ben jest troszke zdziwiony, że Kate jako pierwszego wymieniła Sawyera, a nie Jacka) - czyli podsuną Kate kogoś z Othersów (no mam nadzieję, że nie sam Ben na nią ostrzy sobie pazurki - bo ją zbyt lubię).

Mnie sie poczatkowo wydwalo ze lista ktora dostal Michael to lista osob, ktore widzialy jakies nadprzyrodzone zjawiska na wyspie: Jack widzial ojca, Kate i Sawyer czarnego konia, Hurley Dave'a. Jednak wypuszczenie Hurleya nie pasowalo do tej teorii.

ps. ciekawe czemu Sawyer nie probowal zrzucic Bena z urwiska, kiedy ten pokazywal mu druga wyspe :huh: Tego bym sie po nim spodziewal.
  • 0
★★★:BSG, Breaking Bad, Chuck, Dexter, Fringe, Lost, Mad Men, Rome, Scrubs, SFU, SoA, Spartacus, The Shield, The Wire
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie

#249 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 30.10.2006 - |16:07|

Ciekawe czemu Sawyer nie probowal zrzucic Bena z urwiska, kiedy ten pokazywal mu druga wyspe :huh: Tego bym sie po nim spodziewal.

Pewnie dlatego, że nie byli sami. Ben miał ze sobą kilku uzbrojonych kolesi.
  • 0

#250 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 30.10.2006 - |16:14|

Przynajmniej tak jasno sugeruje trailer.

K...a no ileż można powtarzać? To nie jest temat, w którym dyskutujemy o trailerach. Jak już koniecznie musisz coś napisać tu na temat trailera, to oznaczaj go spoilerem. O tak [ spoiler ] [ /spoiler ]. Oczywiście bez spacji pomiędzy spoilerem a kwadratowymi nawiasami. A w kwestii trailera to:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#251 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 30.10.2006 - |16:15|

Widzę, że nadal pojawiają się osoby, które chętnie podają spoilery w tym wątku. Odsyłam je do Spoiler zone, ewentualnie tematu dotyczącego Trailerów.
Kto nie będzie się do tego stosował, otrzyma procentowe ostrzeżenia.
Pozostałych proszę o natychmiastowe raportowanie każdego spoilera.

• 0

#252 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 30.10.2006 - |16:51|

Faktycznie to sie uklada w logiczna calosc, ale ciekawe jak Jack bedzie chcial operowac Bena, zakldajac ze to on ma raka, skoro nie potrafil uratowac postrzelona w brzuch Coleen. Na dodatek dowiedzielismy sie ze Inni nie dysponuja profesjonalnym sprzetem ani wykwalifikowanym personelem do przeprowadzenia takiej operacji. Zobaczymy.
Mnie sie poczatkowo wydwalo ze lista ktora dostal Michael to lista osob, ktore widzialy jakies nadprzyrodzone zjawiska na wyspie: Jack widzial ojca, Kate i Sawyer czarnego konia, Hurley Dave'a. Jednak wypuszczenie Hurleya nie pasowalo do tej teorii.

ps. ciekawe czemu Sawyer nie probowal zrzucic Bena z urwiska, kiedy ten pokazywal mu druga wyspe :huh: Tego bym sie po nim spodziewal.

bo to by było do niego niepodobne ? I nie używaj emoty zastanawiania się skoro wogóle nie myślisz logicznie :) A ja dalej upieram się że to ciągle jedna i jedyna wyspa , to co Fenry pokazał Sawyerowi to albo złudzenie albo wyspa której Lostowicze nie znają .... po co Sayid miałby rozpalać ogień na wyspie skoro nie było na niej Jacka ? Wątpie żeby razem z Sun i Jin'em dopłynęli na inną wyspe , gdyz w takim wypadku bysmy to zobaczyli ( w koncu wydarzenie raczej niecodzienne ) . A jeśli nawet to faktycznie jest inna wyspa , to czemu Sawyer był taki zdziwiony ? Wyczułby podróż morska , chyba że odbyła się kiedy on np: był uśpiony , tak jak Jack i Kate ....
w tym wypadku musimy brać pod uwagę nieograniczony archipelag wysp , całkowiecie niewykrywalny dla reszty świata , a to już mi śmierdzi innym wymiarem :)

Użytkownik Surin edytował ten post 30.10.2006 - |16:59|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#253 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 30.10.2006 - |17:42|

po co Sayid miałby rozpalać ogień na wyspie skoro nie było na niej Jacka

Czepiając się na maxa ;P to niby Sayid skąd miał wiedzieć ,że Jack'a nie ma na wyspie ????Umowa była umową on rozpala Jack sie pojawia, albo strzela w kły "Dejtukmajsana" i daje długą.A że się wypadki potoczyły inaczej to już wiemy ;P
  • 0

#254 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 30.10.2006 - |18:27|

po co Sayid miałby rozpalać ogień na wyspie skoro nie było na niej Jacka ?

A nie pomyślałeś, że NIKT z rozbitków nie wie, że Jacka nie ma na wyspie? O tym, że jest on razem z Kate i Sawyerem trzymany na innej wyspie wie tylko Ben i spółka.

Użytkownik Mumin edytował ten post 30.10.2006 - |18:27|

• 0

#255 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 30.10.2006 - |19:29|

- druga wyspa? Może być ich więcej, cały archipelag, a wielkie "Bum" w wykonaniu Desa spowodowało, że stały sie widoczne - i pomiędzy sobą i prawdopodobie też - dla świata zewnętrznego (czyli jest szansa an ratunek).

Ludzie czy wy oglądacie czy tylko chłoniecie obrazy? Jeden z Innych wyraźnie mówi, ze od czasu filoletowego nieba nie moga nawiązać komunikacji. Więc wczesniej mogli, a to oznacza, że wyspa była "widoczna". BTW to co rozumiecie przez słowo widoczna? Bo chyba nie uzywacie tego słowa w znaczeniu tego, że można ją było zobaczyć. Wymyślacie cuda na kiju. Coś tam obejrzycie jednym okiem i za chwilę popuszczcie wodze fantazji wam i zaczynacie wypisywać rzeczy które się kupy trzymają (kupy w sensie fekalnym).

Archipelag niewidocznych wysp. Rany, kilka wysepek wokół dużej wyspy to nie archipelag.

I pisze się łeB, a nie łep.

to czemu Sawyer był taki zdziwiony ? Wyczułby podróż morska , chyba że odbyła się kiedy on np: był uśpiony , tak jak Jack i Kate ....

Mieli worki na łbach. Mozliwe, że zostali uśpieni. Ale to że płynęli morzem nie oznacza, że dopłynęli na inną wyspę. Równie dobrze mogli opłynąć dużą. Sawyer tego nie wiedział... Co więcej nawet łatwoei było wrzucić ich do łodzi niż prowadzić przez dżunglę z workami na łbach.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#256 fryta

fryta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 30.10.2006 - |22:06|

ja dalej sie bede upieral przy swoim stwierdzeniu wczesniejszym ze to jednak Sawyer ma tego guza...... ale to sie okaze w nastepnym odc.
  • 0

#257 aalleexx

aalleexx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 30.10.2006 - |22:15|

ja dalej sie bede upieral przy swoim stwierdzeniu wczesniejszym ze to jednak Sawyer ma tego guza...... ale to sie okaze w nastepnym odc.

No zobaczy się w środę :D Proponuje zaglądnąć do tematu rozmowa o trailerach tam jest nowy link do nowego trailerka :) a raczej urozmaiconego trochę.

A tak poza tym to trochę dziwne by to było żeby to był guz Sawyera no bo co to ma tych innych obchodzić a w szczególności Bena :D No postawią mu warunki : Jack zoperuj sawyera to cię uwolnimy trochę mało atrakcyjne dla widza Nie sądzicie :P

Raczej może być zrób coś dla nas to mu zrobimy dla ciebie . !!!!

Użytkownik aalleexx edytował ten post 30.10.2006 - |22:19|

• 0

#258 fryta

fryta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 30.10.2006 - |23:16|

heh moze byc tak ze jack bedzie musial cos zrobic dla innych zeby moc zoperowac sawyera ??
  • 0

#259 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 31.10.2006 - |01:19|

w sumie pytali go o wiek...
  • 0

#260 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 31.10.2006 - |05:14|

w sumie pytali go o wiek...

I to oznacza? Zrobili zdjęcie dostosowane do wieku? Coś czuję, że Jack strzelał ten wiek... Nie da się na podstawie zdjęcia kregosłupa podać wieku jego posiadacza. Powiedział to orientacyjnie...

Jack zoperuj sawyera to cię uwolnimy trochę mało atrakcyjne dla widza Nie sądzicie

Trochę bardzo mało sensowne. NA 99% chodzi tu o Bena. Dla Bena jest to guz śmiertelny, wyspa go nie leczy tak jak już pisałem. Inna sprawa czemu nie chce popłynąć do cywilizacji. Może nie ma obywatelstwa i paszportu?
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych