System z wieloma planetami (i wrotami ) był w tym odcinku gdzie znależli Ome . Było tam dosyć wyrażnie powiedziane że Goa~uldowie trzymają się z daleka od całego systemu , a nie tylko od konkretnej planety.a moglbys powiedziec w ktorym momencie to bylo? bo cos czuje ze mnie pamiec zawodzi. i czy te adresy sie od siebie na pewno roznily?
Ile wlaściwie jest DHD?
Napisano 20.03.2004 - |16:38|
Napisano 21.03.2004 - |15:14|
ok, ale to w takim razie nie mozna powiedziec ze po odcinku "lost city" teorie upadly, tylko juz po tym odcinku z oma (ktory chyba faktycznie wszyscy przeoczyliSystem z wieloma planetami (i wrotami ) był w tym odcinku gdzie znależli Ome . Było tam dosyć wyrażnie powiedziane że Goa~uldowie trzymają się z daleka od całego systemu , a nie tylko od konkretnej planety.
pozdrawiam.
Napisano 21.03.2004 - |17:19|
Ty albo na prawde nie rozumiesz , albo niechcesz .ok, ale to w takim razie nie mozna powiedziec ze po odcinku "lost city" teorie upadly, tylko juz po tym odcinku z oma (ktory chyba faktycznie wszyscy przeoczyli ) odcinka niestety nie mam w tej chwili wiec nie obejrze, ale (znow na upertego ) mozliwe jest ze sa wrota w jednym systemie i roznia sie nieznacznie - adresami - tzn to co sie wybiera to bylby dalej adres.
Tłumaczenie łopatologiczne : wedłóg wcześniejszych teorji , to co wybierał się miało wyglądać tak : 12,25,15,39,88,75,86 - czyli 6 znaków (współżednych plus wyjściowa ). Teraz z grubsza to co traktuje się jak opis np: Tu Biją mocno plus prawdopodobnie 1 sylaba z opisu planety wyjściowej .
2 : W przypatku 2 planet w systemie posiadających wrota , zapis liczbowy bedzie się nieznacznie różnił np: 12,25,15,39,88,75,86 (pierwsza planeta ) 12,25,15,40,88,75,86 (druga planeta).
Przy opisie takim jak wynika z Lost City może to wyglądać tak : Tu biją mocno (pierwsza planeta ) Raj na ziemi (druga planeta ) . Przy takich opisach wybierane sekwęcje znaków będą zupełnie inne , mimo że to bedzie dotyczyć tylko jednego systemu gwiezdnemu .
Użytkownik obi edytował ten post 21.03.2004 - |17:19|
Napisano 21.03.2004 - |18:21|
z tego co zrozumialem to ty uwazasz, ze kazda kombinacja wybierania oznacza nazwe planety? (w jezyku pradawnych) ?Ty albo na prawde nie rozumiesz , albo niechcesz .ok, ale to w takim razie nie mozna powiedziec ze po odcinku "lost city" teorie upadly, tylko juz po tym odcinku z oma (ktory chyba faktycznie wszyscy przeoczyli ) odcinka niestety nie mam w tej chwili wiec nie obejrze, ale (znow na upertego ) mozliwe jest ze sa wrota w jednym systemie i roznia sie nieznacznie - adresami - tzn to co sie wybiera to bylby dalej adres.
Tłumaczenie łopatologiczne : wedłóg wcześniejszych teorji , to co wybierał się miało wyglądać tak : 12,25,15,39,88,75,86 - czyli 6 znaków (współżednych plus wyjściowa ). Teraz z grubsza to co traktuje się jak opis np: Tu Biją mocno plus prawdopodobnie 1 sylaba z opisu planety wyjściowej .
2 : W przypatku 2 planet w systemie posiadających wrota , zapis liczbowy bedzie się nieznacznie różnił np: 12,25,15,39,88,75,86 (pierwsza planeta ) 12,25,15,40,88,75,86 (druga planeta).
Przy opisie takim jak wynika z Lost City może to wyglądać tak : Tu biją mocno (pierwsza planeta ) Raj na ziemi (druga planeta ) . Przy takich opisach wybierane sekwęcje znaków będą zupełnie inne , mimo że to bedzie dotyczyć tylko jednego systemu gwiezdnemu .
wg mnie wcale nie musi, bo: to co ty mowisz ze oznacza "Tu Biją mocno" wg mnie bedzie oznaczalo tylko np. P3X-562 (ale w jezyku pradawnych). a to ze "Prokla rusz taonas" oznacza akurat zaginiony w ogniu to moze byc zbieg okolicznosci/celowe ustawienie. gdyby odpowiednio dobrac litery czy sylaby to bysmy nie mieli P3X-562 tylko np. "a-z-o-r-e-k" albo "pie-kny dzis ma-my dzien".
no i po raz kolejny: sam powiedziala ze na podstawie sekwencji wybierania moze ustalic jej polozenie w przestrzeni co zaprzecza temu ze to nie jest adres.
albo moze byc tez tak ze obie wersje sa prawdziwe, czyli sekwencja wybierania jest jednoczesnie adresem i jakas nazwa.
Napisano 18.02.2005 - |15:49|
wspolrzedne jakies tam 2,4,9,12,,16,19 oznaczaly by ale tu pusto
to wspolrzedne 2,4,9,12,18,24 musialy by oznaczac cos podobnego
a po drugie wspolrzedne to przypadek tak poprostu sie ta planeta tam narodzila a alfabet ma jednak jakies swoje zasady a to były przecierz sklepek przypadkowych symboli
troche chyba zamotalem ale moze ktos to zrozumie dla mnie to logiczne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »