Eureka
Napisano 27.01.2008 - |11:55|
Napisano 29.02.2008 - |14:30|
Oczywiście nic nie ukoi bólu po cancelu SG-1, no ale na osłodę zostajeę SGA i BSG no i teraz to.
Śmieszny serial, niby jak większość opinii podaje taki lekki i niedzielny a jednak jest sporo wątków niekoniecznie lekkich i niewinnych, a postacie też często bardzo zaskakująco odkrywają niekoniecznie czyste intencje...
Watek artefaktu super - podobało mi się małe wytłumaczenie jego pochodzenia - "pozostałość cywilizacji sprzed milionów lat, technika poza wyobrażeniem i z innego wymiaru" - no, takie teksty każdy szanujący się fan SF uwielbia !
Wątki ship tez mogą być, ciekawi mnie rozwój stosunków szeryf-Allison, no i ma tu rolę pani psycholog rewelacyjnie ładna babka, na którą nie mogłem się napatrzeć w Earth 2 - Debrah Farentino. Duży plus ma ten serial przez to :-)
Jak dobrze zrozumiałem nastepny sezon "nastąpi" dopiero w okolicach lipca 2008?? Ciut długie przerwy robią pomiędzy sezonami, a to szkodzi serialom sporo...
Tak BTW - spotkał się może ktoś w wydaniem Eureki na DVD w PL ? bo ja poszukałem ciut ale chyba w naszym pieknym kraju nie wydali nic, coś tam na Allegro jest ale to raczej albo wydanie z UK albo "autorskie" ?
Użytkownik Lukassuss edytował ten post 29.02.2008 - |14:32|
Napisano 29.02.2008 - |15:28|
Jak już to z Azji lub USA bo w R2 to dopiero po raz pierwszy wyjdzie 24 Mar 2008 jako "A Town Called Eureka - Series 1" --> http://www.amazon.co...a...4979&sr=1-1spotkał się może ktoś w wydaniem Eureki na DVD w PL ? bo ja poszukałem ciut ale chyba w naszym pieknym kraju nie wydali nic, coś tam na Allegro jest ale to raczej albo wydanie z UK albo "autorskie" ?
Więc tym bardziej jest jasne, że w PL to nie wyszło.
ps. ach zapomniałem wyszło ale wersja custom
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.03.2008 - |13:11|
Jak dla mnie sezon drugi jest zdecydowanie gorszy niż pierwszy - zabrakło pomysłów i humoru, co było podstawą poprzedniego sezonu a to zmusiło mnie bym oglądał większość odcinków na siłę, czego nie lubię... mam nadzieje, że następny sezon wróci do poziomu poprzedniego, bo jeśli tonie to będe zmuszony do postawienia krzyżyka na ty serialu a tego bym nie chciał.
Mam dokładnie takie same odczucia. A właściwie miałam bo przestałam oglądać po 2x04 albo 2x05. Pierwszy sezon był naprawdę super, a potem do takie płaskie się wszystko zrobiło: postacie, humor, problemy. Dziwiło mnie też zawsze to, że w takim super miasteczku jak Eureka cały czas się coś psuło. Bez przesady. 1, 2 awarie na sezon wystarczyłyby w zupełności. A niespełniony meteorolog, który coś tam zniszczył, bo chciał władać pogodą przelał czarę goryczy :/
Napisano 01.03.2008 - |13:27|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 01.03.2008 - |16:31|
Napisano 27.03.2008 - |21:23|
Jak to będzie rozegrane jeszcze nie wiadomo - mówi sie coś o 2 sezonach 13 +8 - ale pewnie zrobi jedne z 21 odcinkami - tak czy inaczej będzie co co oglądać.
Użytkownik rexus edytował ten post 27.03.2008 - |21:29|
Napisano 30.03.2008 - |22:42|
Czy to nie jest piękne będzie 21 odcinków 3 sezonu zamiast 13 - jupii
Jak to będzie rozegrane jeszcze nie wiadomo - mówi sie coś o 2 sezonach 13 +8 - ale pewnie zrobi jedne z 21 odcinkami - tak czy inaczej będzie co co oglądać.
Wybacz ale ten serial nie ma potencjału na tak dużą ilość odcinków, spoko wyrobiłby się w 8-10, skoro BSG nie dało rady to już napewno nie on.
Napisano 31.03.2008 - |14:05|
Wybacz ale ten serial nie ma potencjału na tak dużą ilość odcinków, spoko wyrobiłby się w 8-10, skoro BSG nie dało rady to już napewno nie on.
Niestety nie mogę się zgodzić z tym porównaniem. Eureka jak na razie to serial gdzie główna fabuła jest dodatkiem, a w BSG jest odwrotnie. Nie od dziś wiadomo, że ciężej prowadzić centralną historię w sposób dynamiczny i ciekawy niż wymyślać krótką historyjkę co odcinek. "Eureka" ma potenciał tylko czy ma scenarzystów, którzy go wykorzystają?
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 07.04.2008 - |13:03|
Napisano 24.06.2008 - |20:48|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 29.07.2008 - |19:01|
Ktoś może potwierdzić ? bo z moim angielskim tak sobie, a to całkiem fajny serial i już czekełam na kontynuację...
Użytkownik Lukassuss edytował ten post 29.07.2008 - |19:02|
Napisano 29.07.2008 - |19:11|
Hmm - dziś chyba premiera trzeciego sezonu...
Ktoś może potwierdzić ? bo z moim angielskim tak sobie, a to całkiem fajny serial i już czekełam na kontynuację...
Tak ciężko przewinąć forum do dołu, albo zajrzeć do kalendarza?
[sarkazm]I po co ja się tak staram?[/sarkazm]
I tak premeria jest dziś wieczorem ich czasu, czyli jutro nad ranem naszego...
Napisano 30.07.2008 - |19:08|
3x01 - coś tak zpoważniał mi ten serial, niby było kilka scen (kłótna w celi, czyli "czerwone kropki") ale ogólnie smuta, no może bliżej powagi (albo w drugą stronę). Ogólnie słabiutko - szczególnie zestawiajać z pierwszym sezonem.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, uśmiech wróci do serialu...
Napisano 30.07.2008 - |19:14|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 06.08.2008 - |20:52|
Odcinek oglądało się o wiele milej niż poprzedni, nadal dominuje powaga, ale humor znowu jest atutem serialu.
No i końcowa scena, gdy ta nowa szefowa ogląda film z 1938 r. Z napisem: "W wypadku złamania pieczeńci powiadaomić (yy co tam było?) dowództwo(?)" - no i nagrany materiał, ciekawe co to było, bomba atamowa chyba nie do końca...
No i najważniejsze Henry wraca do miasteczka....
Użytkownik Toudi edytował ten post 06.08.2008 - |22:20|
Napisano 06.08.2008 - |21:55|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 07.08.2008 - |04:44|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 07.08.2008 - |22:52|
Wydaje mi sie ze to BYLA bomba atomowa a moze nawet wodorowa Chodzi przeciez o to ze Eureka miala ja PRZED rozpoczeciem 2 wojny swiatowej.ciekawe co to było, bomba atamowa chyba nie do końca...
No i wiemy o co tak naprawde chodzi w Loscie i gdzie oni sa ... Pod powierzchnia Eureki
Ocena 301: 5/10
Ocena 302: 6/10
Napisano 07.08.2008 - |23:18|
Że mieli, to nie wątpię, ale czy to bomba atamowo wątpię. Po pierwsze ten fiolet(?) na czarno białym filmie, oraz te błyskawice...Wydaje mi sie ze to BYLA bomba atomowa a moze nawet wodorowa Chodzi przeciez o to ze Eureka miala ja PRZED rozpoczeciem 2 wojny swiatowej.
A co do sekretów Eureki, no oni w końcu są na Marsie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych