Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
818 odpowiedzi w tym temacie

#241 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:20|

Myślę, że to zdjęcie rozwieje Twoje wątpliwości: http://lost-media.co...partycap632.jpg

fakt rozwialo watpliwosci :) nie widzialem ich jak ogladalem ale skoro sa to respect :) aciekawe wlasnie czy ktos rozkminil hieroglify bo ja szukalem ale nie znalazlem ;/
  • 0

#242 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:21|

Geez co wy macie z tym spojrzeniem...?? :/

Inni mogą być osobami, które brały udział w Dharmie, ale pokapowały się o co w tym biega i się zbuntowały powodując serie katastrof jak powstanie potwora z dymu. Poza tym bunkry takie jak strzała wyglądają na od dawna opuszczone. Ale to tylko teoria.

Perła nie jest ?. Przy każdym bunkrze jest Perła (logo Łabędzia na komputerze drukującym logi z wpisywania kodu). To też teoria.

Bardzo się cieszę, że w 3 sezonie nie będzie tego cholernego przycisku i bunkra wraz z rozterkami Locke'a czy wpisać kod czy nie... Bardzo dobrze, że 3 sezon będzie inny. Twórcy bardzo wychwalali ostatni odcinek czym mu bardzo zaszkodzili, ale przypomnijcie sobie słowa z trailera 'to jest LOST, który zmieni wszystko'. Nie zmienił? Zmienił - komputera nie ma, zegara nie ma - koniec z wpisywaniem liczb i z łabędziem, Jacka, Kate i Sawyera nie ma - poznamy Innych, akcja przeniesie się gdzieś poza wyspę - nowe wątki, postacie, Sun, Jin, Sayid - w rejsie - nie wiadomo co zobaczą w drodze powrotnej- moze zbadają te ruiny (w co wątpię znając producentów), Walt i Michael w podróży - miały być flashbacki Walta w 3 sezonie - nie wiemy co się z nimi stanie - może Michael umrze, może Walt będzie znowu porwany, może znajdą ratunek? Michael powiedzieł w jednym z wywiadów, że powróci przed końcem 3 sezonu. Ale nie wiem czy wierzyć - nawet twórcy kłamią... Rozbitkowie na plaży - zostało tam tylko kilku głównych bohaterów - to jest taka standardowa akcja LOSTa jak w pierwszym sezonie - reszta jest gdzieś indziej. Mamy też Penelope Widmore, która wie już gdzie jest wyspa. Jest jeszcze Hurley wędrujący przez dżunglę. Tak więc mimo wszystko ten odcinek zmieniłwszystko.

Co do hieroglifów: już przy okazji odcinka One of Them ustalono że te hieroglify oznaczają "Przyczyna Śmierci" (cause to die)

Użytkownik Seher edytował ten post 26.05.2006 - |22:23|

• 0

#243 Innuendo

Innuendo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:39|

Geez co wy macie z tym spojrzeniem...?? :/

zobaczymy za rok kto miał rację :afro:

a i jeszcze jedna rzecz. Nie jestem przekonany do wytłumaczenia przyczyny katastrofy. IMO jest to mistyfikacja, zrobiona przez innych (ale niekoniecznie tych dobrych, bo przecież oprócz tych dobrych muszą być ci źle). Leci samolot, spada z ogromną prędkością, wali w wodę (lub plażę), a gdzie są wszyscy????????

budzą się dookoła samolotu..... Jak?????? Jak mogli przenieść się z wnętrza wraku, do morza, na plaże, niektórzy do dżungli. W odcinku other 48 days widzimy jak samolot spada, a następnie jak ludzie topią się w wodzie, ale co się wydarzyło w międzyczasie nie wiemy.

Nie wierzę, że to tylko i wyłącznie wina Desmonda. Nada uważam, że ktoś ich sprowadził na wyspę i uratował.
  • 0

#244 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 26.05.2006 - |22:42|

Można było się spodziewać, że bunkier się zawali, ale nie sądziłem, że wszystko będzie własnie TAK wyglądało :D Odcinek 10/10

BTW: "My Theory? They are mutants..."

Użytkownik Mivan edytował ten post 26.05.2006 - |22:43|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#245 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 26.05.2006 - |22:46|

Mam teorię !!!!!! :P Może Jack , Sawyer i Kate pochodzą właśnie od "Othersów" ??? Zastanówcie się !!!

----> Jack ----> obudził się w środku lasku z bambusami , trochę dziwne lądowanie zwłaszcza ze nie było w pobliżu żadnego siedzenia z samolotu a z takim zagęszczeniem drzew , utknąłby na gałęziach

-----> Kate----> wychodzi jak gdyby nigdy nic z buszu , w momencie gdy Jack stara się szszyć ranę na plechach

------> Sawyer ---> pojawia się również po czasie , nie jest w szoku , najbardziej wyluzowany z ekipy

Podsumowując:

Jest bardzo duże prawdopodobieństwo iż w finale 2 sezonu wracają do miejsca z którego przybyli !!! :look: :mellow:

Użytkownik Surin edytował ten post 26.05.2006 - |22:57|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#246 gieniu

gieniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:56|

Czy ktos moglby mi wyjasnic o co chodzi z tym Alvar'em Hanso i co on ma wspolnego z Lostem??
BTW: Czytal ktos moze ksiazke oparta na Zagubionych "Lost: Zagrozony Gatunek" autorstwa Cathy Hrapka?? Tam wlasnie pojawia sie motyw z ta dziwna papuga (wystepuje tam jako przedstawiciel(ka) gatunku papugi uwazany za dawno wymarly) i niby ma to przyblizyc nas do tajemnicy wyspy. Przeczytalem ta ksiazke i przyznam sie ze nic mi to nie wyjasnilo - wrecz odwrotnie, zrodzilo to kilka kolejnych pytan :( Albo jestem tlumokiem :P

Czy ktos moglby mi wyjasnic o co chodzi z tym Alvar'em Hanso i co on ma wspolnego z Lostem??
BTW: Czytal ktos moze ksiazke oparta na Zagubionych "Lost: Zagrozony Gatunek" autorstwa Cathy Hrapka?? Tam wlasnie pojawia sie motyw z ta dziwna papuga (wystepuje tam jako przedstawiciel(ka) gatunku papugi uwazany za dawno wymarly) i niby ma to przyblizyc nas do tajemnicy wyspy. Przeczytalem ta ksiazke i przyznam sie ze nic mi to nie wyjasnilo - wrecz odwrotnie, zrodzilo to kilka kolejnych pytan :(
  • 0

#247 punisher85

punisher85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:57|

Moja uwaga odnośnie Hendrego

Myślałem wcześniej ,że nie jest nikim ważnym ,jednak po finale sezonu jasno można stwierdzić,że jego rola w projekcie Dhermy nie ogranicza się tylko do roli "pionka".

Uważam też ,ze nie jest szefem projektu ani osobą wyjątkowo ważną-poprostu nie wierze,zeby bez interwencji zostawili go w rękach rozbitków i czekali na to jak go łaskawie Michael uwolni(Hendry do tego czasu mógł parę razy zginąć)

Moja sugestia jest taka,że w Dhermie jest sztab ludzi odpowiedzialny za różne czesci projektu.Hendry odpowiada za projekt psychologiczny(pewnie pracuje z nim dużo innych ludzi)-gdy przebywał z rozbitkami poprostu mistrzowsko rozgrywał ich psychologicznie,manipulował nimi,a do tego widać ,ze jest inteligenty i oczytany.

Należy też zauważyć,ze wydarzenia z finału sezony mogły mieć miejsce tylko dzięki Hendremu-to on zasiał ziarno niepewności w Locku(nie powiedział czy nacisnął przycisk czy nie kiedy pojawiła się mapa na ścianie,no i pamiętny uśmiech z konca jednego odcinka kiedy Lock walił pięściami w ściane chcąć się dowiedzieć co zrobił Hendry).Miarkę przelało odnolezienie bunkra "perły" ale wydaje się mi ,że gdyby nie wcześniejsze zachowanie Hendrego Lock nie barykadował by się w bunkrze i nie chciał za wszelką cenę dowiedzieć się co się stanie gdy zegar dojdzie do zera
  • 0

#248 gieniu

gieniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:57|

ups... :P jakos dziwnie podwojnie wyszlo :D
  • 0

#249 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 26.05.2006 - |22:59|

Surin - miejsce lądowania Jacka jak i Kate rzeczywiście było dziwne. Jak można wylądować między drzewami nic sobie nie robiąc? A może został tam przeniesiony?

gieniu - możesz powiedzieć coś więcej o tej książce, jej fabule i tych zagadkach które zrodziła?

Tak btw co sądzicie o tym?

Degroot-Hanso Associated Research for Meaningful Advancement

Kim był Alvar Hanso? Hmm... Jak tak czytam to co napisałem powyżej (rozwinięcie skrótu Dharma) to wnioskuję, że GeGrootowie byli naukowcami, którzy chcieli przeprowadzić jakieś badania a Hanso był kimś, kto to wszystko finansował. The Hanso Foundation sfinansowała projekt nazwany Dharma. Ale to teoria.

Użytkownik Seher edytował ten post 26.05.2006 - |23:02|

• 0

#250 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:02|

W takim razie dlaczego Fenry nie chciał aby Locke rowniez znalazł się na liście tak jak Jack czy Kate ? Skoro wyraźnie powiedział : przybyłem tu po ciebie , John " ??? Trzeba również pamiętaj że Fenry to dobry aktor , może udaje tylko przywódcę ? :blink:

Surin - miejsce lądowania Jacka jak i Kate rzeczywiście było dziwne. Jak można wylądować między drzewami nic sobie nie robiąc? A może został tam przeniesiony?

gieniu - możesz powiedzieć coś więcej o tej książce, jej fabule i tych zagadkach które zrodziła?

Tak btw co sądzicie o tym?
DHARMA

Degroot-Hanso Associated Research for Meaningful Advancement

Seher , zajrzyj do mojego topica pt" Konspiracja Lost " , moze to ci coś pomoże ;) Moja teoria nie jest realna na 100% ale BIERZCIE POD UWAGĘ PIERWSZE UJĘCIE PIERWSZEGO ODCINKA , zaczyna się od " wyjścia " kamery z oczu Jacka - CZYLI TO WIDZ OBSERWUJE SUBIEKTYWNY ŚWIAT JACKA !
Wprawdzie finał 2 sezonu nie wskazuje na to iż Jack , Sawyer czy Kate pamiętają ze widzieli już " Othersów " ale moja teoria ma taki sam stopien prawdopodobienstwa i absurdu jak wiele innych na tym forum :):)

Użytkownik Surin edytował ten post 26.05.2006 - |23:04|

• 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#251 punisher85

punisher85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:04|

Jeszcze jedna uwaga apropo finału sezonu.Poznajemy w niej rodzinę Widmore,w której tatuś jest właścicielem firmy ,której test ciążowy i balon z logiem pojawił się na wyspie.Jest wielce prawdopodobne,że bierze udział w projekcie Dhermy.Jego córka dowiedziała się o tym(pewnie wpadła na trop tej sprawy ze złości gdy np. dowiedziała się,ze jej tata chował przed nią listy od Desmonda) i postanowaiła na własną rękę odszukać wyspę finansowana(?) przez jej ojca.

Wejdzie na stronkę widmore group a, potem udajcie sie do zakładki "projects" i naciśnie na "project sparta"-czy tylko ja mam tak by aby tam wejść mam podać hasło?(projekt sparta ma związek z wyspą?)

link

stronka widmore
  • 0

#252 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:07|

Skoro wyraźnie powiedział : przybyłem tu po ciebie , John "

To jest kolejna rzecz, która mnie w Loście denerwuje... Twórcy dali nam postać Henry'ego - to czy mu wierzyliśmy, czy nie zmieniało się z odcinka na odcinek. Do tej pory nie wiemy kiedy mówił prawdę, a kiedy kłamał. Kłamał nawet wtedy, kiedy zarzekał się, że już skończył z kłamstwami. Więc nie wiem czy powiedzenie Locke'owi że go wybrano było dla niego jakimś szczególnym poświęceniem :)
  • 0

#253 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:07|

Jeszcze jedna uwaga apropo finału sezonu.Poznajemy w niej rodzinę Widmore,w której tatuś jest właścicielem firmy ,której test ciążowy i balon z logiem pojawił się na wyspie.Jest wielce prawdopodobne,że bierze udział w projekcie Dhermy.Jego córka dowiedziała się o tym(pewnie wpadła na trop tej sprawy ze złości gdy np. dowiedziała się,ze jej tata chował przed nią listy od Desmonda) i postanowaiła na własną rękę odszukać wyspę finansowana(?) przez jej ojca.

Wejdzie na stronkę widmore group a, potem udajcie sie do zakładki "projects" i naciśnie na "project sparta"-czy tylko ja mam tak by aby tam wejść mam podać hasło?(projekt sparta ma związek z wyspą?)

link

stronka widmore

Dobra wskazówka !!!!!!!! Zauważ iz Said zauważa przez lornetkę fragment statuły , prawdopodobnie nawiązujący do pomnika Kolosa z Rodos ( może to symbol firmy która zajmowała sie wyścigami ? ) ......... Projekt " Sparta " nawiązuje nazwą do rejonu morza śródziemnego !!!!

Użytkownik Surin edytował ten post 26.05.2006 - |23:09|

• 0

#254 punisher85

punisher85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:11|

Dobra wskazówka !!!!!!!! Zauważ iz Said zauważa przez lornetkę fragment statuły , prawdopodobnie pomnika Kolosa z Rodos ......... Projekt " Sparta " nawiązuje nazwą do rejonu morza śródziemnego !!!!

Dokładnie!!!! a co ciekawe na tej samej stronce w zakładce corporate widnieje pewien pan znany wszystkim oglądającym serial(ostatni z dolnego rzędu)

PEWIEN "STARY" ZNAJOMY
  • 0

#255 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Kim był Alvar Hanso? Hmm... Jak tak czytam to co napisałem powyżej (rozwinięcie skrótu Dharma) to wnioskuję, że GeGrootowie byli naukowcami, którzy chcieli przeprowadzić jakieś badania a Hanso był kimś, kto to wszystko finansował. The Hanso Foundation sfinansowała projekt nazwany Dharma. Ale to teoria.

Bardzo prawdopodobna teoria. Ładnie to wszystko pasuje. Ciekawi mnie jednak ta firma Widmore - czyżby konkurencja :>
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#256 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Dobra wskazówka !!!!!!!! Zauważ iz Said zauważa przez lornetkę fragment statuły , prawdopodobnie nawiązujący do pomnika Kolosa z Rodos ( może to symbol firmy która zajmowała sie wyścigami ? ) ......... Projekt " Sparta " nawiązuje nazwą do rejonu morza śródziemnego !!!!

a to laczy sie z ........ atlantyda :P ......... http://andriu37.w.in...04/cyprtvp.html ........ zas ta noga moze byc czescia posagu Persefony wspomnianego tu juz wczesniej zas stronka widmore group jest pewnie fakeowa - przemawia za tym wiele rzeczy ........... przede wszystkim jaka sznujaca sie firma z duza iloscia kasy walnie sobie tak badziewna strone ...............
  • 0

#257 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:16|

Teoria Atlantydy jest conajmniej frapująca :hyhy: :hyhy: Tylko czy Widmore to nie jest podpucha ? Może to organizacja która miała na celu dostarczanie " królików doświadczalnych Dharmie ? ( wyścigi , regaty , podróże balonem )

Użytkownik Surin edytował ten post 26.05.2006 - |23:17|

• 0

#258 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:17|

Ktoś wyżej pisał, że ta strona nie należy do ABC ani Disney'a wiec zakończcie gadanie o niej bo to nie ma sensu.

Nadal upieram się, że to nie jest posąg Kolosa z Rodos tylko Persefony. Fajnie by było jakbysmy zobaczyli wspomnienia WYSPY... Ale to pewnie dopiero w ostatnim odcinku ostatniego sezonu :(
  • 0

#259 punisher85

punisher85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:19|

zas stronka widmore group jest pewnie fakeowa - przemawia za tym wiele rzeczy ........... przede wszystkim jaka sznujaca sie firma z duza iloscia kasy walnie sobie tak badziewna strone ...............

jasne że jest fakeowa bo taka organizacja nie istnieje a jak bardziej się wglębisz w tą stronkę to zauważysz ,że jej autorami jest firma produkująca serial wraz z Disneyem i ma ona na celu dawać swiatu wskazówki co do serialu i rozbudzać naszą wyobraźnię.

Zresztę w internecie jest już chyba z ponad dziesięć stron stworzonych przez twórców na potrzeby serialu,na szybko pare z nich:

zespół Charliego(nawet są zdjęcia z koncertów)
Hanso
Linie lotnicze Oceanic

stronki tworzą twórcy by my wieni fani mogliśmy doszukiwać się informacji o serialu:))
  • 0

#260 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 26.05.2006 - |23:20|

O tak, doskonała wskazówka. Gdyby nie to, że w postach raptem trzy godziny temu o tym było, było nawet podane hasło i dowód, że ta strona to fake (to znaczy nie założyła jej ABC, ale prawdopodobnie fani serialu).

Skoro nie chce wam się czytać postów innych ludzi, to skąd wiecie, że komuś będzie się chciało czytać wasze wiadomości? Bo skoro nie spodziewacie się tego, to po co w ogóle piszecie?

Przepraszam, ale już coś mnie trafia, jak co kilka postów czytam te same "rewelacyjne" informacje.

Użytkownik franek edytował ten post 26.05.2006 - |23:22|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych